Murflaggning: Vad är Det? Flakiness -grupper Och Dess Definition, GOST. Vad Påverkar Den Flagnande Formen?

Innehållsförteckning:

Video: Murflaggning: Vad är Det? Flakiness -grupper Och Dess Definition, GOST. Vad Påverkar Den Flagnande Formen?

Video: Murflaggning: Vad är Det? Flakiness -grupper Och Dess Definition, GOST. Vad Påverkar Den Flagnande Formen?
Video: SCP-261 Пан-мерное Торговый и эксперимент Войти 261 объявление Де + полный + 2024, April
Murflaggning: Vad är Det? Flakiness -grupper Och Dess Definition, GOST. Vad Påverkar Den Flagnande Formen?
Murflaggning: Vad är Det? Flakiness -grupper Och Dess Definition, GOST. Vad Påverkar Den Flagnande Formen?
Anonim

Krossad sten är ett starkt frostbeständigt tätt radioaktivt bulkmaterial. Det erhålls i processen att krossa olika stenar. Det kan användas både som ett oberoende material och som fyllmedel. Det är omöjligt att bygga en grund utan spillror, skapa en vall för vidare vägbygge, förbereda en cement-sandbruk.

Krossad sten kännetecknas av fläckighet. Du bör vara medveten om denna egenskap hos materialet och hur du bestämmer det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Flakiness är en indikator med vilken mängden oformaterad krossad sten i varje specifik fraktion bestäms i procent. Krossad sten anses vara idealisk och lämplig för användning, vars kornform är sfärisk eller kubisk. Med icke-formaterat menas ett material, vars partiklar kännetecknas av en nålformad eller plastisk form. Dess storlek och form uppfyller inte myndighetskraven, men alla delar av krossad sten innehåller oformaterade element. Flakighetsindex för bulkbyggnadsmaterial påverkas av vissa faktorer.

  • Råvarorna är olika typer av stenar, som alla har olika egenskaper . Krossad sten i kubisk form, som erhålls genom krossning av granit och diabas, har den bästa fläckindikatorn.
  • Metod för att få . Idag används i praktiken 2 metoder för att krossa stenar för att erhålla krossad sten. Det första sättet är "skiftkomprimering". Dess användning ger inte bra resultat och kvalitetsråvaror. Det andra är "chock - reflekterande". Det är han som gör det möjligt att få krossen så nära idealet som möjligt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över krossade stengrupper

Materialet är indelat i flera grupper beroende på fläckighetsindex

  • 1 grupp . Denna kategori omfattar krossad sten som erhållits genom krossning av granit. Kornens form är övervägande kubisk. Oformaterade element finns, men antalet överstiger inte 10%. Denna krossade sten är den mest efterfrågade och av hög kvalitet.
  • Grupp 2 . Den huvudsakliga råvaran för att erhålla krossad sten från den andra flakighetsgruppen är granit. Antalet oönskade element är inte mer än 15%.
  • Grupp 3 . Krossad krossad sten, i vilken oformaterade element finns i en mängd av cirka 25%. Den erhålls från mjuka stenar, oftast kalksten.
  • 4 grupp . Antalet element av låg kvalitet är ganska stort: cirka 35%. Denna indikator utesluter möjligheten att använda materialet under byggprocessen.
  • 5 grupp - den högsta fläckindikatorn. Detta är ett lågkvalitativt material, i vilket mängden korn- och plastkorn är cirka 50%.

Denna parameter, beräkningsmetoderna och krossstenens tillhörighet till en viss grupp bestäms av GOST 8267 - 93.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur bestäms?

Säkert kommer många att ställa frågan om hur fläckighet kan bestämmas, och vad som krävs för detta. Bestämningen av materialets fläckighet är följande . I det första steget är det nödvändigt att välja nålformade och plastkorn från en specifik fraktion. För att bestämma ett oformaterat element är det tillräckligt att använda en tjocklek eller en speciell mall, som experter rekommenderar att använda för att få ett mer exakt resultat.

Efter att materialet har sorterats måste de utvalda elementen vägas. Därefter görs beräkningen med formeln: Sl = m1 / m2 * 100%. I denna formel är Sl fläckigheten, m1 är den totala vikten, m2 är massan av ett specifikt icke-formaterat element. Kontrollera sedan resultatet (procent) med indikatorerna i tabellen.

Flakiness -grupp Procentsats
Mindre än 10%
10–15%
15–25%
25–35%
35–50%
Bild
Bild
Bild
Bild

Applicering av krossad sten beroende på fläckighet

Denna egenskap, liksom alla andra parametrar i materialet, bestämmer omfattningen av dess tillämpning. När du väljer krossad sten är det viktigt att uppmärksamma denna indikator, eftersom det är denna egenskap som är avgörande, den utgör materialets kvalitetsindikatorer. Låt oss överväga mer detaljerat hur det är lämpligt att använda krossad sten, beroende på fläckigheten.

  • Material som hör till kategori 1 eller 2 , högsta kvalitet och mest tillförlitliga, därför används den i processen för gjutning av armerade betongkonstruktioner, installation av grundblock. Den höga hållfasthetskoefficienten och slitstyrkan gör det möjligt att använda krossad sten för att ordna parkeringsplatser.
  • Torrt cement är tillverkat av krossad sten i 3 och 4 flagnande grupper . Sådana typer rekommenderas kategoriskt inte för betonggjutning, eftersom dess styrka inte är tillräckligt hög.
  • Krossad sten i femte kategorin kännetecknas av låg hållfasthet, slitstyrka. Detta material är endast lämpligt för ytgjutning av fundament för tillfälliga konstruktioner. Det används också för att fylla tillfälliga vägar.

Rekommenderad: