Hur Matar Man Peppar? 19 Foton Hur Kan Du Mata Om Det Växer Dåligt? Hur Vattnar Man Med Gödningsmedel I Juni Under Fruktningen?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Matar Man Peppar? 19 Foton Hur Kan Du Mata Om Det Växer Dåligt? Hur Vattnar Man Med Gödningsmedel I Juni Under Fruktningen?

Video: Hur Matar Man Peppar? 19 Foton Hur Kan Du Mata Om Det Växer Dåligt? Hur Vattnar Man Med Gödningsmedel I Juni Under Fruktningen?
Video: Beskär ditt fruktträd -så här gör du! 2024, April
Hur Matar Man Peppar? 19 Foton Hur Kan Du Mata Om Det Växer Dåligt? Hur Vattnar Man Med Gödningsmedel I Juni Under Fruktningen?
Hur Matar Man Peppar? 19 Foton Hur Kan Du Mata Om Det Växer Dåligt? Hur Vattnar Man Med Gödningsmedel I Juni Under Fruktningen?
Anonim

Paprika växer bra både i växthus och utomhus. För god frukt behöver han en stor mängd näringsämnen. Det är nödvändigt att introducera dem i jorden i tid, med fokus på växternas behov.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tidpunkt

Tidpunkten för toppdressing beror till stor del på markens egenskaper. Om den är bördig måste den befruktas mycket mindre ofta. Dålig jord måste matas oftare. I genomsnitt matas paprika 5-6 gånger per säsong.

  • Den första utfodringen sker omedelbart efter att de unga plantorna planterats i ett växthus eller växthus . Gödsel appliceras efter att ett fullvärdigt tredje blad dyker upp på skotten. I detta skede används gödning med fosfor och kväve. På så sätt matas både söt och varm paprika.
  • Den andra utfodringen utförs 10-12 dagar efter den första … Om växterna dyker appliceras gödningsmedel på jorden bara en vecka efter denna procedur.
  • För tredje gången utfodras plantorna vanligtvis med en kombination av organiskt och mineralgödsel .… Detta händer en vecka efter att unga växter har transplanterats i öppen mark.
  • För fjärde gången appliceras gödningsmedel på jorden efter ytterligare två veckor . Detta hjälper växter snabbare att anpassa sig till nya förhållanden. I detta skede är det värt att använda gödning med magnesium och kväve.
  • Under den femte toppdressingen tillsätts kväve och kalium till jorden . Dessa produkter appliceras på jorden före eller under blomningen. De är användbara för fruktinställning.
  • Sista gången växterna vanligtvis matas under den spirande perioden . Toppdressing under fruktning gör att du kan öka mängden skörd.

I framtiden är det inte längre nödvändigt att mata plantorna. Användningen av förband kan leda till en försämring av smaken hos de skördade frukterna. Som regel utfodras växter under denna period endast om de ser dåliga ut eller angrips av skadedjur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tecken på brist på ämnen

Det är möjligt att fastställa att växter saknar några användbara ämnen genom sitt utseende

  • Kväve … Om växten saknar kväve blir dess lövverk oftast bleka. Med tiden börjar bladen bli gula och faller sedan helt av. Om små paprika dyker upp på sådana buskar är detta också ett tecken på brist på kväve.
  • Fosfor … Om vuxna växter växer snabbt, men äggstockarna inte bildas på buskarna, har de inte tillräckligt med fosfor. På grund av bristen på detta element blir bladen också lila eller blå.
  • Kalium … Om paprikan inte har tillräckligt med kalium visas en gul kant på lövverket. Frukten i sig är också ojämn i färgen.
  • Kalcium … Bristen på detta element framgår av lövets gråaktiga färg. Med tiden börjar hon också falla av. Om jorden på platsen är dålig kan den matas med krita i förväg. I detta fall kommer växten att utvecklas mer aktivt. Därför behöver den inte heller matas med speciella medel.
  • Bor … Med brist på bor börjar lövverket att krypa ihop. Själva växten växer också långsammare i höjd. Frukterna av paprikan som visas på sängarna faller snabbt av och hinner inte mogna.

För att märka dessa tecken på brist på användbara element är det tillräckligt att helt enkelt inspektera webbplatsen i tid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Top dressing metoder

Det finns två huvudsakliga sätt att applicera gödselmedel på jorden. Oftast matas växter vid roten .… Således kan både torra ämnen och flytande lösningar införas i jorden. Denna metod är lämplig för att mata både plantor och vuxna växter. Det är bäst att mata växter på detta sätt efter vattning eller regn. Så alla nödvändiga ämnen absorberas snabbare i jorden.

Bladförband innefattar sprutning av växter på bladet . Paprika bearbetas vanligtvis med en sprayflaska. Bladförband är lämpligt för befruktning av buskar under en period av aktiv tillväxt och utveckling. Produkter som introduceras på detta sätt absorberas mycket snabbt. Du kan bearbeta peppar på ett blad antingen tidigt på morgonen eller sent på kvällen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Professionella åtgärder

Det finns många moderna professionella produkter som används för att mata paprika.

Mineral

Oftast används följande mineralgödselmedel för att mata unga växter hemma

  • Urea … Det är ett av de mest populära kvävegödselmedlen. Produkten används för att behandla växter som aktivt behöver växa grönt lövverk. Som regel matas buskarna med urea under den första månaden av deras aktiva utveckling.
  • Superfosfat … När du väljer fosforpeppar bör du vara uppmärksam på just denna produkt. Det hjälper till att stärka växtens rotsystem. Fosforgödsel absorberas väl av paprika.
  • Kaliumsulfat . Detta kaliumgödselmedel kan användas för att spraya växter när paprika blommar eller äggstockar bildas. Samtidigt kan sängarna besprutas med kaliumhumat, kaliumnitrat eller monokaliumfosfat kan tillsättas till jorden.
  • Azofoska … Denna produkt kan användas när som helst på året. Som regel matas de med paprika under buskens blomningstid. För vattning av växter späds 30 gram av produkten i 10 liter vatten. Proportionerna bör observeras för att inte överfodra buskarna.

Det finns också komplexa produkter för bearbetningsanläggningar. Ett av de bra alternativen är Fitosporin. Det hjälper inte bara att stärka växter, utan också att skydda dem mot svampsjukdomar, till exempel från phytophthora.

Bild
Bild
Bild
Bild

Organisk

Förutom mineralgödsel finns det också organiska gödningsmedel till salu som kan användas för att påskynda tillväxten av paprika både i växthuset och i det öppna fältet . Köpta produkter får bytas ut mot hemlagad ekologisk. Torv och ruttnad kompost kan användas för att mata paprikan. Samtidigt har den första produkten förmågan att befrukta platsen när som helst på året. Det används ofta för att täcka en plats.

Kompost tillverkas vanligtvis av organiskt avfall. Som regel är den förberedd i förväg . Produkterna som samlats in under flera sommar- och höstmånader hinner överhettas under vintern. Därför kan de användas för att mata unga paprikor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Folkrecept

Folkmedicin används också för att bearbeta webbplatsen. De är testade och säkra. Därför uppmärksammar många trädgårdsmästare dem.

Gödsel

Om paprikan inte växer bra kan den strö med mulleinlösning. Denna produkt är utmärkt för att gödsla grönsaker. Det bör användas tidigt i utvecklingen av peppar. Behandling av växter främjar aktiv tillväxt och fruktning av växter. För behandling av buskar blandas produkten med vatten i förhållandet 1 till 10. Buskarna vattnas vanligtvis med en lösning vid roten.

Du ska inte vidröra bladen. Detta kan orsaka brännskador. Du kan också mata plantorna med kycklingavfall. Men du måste odla det redan i förhållandet 1 till 20. Annars kommer det bara att skada de unga buskarna. Innan du applicerar gödselmedel rekommenderas att infusera det i 24 timmar. Det är inte värt att mata tomten med hästgödsel.

Bild
Bild

Träaska

Träaska anses också vara ett utmärkt gödningsmedel. För växtnäring, använd endast en ren produkt. Det mättar jorden med kalium och fosfor . Vanligtvis appliceras denna produkt på jorden när man planterar växter i öppen mark. En liten mängd torr aska hälls helt enkelt i varje brunn. För befruktning av platsen används vanligtvis aska som har lämnats efter bränning av grenar och annat avfall på hösten.

Andra gången matas paprikorna under blomning och fruktning av växter. Vid den här tiden vattnas plantorna med en asklösning. Den bereds av 10 liter varmt vatten, samt ett glas torraska. Sådan behandling hjälper till att skydda buskarna från många skadedjur. Därför förblir plantorna friska och glädjer sig positivt över sitt avkastning.

Matrester

För att behandla området med peppar kan du också använda onödiga matrester. De finns i alla hem.

  • Bananskal … Denna produkt är en utmärkt kaliumkälla. Växter är väldigt förtjusta i sådan matning. För att befrukta paprikorna torkar du bara produkten och krossar den sedan till pulver. Den resulterande produkten kan appliceras omedelbart på jorden.
  • Äggskal … Detta är en annan populär produkt som kan användas för att mata både unga och vuxna växter. För detta ändamål måste du torka skalet av tre ägg. Den resulterande produkten måste krossas. En svag lösning bereds av den. Det torra pulvret hälls med tre liter vatten. Växter i alla åldrar kan vattnas med den resulterande lösningen.
  • Bröd … Växter kan sprutas med en enkel brödlösning för äggstocken. Detta gör att du kan stärka växternas immunitet. För att förbereda en lösning, dra bara 1 kg bröd i en hink med varmt vatten. I denna form måste den lämnas över natten. Filtrera vätskan före användning, vattna sedan buskarna.
  • Svetsning … Teblad kan användas för att behandla unga buskar. För att göra detta, häll ett glas teblad med tre liter vatten och låt stå i denna form i 5-6 dagar. Den ansträngda produkten kan användas för vattning av buskar.

Du kan mata paprika med matavfall som växer inte bara i det öppna fältet, utan också på en fönsterbräda eller i ett växthus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Jod med mjölk

En annan produkt som ofta används för att mata paprika är jod. Det kombineras vanligtvis med mjölk. Denna procedur hjälper till att avsevärt förbättra smak och kvalitet på maten .… För att vattna plantorna i trädgården, tillsätt 10 ml jod till en behållare med 10 liter vatten, samt en liten mängd mjölk. Färsk vassle kan användas istället.

Infusion av nässla

Du kan också mata paprikorna i juni eller juli med en infusion av nässla eller annat ogräs . Gröna måste hackas och läggas i en fat, fylld med varmt vatten. Sådan utfodring gör att du kan påskynda processen med växttillväxt. Sila lösningen före användning. Därefter kan produkten omedelbart användas för vattning av unga buskar.

Väteperoxid

Både vuxna och unga växter kan behandlas med denna produkt. Väteperoxid är bäst för behandling av buskar som nyligen har transplanterats till en ny plats .… För att göra det lättare för växter att bekämpa svampsjukdomar kan denna produkt, som kaliumpermanganat eller läsk, också bearbetas frön.

Bild
Bild

Jäst

Användningen av jäst kommer att påskynda paprikans tillväxt . Sådan utfodring är användbar i alla skeden av växtutvecklingen. För att förbereda produkten måste 200 gram jäst spädas i en liter varmt vatten. I denna form ska produkten lämnas på en mörk plats i en dag. Därefter kan den spädas med vatten i förhållandet 1 till 5.

Råjäst kan ersättas med torrjäst. Men för detta används endast 20 gram av produkten. I slutet är det lämpligt att tillsätta ytterligare en matsked socker i varmt vatten. Detta kommer att påskynda produktens jäsningsprocess.

Socker

Vissa trädgårdsmästare använder socker för att mata paprika och i sin rena form. För att påskynda tillväxten av unga skott kan du helt enkelt strö dem med strösocker . Att vattna peppar med en söt lösning har också en bra effekt på växternas utveckling. För dess beredning späds 2 teskedar av produkten i ett glas vatten. Dess innehåll hälls ut under växtens rot. Istället för socker kan du också använda ersättare. Sådana förband rekommenderas att utföras högst en gång per säsong.

Bild
Bild

Kaffesump

En produkt som kaffegryn kan också användas - det rekommenderas att bearbeta unga plantor med den. Denna dressing bidrar till den accelererade tillväxten av peppar och stärker dess rotsystem . Och även kaffegryn skyddar växter väl mot skadedjur och sjukdomar.

Borsyra

För att skydda växter mot svamp kan de behandlas med bor. Det viktigaste är att göra allt rätt . I en liter vatten måste du späda ut 5 gram av produkten. Sedan måste lösningen kylas. Den färdiga kompositionen måste spädas med vatten. Lösningens volym måste ökas till 10 liter. Du kan använda den för bearbetning 1-2 gånger per säsong. Både söt och bitter paprika kan behandlas med denna lösning. Tidig utfodring av paprika kan avsevärt öka produktiviteten hos växter.

Rekommenderad: