Motoblock Patriot "Kaluga": Egenskaper Hos Bensinmodellen Med 7 Liter. Med. Hur Väljer Man Bilagor? Ägarrecensioner

Innehållsförteckning:

Video: Motoblock Patriot "Kaluga": Egenskaper Hos Bensinmodellen Med 7 Liter. Med. Hur Väljer Man Bilagor? Ägarrecensioner

Video: Motoblock Patriot
Video: Мотоблок PATRIOT Калуга М. Тесты пониженной передачи. 2024, Maj
Motoblock Patriot "Kaluga": Egenskaper Hos Bensinmodellen Med 7 Liter. Med. Hur Väljer Man Bilagor? Ägarrecensioner
Motoblock Patriot "Kaluga": Egenskaper Hos Bensinmodellen Med 7 Liter. Med. Hur Väljer Man Bilagor? Ägarrecensioner
Anonim

Historien om skapandet av Patriot -märket går tillbaka till 1973. Sedan, på initiativ av den amerikanska entreprenören Andy Johnson, grundades ett företag för tillverkning av motorsågar och jordbruksutrustning. Under denna tid har företaget blivit en av de ledande inom sitt område och i slutet av förra seklet gått in på den ryska marknaden. Landsmän uppskattade omedelbart produkterna från oron och antog gärna många prover.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner, fördelar och nackdelar

Motoblock Patriot Kaluga tillhör medelklassutrustningen. Mekanismen utvecklades med deltagande av specialister från Ryssland och började produceras på ett dotterbolag till koncernen i staden med samma namn. Maskinen är det bästa alternativet för ryska klimatförhållanden och används aktivt för många jordbruksverksamheter . Enhetens mångsidighet beror på möjligheten att använda bilagor, vilket väsentligt utökar omfattningen av denna teknik.

Med hjälp av en bakomliggande traktor kan du bearbeta stora områden, vars yta når en hektar.

Bild
Bild

Den höga konsumenternas efterfrågan och den ökande populariteten för Kaluga Patriot-baktraktorn förklaras av ett antal obestridliga fördelar med denna enhet

  • Modellen drivs framgångsrikt på alla typer av jord, på grund av den höga kvaliteten på huvudkomponenterna och sammansättningarna, samt kraftfulla framkomliga hjul med djupt mönster. Tack vare den pålitliga motorn kan den bakomliggande traktorn användas som snöskoter: för detta behöver du bara byta ut hjulen mot spår. Dessutom används enheten ofta som en minitraktor och en effektiv självgående enhet.
  • Tack vare användningen av aluminiumelement är den bakomliggande traktorn lätt, vilket underlättar kontrollen och gör att den kan användas på kuperade områden med svår terräng.
  • Den relativt låga kostnaden skiljer enheten positivt från sina berömda motsvarigheter och gör den ännu mer populär. Kostnaden för en ny bakomliggande traktor varierar från 24 till 26 tusen rubel och beror på återförsäljare och utrustning. På grund av den enkla designen och avsaknaden av dyra komponenter och sammansättningar kommer bilunderhåll inte heller att belasta familjens budget och blir mycket billigare än att ta hand om andra enheter i samma klass.
  • Motorblocket är helt anpassat efter förhållandena i det ryska klimatet och kan användas i alla klimatzoner utan begränsningar. Dessutom är enheten utrustad med kraftfulla strålkastare som möjliggör kontinuerlig drift i mörkret.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Enheten är utrustad med en mycket robust ram som enkelt tål inte bara motorn och dess egna komponenter, utan även extra tillbehör.
  • Tack vare närvaron av en roterande ratt kommer även en nybörjare att kunna styra den bakomliggande traktorn. Dessutom har manöverhandtaget flera höjdlägen, vilket gör att enheten kan styras i olika plan.
  • Växellådan för den bakomliggande traktorn har två framåt- och en bakväxel, och närvaron av förstärkta skärformade fräsar gör att du kan bearbeta jungfruliga områden.
  • Enheten är utrustad med kraftfulla stänkskydd som skyddar operatören under drift mot smuts från hjulen.
  • Maskinen är utrustad med en funktion för att begränsa plöjningsdjupet, och motorn skyddas av en pålitlig stötfångare från eventuell flygning från marken.
  • Handtagen på den bakomliggande traktorn stängs med en mjuk gummikudde och bensintankens hals har en bred design.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men tillsammans med ett stort antal fördelar har den bakomliggande traktorn också nackdelar . Dessa inkluderar en del "studsande" av den bakomliggande traktorn vid odling av jungfruliga marker, som dock snabbt försvinner efter installation av vikter i form av redskap, samt oljeläckage i växellådan, vilket också märktes av flera användare. Resten av den bakomliggande traktorn orsakar inga speciella klagomål och har samvetsgrant betjänat sina ägare i 10 eller fler år.

Bild
Bild

Specifikationer

Kaluga Patriot walk-behind-traktorn är konstruerad helt enkelt, varför den är helt enkel att underhålla och mycket sällan går sönder. Enheten består av en särskilt hållbar, men samtidigt ganska lätt ram, gjord i klassisk stil. Det är ramen som är ansvarig för konstruktionens övergripande styvhet och ger möjligheten att driva den bakomliggande traktorn i svår terräng och tung mark. Ramen är ett slags skelett av maskinen och är utformat för att fästa huvudkomponenter, enheter och tillbehör.

Nästa viktiga mekanism i utformningen av den bakomliggande traktorn är bensinmotorn P170FC med en kapacitet på 7 liter. med., med luftkylning och transistor-magnetisk tändning.

Trots sitt kinesiska ursprung har den encylindriga motorn ett ganska stort arbetsliv och har etablerat sig som en pålitlig och hållbar enhet.

En speciell inbyggd sensor övervakar oljenivån och förhindrar att motorn startar om den är låg eller läcker. Det finns också ett luftfilter. Motorns arbetsvolym är 208 kubikcentimeter och värdet på det maximala vridmomentet når 14 N / m. Bensinförbrukningen är cirka 1,6 l / h med en bränsletankvolym på 3,6 liter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa viktiga enhet är en gjutjärnslåda, som har en kedjedesign, och som praktiken visar är den också den mest pålitliga. Du kan reparera en sådan enhet i händelse av ett fel med dina egna händer, med en minsta uppsättning verktyg. Hjulen på den bakomliggande traktorn har en diameter på 410 mm, är utrustade med ett kraftfullt mönster och anses vara mycket framkomliga. Den enda nackdelen med en djup slitbana, som redan nämnts, är sannolikheten för att smuts fastnar på lerområden och svarta jordar efter regn. Maskinen har en släpvagn och kan användas som en självgående enhet för att flytta en vagn eller någon annan släpvagn.

Kaluga motorblock har en ganska kompakt storlek: maskinens längd och höjd är 85 cm med en bredd på 39 cm. Standardutrustningen väger 73 kg och kan transportera cirka 400 kg last åt gången.

Plöjdjupet är 30 cm och bredden når 85.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utrustning

Personalnivån på Patriot Kaluga motoblock kan vara antingen grundläggande eller utökad. I grundversionen är den bakomliggande traktorn utrustad med en uppsättning skär, en skär, vänster och höger skärm, en bogserad skäranordning, pneumatiska hjul, en tändstiftnyckel och en bruksanvisning. Med en utökad konfiguration kan grundsatsen kompletteras med en kulled, en navförlängning, en dragkrok och en fläns. Denna utrustning är mest efterfrågad, så om köparen önskar kan den ingå i satsen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Valfri utrustning

Förutom tillbehören i den grundläggande och utökade konfigurationen kan ytterligare utrustning installeras på maskinen. Dess användning gör att du kan utöka användningsområdet för den bakomliggande traktorn avsevärt, och i vissa fall till och med ersätta vissa jordbruksmaskiner med den. Dessa tillbehör inkluderar adaptervagnar, kopplingsplogar, snöplogar, klaffklippare, gräsklippare och potatisgrävare.

Ytterligare utrustning inkluderar också en uppsättning spår, som är installerade på den bakomliggande traktorn oberoende, vilket gör den till en ganska kraftfull snöskoter.

Bild
Bild

Drift och underhåll

Kompetent användning och tidig skötsel av Kaluga Patriot walk-behind-traktorn är nyckeln till en oavbruten drift av utrustningen och kan förlänga dess livslängd avsevärt. Detaljerade instruktioner för användning av den bakomliggande traktorn, liksom layouten på redskap, beskrivs i detalj i den medföljande dokumentationen, som bör läsas noggrant innan arbetet påbörjas. Nedan följer ett antal allmänna rekommendationer, vars efterlevnad kommer att eliminera problem och göra arbetet med den bakomliggande traktorn bekvämt och bekvämt.

  • Innan du försöker tekniken för första gången måste du utföra det första underhållet och köra in motorn. Kontrollera först oljenivån och fyll bränsletanken med bensin.
  • Efter att ha startat motorn på den bakomliggande traktorn måste du låta den gå på tomgång. Under denna tid bör du kontrollera dess funktion för främmande ljud och, om problem identifieras, omedelbart eliminera dem.
  • Vid kontroll av växellådans funktion är det nödvändigt att testa inkluderingen av alla hastigheter, inklusive backen. Även i detta skede rekommenderas att titta på packningarnas skick och bultförbindelser.
  • Efter 8-9 timmar efter provkörningen kan motorn stängas av och motoroljan bytas ut, varefter den bakomliggande traktorn kan användas.
Bild
Bild

Urvalstips

Innan vi fortsätter med valet av tillbehör för Kaluga Patriot walk-behind traktor, är det nödvändigt att avgöra i vilken kapacitet maskinen ska användas och hur ofta denna eller den jordbruksoperationen kommer att utföras på den. Så när du köper en bakomliggande traktor för en stor byträdgård är det lämpligt att köpa en potatisgrävare. Denna enhet gör att du snabbt och enkelt kan samla en rik skörd av potatis, morötter och rödbetor. Om det är tänkt att plöja jungfruliga marker, rekommenderas det att köpa viktmaterial tillsammans med plogen. Annars kommer den bakomliggande traktorn att hoppa på grov mark och det blir ganska problematiskt att klara den. Som ett resultat kommer jorden att plöjas ganska grovt, varför proceduren måste upprepas mer än en gång.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Av ägarnas många recensioner att döma finns det inga speciella klagomål om Patriot Kaluga 440107560 walk-behind traktor. Det finns bara en något överskattad förbrukning av bensin i förhållande till vad som deklareras av tillverkaren, en tät ratt och ett opraktiskt hjulskydd som samlar all smuts. Men det finns många fler fördelar. Jordbrukare gillar utrustningens tillförlitlighet, utrustningens lilla storlek och möjligheten att använda maskinen inte bara för att ploga och skörda potatis, utan också för slåtter, transportera små laster och rensa snö från gården. Tillgången på reservdelar, hög tillförlitlighet för huvudkomponenterna och lång livslängd noteras.

Dessutom, trots de befintliga bristerna, ångrade inte en enda ägare köpet och rekommenderade att köpa den här bakomliggande traktorn för en personlig bakgård.

Rekommenderad: