Är Druvor Ett Bär Eller En Frukt? 10 Foton Svaret På Frågan är Ett Träd Eller En Buske. Hur Ser En Druvbuske Ut Och Vad är Det?

Innehållsförteckning:

Video: Är Druvor Ett Bär Eller En Frukt? 10 Foton Svaret På Frågan är Ett Träd Eller En Buske. Hur Ser En Druvbuske Ut Och Vad är Det?

Video: Är Druvor Ett Bär Eller En Frukt? 10 Foton Svaret På Frågan är Ett Träd Eller En Buske. Hur Ser En Druvbuske Ut Och Vad är Det?
Video: Hur man odlar fikon i Sverige 2024, April
Är Druvor Ett Bär Eller En Frukt? 10 Foton Svaret På Frågan är Ett Träd Eller En Buske. Hur Ser En Druvbuske Ut Och Vad är Det?
Är Druvor Ett Bär Eller En Frukt? 10 Foton Svaret På Frågan är Ett Träd Eller En Buske. Hur Ser En Druvbuske Ut Och Vad är Det?
Anonim

På tal om druvor förstår många människor inte hur de ska namnge dess frukter, liksom växten som de ligger på. Dessa frågor är kontroversiella. Därför blir det intressant att hitta svar på dem.

Bild
Bild

Varför är det förvirring?

Människor är förvirrade om dessa definitioner på grund av det faktum att de är dåligt insatta i terminologi. Alla kan inte hitta rätt definition av orden "bär", "grönsak" eller "frukt". En annan orsak till denna förvirring är att torkade druvor vanligtvis kallas torkad frukt. Detta komplicerar bara situationen.

Det är väldigt enkelt att förstå denna fråga. Först måste du ge tydliga definitioner till de valda orden.

Bär kallas frukt som bildas av en liten blomställning och en färgbädd . Deras kött är inte särskilt tätt och saftigt, och huden är tunn. Inuti finns det oftast flera ben samtidigt. Bären är små. De växer vanligtvis på buskar, buskar eller örtväxter.

Frukter är i sin tur medelstora eller stora frukter . Deras kött är tätare och huden är fast. Frukten bildas av blommorna som visas på trädet under våren eller försommaren.

På många språk är orden "frukt" och "frukt" synonyma.

Bild
Bild

Vad är frukterna av druvor?

Att bestämma rätt namn på frukten är väldigt enkelt. Mogna druvor består av en saftig och aromatisk fruktkött täckt med skinn. Beroende på typen av växt kan den vara antingen tunnare eller tätare. Huden är täckt med en tunn och nästan osynlig vaxbeläggning. Varje frukt innehåller ett eller flera frön. Så, i själva verket är druvor bär.

Druvorna kan variera i form och färg. Bären är runda, ovala, långsträckta eller platta. Färgen på druvor kan inte bara vara ljusgrön eller mörkblå, utan också gul, röd och också nästan svart.

Bild
Bild

Frukt på druvorna växer i stora klasar. Var och en av dem kan ha från flera dussin till ett par hundra druvor. Detta gäller även bär. Frukter växer vanligtvis nära varandra.

Vissa frukter har inga frön inuti. Men detta påverkar ingenting. Trots allt föddes frölösa sorter av uppfödare. Detsamma kan sägas för druvor med mycket stora bär.

Druvens frukt kallas också ofta vinbär . Detta namn har fastnat hos dem länge.

Alkoholhaltiga drycker tillagades ofta av läckra bär. Druvvin har varit populärt sedan antikens Grekland.

Bild
Bild

Nu används druvorna, liksom andra vanliga bär, aktivt för beredning av aromatiska viner, juicer och olika rätter . Det är ett misstag att tro att bär endast läggs till desserter. Det finns intressanta recept på sallader med druvor . Dessutom lägger vissa kockar till färska eller torkade bär till pilaf. Detta gör smaken av den färdiga maträtten rikare och mer ovanlig.

Bärfrön används för att göra druvolja … Det används aktivt inom kosmetologi. Masker baserade på mogna bär är populära bland älskare av hemvårdsprodukter. De exfolierar hudcellerna försiktigt och lämnar den mjuk och behaglig vid beröring. Dessutom hjälper druvsaft att påskynda processen med kollagenproduktion. Tack vare detta åldras huden långsammare och förblir elastisk och vacker längre.

Bild
Bild

Det rekommenderas att äta druvsaft för personer med hjärtsjukdomar och matsmältningssystem. Men diabetiker och överviktiga bör ge upp. När allt kommer omkring innehåller bär en stor mängd socker.

Förutom bär kan druvlöv också ätas . Det används vanligtvis för att förbereda en orientalisk maträtt som kallas dolma … De är också grillade eller stekpannor och serveras med godis.

Smaken på lövverket, liksom bär, beror på druvsorten, liksom på platsen för dess tillväxt.

Bild
Bild

Vad är det - en buske eller ett träd?

Det finns en annan fråga om druvor som ofta intresserar människor. Många förstår inte om han är en buske eller ett träd. Tydliga definitioner hjälper till att svara på denna fråga.

Ett träd är en växt med en huvudstödstam täckt med tät bark . Tunnare grenar växer från en sådan bas. De bildar kronan på trädet. Vanligtvis växer frukter på trädet. Men bär finns också i naturen. Dessa inkluderar körsbär eller mullbär.

En buske är en växt som har flera huvudstammar samtidigt, men alla är tunnare . Stammar sträcker sig från en tillväxtpunkt. Under livet kan några av dem ersättas av nya, yngre och starkare.

Bild
Bild

Baserat på denna definition, druvan är en buske . Den har flera kraftfulla skott som kommer från en tillväxtpunkt. De är alla riktade uppåt. Druvan är en termofil växt, så dess grenar dras aktivt mot solen. Antalet huvudskott under livet kan förändras, eftersom trädgårdsmästare beskär buske druvor regelbundet, tar bort försvagade, gamla och värkande skott.

Det skulle dock vara mycket mer korrekt att säga att denna växt är en vinstock, eller snarare en buskvin. Denna term i botanik kallas en lignifierad eller örtartad stam.

Bild
Bild

Vinstocken är flexibel och omsluter med hjälp av speciella processer lätt allt stöd . Tack vare detta kan växten växa även under svåra förhållanden. Detta är den beskrivning som bäst passar druvor.

På våren och sommaren ser den gröna växten vacker ut. Därför används det ofta för att dekorera låga byggnader, staket och lusthus. Druvor kan enkelt göras till en häck eller valv. Det viktigaste är att inte plantera det bredvid träd. Vinstocken kan lätt fläta sin stam. Det kommer att vara mycket svårt att ta bort det från trädet utan att skada det.

Rekommenderad: