Ljuskrona Med Fåglar (28 Bilder): Alternativ För Modeller Med Fåglar I En Bur I Interiören

Innehållsförteckning:

Video: Ljuskrona Med Fåglar (28 Bilder): Alternativ För Modeller Med Fåglar I En Bur I Interiören

Video: Ljuskrona Med Fåglar (28 Bilder): Alternativ För Modeller Med Fåglar I En Bur I Interiören
Video: IMGP0423.AVI 2024, Maj
Ljuskrona Med Fåglar (28 Bilder): Alternativ För Modeller Med Fåglar I En Bur I Interiören
Ljuskrona Med Fåglar (28 Bilder): Alternativ För Modeller Med Fåglar I En Bur I Interiören
Anonim

Fans av ovanlig design har länge uppskattat belysningsarmaturer med fågelfigurer. Med ett exceptionellt varierat utbud av modeller kan du välja det bästa alternativet för alla rum: från vardagsrummet till toalettrummet, från kaféhallen till sommarterrassen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ornitologiska motiv i inredningen

Fåglar tittar på oss inte bara från ritningarna på tapeten eller gardinerna, från hyllan i garderoben eller från bordet, utan klättrar bokstavligen till taket. Traditionellt dekorerar ljuskronor, lampor, lampor, golvlampor med fåglar rum i Provence-stil. Men de olika formerna, storlekarna, materialen som de är gjorda gör det enkelt att passa in i alla interiörer, från klassiskt till modernt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Prisklass

Kostnaden för modeller med fåglar bestäms av produktens storlek, material samt varumärkets popularitet.

En liten hängande lampa kan köpas för 4 000 - 6 000 rubel, en hängande ljuskrona, på vilken flera fåglar sitter, kommer att kosta från 13 000 till 40 000 rubel. För en taklampa i ornitologisk stil måste du betala cirka 15 000 rubel. En ljuskrona i form av en bur med en fågel inuti säljs för 8 000 - 9 000 rubel.

Ett brett spektrum av priser låter dig dekorera alla rum med en ovanlig lampa.

Nästan vilken modell som helst, från billiga kinesiska produkter till designerkonstverk, kan köpas från onlinebutiker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designtänk

Valet av en ljuskrona med fåglar kan inte kallas enkelt, utbudet av modeller är för stort: från minimalistiska lampor med vingar (Ingo Maurer) till imponerande ljuskronor med horn eller nyanser och fjädrade figurer (Maytoni, Favorit, Loft). Temat minimalism fortsätter av en härlig ljuskrona i form av en fågel som rusar uppåt (Hommin). Den är gjord av metall och verkar fortfarande ömtålig och viktlös.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fans av opretentiösa former i inredningen kommer säkert att gilla "Dove of Peace" -lampan av Ed Carpenter. Ser ut som en söt leksak, det kommer att vara mycket lämpligt i en plantskola eller på en sommarterrass.

Om du behöver en liten taklampa är en äggformad lampa ett intressant val. En nyfiken liten fågel kikar ut ur den, hukande på en abborre (Olivier Chabaud, Jean François).

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns många modeller på marknaden med nyanser eller horn gjorda i form av ljus. Fåglarna är monterade på en ram eller upphängda från en lampa och verkar sväva i luften.

Oftast är nyanser av sådana ljuskronor gjorda av tyg eller glas. Mjukt, lätt dämpat ljus som häller från draperiet skapar en mysig, hemtrevlig atmosfär.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Köpet av en ljuskrona beror på egenskaperna hos det rum som belysningsarmaturen är avsedd för. Lampor med stora tygnyanser, rosetter och volanger är idealiska för sovrummet. En stor ljuskrona med fågelfigurer eller en ljuskrona i bur kommer att bli en riktig dekoration av vardagsrummet.

Det finns många lakoniska och funktionella modeller för köket. Till exempel kan du hänga i den en långsträckt vit metallkrona med fyra lökar ordnade i en rad (Phube). Under dem bosatte sig söta fåglar på en abborre. Deras släktingar tittar nyfiket ner från en annan långsträckt lampa (Illuart). Dess lampor är inramade av nyanser av det finaste, nästan osynliga glaset.

Bild
Bild
Bild
Bild

I barnkammaren är det bättre att hänga en lampa till vilken figurerna av fåglar som svävar i luften är fästa, barnen kommer gärna att titta på dem. På kvällen kastar fåglarna bisarra skuggor på väggar och tak.

I vissa modeller är fågelfigurerna tillverkade på ett mycket naturalistiskt sätt, i andra är de ganska stiliserade. I vissa versioner av lamporna är fåglarna gjorda i en färg, i andra är de ljust färgade, precis som deras levande motsvarigheter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designers råder med alla medel att upprepa det ornitologiska motivet i inredningen för att betona ljuskronans skönhet. Detta kan till exempel vara en dekorativ figur av en fågel på ett nattduksbord, en ritning på väggen eller ett mönster på gardiner och kuddar.

Plats i interiören

Fågelburskronor är iögonfallande. De är ovanligt graciösa och lätta. Mjukt ljus strömmar genom burens tunna stavar, fåglarna är vackert upplysta och verkar levande. Sådana ljuskronor ligger i takets mitt. När du väljer vitt, matt, guld eller silver är gallren baserade på rummets övergripande färgschema.

Storleken på buren, dess form, höjd, färg och tjocklek på stavarna bör vara i harmoni med den stil som den upprätthålls.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika cellalternativ gör att du kan välja en ljuskrona eller lampa för både rymliga rum med högt i tak och för små utrymmen.

  • För ett litet rum räcker det med en ljuskrona med en glödlampa. Takets höjd spelar ingen roll, eftersom sådana belysningsarmaturer är utrustade med en justerbar upphängning.
  • En ljuskrona med horn placerade inuti buren klarar bättre av att tända ett stort rum. Förutom fågelfigurer kan den dekoreras med kristallhängen, dekorativa element från textilier, kandelabrar. Ibland tillverkas plattorna på en stor ljuskrona i form av fågelburar.
  • För rum i stil med shabby chic är burens stavar dekorerade med buggar, pärlor, insvept i konstgjorda blommor och band, vilket skapar känsliga och romantiska bilder. En burkrona kan innehålla en fågel eller många statyetter i olika storlekar och färger. Precis som riktiga fåglar ligger de på sittpinnar och kvistar. Det verkar som om ett annat ögonblick, och de kommer att börja flyga från plats till plats och kvittra glatt.

Rekommenderad: