Hur Förvarar Jag äpplen I Kylskåpet? Kan Du Spara? Korrekt Förvaring Av äpplen För Vintern, Temperaturkrav I Kylskåp

Innehållsförteckning:

Video: Hur Förvarar Jag äpplen I Kylskåpet? Kan Du Spara? Korrekt Förvaring Av äpplen För Vintern, Temperaturkrav I Kylskåp

Video: Hur Förvarar Jag äpplen I Kylskåpet? Kan Du Spara? Korrekt Förvaring Av äpplen För Vintern, Temperaturkrav I Kylskåp
Video: Vinterförvaring Av Äpplen - Vinterförvara Äpple så här gör du ! Hur Var Vilka äpplen Jessica Lyon 2024, April
Hur Förvarar Jag äpplen I Kylskåpet? Kan Du Spara? Korrekt Förvaring Av äpplen För Vintern, Temperaturkrav I Kylskåp
Hur Förvarar Jag äpplen I Kylskåpet? Kan Du Spara? Korrekt Förvaring Av äpplen För Vintern, Temperaturkrav I Kylskåp
Anonim

Äpplen har en behaglig smak och innehåller en stor mängd vitaminer och mikroelement som är användbara för människor. Frukter skördas under sensommaren - tidig höst i stora mängder, och varje trädgårdsmästare har en fråga: hur ska man hålla frukterna färska länge?

Bild
Bild

Lagringsfunktioner

Ett av de vanliga och prisvärda sätten att hålla äpplen färska länge är att placera dem i kylen eller frysen. Fördelarna med denna metod inkluderar:

  • lång hållbarhet på grund av användning av låga temperaturer;
  • förmågan att förbereda och spara både hela frukter och skära i skivor eller riven;
  • möjligheten att alltid ha färsk frukt till hands, eftersom lagring i kylskåpet eliminerar behovet av att gå ner till källaren;
  • denna lagringsmetod kräver ingen speciell förberedelse eller bearbetning av frukten.

Det finns också nackdelar med att förvara äpplen i kylskåpet

  • Liten volym . Eftersom det inte finns tillräckligt med ledigt utrymme i kylskåpet, och om det är det, används det för att lagra andra produkter, då kan äpplen bara placeras i det i en liten mängd.
  • Risk för att äpplen absorberar främmande lukt . Eftersom kylskåpet kan lagra kryddig mat, mat med kryddor, kan fruktens skal absorbera dessa lukter.

För förvaring kan du använda både kylskåp och frys.

Bild
Bild

För att förvara äpplen direkt i kylskåpet måste temperaturen ställas in på 0 … + 1. Denna temperatur är optimal för dessa frukter. Du kan hålla äpplen under sådana förhållanden i upp till 6 månader.

I frysen för den första frysningen av äpplen är termometern inställd på lägsta möjliga temperatur i 1-2 timmar. Och sedan överförs frysens funktionssätt till den vanliga nivån. Du kan lagra frysta frukter i upp till 9 månader . Under denna tid kommer frukten att behålla de flesta av de ackumulerade mineralerna och spårämnena. Visst är avfrostade äpplen lämpliga att äta först efter värmebehandling.

Det rekommenderas att förvara främst vintersorter av äpplen i kylskåpet. Till exempel:

  • Antonovka;
  • "Idared";
  • "Moskvas vinter";
  • "Till minne av Chernenko".

Det är vintersorterna av äpplen som skördats i början och mitten av september som långsamt mognar i låga temperaturer och blir mindre mottagliga för röta och mögel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ska man lägga rätt?

Innan du lägger frukterna i kylskåpet för långtidsförvaring är det nödvändigt att utföra sin första beredning. Beredningsmetoden beror på vid vilken temperatur och i vilken form det är planerat att lagra frukterna.

Förvara hela frukter

Att förvara hela äpplen i kylskåp är den vanligaste metoden. För att hålla frukterna färska så länge som möjligt måste du:

  • sortera ut frukterna, ta bara bort frukter för lagring utan synliga skador och förruttnande inneslutningar;
  • ta bort löv, gräs, samtidigt som stjälken bibehålls;
  • linda varje kopia i bakplåtspapper, folie eller pappersservetter;
  • placera snyggt i fruktförvaringsfacket.

Du kan också förvara äpplen i kylskåpet genom att lägga dem i en plastpåse. Denna lagringsmetod kräver inte en separat omslag för varje frukt. Efter att äpplena har lagts i påsen måste det knytas. Och på påsens yta gör du flera hål med en tandpetare. Små hål hjälper till att undvika växthuseffekten, vilket förlänger äpplens hållbarhet.

Tvätta inte äpplen innan du förvarar dem i kylskåp, eftersom fukten som kommer in kommer att påskynda sönderfallet av frukterna och minska lagringstiden.

Bild
Bild

Förvara skivade äpplen

Denna metod innebär att frysa frukten. För att göra detta måste frukten beredas genom att utföra följande manipulationer:

  • tvätta mogna frukter;
  • skärs i cirklar eller halvcirklar;
  • vik i en plastpåse;
  • ställ i frysen.

För att förhindra att äppelskivorna blir svarta under tillagningen måste de strös med citronsaft. Skivade frukter kan också förvaras i kylskåp i flera dagar. För att göra detta, lägg halvorna av äpplen i en lufttät behållare, tillsätt några droppar citronsaft och 2-3 matskedar strösocker.

Bild
Bild

Förvara rivna äpplen

Denna metod innebär att man placerar äppelmassan i en steriliserad glasbehållare. Förberedelseprocessen består av flera steg:

  • ren frukt fri från hud och frön;
  • gnugga på ett fint rivjärn;
  • placeras i tidigare beredda steriliserade burkar;
  • stängs med lock.

För att öka hållbarheten för sådana äpplen i kylskåpet blandas de med strösocker i förhållandet 1: 1 och läggs i burkar.

Rivna äpplen passar utmärkt att göra sylt eller pajfyllning.

Bild
Bild

Tidpunkt

Hållbarheten för äpplen i kylskåpet kan variera från några dagar till flera månader. Dessa indikatorer påverkas av:

  • kvalitet;
  • beredning av frukt för lagring;
  • förvaringstemperatur.

Frysta frukter har den längsta hållbarheten . Låga temperaturer hjälper till att hålla dem i upp till 1 år. Den största nackdelen med denna lagringsmetod är i de flesta fall den lilla volymen i frysen, vilket gör att du kan hålla en liten mängd frukt. Vinterappelsorter kan förvaras i kylskåp i upp till 6 månader. För att de ska vara färska längre måste de sorteras ut ungefär 1 gång i veckan och ta bort frukter med tecken på röta. Att packa in varje frukt i ett separat pappersförpackning hjälper till att öka hållbarheten med denna metod. Så frukterna kommer inte att kunna komma i kontakt med varandra, vilket kommer att utesluta spridning av röta och mögel.

Rivna äpplen kan förvaras i kylskåp i upp till 2 månader . Om de förvaras under en längre period kan de sura.

Frysta äppelhalvor kan förvaras i frysen i 6-9 månader . Huvudregeln för att bevara fruktens färskhet med denna metod är uteslutning av avfrostning och återfrysning av skivad frukt.

Med kylskåpet kan du bevara fruktskörden under lång tid och ge dig själv och din familj doftande och friska frukter under höst-vinterperioden . Genom att skörda frukter för vintern med de angivna metoderna kan du alltid ha färsk frukt till hands och, om det behövs, göra läckra kompottar av dem, baka doftande pajer.

Rekommenderad: