Kylskåp I En Nisch (39 Bilder): Nischstorlekar. Kan Jag Sätta Ett Vanligt Kylskåp I En Nisch? Hur Installeras Korrekt? Vilka Luckor Ska Lämnas?

Innehållsförteckning:

Kylskåp I En Nisch (39 Bilder): Nischstorlekar. Kan Jag Sätta Ett Vanligt Kylskåp I En Nisch? Hur Installeras Korrekt? Vilka Luckor Ska Lämnas?
Kylskåp I En Nisch (39 Bilder): Nischstorlekar. Kan Jag Sätta Ett Vanligt Kylskåp I En Nisch? Hur Installeras Korrekt? Vilka Luckor Ska Lämnas?
Anonim

Vanligtvis sticker kylskåpet ut mot bakgrunden av andra föremål i köksinredningen, och detta påverkar inte på bästa sätt harmonin i rummets design. Men du vill verkligen ha det så att det inte kommer ur den allmänna bilden av rummets design. Om du vill lösa detta problem, men inte är redo att flytta enheten till ett rum eller en korridor, föreslår vi att du placerar den i en speciell nisch. Ett sådant delvis inbyggt kylskåp kommer att göra utseendet på köket mer estetiskt tilltalande, vilket innebär att det blir trevligare att vara på det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Om det finns en lämplig plats i ditt kök, kan du utrusta en speciell nisch i det. Det är lämpligt att göra det innan du avslutar. Till att börja med väljs en lämplig metallprofil och täcks sedan med gips. Det är också tillåtet att ordna en dörr för en nisch, som kan ha ett skjutbart eller annat utseende . Om du omsätter denna idé i praktiken slutar du med en design som ser ut som ett inbyggt kök.

Bild
Bild

När man anordnar en nisch, väljs ofta metalliska kylskåp . Denna färg ser snygg ut och dess nyans är lätt att matcha med en metallugn, spis, diskmaskin och andra hushållsapparater. Vita kylskåp ser också bra ut i nischer. Det finns många liknande interiörlösningar med vita skåp.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En sådan designlösning som att installera ett kylskåp i en nisch har sina fördelar och nackdelar. Låt oss överväga proffsen mer detaljerat.

  1. Det externa arrangemanget av köket vinner omedelbart. Även om kylskåpsdörren förblir densamma kommer den att se mycket mer organisk ut. Och om det också finns en hylla eller skåp ovanför den, gjord i stil med köksskåp, kommer rummet att förändras utan erkännande.
  2. Efter installation i en nisch, kommer kylskåpet att göra mindre ljud.
  3. Påverkan av skadliga faktorer på kylskåpsmekanismen minimeras - damm, solstrålar, föroreningar.
  4. Denna teknik bidrar till en mer rationell användning av ledigt utrymme i ett litet rum.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också nackdelar

  1. Detta köksdesignalternativ kommer att kräva ytterligare finansiella kostnader.
  2. Ofta är kylskåp med ett extra kylelement och ökad värmeisolering (och för inbäddning i en nisch är det bättre att välja en sådan) mindre energiförbrukning.
  3. Förlust av användbart utrymme. För att förhindra att kylskåpet i en nisch överhettas måste du lämna luckor mellan det och lådans väggar - 5 cm på sidorna och samma mängd på baksidan. Och för att öppna dörren är några centimeter från minst ena sidan helt enkelt nödvändiga. I småstora Khrushchev-kök kan detta ögonblick omöjliggöra arrangemanget av en nisch.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nischmått och design

Gipsskivans nisch ska vara större än kylskåpet. Det är bättre att göra nischens höjd densamma som köksskåpens höjd. Om kylskåpets höjd inte når detta märke, kan du här placera skåp med samma design som huvudköksuppsättningen. Gips kan användas för att dekorera hela köksenheten, det vill säga det kommer också att täcka utrymmet mellan skåpen och taket . Då når nischens storlek också taket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om det finns en bakvägg i nischen, måste det göras ett hål i den för ventilation och ledningar som ansluter enheten till utloppet.

Tänk på att tvåkammarmodeller ibland har två ledningar: från kyl- och frysfacken. Nischen bör lämna minst 5 cm mellanrum på kylskåpets sidor och på baksidan.

Bild
Bild

Hur väljer man ett kylskåp?

När du väljer en kylskåpsmodell som du vill sätta i en nisch måste du ta hänsyn till några av dess egenskaper:

  • storlekar;
  • kompressorkvalitet;
  • värmeisolering;
  • avfrostningssystem;
  • typ av kontroll.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Självklart, när du väljer ett kylskåp måste du först ta hänsyn till dess dimensioner . Denna indikator bör vara 10-20 cm större än nischens storlek. Det bör också vara minst 5 cm från baksidan av kylskåpet till väggen, annars, om det finns en svag kompressor, kommer den att överhettas och gå sönder.

Bild
Bild
Bild
Bild

I klassiska tvåfackskylskåp, där frysen är i botten, går kompressorn konstant . När temperaturen i kammaren når önskad nivå, fungerar den mindre intensivt och bevarar därmed enhetens livslängd. När den erforderliga temperaturen har uppnåtts, minskar den dess effekt, vilket bidrar till att kylskåpet fungerar. Dess inverterkompressor är enklare än de mer sofistikerade versionerna, vilket också har en positiv effekt på kylskåpets livslängd.

Ett extra kylelement och förstärkt värmeisolering bör tillhandahållas inte bara för kylskåp inbyggda i möbler, utan också för nischkylskåp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller med frostskyddssystem är alltid bättre än de som måste avfrostas manuellt . Och om kylskåpet är i en nisch, så ännu mer, eftersom du skapar det så att kylskåpet blir så mindre iögonfallande som möjligt. Om du har ett elektroniskt styrsystem är det bättre att det ligger ovanpå kylskåpet.

Bild
Bild

Installationsregler

När du bestämmer dig för valet och hittar en lämplig plats för en nisch måste väggen jämnas och putsas. Innan du installerar gipsskivans ram, markera taket . Markera djupet på den framtida strukturen på en av väggarna och på den andra dess bredd. Gör sedan märken på golvet. Överför linjernas skärningspunkter med en lodlinje och anslut dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fortsätt sedan med att montera profilen på väggen på spikarna . UW 50 -profilerna (50 x 40 mm) är lämpliga för detta. Installera dem på golvet och taket. Klipp stolparna och sätt in dem i UW -skenorna som är fästa på golvet, med hjälp av en byggnadsnivå för att montera hörnstolparna. Profilerna fästs ihop med självgängande skruvar. Nischbasen är klar.

När du gör ett gipsskivämne av den nedre delen, lägg till en halv centimeter till dess bredd och ta bort överskottet efter att ha fixerat det på golvet med ett plan . Gör nu sidostyckena. Skydda metallramen med gipsskivor inifrån och ut. Skruva fast takstycket på sidoprofilernas övre ändar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel i interiören

Arrangemanget av hushållsapparater under köksreparationer är en ganska viktig och ansvarsfull process. Du kan diversifiera och dekorera köksinredningen på olika sätt, och en nisch för ett kylskåp är en sådan lösning. Det viktigaste är att tänka över hela interiören som helhet och kanske en erfaren designer hjälper dig med detta. Eller använd våra tips, studera exempel och förkroppsligar själv dina idéer.

Det vita köket blev lätt relaterat till gipsskivans nisch av samma färg. En hylla gjordes ovanför kylskåpet så att nischens totala storlek motsvarade höjden på skåpen

Bild
Bild

Ofta är kylskåpet placerat nära entrén, och det ser inte särskilt estetiskt tilltalande ut. Om du gör en nisch kommer du att kunna gömma kylskåpet och organiskt sätta in det i headsetet intill

Bild
Bild

I det här exemplet ser vi att köksutrymmet gjorde det möjligt att välja ett helt hörn av rummet för en nisch. Efter att väggen "flyttats" närmare genom att installera ett gipsskivor, installerades ett kök och ett kylskåp monterades med snygga skåp ovanpå. En sådan nisch görs naturligtvis innan lokalerna avslutas

Rekommenderad: