Vad Ska Jag Göra Med Jordgubbar I Augusti? Behovet Av Vård. Bearbetning Och Utfodring Av Buskar Efter Beskärning. Hur Bearbetar Jag Jordgubbar I Slutet Av Sommaren Om Bladen är Tor

Innehållsförteckning:

Video: Vad Ska Jag Göra Med Jordgubbar I Augusti? Behovet Av Vård. Bearbetning Och Utfodring Av Buskar Efter Beskärning. Hur Bearbetar Jag Jordgubbar I Slutet Av Sommaren Om Bladen är Tor

Video: Vad Ska Jag Göra Med Jordgubbar I Augusti? Behovet Av Vård. Bearbetning Och Utfodring Av Buskar Efter Beskärning. Hur Bearbetar Jag Jordgubbar I Slutet Av Sommaren Om Bladen är Tor
Video: HOW to PLANT and GROW STRAWBERRIES, plus TIPS for growing strawberries in HOT CLIMATES 2024, April
Vad Ska Jag Göra Med Jordgubbar I Augusti? Behovet Av Vård. Bearbetning Och Utfodring Av Buskar Efter Beskärning. Hur Bearbetar Jag Jordgubbar I Slutet Av Sommaren Om Bladen är Tor
Vad Ska Jag Göra Med Jordgubbar I Augusti? Behovet Av Vård. Bearbetning Och Utfodring Av Buskar Efter Beskärning. Hur Bearbetar Jag Jordgubbar I Slutet Av Sommaren Om Bladen är Tor
Anonim

Jordgubbar är ett bär som behöver ständigt vårdas. Du måste vara uppmärksam på jordgubbssängar inte bara på våren, utan också i slutet av sommaren. Frostmotståndet hos växter, liksom deras avkastning nästa år, beror på korrekt vård under denna period.

Bild
Bild

Behovet av vård

I augusti, efter fruktets slut, måste buskarna ägnas särskild uppmärksamhet. Under denna tid växer växterna nya blad. I augusti läggs också nya blomknoppar. Växter fyller aktivt på näringsämnen, som spenderas nästa vår på bildandet av stora söta bär.

Denna månad bör uppmärksamhet ägnas åt att ta hand om buskar, lossa jorden och förbereda jordgubbar för vintern.

Bild
Bild

Vattningsfunktioner

Liksom andra tider på året behöver jordgubbar regelbundet vattnas i augusti. Vanligtvis vattnas buskarna en gång i veckan. Om sommaren är för varm kan du göra detta lite oftare. Mindre ofta i kallt väder. Du måste alltid fokusera på jordens skick.

Varmt vatten används för bevattning . Det återfuktar jorden perfekt och skadar inte växterna. Vissa sommarboende tar fast regnvatten för bevattning. Det är värt att komma ihåg att om växter saknar fukt, förblir de svaga och slöa.

Bild
Bild

Beskärning

7-10 dagar efter skördens slut måste buskarna undersökas noggrant . Vid denna tidpunkt måste du ta bort från platsen alla blad som har blivit gula eller torkat ut. Om detta inte görs kommer plantorna under nästa år att sakna de nödvändiga ämnena för utveckling. Skär bladen med en vass beskärare eller trädgårdssax. Arbetet måste utföras mycket noggrant.

Att skära mustaschen kan också bidra till att minska näringsförbrukningen . De måste också tas bort med en skarp sekatörer. Antennerna kan inte rivas av med händerna. Detta kan skada växtens rotsystem. Detta görs bäst tidigt på morgonen eller kvällen. Efter beskärning av buskarna måste de behandlas med rosa kaliumpermanganat. Detta hjälper till att desinficera dem.

Växter som är över fyra år gamla bör rotas ut. De kan kastas i kompostgropen tillsammans med oönskade löv . Efter sådan behandling av platsen måste den dessutom rensas bort.

Det är nödvändigt att lossa marken mycket försiktigt och försöka att inte skada jordgubbarötterna i processen.

Bild
Bild

Behandling mot sjukdomar och skadedjur

I slutet av sommaren är det också vanligt att bearbeta växter från olika skadedjur och sjukdomar. Först och främst måste du noggrant inspektera webbplatsen. Om det finns buskar som drabbats av sjukdomen i trädgården måste de omedelbart tas bort från platsen.

Därefter måste jordgubbar behandlas med insekticider och medel som förhindrar uppkomsten av olika sjukdomar . De flesta sommarboende använder en lösning av kopparsulfat och kaliumpermanganat för detta ändamål. Du kan också använda kommersiellt tillgängliga läkemedel istället.

Bild
Bild

Toppdressing

I slutet av augusti måste växterna också matas. Ett korrekt utvalt gödselmedel kommer att göra växten starkare och kommer också att öka dess frostbeständighet.

De flesta trädgårdsmästare använder inte gödning med kväve för att gödsla jordgubbsbäddar i augusti . Ett undantag från denna regel bör göras endast om mer än 60% av bladen har skurits ur busken. I det här fallet kan jordgubben snabbt växa starka och friska blad.

När du väljer ett gödningsalternativ för sängar i augusti bör du vara uppmärksam på speciella komplexa produkter som skapats för höstmatning. De innehåller allt som växter behöver vid den här tiden på året.

Det här alternativet är bra för nybörjare såväl som för hektiska trädgårdsmästare.

Bild
Bild

Du kan också använda högkvalitativa organiska gödningsmedel istället för sådana förband. Oftast befruktar trädgårdsmästare jordgubbar med humus, aska eller torv. Du bör inte använda fågelspillning för att mata buskar i augusti. Den innehåller för mycket kväve. Efter befruktning vattnas sängarna vanligtvis med varmt vatten.

Nässelinfusion kan också bidra till att öka växtens utbyte . Växternas löv måste samlas upp och läggas i en stor hink. Varmt vatten måste tillsättas där. Infusion av nässla ska stå på en varm plats i en vecka. Efter denna tid måste lösningen spädas med rent vatten i förhållandet 1 till 10. Den resulterande produkten vattnas med buskarna.

Bild
Bild

Kompostering

Ett lager av mulch används för att skydda växter mot ogräs och skadedjur. Du kan täcka jordgubbsbuskar med följande material.

  1. Sugrör . Detta är det mest populära naturmaterialet som används för mulching av platsen. Det genomsyrar perfekt vatten och skyddar plantans rötter från kylan. Endast torrt material kan användas för mulching av jordgubbar med halm. Detta material är en tillfällig lösning. Mot slutet av hösten måste halmen tas bort och ersättas med något annat.
  2. Trädgårdsflis . Detta material är av hög kvalitet och hållbart. Mulch skyddar buskarna från att frysa. Tack vare användningen av detta material ser webbplatsen dessutom mer attraktiv ut. Som regel används barken av lärk eller barrträd för mulching. Storleken på de marker som används ska inte vara för stor.
  3. Nålar . Många trädgårdsmästare i augusti töjer trädgården med nålar. Detta material skyddar sängarna från skadedjur och kallt väder. Dessutom förfaller det snabbt. Därför blir jorden mer näringsrik. På våren är resterna av en sådan mulch vanligtvis begravda i marken.
  4. Sågspån . Detta material sönderfaller ganska långsamt. Det skyddar platsen perfekt från skadedjur. Sågspån absorberar starkt fukt. Därför måste du tillfälligt öka mängden vatten som används för bevattning efter mulning av området.
Bild
Bild

Det är värt att komma ihåg att mulch inte ska passa tätt mot buskarnas stjälkar. Det bör vara 2-3 centimeter ledigt utrymme mellan det valda materialet och jordgubbarna.

Överföra

Många trädgårdsmästare i augusti transplanterar också jordgubbar. Plantor för detta ändamål måste köpas från beprövade plantskolor. I det här fallet kommer personen att ha förtroende för att växten är frisk.

Du måste plantera jordgubbar i ett ordentligt förberett område. Unga växter placeras på den del av trädgården som är väl upplyst. Området måste ogräs väl och rengöras från allt ogräs. I slutet av juli eller i början av augusti måste gödningsmedel appliceras på jorden. I detta skede är det bäst att använda naturliga förband. Processen att plantera buskar i sig består av följande steg.

  1. På den markerade marken är det nödvändigt att gräva det nödvändiga antalet hål. De ska vara på ett avstånd av 30-50 cm från varandra.
  2. Häll lite varmt vatten i varje hål. Det bör absorberas väl i jorden.
  3. Det är nödvändigt att sänka plantorna där. Varje växts rötter måste försiktigt spridas ut.
  4. Därefter måste växten strös med jord. Hon måste helt dölja hans rötter. I det här fallet kommer de inte att frysa på vintern.
  5. Efter plantering kan buskarna mulas. Vanligtvis används torrspån eller halm för detta.
Bild
Bild

Om du planterar jordgubbar i augusti kommer plantorna att hinna slå rot före vintern. Dessutom kan du räkna med en tidig skörd under nästa säsong.

Rekommenderad: