Motor För Neva Walk-behind Traktor: Egenskaper Hos Lifan, Vanguard Och Andra Modeller. Vad är Det Bästa Valet Och Installationen? Byte Av Olja

Innehållsförteckning:

Video: Motor För Neva Walk-behind Traktor: Egenskaper Hos Lifan, Vanguard Och Andra Modeller. Vad är Det Bästa Valet Och Installationen? Byte Av Olja

Video: Motor För Neva Walk-behind Traktor: Egenskaper Hos Lifan, Vanguard Och Andra Modeller. Vad är Det Bästa Valet Och Installationen? Byte Av Olja
Video: Om varför ledarskapsutbildningar sällan fungerar, daglig styrning och effektivare upplärning 2024, Maj
Motor För Neva Walk-behind Traktor: Egenskaper Hos Lifan, Vanguard Och Andra Modeller. Vad är Det Bästa Valet Och Installationen? Byte Av Olja
Motor För Neva Walk-behind Traktor: Egenskaper Hos Lifan, Vanguard Och Andra Modeller. Vad är Det Bästa Valet Och Installationen? Byte Av Olja
Anonim

En av de viktigaste typerna av maskiner inom jordbruket är den bakomliggande traktorn. Dess främsta plus är multitasking. En särskild kärlek till konsumenterna både på hemmamarknaden och utomlands vann det ryska motorblocket "Neva" som producerades av fabriken "Krasny Oktyabr". För bästa pris kan du få bra kvalitet och funktionalitet. Under åren har Neva -tekniken utvecklats och förbättrats. Motorn ignorerades inte heller. Det handlar om honom som kommer att diskuteras nedan.

Bild
Bild

Särdrag

Det första du ska ta reda på är huvuddragen i den bakomliggande traktorn. Den vanligaste modellen är Neva MB-2, som har många variationer. Den mest grundläggande MB-2-konfigurationen har följande funktioner:

  • mått 174x65x130 cm;
  • vikt - 99 kg;
  • maximal hastighet - 13 km / h;
  • spår 3 cm;
  • markfrigång 14 cm;
  • svängradie - från 110 cm;
  • vinkel för lateral statistisk stabilitet - 15 grader.
Bild
Bild
Bild
Bild

Detta är grundpaketet. Men idag finns det andra variationer, som indikeras med ytterligare nummer efter huvudnamnet, till exempel "Neva MB-2K-75" eller "Neva MB-2H-5, 5". I grund och botten skiljer de sig åt i sin "fyllning", vilket påverkar deras kapacitet. Under användning kan du byta ut utrustningsdelar och öka dess prestanda. Dessutom har varje del av mekanismen sitt eget utgångsdatum och när något är utslitet måste det bytas ut. Det är inget fel med det, och även en bra motor kommer förr eller senare att förfalla. I det här fallet kan du kontakta en specialist eller hantera problemet själv. Det handlar om motorerna som kommer att diskuteras nedan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över tillverkningsföretag

Motorn är hjärtat i den bakomliggande traktorn Neva. De skiljer sig åt i alla sorters egenskaper, tillverkare och installationsmetod. Och för att förstå hur man väljer den korrekt måste du för det första tydligt identifiera dina behov och för det andra ta reda på de viktigaste egenskaperna hos varje modell och deras särdrag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lifan (Kina)

Denna serie motorer är en av de mest budgetmässiga, men samtidigt är deras slitstyrka minimal. En sådan motor kan inte klassificeras som en kinesisk produkt av låg kvalitet. Många trädgårdsmästare väljer Lifan -motorer och har inte känt problem på många år. Många noterar mekanismens likhet med produkter från Honda -företaget. Om du bestämmer dig för att byta ut din inbyggda motor mot ditt fordon är Lifan ett mycket bra val. Ett betydande plus för sådana modeller är deras moderna design och bekväma kontroll. Dessutom kommer du inte att ha några problem med reparationen. Lyckligtvis levererar tillverkaren alltid delar till marknaden, så du behöver inte vänta flera månader på en av komponenterna.

Bild
Bild

Utbudet av Lifan -motorer är mycket brett. Ändå är det möjligt att peka ut grundmodeller som har blivit utbredda.

  • 168F-2 är en encylindrig, horisontell vevaxelmotor. Bränslet som används är bensin.
  • 160F sticker ut bland sina motsvarigheter med högre effekt (upp till 4, 3 kW) och samtidigt ekonomisk bensinförbrukning.
  • Nästa modell, 170F, är lämplig om en motor behövs för en fyrtaktsmotor. Den har en horisontell vevaxel och är också luftkyld.
  • 2V177F är en cylinderförbränningsmotor. Det anses vara en av ledarna när det gäller dess egenskaper för denna tillverkare.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varje motor för "Neva" bakomliggande traktor anpassar sig till alla väderförhållanden, så att regn eller slask inte kommer att störa arbetet.

Briggs och Stratton (Japan)

Ett annat stort företag för produktion av jordbruksmaskiner. I de flesta fall är deras motorer mer kraftfulla än de kinesiska, därför är de konstruerade för tungt arbete. De tillverkas enligt samma standarder och i samma fabrik som Mitsubishi -bilarna. Därför har de en lång livslängd (4000-5000 timmar) med rätt vård. Alla modeller har också en stor säkerhetsmarginal och hållbarhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

En av produktserierna som har uppmärksammats särskilt av jordbrukare är Vanguard. Den har enkel start och stor ljuddämpare för tyst drift. Sådana motorer övervakar också automatiskt oljenivån och signalerar när det är dags att tanka. För andra egenskaper:

  • en bränsletank för alla Vanguards med en volym på upp till 4 liter;
  • vikt - ca 4 kg;
  • cylinderfoder av gjutjärn;
  • kör på motorolja;
  • arbetsvolym - 110 cm3;
  • effekt - upp till 6,5 liter. med.
Bild
Bild
Bild
Bild

När du köper denna produkt utfärdas en garanti under en viss period, men tändspolen i motorn får livstidsgaranti, vilket talar om utrustningens tillförlitlighet.

Yamaha (Japan)

Detta märke är främst känt som en motorcykeltillverkare. Men detta är inte den enda tekniken, de producerar också motorer för den bakomliggande traktorn. Denna avancerade motor är främst konstruerad för extra tungt arbete. Dess kapacitet är 10 liter. med. Denna produktkategori är också utrustad med en superstark dragkraftsväxellåda. Bearbetningsdjupet med fräsar når 36 cm, vilket gör att du snabbt kan plöja eller krama jorden. Dessutom är styrningen utrustad med 6 hastigheter, hjulavkopplingsfunktion och bakåt. Ja, motorn kan tyckas dyr, men den uppfyller dina förväntningar och kommer att betala sig fullt ut under användning.

Bild
Bild

Subaru (Japan)

Ett annat världsberömt japanskt märke producerar också verktyg för jordbruk. Inledningsvis fokuserade de bara på generatorer, men snart, tack vare den höga kvaliteten, började de expandera sina produkter. Faktum är att dessa motorer är riktmärket för funktionalitet och tillförlitlighet. De positiva egenskaperna hos Subaru -motorer är hög effekt, enkel drift och ytterligare underhåll och en minimal ljudnivå och vibration under drift. Baserat på recensionerna kan vi säga att de har en lång livslängd, och, viktigast av allt, är nästan alla komponenter i mekanismen enhetliga och lätt att byta ut.

Bild
Bild

Champion (Kina)

Dessa produkter är billigare än de japanska versionerna, men de har också lägre prestanda. Här är det värt att fokusera på din arbetsvolym. Champion har arbetat med design, hantering och ergonomi för att spara utrymme. En av de mest populära modellerna är G210HK. Det är en luftkyld, enkelcylindrig fyrtaktsmotor. Egenskaper:

  • effekt - 7 liter. med.;
  • arbetsvolym - 212 cm3;
  • tankvolym - 3,6 liter;
  • axeltyp - nyckel med en diameter på 19 mm;
  • manuell start;
  • ingen oljenivågivare;
  • vikt 16 kg.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill köpa en billig motor med en optimal effektnivå är G210HK -modellen ett måste att överväga. På marknaden kan du hitta produkter från italienska, ryska och polska företag, men de märken som presenteras har det bredaste sortimentet och många års erfarenhet. Ditt val bör endast baseras på dina egna behov och kapacitet.

Bild
Bild

Villkor

Det verkar som att det viktigaste är att köpa och installera en ny motor på instrumentet. I själva verket är detta långt ifrån fallet. För att köpet ska tjäna dig länge måste du noggrant följa instruktionerna och ta hand om motorn under drift. Det första du ska göra innan du köper är att rådgöra med en specialist om funktionerna i att använda produkten. Du måste också noggrant läsa instruktionerna för dess installation och drift för att undvika misstag i de första stadierna.

Bild
Bild

Det är viktigt att regelbundet utföra förebyggande underhåll - oljebyte och rengöring av konstruktionselement.

Om du märker att motorn är instabil bör du kontakta tjänsten för hjälp. Förresten, en garanti kan komma till nytta här. Orsakerna till felet kan vara väldigt olika, så om du inte har specialkunskaper är det bättre att inte klättra in i motorn själv för att inte förvärra situationen. En erfaren specialist kommer snabbt att ta reda på om det är nödvändigt att byta oljetätning på vevaxeln, om man ska använda ett annat bränsle eller bara behöver byta ut tråden inuti mekanismen.

Rekommenderad: