Remmar Och Lossning För Kameror (23 Foton): Handledsrem, Modeller För Nacke, Axel Och Arm, Läder Och Andra Alternativ

Innehållsförteckning:

Video: Remmar Och Lossning För Kameror (23 Foton): Handledsrem, Modeller För Nacke, Axel Och Arm, Läder Och Andra Alternativ

Video: Remmar Och Lossning För Kameror (23 Foton): Handledsrem, Modeller För Nacke, Axel Och Arm, Läder Och Andra Alternativ
Video: Tre övningar för att bli av med din axelsmärta 2024, April
Remmar Och Lossning För Kameror (23 Foton): Handledsrem, Modeller För Nacke, Axel Och Arm, Läder Och Andra Alternativ
Remmar Och Lossning För Kameror (23 Foton): Handledsrem, Modeller För Nacke, Axel Och Arm, Läder Och Andra Alternativ
Anonim

Varje fotograf har speciella remmar och grepp för kameror … Med dessa tillbehör kan du jämnt fördela vikten av all utrustning på din rygg och axlar. Samtidigt tas belastningen på en persons händer bort, och alla nödvändiga enheter kommer att finnas i närheten. Idag kommer vi att prata om vilka funktioner dessa produkter har och vilka typer de är.

Bild
Bild

Funktioner och syfte

Remmar och lossning för kameror gör att en person kan ta fotografier med maximal komfort . Tyngden av tung utrustning fördelas på ett sådant sätt att händerna inte är upptagna och belastade.

Dessutom behöver fotografen inte lägga ner mycket tid på att ständigt byta linser och utrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Avlastning är en relativt ny produkt på marknaden. Om dessa tillbehör har rätt storlek kommer de inte att störa fotografen alls under hans arbete . Dessutom kommer han inte behöva frukta för säkerheten i sin utrustning. Sådana produkter är trots allt utrustade med de starkaste och mest pålitliga fästelementen. Många av dem är utrustade med praktiska snabbkopplingsplattformar för placering av utrustning.

Bild
Bild

Olika sorter

För närvarande kan konsumenterna hitta en mängd olika kameraremmar och remmar i butikerna . De vanligaste är följande sorter.

Axelband . Detta alternativ anses vara det mest populära bland fotografer. Det är en elastisk konstruktion som består av små remmar. De passerar över axlarna och stänger på baksidan. I det här fallet kan kameran vara på sidan av axelremmen. Samtidigt kommer utrustningen alltid att finnas till hands, du kan enkelt ta den, byta det nödvändiga objektivet. Dyrare modeller av sådana band är utformade för att bära två kameror samtidigt. En av dem kommer att placeras på sidan till vänster och den andra på sidan till höger. I butiker kan du hitta sådana avlastningsbälten, vars bälten är anslutna till varandra på en persons bröst. I det här fallet kommer kameran alltid att vara framför dig. Oftast kan längden på de enskilda remmarna också enkelt justeras med hjälp av plastfästen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Handrem . Denna design är ett brett band som bärs direkt på en persons handled. Samtidigt är kameran fixerad på den från sidan av handflatan. Detta alternativ är det enklaste. Ibland görs en liten remsa av samma material på ena sidan av ett sådant bälte, det fästs i båda ändar. Du kan lägga små saker under det om det behövs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lossning på handleden . Denna variation liknar den tidigare typen, men bältet bärs något ovanför handleden, direkt på handleden. Sådana produkter tillverkas med speciella plastjusterare som gör dem lätta att dra åt i storlek. Kameran är också alltid till hands.

Bild
Bild
Bild
Bild

Avlastning på nacken . Dessa typer av produkter används också ganska vanligt av professionella fotografer. De kan tillverkas i olika versioner. Det enklaste är det vanliga elastiska bandet, som bärs runt halsen. I detta fall kommer utrustningen att placeras på en persons bröst. Ofta har dessa produkter två små spännen, tack vare vilka du enkelt kan justera deras längd. Denna typ kan också vara i form av ett långt band som passerar genom halsen och bärs på ena axeln - i detta fall kommer enheten att placeras på sidan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

För närvarande är lossning för kameror gjord av en mängd olika råvaror. Följande material kan läggas till grund.

  1. Läder … Sådana produkter är ganska hållbara och pålitliga. Läderkameragrepp är oftast gjorda i svarta eller mörkbruna färger. De är särskilt hållbara.
  2. Neopren … Detta material är en typ av syntetiskt gummi. Den är särskilt elastisk. Dessutom har neoprenremmen bra vattenbeständighet, så det är bekvämt att ta sådana reliefer om du ska ta bilder under vattnet.
  3. Nylon … Detta material används ofta för att skapa tillbehör för fotografisk utrustning. Det tillhör gruppen syntetiska tyger, tillverkade av speciella polyamidfibrer. Nylon kommer inte att falla när det utsätts för vatten och kommer inte att blekna när det utsätts för direkt solljus. Dessutom överensstämmer nylonprodukter lätt med kroppens form och hindrar inte mänskliga rörelser. Men samtidigt är de rädda för för skarpa temperaturförändringar och låter inte luft passera igenom.
  4. Polyester … Materialet är ett hållbart konstgjort tyg som är särskilt motståndskraftigt mot ultraviolett strålning, det kan behålla sitt ursprungliga utseende och rika färger under lång tid. Polyester är resistent mot olika fläckar, med en enkel tvätt tas alla befintliga fläckar lätt bort från den, den har god hållfasthet, slitstyrka och värmebeständighet. Men samtidigt har produkter tillverkade av ett sådant material ökad styvhet och dålig luftgenomsläpplighet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Innan du köper en lämplig lossningsmodell bör du vara uppmärksam på några urvalsregler. Så, var säker var uppmärksam på dina proportioner och utrustningens totala vikt … Kom ihåg att massan av all utrustning ska fördelas så jämnt som möjligt. Annars kommer fotografen att känna obehag och tung belastning under arbetet. Om du är av en miniatyrbyggnad är det bättre att föredra modeller med smala bälten, annars kommer breda bälten att störa dig när du tar bilder.

Det är också värt att överväga materialet från vilket lossningen är gjord. Om du ofta skjuter under vattnet, var uppmärksam på produkter som tillverkats på vattentät basis.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk på den totala mängden utrustning , som du kommer att bära. När du använder två kameror samtidigt är det bättre att ge företräde axel modeller med två fack för kameror (på sidorna).

Bild
Bild

Om du tänker bara ha med dig en enhet utan många extra delar kan standardmodeller passa dig. handledsavlastning eller handledsremmar … Och deras kostnad kommer att vara betydligt lägre än kostnaden för andra prover.

Bild
Bild

Råd om vård

Om du har köpt en kameraladdning för dig själv är det inte överflödigt att bekanta dig med några viktiga regler för att ta hand om sådana produkter. Kom ihåg att nylon- eller polyestermodeller ska vara enkla nog tvätta regelbundet för att hålla dem rena. Om du har en lädermodell är det inte tillåtet att tvätta. Att rengöra sådana produkter är nödvändiga med en fuktig bomullstrasa.

Om lädret inte är handfärgat, sedan de första skotten bära inte vita kläder under lossning … Annars kan tekniska rester av villi visas på den, vilket kommer att färga det vita tyget något.

Det är nödvändigt att lagra lossningen korrekt. Efter fotografering är det bättre att försiktigt hänga dem på galgar. Denna procedur låter dig behålla produktens utseende under lång tid.

Bild
Bild

Om du vill ta ett foto i regnet, rekommenderas att du först täck produkten med en speciell fuktsäker förening … Fukt på vissa modeller kan orsaka allvarlig deformation och metallfästen börjar rosta.

Om din lossning har sjunkit eller slagit hårt mer än en gång, behöver du kontrollera att alla anslutningselement är fria från skador och spån … Annars är det bättre att byta beslag omedelbart.

Bild
Bild

Fäst alltid produkten säkerhetsrem - det gör att du kan undvika att utrustning faller av misstag. Detta element kommer också att skydda dig från tjuvar, eftersom det på ett tillförlitligt sätt förbinder karbinhaken och kameran. Det är bättre att dra åt den så tätt som möjligt, och dess längd kan justeras med ett litet spänne.

Efter varje fotografering kontrollera alla gängade delar av urladdningen … Om de är mycket lösa måste de dras åt ordentligt.

Pågående använd begränsare . De sitter fast i hålen i bältena. Detaljerna tillåter inte att remmarna med utrustningen går bakom ryggen och stöter mot varandra för två kameror.

Rekommenderad: