Fruktdruvor: Vilket år Bär Det Frukt? Vad Händer Om En 3-årig Druva Inte Bär Frukt? Vilka Grenar Har Frukter Och Hur Får Man Druvor Att Bära Frukt?

Innehållsförteckning:

Video: Fruktdruvor: Vilket år Bär Det Frukt? Vad Händer Om En 3-årig Druva Inte Bär Frukt? Vilka Grenar Har Frukter Och Hur Får Man Druvor Att Bära Frukt?

Video: Fruktdruvor: Vilket år Bär Det Frukt? Vad Händer Om En 3-årig Druva Inte Bär Frukt? Vilka Grenar Har Frukter Och Hur Får Man Druvor Att Bära Frukt?
Video: Frozen Fever Queen Elsa Princess Anna Disney Barbie Doll Malibu Ave Yogurt Playdoh Food Playset 2024, April
Fruktdruvor: Vilket år Bär Det Frukt? Vad Händer Om En 3-årig Druva Inte Bär Frukt? Vilka Grenar Har Frukter Och Hur Får Man Druvor Att Bära Frukt?
Fruktdruvor: Vilket år Bär Det Frukt? Vad Händer Om En 3-årig Druva Inte Bär Frukt? Vilka Grenar Har Frukter Och Hur Får Man Druvor Att Bära Frukt?
Anonim

Ett stort antal trädgårdsmästare är nu engagerade i odling av druvor. Alla försöker uppnå goda fruktplantor i sitt område.

Bild
Bild
Bild
Bild

Påverkande faktorer

Inledningsvis måste du förstå vad som exakt påverkar fruiting av druvor. Erfarna trädgårdsmästare identifierar flera huvudfaktorer.

  • Kvaliteten på planteringsmaterialet . Friska plantor slår rot utan problem i ett nytt område. Därför bör planteringsmaterial köpas i beprövade plantskolor, samt noggrant inspekteras före plantering.
  • Valet av sorten . När du köper plantor är det viktigt att ta hänsyn till det lokala klimatets särdrag. Invånare i kalla regioner bör inte köpa värmeälskande druvsorter.
  • Hitta en landningsplats … Druvorna bör planteras på tomtens solsida. Om du planterar den i norr kommer buskarna att växa och bära frukt dåligt på grund av brist på värme och belysning.
  • Vård … Växter måste vårdas ordentligt. Du kan inte lämna dem utan att befrukta och vattna. Buskens form måste korrigeras i tid. Plantering krävs för att tunna ut, ta bort överflödigt lövverk och styvsöner.

Om växterna har tillräckligt med fukt och näringsämnen, kommer de att bära frukt regelbundet.

Bild
Bild
Bild
Bild

När börjar buskar bära frukt?

En växt planterad i jorden kan börja bära frukt redan under andra eller tredje året efter plantering . Om en trädgårdsmästare har skaffat sig en 3-årig planta och planterat den på våren kan frukten dyka upp på den om ett par månader. Början av växternas fruktning beror till stor del på valet av sorten. Vissa växter utvecklas mycket snabbt, medan andra behöver tid att växa.

För att druvorna ytterligare ska glädja trädgårdsmästare med en riklig skörd måste växten som blommar för första gången rengöras från överflödiga blomställningar. I framtiden kommer busken regelbundet att bära frukt. Tiden då frukterna visas på skotten beror på sortens egenskaper. Som regel bär druvor frukt under sensommaren eller början av hösten.

Bild
Bild

Varför finns det ingen frukt och vad ska man göra?

Tyvärr står de flesta trädgårdsmästare åtminstone en gång inför ett sådant problem som bristen på frukt. Det finns flera anledningar till varför detta kan hända.

  • Frysning av blomknoppar . Om vintern är hård och växten inte är väl täckt kan dess knoppar skadas av frost. Det är omöjligt att göra en växt som påverkas av den kalla blomningen. Det återstår bara att mer noggrant täcka den med grangrenar eller halm, förbereda sig för nästa vinter.
  • Genväg . Beskärning för kort kan också skada växten. För att växten ska bära frukt nästa år är det viktigt att lämna ett tillräckligt antal knoppar på grenarna.
  • Överskott av kvävehaltiga förband . Sen applicering av gödningsmedel har alltid en dålig effekt på växternas tillstånd. Kvävegödsling bör endast appliceras på jorden på våren. Om de används på sommaren blir skotten för spröda. Dessutom kommer växten aktivt att växa grönska. På grund av detta kommer frukterna att sakna näringsämnen. Under andra hälften av sommaren matas buskarna med kalium eller fosfor. Detta bidrar till rätt utveckling av frukten, liksom en förbättring av bärens smak.
  • Sjukdomar … Trädgårdsmästaren riskerar att lämnas utan grödor även om vingården drabbas av någon form av svampsjukdomar. Fara för växter representeras av gråröta och mögel. För att skydda vingården måste den behandlas med profylaktiska medel på hösten och våren. Vanligtvis används kopparsulfat för detta ändamål. Om du märker tecken på en växtsjukdom på sommaren måste de infekterade delarna av druvorna tas bort med trädgårdssax eller beskärningssax.
  • Överskott av fukt … Om jorden i området är för fuktig kommer blommorna att falla av tidigt. Äggstockar på dem kommer inte att kunna bildas. Därför är det viktigt att välja områden för att plantera druvor där grundvattnet inte är för nära marken. Växter ska inte vattnas för ofta. Om sommaren är regnig bör en liten baldakin byggas över de unga druvorna.
  • Ingen pollinering … Det händer också att buskarna blommar rejält, men inte bär frukt. Detta beror vanligtvis på att blomställningarna inte har pollinerats. För att förhindra att detta händer rekommenderas det att plantera flera växter av olika sorter på platsen. För att locka bin till platsen kan honungsblommor också planteras nära vingården. Om det regnar regelbundet under blomningen måste växten pollineras manuellt.
  • Skadedjur attack … Insekter som druvbladlöss eller spindelmider kan väsentligt försvaga växten. Svampdödande medel används för att bekämpa dem. Det är mycket viktigt att förstöra inte bara de mest aktiva insekterna utan hela kolonin. Om detta inte görs kommer skadedjur att attackera druvorna igen efter några dagar.

Om du bryr dig ordentligt om druvorna, låt inte utvecklingen gå sin gång, växten kommer regelbundet att glädja platsens ägare med en bra skörd av läckra och mogna bär.

Rekommenderad: