Träbädd (35 Bilder): Originalmöbelmodeller 100x100 I Storlek Från Barer Eller Laminerat Faner

Innehållsförteckning:

Video: Träbädd (35 Bilder): Originalmöbelmodeller 100x100 I Storlek Från Barer Eller Laminerat Faner

Video: Träbädd (35 Bilder): Originalmöbelmodeller 100x100 I Storlek Från Barer Eller Laminerat Faner
Video: Menton France - Blue Cost 2019 2024, April
Träbädd (35 Bilder): Originalmöbelmodeller 100x100 I Storlek Från Barer Eller Laminerat Faner
Träbädd (35 Bilder): Originalmöbelmodeller 100x100 I Storlek Från Barer Eller Laminerat Faner
Anonim

Möbler av träbjälkar har varit på topp i popularitet i många år. Den utmärks av sin höga kvalitet, hållbarhet, miljövänlighet och mycket intressanta design. Träbjälkar är mycket populära vid tillverkning av sängar, det här är en mycket stark möbel för sovrummet.

Du kan enkelt hitta ett lämpligt alternativ för en säng av trä i en av de många butikerna, men om du vill kan du göra denna produkt själv.

Du kan bygga en struktur med dina egna händer från limmade, profilerade, rundade eller hyvlade balkar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Träbäddar finns i olika storlekar, de är indelade i vissa typer beroende på design. Det kan vara en dubbel modell, en och en halv, singel, barn, liksom en pallbädd, loftsäng eller andra alternativ. Det är värt att bo mer i detalj på de mest populära modellerna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dubbel

Dessa sängmodeller är mycket bekväma och rymliga, det kommer att vara så bekvämt att vila på dem som möjligt. Dubbelsängar i trä är moderna, praktiska och hållbara.

Modeller utrustade med ryggstöd anses vara särskilt bekväma . Den kan ha snidade element och figurer som kommer att bli en extra inredning för sovrumsinteriören, liksom mjuk klädsel. Oftast är det tillverkat av polyuretanskum.

En dubbelsäng av trä kommer att se bra ut i alla moderna interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enda

Små enkelsängar köps oftast för barn och tonåringar. För dem är sängen vanligtvis inte bara en plats att sova, utan också en relaxavdelning där de kan lyssna på musik, titta på film, läsa böcker.

Bild
Bild
Bild
Bild

En säng gjord av träbjälkar kommer att vara ett utmärkt alternativ för ett barnrum . Det uppfyller fullt ut alla de viktigaste kraven för sådana produkter: styrka, komfort och absolut säkerhet för material för barnets hälsa. Ett annat plus av modeller av balkar: det här materialet är ganska varmt, vilket innebär att det inte kommer att låta kylan passera från väggarna och andra ytor i rummet. Det är också värt att notera att produkten kan kompletteras med en speciell skyddande träskiva.

Ett brett utbud av olika färger på enkelsängar säljs. Tillsammans med ditt barn kan du välja den träskugga som passar honom och harmoniskt passa in i barnrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vindar

Loftsängen är en tvåstegsstruktur. Båda nivåerna kan utrustas med kojer. Det finns dock modeller där en bekväm arbetsplats ligger på det första planet (ett skrivbord med lådor, en garderob eller en byrå), och på det andra planet finns det en bekväm säng.

Loftsängar av trä är mycket populära bland konsumenterna eftersom de är av hög kvalitet, tillförlitlighet, kompakthet och funktionalitet, samt ett elegant utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Podium

Det här alternativet är det enklaste att göra själv. En hemgjord sängpall av balkar ser väldigt modern och snygg ut. Det kan installeras både i ett stort sovrum och i ett litet - det här alternativet är universellt. Det viktigaste är att planera situationen ordentligt. Om rummet är väldigt litet kan sovplatsen utrustas under podiet, och på det kan du organisera ett rekreationsområde eller en studie.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gör produkter från balkar

Det finns några mönster av sängar av vår egen produktion.

Om du ska skapa en möbel med dina egna händer, tänk på att det är bäst att använda ett designalternativ som ger:

  • Produktens stöd i form av fyra eller sex ben, vars höjd blir mycket liten - cirka 20 cm.
  • En ram från en bar. Det kommer att ligga till grund för hela strukturen, som ska vila på benen.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ytterligare fjäderben i mitten av ramen. Det kommer att ge förstärkning till strukturen. Denna distansdel delar upp sängen i två delar.
  • Lameller är tvärstänger som installeras inuti ramen. Madrassen passar på dem.
  • Ryggstöd. Den är gjord av massiva brädor eller plywoodskivor. Ryggstödet kommer att fästas på de vertikala stöden.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Följ följande parametrar när du bestämmer produktens dimensioner:

  • avståndet från golvet till ramens övre kant är från 25 till 30 cm;
  • benens längd är från 20 till 25 cm;
  • bredden på en och en halv säng-från 150 till 170 cm;
  • dubbelsängens bredd är från 180 till 200 cm;
  • sänglängd - från 200 till 220 cm;
  • ryggstorlek - väljs individuellt (oftast - högst 80 cm).
Bild
Bild
Bild
Bild

Nödvändiga material

För att skapa sådana produkter måste du köpa följande material:

  • staplar - tvärsnittet av staplarna ska vara 5 × 10 eller 5 × 15 cm;
  • bräda för sidan: brädans bredd bör ligga i intervallet från 30 till 35 cm, och tjockleken bör vara mer än 2 cm;
  • för lameller - stänger 3 × 5 cm;
  • fästen - vanliga metallhörn är perfekta;
  • ett ark plywood för att skapa baksidan;
  • självgängande skruvar, lim och olika efterbehandlingsmaterial.
Bild
Bild
Bild
Bild

Arbetstrinn

Sängar bör bäddas i en specifik ordning. För att produkten ska vara av hög kvalitet och hållbar måste vissa rekommendationer beaktas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Support och ramskapande

Det är nödvändigt att skära ämnen för ramen från stänger med ett tvärsnitt på 50 × 100 mm. För större strukturell hållfasthet är det bättre att använda stänger med en sektion på 100 × 100 mm. De resulterande ämnena måste anslutas till varandra med självgängande skruvar och hörn. Detta kommer att montera ramen, i mitten av vilken en extra distans ska installeras. Då måste du klippa ut 4 eller 6 identiska ben och fästa dem på undersidan av ramen.

Fäst stödstänger 4 × 4 cm på ramens inre sidoytor med hjälp av självgängande skruvar. De kommer att bli grunden för hur lamellerna kan läggas. Placera lamellstödet i botten av ramen. I detta fall kommer ramens kanter att kunna fixa madrassen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lameller och rygg

Först måste du klippa ut lamellerna. Deras storlek ska motsvara ramens bredd, inuti vilken de passar.

Färdiga lameller bör läggas på ett kort avstånd från varandra (ca 5 cm). De kan fästas på stödstängerna med självgängande skruvar.

Sedan måste du fästa två stänger på benen (ca 7 cm långa). Redan till dem kan du fästa den framtida sänggavel (från brädor eller ett plywoodskiva).

Bild
Bild
Bild
Bild

Efterbehandling

För att den färdiga produkten ska få ett estetiskt utseende är det nödvändigt att ägna särskild uppmärksamhet åt dess efterbehandling. Först måste du slipa alla träytor. Detta är nödvändigt för att eliminera eventuella oegentligheter.

Sedan, med hjälp av ett kitt, måste du fylla alla luckor i strukturens ytor. Matcha dess färg till träets nyans som du använder för att skapa sängen.

Efter att kittet har torkat helt är det nödvändigt att slipa de färdiga områdena igen. Därefter måste du noggrant torka dammet från produktens yta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nu återstår bara att täcka den färdiga produkten med lack eller måla den. Använd högkvalitativa, snabbtorkande och giftfria material för dessa ändamål.

När lacken eller färgen är helt torr kan du lägga madrassen på den färdiga sängen och använda den resulterande bekväma och högkvalitativa produkten.

Rekommenderad: