Fotoryggsäckar (47 Bilder): Läderryggsäck För SLR Och Spegelfria Kameror, Universell Och Skyddande, Stor Och Med Midjebälte

Innehållsförteckning:

Video: Fotoryggsäckar (47 Bilder): Läderryggsäck För SLR Och Spegelfria Kameror, Universell Och Skyddande, Stor Och Med Midjebälte

Video: Fotoryggsäckar (47 Bilder): Läderryggsäck För SLR Och Spegelfria Kameror, Universell Och Skyddande, Stor Och Med Midjebälte
Video: Let It Go - If Elsa meets Marinette FULL ! 2024, Mars
Fotoryggsäckar (47 Bilder): Läderryggsäck För SLR Och Spegelfria Kameror, Universell Och Skyddande, Stor Och Med Midjebälte
Fotoryggsäckar (47 Bilder): Läderryggsäck För SLR Och Spegelfria Kameror, Universell Och Skyddande, Stor Och Med Midjebälte
Anonim

Professionella fotografer måste ofta bära med sig en ganska rik arsenal av utrustning och tillbehör. Det är viktigt att ta hänsyn till att denna portabla fotostudio kräver den mest noggranna inställningen till sig själv. Baserat på detta växer relevansen av frågan om hur man väljer rätt ryggsäck för en kamera och relaterade enheter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning

Mångsidiga kameraväskor och ryggsäckar har blivit en integrerad del av arsenaler utanför studion. Samtidigt är det värt att uppmärksamma de viktigaste skillnaderna mellan dessa två typer av tillbehör för transport av kameror och annan specialutrustning. Med ryggsäcken kan du bekvämt och med maximal säkerhet bära ett ganska stort antal föremål.

Som praktiken visar har professionella fotografer både väskor och fotoryggsäckar. Det är viktigt att komma ihåg att valet till förmån för detta eller det alternativet beror direkt på fotograferingsförhållandena. Men ändå ryggsäcken, med hänsyn till dess driftsegenskaper, kan med säkerhet kallas en universell enhet.

Det ger fotografen maximal rörelsefrihet med ökad kapacitet. I detta fall bör särskild uppmärksamhet ägnas åt rätt val av ryggsäck.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

En överbelastad fotopåse, inklusive de finaste lädervarorna att bära över axeln, blir en börda. I en sådan situation är inte bara en stor, men även en liten enkelsträngad ryggsäck den bästa lösningen. Först och främst bör man komma ihåg att sådana tillbehör är mer rymliga och fördelar lasten jämnt utan att hindra fotografens rörelser. Ryggsäckarna som presenteras idag inom respektive marknadssegment kan delas in i följande huvudkategorier.

Universell , som är idealiska för långa resor, liksom för fans av sport och utomhusaktiviteter. Vandringsmodeller, inklusive miniryggsäckar med extra fack, används i stor utsträckning av till exempel skidåkare och cyklister. Strukturellt består väskorna av två delar: den nedre i form av en konventionell garderobsstam för fotografisk utrustning och den övre, avsedd för transport av prylar, saker och produkter. Även i denna kategori kan tillskrivas och skyddande ryggsäckar för resor, kännetecknas av maximal tillförlitlighet och ergonomi.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller med direkt, vertikal åtkomst , som representerar en garderobsstam med remmar. Förresten, det finns också alternativ på hjul. För att nå innehållet måste kameraväskan tas bort och placeras horisontellt. Sådana modeller används oftast av proffs. De kännetecknas av ökad kapacitet och ger snabbast möjliga åtkomst till utrustningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Selar - ryggsäckar för fotografisk utrustning med en rem, som skiljer sig från andra sorter i maximal användarvänlighet. När som helst kan användaren flytta ryggsäcken på magen, samtidigt som den placeras ut till ett horisontellt läge. Om du inte ska skjuta på länge kan du använda ett fixeringsbälte som läggs till huvudremmen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Intelligenta ryggsäckar Designad av Think Tank Photo och representerar hela system. Den nedre delen är gjord i form av en avtagbar modul, som fästs med ett midjebälte. Det ger användaren snabbast möjliga åtkomst till huvudinnehållet i fotopåsen (kameror). Alla tillbehör sitter parallellt i det övre facket. En viktig punkt är möjligheten att använda varje modul separat. I detta fall bibehålls vändbarheten hos en enda garderobsstam (nedre) del på grund av placeringen på det redan nämnda midjebältet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ergonomin och funktionen hos smarta ryggsäckar förtjänar särskild uppmärksamhet. Till exempel kan ett ganska brett bälte fixa en hel lista med extra utrustning. I det här fallet pratar vi om fodral med linser, batterier, fickor för minneskort och mer. De främsta fördelarna med Think Tank Photo -systemet inkluderar snabb åtkomst till innehåll och modulär design.

De befintliga fördelarna med sådana ryggsäckar jämfört med samma sele uppvägs dock till stor del av de ganska höga kostnaderna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära tillverkare

Idag erbjuder specialiserade salonger, liksom onlineplattformar, alla fotografälskare och proffs mer än ett brett utbud av relaterade produkter. Vart i vi pratar om väskor och ryggsäckar för både spegelfria och professionella DSLR -kameror … Det andra alternativet ger bland annat tillgång till ett tillräckligt antal fack för transport av ytterligare utrustning och tillbehör.

I motsvarande marknadssegment representerar många tillverkningsföretag från nästan hela världen sina produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lowepro

Alla tillverkare av ryggsäckar för fotografisk utrustning försöker ta så mycket som möjligt hänsyn till professionella fotografer och deras vanliga kunder. Det är dock svårt att skapa den perfekta modellen. Det världsberömda Lowepro-märket kunde komma så nära honom som möjligt . Genom väskor och ryggsäckar av detta märke kan du känna igen en riktig fotograf var som helst. En av de viktigaste konkurrensfördelarna i detta fall var den optimala kombinationen av pris och kvalitet, vilket gör termen”fotografväska” och Lowepro nästan synonym.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tamrac

Detta märke har länge varit och är mycket välkänt i Ryska federationen. Företaget grundades i USA 1977. När det gäller kvalitet är ryggsäckar och väskor av detta märke inte sämre än mer framstående märken . Samtidigt, när det gäller demokratiskt värde, kan de jämföras med Lowepro. Den huvudsakliga råvaran för Tamrac -tillbehör är högkvalitativ nylon. Samtidigt har påsarna ett stötdämpande lager av skumgummi och metallkarabiner. Ryggsäckarna har en klassisk design och maximal kapacitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kata

Detta israeliska företag specialiserade sig ursprungligen på tillverkning av arméhjälmar och kroppspansar. För närvarande är Kata, som tillverkare av högkvalitativa fotoryggsäckar, en av huvudkonkurrenterna för det kända varumärket Lowepro . Det är värt att notera att produkterna från det israeliska märket är dyrare, men samtidigt vinner de vad gäller materialkvalitet och ergonomi. Katas varumärke är den aktiva introduktionen av avancerad teknik, liksom användningen av Yeloop -material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tenba

I det här fallet talar vi om en av marknadens äldsta representanter. Företaget började sin verksamhet i USA 1977. Ryggsäckar för kameror av detta märke har en klassisk design och skryter med materialkvaliteten . En av deras viktigaste konkurrensfördelar är deras ökade kapacitet i en relativt kompakt storlek. I Ryssland är Tenda -produkterna inte så brett representerade som många skulle vilja.

Bild
Bild
Bild
Bild

nationella geografiska

Detta är en oberoende modelllinje av varumärket Kata, som på en gång blev ett separat märke. Dessa ryggsäckar är tillverkade uteslutande av naturmaterial, inklusive bomull och hampfibrer. Alla tyger har en effektiv fuktavvisande impregnering.

De främsta fördelarna med National Geographic ryggsäckar inkluderar original design, ett stort antal fack och en garanti för maximalt skydd av innehållet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Domke

Under detta märke på marknaden finns amerikanska fotografiska ryggsäckar, inredda i militär stil och tillhör premiumsegmentet. De är gjorda av ballistisk presenning och utmärker sig genom sitt hårda utseende och brutala design . Vissa modeller, förutom metallelement, har insatser i äkta läder. När man talar om varumärkets fördelar, bör man fokusera på materialkvaliteten, rymligheten samt remskyddsbeläggningen. Samtidigt separeras ryggsäckarnas fack från varandra med mjuka partitioner. Det är värt att notera att vissa användare tillskriver otillräckligt utrustningsskydd till nackdelarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Billingham

Företaget, som representerar "Foggy Albion" på den moderna marknaden, började sin verksamhet under det 73: e året av förra seklet. För tillfället innehåller hennes modellserie sofistikerade fotograferingsväskor och ryggsäckar i retrostil. Vissa anser dock detta tillvägagångssätt för att designa mer som en original marknadsföringsteknik. Billingham-ryggsäckar, som modeller av National Geographic och Domke-märkena, är tillverkade på grundval av högkvalitativ neopren och fästelementen är tillverkade av äkta läder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Cullmann

Detta tyska företag blev en gång känt för att släppa ritningstillbehören med samma namn. Nu, under varumärket Cullmann, presenteras ett brett utbud av högkvalitativa ryggsäckar för fotografisk utrustning på världsmarknaden . Tillverkaren kunde harmoniskt kombinera klassisk design med innovativa lösningar. En av de mest intressanta modellerna är Faro -ryggsäcken, som enkelt kan förvandlas till en portfölj.

Bild
Bild
Bild
Bild

Crumpler

Produkterna från detta företag kommer att vara mest relevanta för dem som föredrar ljusa färger och modern, urban stil. Du kan enkelt känna igen Crumpler -ryggsäckar efter emblemet i form av en dansande hårig karaktär . Produkterna sticker ut mot bakgrunden av de flesta konkurrenter för sin ergonomi och höga innehållsskydd. Samtidigt inkluderar användarens främsta nackdelar frånvaron av yttre fickor och det dåliga förhållandet mellan produktens vikt och dess rymlighet, på grund av särdragen i ryggsäckarnas form.

Bild
Bild
Bild
Bild

Delsey

Denna berömda tillverkare av resväskor och resväskor erbjuder också sina kunder en modellserie av väskor och ryggsäckar för förvaring och transport av fotografisk utrustning. Alla produkter är tillverkade av PVC-baserad flerlagers polyester . Elegans är en viktig märkesfunktion. En sådan design av ryggsäckar kommer att vara den optimala lösningen för fotografer som besöker och arbetar på olika sociala evenemang.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

Det är ingen hemlighet att slutresultatet till stor del beror på ett antal små saker. Som praktiken visar, i icke-studiofotografering, är en av dem en väska eller en ryggsäck för att bära en kamera och ytterligare utrustning. För att välja det bästa alternativet måste du vara uppmärksam på följande viktiga punkter.

  • Materialkvaliteten och deras skyddande egenskaper, vilket garanterar utrustningens säkerhet . Detta är viktigast för rese- och friluftsentusiaster. Tyngdpunkten ligger på ryggsäckens styvhet, tygets hållbarhet och vattenavvisande, liksom kvaliteten på fästelement och dragkedjor.
  • Antalet och platsen för inre fack och extra fickor . Nu på marknaden finns modeller som är utformade för att lagra inte bara kameror, linser och andra tillbehör, utan också fotografens personliga tillhörigheter. Särskild uppmärksamhet ägnas åt fack för små föremål, inklusive batterier, filter och minneskort.
  • Ryggsäckvolym . Det är ibland svårt för nybörjare att avgöra förskjutningen innan de köper. Erfarna användare rekommenderas att placera all utrustning på golvet eller bordet som om den vore i en påse. En sådan teknik gör att du visuellt kan avgöra vilken typ av garderobsstam som krävs i varje specifikt fall. Som regel ger fotografier i kataloger och på specialiserade webbplatser inte en sådan möjlighet.
  • Ergonomi och enkel åtkomst till allt innehåll . Många ryggsäckmodeller är utrustade med extra blixtlås. De är vanligtvis placerade på sidorna och ger snabb åtkomst till kameran och objektiv. För att nå kameran behöver du i sådana situationer bara ta bort en rem. Dessutom finns det så kallade svängbara ryggsäckar på marknaden, som enkelt kan flyttas framåt och efter lossning förvandlas till ett hängande bord.
  • Ytterligare alternativ , som till exempel inkluderar stativfästen, fack för bärbara datorer och andra prylar, samt drönare och annan utrustning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom allt ovan, glöm inte utseendet på fotoryggsäcken. Förresten, för många potentiella köpare blir just detta kriterium avgörande när man väljer. Och i vissa situationer, beroende på omständigheterna, kan väskans utformning göra stor skillnad.

Rekommenderad: