Hörnbord För Två Barn (32 Bilder): Storlek På Datorbarns Skrivbord

Innehållsförteckning:

Video: Hörnbord För Två Barn (32 Bilder): Storlek På Datorbarns Skrivbord

Video: Hörnbord För Två Barn (32 Bilder): Storlek På Datorbarns Skrivbord
Video: Första frölektionen! Jag kör!!! Montana Farming 2021 2024, April
Hörnbord För Två Barn (32 Bilder): Storlek På Datorbarns Skrivbord
Hörnbord För Två Barn (32 Bilder): Storlek På Datorbarns Skrivbord
Anonim

Det är en ganska vanlig situation när två barn bor i ett rum. Om du väljer rätt möbel kan du organisera ett sov-, lek-, studieområde i barnkammaren, det kommer att finnas tillräckligt med plats för förvaring av saker. Varje möbel måste vara funktionell och ergonomisk så att den maximala nyttolasten utförs med en minimal yta. Ett hörnbord för två barn uppfyller dessa krav på bästa möjliga sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Positiva sidor

Med brist på utrymme är ett bord alltid bättre än två.

Fördelarna med sådana möbler är uppenbara:

  • ett tomt hörn fungerar;
  • hörnstrukturen har mer användbar yta än den vanliga;
  • för barn kan du köpa ett kompakt bord, det tar väldigt lite plats i hörnet, och varje barn har sin egen arbetsyta för barns kreativitet;
  • hörnbord finns i olika konfigurationer, och om du inte kan hitta möbler efter hörnets storlek kan du alltid beställa dem från fabriken enligt individuella beräkningar;
  • barn kan lära sig lektioner utan att störa varandra, eftersom de används i olika riktningar.

Hörnbord skiljer sig åt i design, storlek, färg, material, stilisering. De har olika utrustning med hyllor, piedestaler, ställningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Strukturellt kan modellerna vara högerhänta, vänsterhänta, symmetriska. För barn med liten åldersskillnad är det bättre att köpa symmetriska alternativ, då har varje barn lika villkor för klasser. Asymmetriska möbler (med bokstaven G) är lämpliga för barn med en märkbar åldersskillnad. Det mesta av ytan kommer att upptas av den som måste arbeta hårdare. Ofta organiseras två lika arbetsplatser vid ett asymmetriskt bord och en bildskärm eller annan utrustning installeras på resten av den långa bordsskivan.

Ibland finns det specifika vinklar eller icke-standardiserade situationer när möbler måste beställas enligt individuella storlekar . Till exempel har rummet en möbeluppsättning (vägg) med ett litet datorbord för en elev. Med tiden växte det andra barnet upp och det behövdes ett annat jobb.

Bild
Bild
Bild
Bild

I detta fall bör en del möbler med ett bord placeras i början eller slutet av headsetet, ta bort den lilla bordsskivan och beställ bordets hörnyta enligt dina egna skisser och mått. Således erhålls ett stort L-format bord, varav en del ligger på kantstenarna i möbelväggen och den andra vänder, vilket skapar en vinkel och vilar på benen på kromrör.

Om det inte finns tillräckligt med förvaringsutrymme i rummet, bör du tänka på att köpa ett hörnbord med sådana sektioner . Hörnet kommer att upptas inte bara av bänkskivan, utan också av överbyggnaden ovanför den i form av ett stativ, stängda och öppna hyllor. Under bordet kan det finnas skåp med lådor, stängda hyllor, samt en plats för en dator och en utdragbar hylla för ett tangentbord. Vissa modeller är utrustade med mobila piedestaler på hjul, de kan enkelt tas bort från bordsskivan och rullas till någon annan plats.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Hörnbord för två barn är sällan transformatorer, de kan inte "växa" med barnet. Du måste köpa en modell efter storlek eller för tillväxt, och lösa problemet med höjd med hjälp av en justerbar stol.

Det finns standarder för skrivbord, utvecklade utan hänsyn till ålder:

  • höjd - 75 cm;
  • bredd - 45-65 cm;
  • arbetsplats, med hänsyn tagen till armbågarnas placering - minst 150 cm bred för en person;
  • benutrymme under bordet ska vara 80 cm;
  • överbyggnader kan vara av vilken höjd som helst, men det är bekvämt att använda hyllorna i armlängds avstånd;
  • storleken mellan hyllorna varierar från 25 till 50 cm, beroende på syftet;
  • hyllans djup är 20-30 cm;
  • skåpbredd 40 cm, djup 35-45 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer ett bord för ett barn bör du vara uppmärksam på modeller där bordsskivan är 2-3 cm högre än armbågsleden (om barnet står vid bordet). Sittande, avståndet mellan knäna och bordsskivan är cirka 15 cm.

Bordet har rätt storlek om slutet sammanfaller med barnets solar plexus. Bordsskivans längd bör göra det möjligt för båda barnen att träna fritt, utan att röra varandra med armbågarna, det vill säga minst en meter för varje.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Plats i rummet

Den optimala placeringen av hörnbordet (med hänsyn till belysningen) är att rotera bordsskivan från höger vägg till fönsterområdet. För vänsterhänta är ett vänsterhänt bord lämpligt. På så sätt får båda barnen tillräckligt med dagsljus. För alla andra möbelarrangemang bör du använda ytterligare ljuskällor i form av bord- eller vägglampor.

När du placerar bordet vid fönstret bör du se till att det inte finns några utkast . Om det finns en radiator under fönstret är det nödvändigt att lämna ett gap mellan bordet och fönsterbrädan för varm luftcirkulation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett sådant hål bör förutse omedelbart om en individuell beställning görs för en hörnbänkskiva i kombination med en fönsterbräda.

Sådana strukturer bör uppta ett hörn om rummet är litet . I ett rymligt barnrum kan bordet installeras så att det skapar ett fyrkantigt miniskåp eller till och med i mitten av rummet och delar det i ett lek- och arbetsområde. Du kan också projicera bordet själv och skapa en plats för varje barn. Barnens zoner är åtskilda av ett utdragbart skåp, en roterande hylla, en kontorsvägg av plexiglas. Hyllorna och lådorna fördelas lika. För barn kan du köpa färgglada möbler, det blir lättare för dem att komma ihåg sina hyllor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material

Materialet som bordet är tillverkat av, påverkar utseende och kostnad för möbler.

  • Tillverkad av massivt trä, produkten ser presentabel ut och är dyr. Ett sådant köp är miljövänligt, praktiskt och hållbart.
  • Spånskiva är det vanligaste och billigaste möbelalternativet, det ser ganska acceptabelt ut. Vid ett bord av spånskiva kan ändarna med tiden gnidas, hörnen slås lätt av. Sådant material tolererar inte fukt bra, men det här ögonblicket är inte ett hinder för ett barnrum.
  • Möbler av MDF är dyrare, men säkrare, eftersom mindre giftiga hartser används för tillverkning. På MDF -brädor är utskrifter av alla slags mönster välgjorda, kanten är rundad.
  • Glasbord är tonårsalternativ och stöder urbana stilar (hi-tech, techno, minimalism).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man ett val?

Att välja bord, det finns många faktorer att tänka på.

  • Rätt höjd skyddar barnet från skolios. Om höjden justeras av stolen, bör ett extra fotstöd köpas.
  • Redan innan du köper möbler måste du bestämma platsen, då kommer det att bli klart vilket bord som behövs (vänster, höger, symmetrisk).
  • Limets specifika lukt indikerar dess toxicitet, om du är osäker måste du be säljaren om ett kvalitetscertifikat.
  • Bordsskivan ska inte ha vassa hörn.
  • Färgen och stilen på modellen matchas med inredningen i rummet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mängden hörnbord gör att du kan matcha dem till vilken inredning som helst, ta hänsyn till barnets designfunktioner, färg, textur och önskemål. Sådana bord kommer att helt ersätta elevbord och bli en favoritplats för kreativitet, fritid och studier.

Rekommenderad: