Torktumlare Samsung: DV90K6000CW Och DV90N8289AW, Deras Egenskaper, Fördelar Och Nackdelar Med Att Torka Kläder

Innehållsförteckning:

Video: Torktumlare Samsung: DV90K6000CW Och DV90N8289AW, Deras Egenskaper, Fördelar Och Nackdelar Med Att Torka Kläder

Video: Torktumlare Samsung: DV90K6000CW Och DV90N8289AW, Deras Egenskaper, Fördelar Och Nackdelar Med Att Torka Kläder
Video: heat pump tumble dryer how do they work and how to test and fix them 2024, Maj
Torktumlare Samsung: DV90K6000CW Och DV90N8289AW, Deras Egenskaper, Fördelar Och Nackdelar Med Att Torka Kläder
Torktumlare Samsung: DV90K6000CW Och DV90N8289AW, Deras Egenskaper, Fördelar Och Nackdelar Med Att Torka Kläder
Anonim

Att torka dina kläder är lika viktigt som att tvätta ordentligt. Det var detta faktum som tvingade tillverkarna att utveckla torkningsteknik. Denna nyhet inom hushållsapparater är oumbärlig för människor som lever under konstant regn eller i lägenheter utan balkonger. Samsung har släppt flera modeller av sådana enheter, som vi kommer att överväga i den här artikeln.

Bild
Bild

Särdrag

Samsung torktumlare är utformade för att torka alla typer av tvätt. Dessa kan vara filtar, kläder eller sängkläder. De eliminerar obehaglig lukt, desinficerar barnkläder, skrynklas inte eller lämnar stora veck på dem . Modellerna är gjorda i en stilren design som liknar en tvättmaskin i utseende. I fodralet finns en kontrollpanel och en skärm där hela arbetsprocessen är synlig: inställt läge och relaterade parametrar. Den inbyggda trumman har hål genom vilka överskott av fukt lämnar under torkning och varm luft kommer in.

Den främre luckan är utformad för att lagra saker och designa enhet med tvättmaskinen i badrummet . Installation av denna maskin ovanpå tvättutrustning är möjlig. För detta finns särskilda fästen för montering på väggen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Maskiner med trumma har en gräns för tvätten - i princip är den 9 kg. Ju större kapacitet, desto högre kostnad för utrustningen.

Torktumlare är utrustade med en värmepump och är en förbättrad version av kondensteknik. En kylkrets är inbyggd i enheten, som kyler luften mycket mer intensivt så att ångan förvandlas till dagg och rinner mycket snabbare ut i kondensvattenbrickan . Således reduceras cykeln, tid sparas för att torka saker. På grund av det faktum att kylkretsen tar upp värme vid fuktkondensationen och sedan använder den för att värma luften, förbrukar denna teknik ett minimum av el och anses vara ekonomiskt. Enheter av denna typ är dyrare än andra, men denna skillnad betalas genom att spara el.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

Tänk på de mest populära modellerna av torktumlare av det aktuella märket.

Samsung DV90N8289AW 9 kg, A +++, Wi-Fi, vit

Den maximala belastningen på 9 kg gör att du kan torka stora föremål som filtar, mattor, mattor. Modellen har små dimensioner 600x850x600 mm och en vikt på 54 kg. De låter dig installera enheten på en tvättmaskin, vilket avsevärt sparar utrymme i badrummet. Energieffektivitetsklass A +++ är den högsta energieffektiviteten, så att du kan spara upp till 45% på energikostnaderna . Ljudnivån på 63 dB förutsätter att enheten fungerar på dagtid under högst en timme, vilket motsvarar en cykel av torktumlaren. Centrifugeringshastigheten är 1400 varv / min och förhindrar rynkor.

Hygien Ångfunktion tillhandahålls, som levereras med hjälp av hög temperatur . Det fräschar upp tvätten väl, tränger djupt in i materialets struktur, tar bort bakterier och lukt. Temperaturen kan ändras och justeras även för de mest känsliga tygerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Samsung är den enda tillverkaren som har tillhandahållit AddWash -funktionen i sin teknik. Detta innebär möjligheten att ladda om tvätten tack vare den inbyggda lilla luckan, med vilken du kan lägga till den bortglömda tvätten och fortsätta cykeln utan problem.

Fuzzy Logic intelligent tvättstyrning dök upp i modern teknik för länge sedan . Denna modell har en inbyggd mikroprocessor som helt kontrollerar hela torkprocessen. Användaren behöver bara välja program och ladda tvätten. Med Wi-Fi är det möjligt att styra utrustning med en smartphone. En applikation som laddas ner för den hjälper inte bara att stoppa cykeln, utan också att justera individuella parametrar, samt se när torkningen är över. Och även genom programmet kan du ladda ner ytterligare funktioner och tilldela dem till din torktumlare. Cykeln kan kontrolleras när du lämnar huset om Wi-Fi är tillgängligt.

Självdiagnossystemet visar dig eventuella problem. En felkod visas på pekskärmen, som du kan dechiffrera med hjälp av instruktionerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Samsung DV90K6000CW 9 kg, A, diamanttrumma

Denna modell i ett vitt fodral har en ekonomisk energieffektivitetsklass A. Värmepumpstekniken använder "köldmedium" och ger den mest ekonomiska och skonsamma torkcykeln, som varar 190 minuter . En speciell indikator påminner dig om att kondensatorfiltret måste rengöras. Vattennivåsensorn meddelar dig om mängden kondenserad fukt.

Innan du laddar tvätten för nästa torkcykel är det möjligt att kontrollera karets fyllighet . Via mobilapplikationen på din smartphone och Smart Check -diagnostikfunktionen kan du kontrollera utrustningens skick och visa resultaten på telefonens skärm. Funktionen låter dig inte bara upptäcka dem, utan också berätta hur du eliminerar dem. Modellens mått är 60x85x60 cm och vikten är 50 kg. Trumttyp Diamanttrumma.

Bild
Bild
Bild
Bild

Driftsregler

Om du har valt en lämplig modell för dig själv och vill att den ska fungera så länge som möjligt och utföra alla dess funktioner, läs noga igenom instruktionerna innan du använder den. Det finns regler att följa.

  • Denna utrustning måste installeras av en behörig elektriker.
  • Reparation och byte av nätkabeln får endast utföras av en professionell tekniker.
  • Rummet där maskinen är installerad måste ha god ventilation.
  • Det är inte tillåtet att torka smutsig tvätt i en torktumlare.
  • Föremål med fläckar, till exempel fotogen, terpentin, aceton, bör tvättas väl med tvättmedel innan de placeras i utrustningen.
  • Maskinens baklucka blir mycket varm under drift. Under installationen får den därför inte flyttas kraftigt till väggen, utan att vidröra den här delen efter användning.
  • Endast de personer som inte lider av fysiska eller psykiska funktionshinder kan använda maskinen. Tillåt inte barn under några omständigheter.
  • Om det är nödvändigt att förvara maskinen i ett ouppvärmt rum, se till att tömma vattnet från behållaren.
  • Töm kondensbehållaren i tid.
  • Rengör utsidan av maskinen och kontrollpanelen med ett milt tvättmedel. Spraya inte eller slanga på den.

Låt inte skräp och damm samlas runt det, håll det städat och svalt.

Rekommenderad: