När Börjar Druvorna Bära Frukt? Vilket år Bär Det Frukt Och Vid Vilken Tidpunkt?

Innehållsförteckning:

Video: När Börjar Druvorna Bära Frukt? Vilket år Bär Det Frukt Och Vid Vilken Tidpunkt?

Video: När Börjar Druvorna Bära Frukt? Vilket år Bär Det Frukt Och Vid Vilken Tidpunkt?
Video: Agrohoroskop från 18 till 20 oktober 2021. Plus överflödets gåva 2024, April
När Börjar Druvorna Bära Frukt? Vilket år Bär Det Frukt Och Vid Vilken Tidpunkt?
När Börjar Druvorna Bära Frukt? Vilket år Bär Det Frukt Och Vid Vilken Tidpunkt?
Anonim

Många trädgårdsmästare vill odla druvor på sin webbplats, eftersom det inte är så svårt att ta hand om dem. Men samtidigt är många nybörjare vinodlare mycket intresserade av frågan om när druvorna börjar bära frukt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Påverkande faktorer

Tidpunkten för fruktningen påverkas av många faktorer som måste beaktas när man odlar druvor. Låt oss uppmärksamma de viktigaste av dem.

  • Mängd … Det finns ett stort antal druvsorter, och de har olika frukttider. Vissa mognar i början av augusti, andra i slutet av augusti - början av september. Och det finns också sådana exemplar från vilka skörden kan tas bort i slutet av juli eller i slutet av september. När du köper plantor är det värt att fråga säljaren om allt.
  • Kvaliteten på planteringsmaterialet . Det är nödvändigt att köpa plantor från specialiserade plantskolor med ett välformat friskt rotsystem. Om du planterar en skärning måste skörden vänta länge, medan plantan ger sin första skörd på ett år.
  • Landningsdatum . De flesta druvorna planteras på hösten. Men det finns de trädgårdsmästare som gör det på våren och till och med i början av sommaren. Druvor som planteras på hösten kan bära frukt redan nästa år, medan vårens druvor denna säsong bara kommer att slå rot, vilket leder krafterna till bildandet av rotsystemet.
  • Rätt vård … Det är omöjligt att räkna med en fullvärdig skörd om du inte ger bra vård för växterna, vilket inkluderar att följa bevattningsregimen, snabb matning och förebyggande behandling av vinstockarna från sjukdomar och skadedjur.
  • Beskärning … För vindruvor spelar beskärning en mycket viktig roll. Om du låter den växa som du vill, kan du aldrig vänta på en full skörd. Det är mycket viktigt att bilda en vinstock som kommer att bära frukt. Det är nödvändigt att övervaka tillväxten av druvor, och han gör detta mycket snabbt och tar bort alla onödiga skott - sjuka, torkade, icke -bärande, växer vertikalt.

  • Växande region … Trots att druvor odlas bäst i söder, och det är där de ger bra skörd, har många anpassat denna kultur till sina regioner och letat efter frostbeständiga sorter. Frukttiden beror på regionen. I södra territorier kommer det tidigare än i de där allvarliga vintrar observeras och somrarna är korta.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tidpunkt

Om plantan är frisk och planteringen görs korrekt på hösten börjar druvorna bära frukt nästa år. Men samtidigt bör det förstås att växten bara kommer att visa sig. Därför blir det bara några buntar från busken. Under det andra året blir skörden redan större.

Men erfarna trädgårdsmästare, för att uppnå bästa effekt, ta bort de första blomställningarna, så att den unga växten inte slösar bort energi på frukt, utan bildar rotsystemet.

Vissa gör detta under det andra året och tror att växten kommer att stärkas under denna tid, utveckla immunitet. Och redan i 3-4 år kan du förvänta dig en full skörd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad ska man göra för god frukt?

För att göra druvor lyckliga med en bra skörd bör du vara uppmärksam på huvudpunkterna

Om regnet växlar med soliga dagar kan en speciellt odlad växt inte vattnas . På torra dagar måste druvorna vattnas varannan vecka. Det är lämpligt att göra detta med varmt, sedimenterat vatten, detta är särskilt viktigt i det ögonblick när blomställningarna redan har dykt upp och frukterna bildas.

Bild
Bild

På våren, med början av växtsäsongen, kräver druvor kvävegödselmedel, och senare, vid fruktmognad, fosfor och kaliumgödsel .… Alla gödningsmedel späds ut med vatten i de proportioner som anges på förpackningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och det är också nödvändigt att utföra förebyggande behandling av svampsjukdomar med Bordeaux -vätska, du kan antingen spraya buskarna eller hälla vätskan under busken . Om sjukdomen har träffat vinstocken när frukterna mognar är det bättre att använda "Fitosporin".

Bild
Bild

Vi får inte glömma de skadedjur som älskar druvor . Dessa är sniglar, bladlöss, druvkvalster. Det senare är särskilt farligt. Och om du inte startar kampen mot honom i tid kan du förlora hela vinstocken. Det är därför du ofta behöver inspektera bladen. Det är inte svårt att märka förekomsten av parasiten. Bladets övre del sväller upp och bildar finnar, och den nedre delen täcks av vita fläckar. Bearbetningen kan utföras på sådana sätt som "Actellik", "Fufanon", "Omite". Du kan förhindra sniglar från att komma till druvor med hjälp av aska. Det måste hällas nära druvorna.

Bild
Bild
  • Och, naturligtvis, är nyckeln till god fruktning snabb beskärning och vinstockbildning . På våren är det viktigt att undersöka druvorna, ta bort gamla, frysta grenar. På sommaren måste du också kontrollera situationen. En kraftig förtjockning av planteringarna tillåter inte att klasarna utvecklas normalt och kommer att begränsa ljusets tillgång till dem. Dessutom kommer växten att lägga extra energi på lövverk, och inte på frukt.

Det är därför du måste hjälpa honom att bli av med onödiga skott i tid.

Rekommenderad: