Blommande Druvor (11 Bilder): Blommar Det I Augusti Och Vad Ska Jag Göra I Avsaknad Av Blomning I 3-åriga Druvor?

Innehållsförteckning:

Video: Blommande Druvor (11 Bilder): Blommar Det I Augusti Och Vad Ska Jag Göra I Avsaknad Av Blomning I 3-åriga Druvor?

Video: Blommande Druvor (11 Bilder): Blommar Det I Augusti Och Vad Ska Jag Göra I Avsaknad Av Blomning I 3-åriga Druvor?
Video: Finns endast i din trädgård en blomma 2024, April
Blommande Druvor (11 Bilder): Blommar Det I Augusti Och Vad Ska Jag Göra I Avsaknad Av Blomning I 3-åriga Druvor?
Blommande Druvor (11 Bilder): Blommar Det I Augusti Och Vad Ska Jag Göra I Avsaknad Av Blomning I 3-åriga Druvor?
Anonim

Druvens blomningstid är viktig för dess tillväxt och utveckling. Grödans kvalitet, liksom dess kvantitet, beror till stor del på korrekt skötsel av växter vid denna tid på året.

Beskrivning och blomningstid

Blomningstiden för druvor varierar beroende på i vilken region de växer. Som regel visas blommor under andra halvan av maj. Blomningstiden beror på druvsorten. Blomningen varar vanligtvis cirka 10-12 dagar.

Vinstocken börjar blomma från basen. Det är helt täckt med blommor först efter några dagar. Druvornas blommor är små. De bildar snygga blomställningar. Under den första blomningsveckan pollineras druvorna. Under denna tid blir blommorna fuktiga och ljusare i färgen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nödvändig vård

Under blomningen behöver både unga och mogna druvor särskild vård.

Nypa skott

I början av sommaren börjar unga skott växa aktivt. Vid denna tid måste trädgårdsmästaren göra allt för att växten ska ge all sin styrka till bildandet av frukter, och inte grönska. För detta måste skotten klämmas. Om blommor faller från druvorna och de gröna skotten växer för aktivt behöver du en hård klädnypa. Trädgårdsmästaren måste ta bort en del av skottet och lämna högst 5-6 stora blad ovanför blomställningen. Om inte för många unga skott dyker upp kommer det att räcka för trädgårdsmästaren att ta bort kronan med 2-3 blad.

Tidig klämning hjälper till att sakta ner växttillväxten med 10-14 dagar. Det kommer att bära frukt mycket bättre.

Bild
Bild

Pollinering

Du kan öka avkastningen på en växt genom att uppmärksamma dess ytterligare pollinering. Det finns flera sätt att göra detta.

  • Under blomningen trädgårdsmästaren behöver bara gå längs vingården och skaka vinrankan lätt. Detta görs bäst tidigt på morgonen.
  • Speciella anordningar kan användas för att pollinera växten . De är väldigt enkla att göra. Kaninpäls fästs på små plywoodskulderblad. Med det resulterande verktyget samlas pollen noggrant från pollinerande blommor. För att göra detta bör päls lätt bäras över knopparnas yta. Med samma mjuka rörelser överförs pollen till de befruktade blommorna. Det rekommenderas också att bearbeta druvorna på detta sätt tidigt på morgonen, efter att daggen har smält. Vid regnigt eller dimmigt väder bör pollineringen av buskarna överges.

Om det finns väldigt få blommor på druvorna kan situationen också korrigeras. För detta används läkemedel som kan stimulera blomning. De mest populära produkterna som är lämpliga för detta ändamål är Ovary och Bud. Preparaten späds ut i varmt vatten och används för sprutning av växter . Användningen av sådana produkter hjälper inte bara till att öka antalet blommor på vinstocken, utan hjälper också till att skydda den från infektionssjukdomar, liksom att stärka den.

Bild
Bild

Blomställningsbildning

Om växten bär frukt i stora klasar måste trädgårdsmästaren i förväg se till att det inte blir för många frukter på hösten .… För att göra detta måste han manuellt ta bort överflödiga blomställningar. I processen måste du lämna de starkaste buntarna. Det bästa är att de inte är för nära varandra. Om du gör allt rätt kommer vinstocken inte att drabbas av onödig stress på sommaren.

Gödsel

För att öka avkastningen kan druvor också matas under blomningsperioden. Det är värt att börja applicera gödningsmedel på jorden bara 6-7 dagar efter att de första knopparna dykt upp . Under blomningen av druvor rekommenderas att använda högkvalitativ kvävegödsling. Införandet av sådana gödningsmedel hjälper till att påskynda bildandet av äggstockar. Ett av de bästa utfodringsalternativen är en infusion beredd på hönsgödsel. För att göra detta blandas produkten med vatten i förhållandet 2 till 3. Den resulterande lösningen måste placeras i en plasttunna och skickas till en varm plats i 10-12 dagar.

Produkten måste blandas regelbundet. Före användning späds lösningen med vatten i förhållandet 1 till 10 . Vissa trädgårdsmästare rekommenderar att du lägger till träaska i behållaren. En sådan toppdressing introduceras vid roten. Lämplig för befruktning av vingården och komplexa mineralkompositioner. Dessa kan köpas i många trädgårdsbutiker.

Gödselmedel rekommenderas att appliceras 4-5 dagar efter att de första blomställningarna uppträdde.

Bild
Bild
Bild
Bild

Begränsningar

För att inte skada framtida frukter och växterna själva, vid blomningen av druvor, är det värt att vägra att utföra vissa procedurer

  • Vattning … Överdriven jordfuktighet påverkar plantans tillstånd negativt, liksom kvaliteten på pollinering.
  • Behandla vingården med kemikalier … Spraya området med dem är först efter slutet av blomningen.
  • Gräver jorden … För att inte skada platsen rekommenderas det inte att gräva upp eller lossa jorden bredvid druvorna.

Alla dessa procedurer kan utföras senare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad händer om druvorna inte blommar?

Många trädgårdsmästare står inför det faktum att druvorna som planterats på platsen inte blommar. Detta kan hända av flera skäl.

  • Överskott av vatten . Mycket ofta bär inte druvor frukt på grund av för mycket fukt i jorden. Med tiden börjar en sådan växt försvagas. För att förhindra detta måste valet av en plats för att plantera druvor behandlas ansvarsfullt. Vattna inte heller för ofta.
  • Kall vinter . Den vanligaste orsaken till att de inte blommar är skador på blomknoppar på vintern. För att förhindra en sådan situation måste druvorna vara väl täckta för vintern.
  • Funktioner av sorten … Det finns druvsorter som blommar senare än andra. Efter att ha planterat en sådan växt på din webbplats måste du ta hänsyn till alla dess funktioner. Om en 3-årig eller 4-årig fotografering inte blommar på webbplatsen, måste ägaren av webbplatsen bara vänta.
  • Överskott av foder … Trädgårdsmästare vet att kvävegödsling bidrar till utseendet av grönt bladverk och blommor på vinstockar. Därför introducerar de på våren gödning med kväve i jorden. Men ett överskott av sådant gödningsmedel leder till det faktum att druvskott blir för sköra, och blommor visas inte alls på dem. För att förhindra att detta händer bör du inte använda kvävehaltigt gödningsmedel i augusti. Under andra hälften av sommaren rekommenderas att mata druvorna med kalium och fosfor.
  • Sjukdom … Druvor blommar inte även om de drabbades av en sådan sjukdom som gråröta eller mögel. Växten kan mycket väl bli sjuk på våren. För att skydda druvorna måste den behandlas med lämplig fungicid. Detta bör göras senast 6-7 dagar innan blommornas utseende börjar.
  • Fel beskärning . Om skottet har beskurits för mycket kommer det inte att blomma. För att undvika problem med blommande druvor måste sortens egenskaper beaktas vid bildandet.

Ibland händer det också att växten blommar, men inte bär frukt. Detta händer vanligtvis på grund av att druvor med honblommor planteras på platsen. De kan inte pollinera på egen hand. För att åtgärda detta problem planterar trädgårdsmästare vanligtvis kvinnliga blommande sorter bredvid bisexuella sorter.

Om du sköter din vingård ordentligt och följer råd från mer erfarna trädgårdsmästare kommer det inte att bli några problem med blomning och frukt.

Rekommenderad: