Bladen På äppelträdet Blir Bruna: Varför Torkar De Och Blir Bruna I Kanterna? Hur Ska Man Hantera Sjukdomen? Förebyggande åtgärder

Innehållsförteckning:

Video: Bladen På äppelträdet Blir Bruna: Varför Torkar De Och Blir Bruna I Kanterna? Hur Ska Man Hantera Sjukdomen? Förebyggande åtgärder

Video: Bladen På äppelträdet Blir Bruna: Varför Torkar De Och Blir Bruna I Kanterna? Hur Ska Man Hantera Sjukdomen? Förebyggande åtgärder
Video: I Sverige ska svenska regler gälla | Reson & sans med Sörman 2024, April
Bladen På äppelträdet Blir Bruna: Varför Torkar De Och Blir Bruna I Kanterna? Hur Ska Man Hantera Sjukdomen? Förebyggande åtgärder
Bladen På äppelträdet Blir Bruna: Varför Torkar De Och Blir Bruna I Kanterna? Hur Ska Man Hantera Sjukdomen? Förebyggande åtgärder
Anonim

Trädgårdsmästare står ofta inför olika problem som kräver omedelbara lösningar. Och om det har dykt upp många bruna blad på äppelträdet kan det finnas flera anledningar till detta. Artikeln kommer att diskutera inte bara hur man bestämmer vad som hände med trädet, utan också hur man förhindrar att detta händer i framtiden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudsakliga skäl

Äppelträdet kan kallas ett av de vanligaste fruktträden. Och om du älskar trädgårdsarbete har du förmodligen flera varianter av läckra äpplen på din webbplats. Ingen är immun mot problem. Om bladen blir bruna på trädet, och ofta påverkar denna process kanterna först, måste du hitta orsaken till problemet. Trots att äppelträdet anses vara ett mycket opretentiöst träd kan det också attackeras av skadedjur och olika sjukdomar, till exempel fruktrutt eller skabb . Några av orsakerna till missfärgning av blad är bladlöss och mjöldagg. Och om du inte börjar hantera problemet i tid kommer trädet snart att förstöras och patogenen kommer att spridas till hela trädgården.

Med brist på näringsämnen kommer alla äppelträd att börja blekna . Bladen torkar snart och blir bruna om du inte klarar valet av lämpligt gödselmedel. Detta indikerar ofta brist på fosfor och kalium, så de bör användas främst i början av blomperioden. Om växten får för mycket kväve, kommer den snart att drabbas av brist på koppar, vilket är utformat för att säkerställa avkastningen. Om lövets kanter är böjda betyder det att trädet påverkas av en brandskada. Bruna fläckar uppträder från skorsten, som inte bara fångar löv, utan också grenar och sedan frukter. Även de minsta insekterna, till exempel äppelsugare, kan orsaka skada och leda till att hela trädgården dör.

Huvudindikatorn för fruktträdssjukdom är bladen, från vilka du kan bestämma plantans tillstånd . Om bruna fläckar börjar dyka upp i mitten betyder det att det inte finns tillräckligt med näringsämnen i jorden. Det kan också påverkas av ogynnsamt väder, till exempel den kalla årstiden.

Marken måste odlas noggrant, gödslas, vilket kommer att ha en positiv effekt på trädgården och framtida skörd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Behandling

När bladen blir bruna behövs åtgärder snabbt. Om du upptäcker att orsaken ligger i skadedjur, måste de förstöras, för vilka insekticider är avsedda . Och du måste också kontrollera jorden - om det inte finns tillräckligt med användbara element i den måste du använda gödningsmedel. Svampdödande medel, som finns i en mängd olika, gör ett utmärkt jobb med sjukdomar. Om du inte löser problemet i det inledande skedet kommer bladen att deformeras och trädet gradvis blekna.

Med brist på kalcium rekommenderar experter att använda gödningsmedel baserade på kalciumsulfat, men detta är endast lämpligt för jord med normal surhet. Om indikatorn överskrider normen måste den normaliseras. För att lösa problemet med borbrist är det tillräckligt att späda 15 g borsyra i en hink med vatten och behandla hela trädgården med denna lösning.

När det gäller kampen mot svampsjukdomar kommer fungicider att behövas för att eliminera dem . Mjöldagg kommer att förstöras av sådana läkemedel som Fitosporin, Topaz eller Topsin, som redan har bevisat sin effektivitet i praktiken. När det gäller svår infektion, välj produkter med penkonazol.

Vid kallt väder kan kopparinnehållande preparat användas för att förhindra brännskador på växten . Det finns flera olika lösningar som används av många trädgårdsmästare när löven torkar på träd. Experter rekommenderar att man väljer biologiska ämnen som är utmärkta alternativ till kemikalier, särskilt när man sprayar unga träd. Detta förfarande hjälper till att stärka immuniteten i hela trädgården, och han kommer att kunna bekämpa sjukdomar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förebyggande åtgärder

Om det inte finns några problem med bruna blad i din trädgård betyder det inte att du inte behöver förhindra utvecklingen av olika sjukdomar. Förebyggande spelar en viktig roll inom trädgårdsodling, så det är nödvändigt att följa rekommendationerna och göra vad de erfarna yrkesverksamma säger . Särskild omsorg krävs för fruktträd, så det är viktigt att genomföra en grundlig inspektion av platsen, tunna ut kronorna så att det inte blir för många grenar, eftersom de förhindrar intrång av solljus. Under beskärning är det viktigt att bearbeta skärpunkterna ordentligt och sedan applicera organiskt material som gödningsmedel. Om säsongen är torr kommer du inte att kunna klara dig utan vattning av hög kvalitet.

Om du initialt bearbetar trädgården med biologiskt aktiva preparat, kommer du att spara många problem . Akarin klarar sig bra med insekter, och fungicidmedel bör användas mot mikroorganismer. För bearbetning behöver du en speciell spruta, och den aktiva substansen måste spädas i den mängd vatten som anges av tillverkaren. För att stimulera tillväxt kan du blanda läkemedel som har olika egenskaper, men det är bättre att studera frågan i förväg.

För att träden ska vara starka och stabila är det nödvändigt att mata jorden, det är bättre att välja organiskt gödningsmedel . För att bladen ska bli gröna nästa år och inte bruna måste proceduren utföras i slutet av hösten, så trädgården kommer att fylla på med styrka innan vintern. Toppdressing med vattning introduceras inte bara under bagageutrymmet, utan också runt hela cirkeln, du kan navigera efter kronans storlek.

För att undvika utveckling av förorenande svampar, som också kan orsaka fläckar på växten, bör de nedfallna bladen avlägsnas och brännas och askan användas som gödningsmedel . Ett annat stadium av profylax är bearbetning av skurna platser med stigning.

Det är förbjudet att använda kemikalier under mognaden av frukten om du vill få en hälsosam naturprodukt.

Rekommenderad: