"Horus" För Druvor: Instruktioner För Användning Av Fungiciden, Väntetiden Efter Sprutning Med Läkemedlet För Sjukdomar. Dosering

Innehållsförteckning:

Video: "Horus" För Druvor: Instruktioner För Användning Av Fungiciden, Väntetiden Efter Sprutning Med Läkemedlet För Sjukdomar. Dosering

Video:
Video: @Уход и защита винограда после дождей и града. Ч.2 2024, April
"Horus" För Druvor: Instruktioner För Användning Av Fungiciden, Väntetiden Efter Sprutning Med Läkemedlet För Sjukdomar. Dosering
"Horus" För Druvor: Instruktioner För Användning Av Fungiciden, Väntetiden Efter Sprutning Med Läkemedlet För Sjukdomar. Dosering
Anonim

Svampdödande medel är effektiva läkemedel som kommer att utrota olika svampsjukdomar i trädgårdsgrödor. I specialaffärer kan du se ett brett utbud av sådana produkter. Idag kommer vi att prata om sammansättningen av "Horus" för druvor.

Bild
Bild
Bild
Bild

allmän beskrivning

Denna beredning för druvor är ett effektivt svampdödande medel, som presenteras i form av små speciella granulat och säljs i förpackningar av olika storlekar. Den huvudsakliga aktiva komponenten i kompositionen är cyprodinil (750 gram per 1 kg fungicid).

Detta element är mycket aktivt vid temperaturer från 3 grader Celsius . Det kan tränga in i växtvävnader så snabbt som möjligt.

Cyprodinil tvättas inte av atmosfärisk nederbörd, därför kan bearbetning utföras under förhållanden med hög luftfuktighet.

Bild
Bild

Huvudkomponenten tillhör den tredje faroklassen, det vill säga den är måttligt farlig . Perioden för absorption av det aktiva elementet av växtlighetsvävnaderna är ganska kort, därför kommer inte medlet att tvättas av växterna, även i fall då det faller kraftigt regn 2-3 timmar efter behandlingen.

" Horus" låter dig eliminera svampinfektioner genom att störa parasiternas vitala processer . Ämnet infekterar lätt skadedjur som lever i buskens trä under övervintringen.

Bild
Bild

När du använder denna fungicid kommer de aktiva ingredienserna inte att spridas över hela vinstocken. De kommer att börja tränga in bara unga blad och frukter. Kompositionen låter dig utföra flera funktioner samtidigt: skyddande, terapeutiska, systemiska och profylaktiska.

Horus kan användas för följande druvsjukdomar:

  • mögel;
  • oidium;
  • alternaria;
  • grå röta;
  • fruktruttna;
  • sårskorpa;
  • mjöldagg;
  • brun spotting;
  • vit fläck.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En fungicid av denna typ bör klassificeras som ett mycket effektivt bekämpningsmedel, eftersom det kan ha en stark destruktiv effekt på nästan alla typer av svampsporer. Skadedjur förstörs helt.

" Horus" kännetecknas av den mest ekonomiska konsumtionen, så även ett litet paket kan räcka länge . Hållbarheten för den medicinska kompositionen når tre år. Det rekommenderas att förvara det på en torr plats, den ska inte utsättas för direkt solljus.

Denna beredning för fruktväxter har ingen fytotoxicitet. Det är säkert för människor, djur och själva vegetationen. Fungiciden påverkar bara alla foci av svampsjukdomar, det påverkar inte vinstocken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användningsinstruktioner

För att uppnå ett positivt resultat av användningen av denna fungicid bör behandlingar utföras i enlighet med instruktionerna. Först och främst bör du komma ihåg om doseringen. För hundra kvadratmeter behöver du 2 liter rent vatten och 6 gram torra granulat.

Det är värt att förbereda en sådan lösning omedelbart före användning. Sammansättningen som finns kvar efter användning måste kasseras. Du kan inte lagra den. Vid beredning av arbetskompositionen hälls först endast 1/3 av vattnet i en ren behållare, sedan tillsätts "Horus" där och resten av vätskan tillsätts.

Växter behandlas med en sådan fungicid i tre steg. Först sprutas vegetationen innan blomningen börjar. Den andra behandlingen utförs tidigast 2-3 veckor efter den första, men inte senare än 2 veckor innan frukterna skördas. Den tredje proceduren bör utföras när buntarna mognar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Detta läkemedel fungerar mest effektivt vid temperaturer från 3 till 10 grader Celsius. Horus kan kombineras med andra medicinska ämnen. Men innan du gör detta måste du kontrollera deras kompatibilitet.

Ofta kombineras "Horus" med andra fungicider . Du kan använda medel "Topaz", "Speed". Ibland blandas kompositionen med olika insekticider för att ge pålitligt skydd mot skadliga insekters utseende på vegetation.

Om, när denna fungicid blandas med andra föreningar, ett tjockt skum uppstår, uppstår en bubblande process, betyder det att ämnena är oförenliga.

Om det inte finns några starka förändringar, eller bara en liten nederbörd observeras, kan den resulterande blandningen användas för att behandla infekterade buskar.

Bild
Bild

Innan du förbereder dig måste du först späda Horus -fungiciden och ytterligare ett preparat separat . Först då kan de färdiga utspädda lösningarna kombineras och användas. Sprutning med en färdig lösning måste utföras i lugnt väder. I detta fall bör alla blad på buskarna fuktas noggrant.

Varaktigheten av den skyddande verkan av en sådan beredning för druvor är från 7 till 10 dagar . Väntetiden är ungefär en vecka.

Det bör noteras att effekten av den medicinska kompositionen kommer att vara effektiv under varje period av tillväxt och utveckling av kultur. Det är tillåtet att utföra behandlingen både på sommaren och under vårsäsongen. Det rekommenderas dock att utföra det första förfarandet omedelbart efter vårfrosten, när temperaturen stiger till 3 grader Celsius. kom ihåg det vid en lufttemperatur över 25 grader Celsius reduceras kompositionens varaktighet avsevärt, och behandlingens effektivitet minskar också.

Bild
Bild
Bild
Bild

Säkerhetsåtgärder

Om du planerar att behandla dina druvor med denna fungicid finns det några viktiga försiktighetsåtgärder att tänka på. Under sprutning med en medicinsk lösning, låt inte små barn, ammande och gravida kvinnor vara mindre än 15 meter från behandlingsstället. Samma regel gäller för personer som är benägna att allergiska reaktioner.

Vid behandling med en fungicid är det strängt förbjudet att röka . Sprutning ska inte utföras nära behållare med dricksvatten, liksom nära öppen eld. Använd inte läkemedlet nära bigårdar med nässelfeber.

Vi rekommenderar att allt arbete utförs i skyddskläder, handskar, skyddsglasögon och andningsskydd.

Om kompositionen av misstag kommer på din hud ska den genast sköljas noggrant med rent vatten . Om ämnet kommer i ögonen ska de också sköljas omedelbart med mycket vätska.

Bild
Bild
Bild
Bild

När ämnet kommer in måste du dricka en stor mängd filtrerat vatten så snabbt som möjligt och ta aktivt kol, framkalla kräkningar. Efter det måste du se en läkare.

Efter proceduren rekommenderas att tvätta alla overaller omedelbart, händer och ansikte tvättas noggrant med tvål, även om kompositionen inte kom in i dessa områden under sprutning . Alla rester av lösningen kastas omedelbart. Behållaren i vilken lösningen bereddes måste också tvättas noggrant med tvättmedel.

Rekommenderad: