Sågverk "Kedr": Tejp "Kedr-2" Och Skivsågar, Deras Funktioner Och Råd Om Underhåll

Innehållsförteckning:

Video: Sågverk "Kedr": Tejp "Kedr-2" Och Skivsågar, Deras Funktioner Och Råd Om Underhåll

Video: Sågverk
Video: Tool Tip: Ripping doors with Festool track saws 2024, Maj
Sågverk "Kedr": Tejp "Kedr-2" Och Skivsågar, Deras Funktioner Och Råd Om Underhåll
Sågverk "Kedr": Tejp "Kedr-2" Och Skivsågar, Deras Funktioner Och Råd Om Underhåll
Anonim

Den moderna hemmamarknaden för loggutrustning representeras av ett stort antal företag som är redo att erbjuda sina produkter till konsumenten. Det finns en mängd olika modeller, utrustade med en mängd funktioner och funktioner. En av dessa tillverkare är Kedr -företaget, som kommer att diskuteras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Fundera över varför de presenterade produkterna är så attraktiva

  • Brett utbud av modeller . Du kan välja utrustning efter eget gottfinnande och önskemål, eftersom denna tillverkare har kopior av olika riktningar och modifieringar som gör varje enhet mer mångsidig. Varje modell presenteras i flera varianter, vilket gör valet enklare.
  • Låg kostnad . I jämförelse med andra enheter i inhemsk produktion uppfyller Kedr -sågverken förhållandet pris / kvalitet, så att du snabbt kan få tillbaka de pengar som investerats i utrustningen.
  • Rörlighet . De flesta sågverken i detta företag har de optimala måtten och vikten, så att placera dem även på ett litet område kommer inte att ge några problem. Det är värt att notera att modellerna med olika kraft och konfiguration fortfarande är utformade på ett sådant sätt att de tar lite plats.

Det är de små dimensionerna som huvuddelen av konsumentbasen gillar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Granskning av populära modeller

Nu, för en närmare bekantskap med produkterna från "Kedr" -företaget, är det värt att granska de mest populära modellerna som har gjort tillverkaren välkänd inom sitt område.

" Kedr-M" är ett småbandssågverk utrustat med allt du behöver för att göra ditt jobb effektivt . På tal om funktionerna i denna enhet är det värt att notera dess lilla storlek och prestanda. Eftersom den är "junior" -modellen för den första analoga "Kedr", rekommenderas denna teknik för dem som precis har börjat i avverkningsbranschen. Längden på det bearbetade materialet är från 0,5 till 6,5 meter som standard, och med köp av en extra sektion för järnvägsspåret kan stockar upp till 9,05 meter bearbetas.

Bild
Bild

Om du ska göra balkar och brädor bör deras maximala tjocklek inte överstiga 270 mm. Bredden på de bearbetade stockarna kan nå 710 mm, för ett helt arbetsskift kommer produktiviteten för denna enhet att tillåta bearbetning från 5 till 10 kubikmeter. m. skog. Diametern på sågskivorna är 510 mm och sågbandets hastighet är cirka 30 m / s, tack vare vilken denna teknik har blivit känd bland köparna. En elmotor med en effekt på 7,5 kW är installerad; endast manuell justering är möjlig för att höja och sänka sågmekanismen.

Spänning 380 V, maskindimensioner - 7650x1600x400 mm. Vikten är 600 kg, vilket är 100 mindre än för den "äldre" modellen, medan effekten och prestandan är på samma nivå. Den viktigaste skillnaden är bara bredden på materialet som ska skäras.

Bild
Bild

" Kedr-2" är en diskmodell som har blivit populär på grund av dess prestanda, höga effekt och optimala kostnad . Med dessa fördelar kan denna maskin betala sig själv på ganska kort tid. Längden på de bearbetade stockarna är från 0,5 till 6,5 meter, och med installationen av ett extra avsnitt för järnvägsspåret kommer denna siffra att öka med ytterligare 2,55 meter. Den maximala diametern på det använda materialet överstiger inte 930 mm, medan för en bräda eller virke - cirka 270 mm. För ett långt 12-timmars arbetspass kan du bearbeta från 10 till 18 kubikmeter. m. av trä.

Bild
Bild

När det gäller sågverkskomponenterna och deras parametrar är sågskivornas diameter 510 mm och sågbandets hastighet är cirka 30 m / s. För att driva sågen är en elmotor på 11 kW installerad, det finns också en motor för att lyfta och sänka sågmekanismen med en effekt på 0,55 kW. Sågvagnens matning är manuell, spänningen är 380 V, vikt - 700 kg. Mått - 7650x1800x1600 mm enligt DShV. Den rekommenderade längden för tejpen är 4026 mm och bredden är från 32 till 40 mm.

Denna enhet är en av de bästa från denna tillverkare när det gäller förhållandet mellan dess prestanda, effektivitet och pris .… Rekommenderas för köp vid expansion av företaget och ökad produktionskapacitet.

Bild
Bild

" Kedr-5" är den mest kraftfulla och effektiva utrustningen från det presenterade företaget . Den bästa prestandan i kombination med ett brett utbud av alternativ och funktioner gör denna modell att föredra för att göra den till en stöttepelare i ett stort företag. Nyckelfunktionen och skillnaden från andra enheter är möjligheten att starta sågen med en lutning på 15 grader. För ett 12-timmars arbetspass kan du bearbeta från 20 till 25 kubikmeter. m. av trä.

Bild
Bild

Såglängden är 4928 mm och bredden är 32-40 mm. I detta fall är diametern på sågskivorna 600 mm, sågbandets hastighet är upp till 30 m / s. Den bearbetade stockens maximala bredd är upp till 1150 mm, det finns en elektrisk höjning och sänkning av sågvagnen. Mått - 8000x2200x1720 mm, maskinvikt - 730 kg. En elmotor med en maximal effekt på 15 kW är installerad, med möjlighet att installera ytterligare utrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Service

Driften är en viktig del av arbetsflödet. För korrekt användning av "Kedr" sågverk, först och främst, övervaka utrustningens tillstånd och kontrollera det före varje start . Eftersom elmotorn är installerad, kom ihåg att hålla nätsladden säker och att hålla fukt eller vätska borta från elektroniken.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Paketet innehåller därför sågar särskild uppmärksamhet krävs i förhållande till dem.

Ändra inte utrustningens konstruktion, för i detta fall kommer tillverkaren inte att kunna garantera produktens säkerhet och prestanda.

Rekommenderad: