När Ska Man öppna Druvor På Våren? När Ska Man öppna Den Efter Vinterhem I Centrala Ryssland Och Vitryssland? Vid Vilken Temperatur Kan Den öppnas?

Innehållsförteckning:

Video: När Ska Man öppna Druvor På Våren? När Ska Man öppna Den Efter Vinterhem I Centrala Ryssland Och Vitryssland? Vid Vilken Temperatur Kan Den öppnas?

Video: När Ska Man öppna Druvor På Våren? När Ska Man öppna Den Efter Vinterhem I Centrala Ryssland Och Vitryssland? Vid Vilken Temperatur Kan Den öppnas?
Video: JAG BLEV JAGAD AV EN RIKTIG CLOWN (INGEN CLICKBAIT) 2024, April
När Ska Man öppna Druvor På Våren? När Ska Man öppna Den Efter Vinterhem I Centrala Ryssland Och Vitryssland? Vid Vilken Temperatur Kan Den öppnas?
När Ska Man öppna Druvor På Våren? När Ska Man öppna Den Efter Vinterhem I Centrala Ryssland Och Vitryssland? Vid Vilken Temperatur Kan Den öppnas?
Anonim

Druvor har alltid ansetts vara en sydlig växt, av den anledningen, i mittfältet, började de odla den för inte så länge sedan. Som ett resultat har många blivande vinodlare dykt upp som ännu inte har samlat tillräckligt med erfarenhet. En av de vanligaste frågorna är tidpunkten för när anläggningen ska öppnas under våren. Och många är också intresserade av vilka aktiviteter som rekommenderas att utföras omedelbart efter att isoleringsskyddet har tagits bort.

Naturligtvis är det första du ska göra efter att snön smälter att ställa in den exakta tiden som är lämplig för att släppa vinrankan och starta vegetationsmekanismen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lämplig temperatur

Det har experimentellt fastställts för länge sedan att medan druvknoppar är i vilande tillstånd kan de tåla frost ner till –4 grader Celsius. Men om njuren redan har vaknat kommer den definitivt att dö även med en liten frost på -1 grader. Denna biologiska egenskap hos kulturen kräver särskild uppmärksamhet från trädgårdsmästaren tidigt på våren, när väderförhållandena förblir ändrade. Först och främst är det nödvändigt att ta hänsyn till det dagliga genomsnittet, när dagtemperaturen skiljer sig markant från natten. Vidare beaktas följande omständigheter:

  • den minsta lufttemperatur som vinstocken tål är –5 grader Celsius;
  • om frosten är större, slutar den med frysning av skotten;
  • vindruvor tål temperaturfluktuationer värst av allt;
  • De mest gynnsamma förhållandena uppstår när dagtemperaturen når 8-10 grader Celsius och nattemperaturen inte sjunker under noll.

Trots vårsnön, som fortsätter att dröja kvar i vissa områden, börjar plantorna gradvis komma till liv. För att öppna druvor på våren rekommenderas det inte att börja från ett visst datum. Först och främst måste du se till att hotet om nattfrost redan har passerat. Fram till dess är det bäst att ha tålamod.

Bild
Bild
Bild
Bild

När ska man avslöja i olika regioner?

När det blir klart att stabila positiva temperaturer redan har upprättats och jorden börjar gradvis torka ut kan vinstocken öppnas. För varje region kommer denna tid vid en viss tidpunkt . För de södra regionerna kommer tiden för att ta bort isoleringen i början av april. Öppningen i mittfältet eller i Volga -regionen görs närmare början av maj. I Vitryssland och regioner som ligger norr om den tempererade zonen bör du vänta på att maj ska komma. Efter vinterskydd fortsätter vinstocken att vila och kräver ett antal förebyggande åtgärder.

Bild
Bild

Hur öppnar man rätt?

Först och främst avlägsnas skyddslocket från vinstocken - det kan vara mattor av isolering, brädor, film eller trimning av takmaterial. Om vinstocken släpptes in för vintern, bör den försiktigt avlägsnas och rengöras från jord. Det blir säkrare om du startar denna procedur med fullt förtroende för att det inte finns nattfrost.

Ändå rekommenderas det inte heller att dra åt det, för om vinstocken förblir stängd efter en uppenbar uppvärmning kan den stå emot

Det kommer att bli mycket bättre om vinterskyddet tas bort en av de soliga dagarna och på natten för att fortsätta skydda ett tag. Detta gör att druvorna gradvis torkar ut utan att påverkas av en eventuell kall snäpp på natten.

Bild
Bild

Frostskydd

Det största hotet mot druvor under våren är oväntad frost. För att skydda växterna från en eventuell kall snäpp installeras en ram av metallbågar eller trälister ovanför den, som är täckt med fiberduk . Agrotex fungerar bäst, men spunbond kan också användas. Ett sådant lock kommer att ge nödvändig ventilation och skydda mot plötsliga temperaturförändringar.

Det rekommenderas inte att täcka druvor med polyetenfilm, eftersom det inte tillåter ångor att passera och kan orsaka att knopparna eller skotten värms upp . Dessutom kommer hög luftfuktighet i växthusförhållanden att provocera utvecklingen av mögel eller svamporganismer. Under alla omständigheter bör gott om ventilation ges under dagen.

Ovävt tygskydd skyddar vinstocken från plötsliga kalla snäpp ner till –3 grader , om det finns risk för temperaturfall under detta märke, rekommenderas att använda ytterligare isolering. Marken runt druvorna bör fuktas måttligt under dagen. Dessa åtgärder kommer att bidra till att upprätthålla plantans livskraft under förändrade väderförhållanden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad ska jag göra efter avslöjandet?

På våren, när druvorna öppnas efter vintern, får de torka ordentligt. Men hög luftfuktighet för närvarande skapar vissa risker för att utveckla sjukdomar och aktivera parasiter. För att undvika negativa konsekvenser måste ett antal förebyggande åtgärder vidtas . Dessutom bör vinstocken förberedas för en period av aktiv utveckling.

Strumpeband

Vanligtvis knyts aldrig vinstocken direkt efter att vinterslöjan har tagits bort. Ett tag borde växten återuppliva lite. Därför läggs de rätade skotten på en stationär ram och får väder i 3-4 dagar. Strumpebandet på våren kallas torrt, eftersom proceduren utförs för en vilande växt.

Efter att ha valt det optimala vertikala, diagonala eller horisontella arrangemanget fixeras druvskotten i ett orörligt tillstånd . Vid behov bör stöden förnyas, eller ytterligare trådremmar ska göras.

Bild
Bild

Beskärning

Efter full torkning beskärs unga skott, liksom skott som inte har genomgått beskärningsproceduren på hösten. Denna händelse äger rum enligt vissa regler.

  • Först och främst tas alla onödiga processer bort som kan torka ut, gå sönder eller skapa överdriven noggrannhet.
  • Ju tjockare vinstockar vid basen, desto längre ska grenarna vara kvar.
  • Snittet utförs med ett skarpt instrument mellan äggstockarna eller något ovanför ögonen.
  • Länken för frukt bör bildas av en välutvecklad vinstock.
  • En årlig vinstock är lämplig för frukt, vars snittjocklek når från 6 till 12 mm.
  • Fragment av vinstockarna som bar frukt förra året kan tas bort. Av de två processerna som finns på ersättningsknuten finns en intern skott kvar.
Bild
Bild

Jordbearbetning

Vårens odling av jorden runt druvorna börjar med ogräs, lossar jorden och, om möjligt, mulching med organiskt material. Lossningen påbörjas efter att jorden har torkat ordentligt, och i slutet av maj bör denna procedur upprepas . Vårvattningen bör vara mycket måttlig för att inte skapa gynnsamma förutsättningar för utveckling av svampar. För mycket fuktig jord kan orsaka rotröta, och det fryser också mycket snabbare.

Bild
Bild

Kemisk behandling

Efter att druvorna har beskurits sprutas de med en kemisk sammansättning som kan förhindra utveckling av svampar och skadliga insekter. För detta ändamål väljs lämpliga fungicider eller insekticider ur sortimentet av moderna kemikalier. Populära läkemedel inkluderar Nitrafen, Karbofos och Oxyhom . Och även för vårsprutning av druvor är en lösning av urea, koppar eller järnsulfat väl lämpad.

Ett av de bästa svampdödande medlen är Bordeaux -blandningen, vars lösning hälls under roten.

Bild
Bild

Toppdressing

Dessutom appliceras mineralgödselmedel på jorden på våren, vilket gör det möjligt att upprätthålla den aktiva tillväxten och utvecklingen av det gröna locket. Superfosfat och ammoniumnitrat är väl lämpade för detta ändamål. För torra områden på våren används ofta vattenladdningsbevattning.

Rekommenderad: