Torktumlare 2022: Granskning Av De Bästa Torktumlarna. Vilken Ska Man Välja?

Innehållsförteckning:

Video: Torktumlare 2022: Granskning Av De Bästa Torktumlarna. Vilken Ska Man Välja?

Video: Torktumlare 2022: Granskning Av De Bästa Torktumlarna. Vilken Ska Man Välja?
Video: Tumble Dryer Buying Guide 10 Things to Consider Before Buying a Tumble Dryer 2024, April
Torktumlare 2022: Granskning Av De Bästa Torktumlarna. Vilken Ska Man Välja?
Torktumlare 2022: Granskning Av De Bästa Torktumlarna. Vilken Ska Man Välja?
Anonim

Många kända tillverkare av hushållsapparater har börjat tillverka torktumlare. När den sprider sig blir denna utrustning mer och mer populär bland användarna. Varje modell har ett antal funktioner som kan vara en viktig faktor när du väljer en torktumlare.

Bild
Bild

Populära tillverkare

Efter att ha bestämt dig för att köpa en torkmaskin bör du vara uppmärksam på en sådan parameter som tillverkningsföretaget. Utrustningens byggkvalitet, underhållbarhet och hållbarhet beror på detta. Det finns flera märken med de mest populära torktumlarna.

Bosch

Utrustningen för detta tyska märke har ett brett utbud av olika alternativ, moderna designlösningar och ett adekvat pris. Med den tillämpade tekniken kan du styra torkprocessen fullt ut och uppnå bästa resultat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Miele

Torktumlare av detta märke ger den erforderliga torkkvaliteten med minimal energiförbrukning.

Varje modell av torktumlaren, tillverkad under varumärket Miele, genomgår många timmars testning, vars tid motsvarar driften av utrustningen i 20 år.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lg

Alla modeller av detta sydkoreanska märke kännetecknas av sin ökade kapacitet och kompakta dimensioner. Kvalitetsmaterial säkerställer hållbarhet och snygga utseende på torktumlare från LG.

Bild
Bild

Asko

Till skillnad från modeller från andra tillverkare, Asko -maskiner torkning sker vid lägre temperaturer , vilket ger en mer skonsam miljö för vävnaderna. Tillverkaren har utvecklat och integrerat ett stort antal program, som alla är anpassade till specifika tyger och förhållanden.

Bild
Bild

Electrolux

Liksom andra apparater från detta märke har torktumlare med rätta fått ett gott rykte bland användarna. Med den tillämpade tekniken kan du välja optimala förhållanden för att torka alla befintliga tyger.

Nästan alla modeller av Electrolux torktumlare är utrustade med Steam -funktionen, som gör att du kan fräscha upp tyget och nästan helt eliminera rynkor.

Bild
Bild
Bild
Bild

AEG

Modeller av torktumlare som erbjuds av tillverkaren utmärks av hög byggkvalitet. En uppsättning nödvändiga funktioner finns i modeller i alla priskategorier. Dyrare torktumlare har möjligheten till ångbehandling, arbete i "antibakteriell" cykel och torkning av känsliga tyger . Intelligent kontroll och automatisk styrning av torkprocessen gör att du kan uppnå önskat resultat utan att skada tygerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Siemens

Företaget anses vara en av de ledande tillverkarna av hushållsapparater. Alla torktumlare av detta märke uppfyller moderna kvalitetskrav . Huvudfokus för Siemens är för högkvalitativ och skonsam torkning av tyger.

Bland alla tillverkare har varumärket Siemens uppnått de bästa resultaten vid torkning av känsliga tyger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hotpoint ariston

Torktumlare från detta företag utför ytterligare rengöring av föremål och tar bort hår, ull, ludd och annat skräp som finns kvar efter tvätt. Hotpoint Ariston erbjuder torkutrustning i olika priskategorier, vilket gör att varje kund kan välja det bästa alternativet för sig själv. Oavsett pris, tekniken gör ett utmärkt jobb med sin huvuduppgift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varje företag erbjuder flera modeller av liknande utrustning, olika i parametrar och egenskaper.

Betyg av de bästa modellerna

Det finns tydliga ledare bland torktumlare. Enligt recensioner från köpare och experter kombinerar de alla nödvändiga funktioner, är ganska pålitliga och klarar uppgiften att torka kläder, linne och skor.

Bild
Bild

Candy GrandO 'Vita GVC D1013B-07

Bland toppmodellerna i budgetsegmentet har Candy -torktumlare de ledande positionerna när det gäller popularitet. Trots den låga kostnaden, tillverkaren kunde utrusta GrandO 'Vita GVC D1013B-07 med en uppsättning alternativ som är nödvändiga för högkvalitativa prestanda av grundläggande funktioner … Med standardmått är den maximala maskinlasten 10 kg. Elektronisk styrning är bekväm och begriplig, utförs med en roterande styrenhet. Maskinen låter dig välja mellan standardtorkningslägen:

  • "Skåp";
  • "Galge";
  • "Järn";
  • Handdukar.

Var och en av lägena sker vid en specifik temperatur, intensitet och tid.

Nackdelarna med modellen inkluderar för mycket buller under drift och behovet att regelbundet rengöra kondensorn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beko DU 7111 GAW

Denna modell av torktumlaren är en av de mest prisvärda. Den är gjord i klassisk vit färg, utan krusiduller i designen. Den största fördelen med Beko DU 7111 GAW anses vara ett litet kroppsdjup, som bara är 53 cm . Lastningen kan variera från 1 till 7 kg. Modellen erbjuder 15 olika driftsätt.

Nackdelen med modellen är oförmågan att kontrollera den återstående drifttiden på grund av bristen på en motsvarande indikator.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bosch WTM83260OE

Vissa budgettorkar är inte sämre än premiumsegmentmodeller när det gäller deras egenskaper. Bosch WTM83260OE är ett sådant exempel. Ett utmärkt alternativ för en pålitlig klassisk kondensatork från ett välkänt märke . Tillgängligheten av nödvändig funktionalitet och rimliga kostnader säkerställer en konstant tillväxt av försäljningsvolymerna för WTM83260OE -modellen.

De främsta fördelarna med Bosch -torktumlaren är möjligheten att ladda tvätt med en totalvikt på upp till 8 kg och en låg ljudnivå som inte överstiger 64 dB . Funktionen för denna enhet är baserad på principen för luftkondensering, som ger önskad torkningseffekt utan att skada vävnadsstrukturen. Flera grundläggande arbetsprogram implementeras i denna maskin: " Bomull", "Syntet", "Sportkläder", "Barn- / damunderkläder", "Ull", "Dunjacka", "Skjorta ".

Bild
Bild
Bild
Bild

I varje program du kan ställa in parametern enligt graden av fuktinnehåll i kläderna efter torkningsprocessen är klar: i garderoben, för strykning, helt torrt linne. Pålitligt barnspärr eliminerar oavsiktlig start av bilen av ett barn. Det finns en LED -display på enhetens framsida som visar följande information:

  • tid till slutet av det inställda driftläget;
  • tankfyllningsnivå;
  • graden av kontaminering av filtret;
  • timerinställningar.

Nackdelen med enheten är dess höga elförbrukning.

Bild
Bild

Gorenje D 844 BH

Snygg och samtidigt lakonisk design gör att denna modell harmoniskt passar in i inredningen i nästan alla rum. Trummans totala volym är 120 liter, vilket gör att du kan ladda 8 kg tvätt i den . Som distinkta alternativ i jämförelse med liknande modeller i denna priskategori kan vi särskilja förekomsten av intern belysning och stöd för vändbar rörelse av trumman. Gorenje D 844 BH erbjuder 15 fullfjädrade program , inklusive "Ångbehandling". I varje läge kan du ställa in ytterligare inställningar:

  • arbeta vid låga temperaturer;
  • börja torka i tid;
  • SteamTech - ångbehandling av tvätt efter huvudprogrammets slut, vilket gör att du nästan helt kan jämna ut veck.

Tack vare SensorIQ -tekniken optimeras torkprocessen med speciella sensorer som övervakar alla parametrar i maskinen. Till skillnad från liknande modeller från andra tillverkare tillhandahåller Gorenje D 844 BH automatisk kondensvattenavtappning i avloppsröret.

Nackdelarna med den aktuella enheten inkluderar ogenomskinligt glas på luckan och frånvaron av en speciell korg för ull i satsen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Siemens WT45W561OE

Bland enheter med värmepump anses Siemens WT45W561OE med rätta vara en av de bästa modellerna. Maskinen utmärks av sin höga effektivitet, tillförlitlighet och funktionalitet. Tack vare värmepumpen, energieffektivitetsnivån uppfyller kraven i klass A ++ . Den maximala tvättmängden är 9 kg.

Arbetsprogrammen innehåller både standard- och speciallägen: "Ytterkläder", "Dunkuddar", "Skjortor", och det är också möjligt att fräscha upp affärskläder, släta ut veck. Processen att korrigera programmet utförs med knapparna på den stora displayen med touchControl -systemet. Enheten låter dig justera mängden ånga som genereras och graden av torkning. Trumman klar softDry -teknik med inre belysning. Kondensorn är utrustad med ett självrensande system, tack vare vilket enheten kan fungera normalt utan extra underhåll. Paketet Siemens WT45W561OE innehåller en praktisk ullkorg för kläder.

Det höga priset är den största nackdelen med denna modell. En annan egenskap hos torkmaskinen som övervägs, vilket orsakar vissa olägenheter, är behovet av att använda destillerat vatten i facket för fräscharen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Miele TDB220WP Active

Denna modell är sämre i funktionalitet än torkmaskinen ovan, men samtidigt är kostnaden en storleksordning mindre. Med enheten kan du välja 1 av 9 torklägen . Ytterligare funktioner inkluderar sänkning av torkningstemperaturen och förhindrande av tyg skrynklning. Miele TDB220WP Active drivs med en vridkontroll och en pekskärm. Försedd säker enhetslås med en PIN -kod . Enhetens ekonomi och effektivitet säkerställs genom användning av EcoDry -teknik.

Nackdelarna med enheten är bristen på ångfunktioner och en vanlig design.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kuppersbusch TD 1840.0 W

Denna modell tillhör premiumsegmentet torktumlare. Värmepumpstekniken gör enheten ekonomisk. Med färgdisplayen kan du ställa in och övervaka Kuppersbusch TD 1840.0 W.

Modellen implementerar alla möjliga driftslägen: "Skjortor", "Jeans", "Handdukar", "Sportkläder" och många andra. Som ytterligare funktioner kan maskinen fungera i lägena "Antibakteriell", "Express", "Skonsam torkning". Stor lastlucka och intern LED -belysning gör det enkelt att ladda upp till 8 kg linne och kläder . Det är möjligt att hänga luckan på båda sidor av maskinen. Torken levereras komplett med korgar för sportskor och känsliga tyger, för vilka det finns separata program. Ljudnivån från modellen som övervägs under drift, överstiger inte 61 dB , som är en av de bästa indikatorerna bland torktumlare.

Av nackdelarna med Kuppersbusch TD 1840.0 W kan bara den höga kostnaden noteras, mer än 100 000 rubel. Trots detta är denna modell den bästa bland hela sortimentet av torktumlare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken ska man välja?

Det finns flera huvudkriterier, genom vilken en lämplig maskin för torkning av kläder väljs.

  • Utseende . Utformningen av torktumlare kan variera avsevärt beroende på tillverkare. Så en modell med lämplig design kan vara ett bra komplement till det inre av rummet.
  • Massa tvätt . Denna parameter måste väljas baserat på tvättmängden som läggs i tvättmaskinen. Torken måste hantera denna volym på en gång, så att den inte behöver startas om.
  • Torkningstyp … Det finns 2 kategorier av maskiner - med kondens- och ventilationstorkningstorkning. När du väljer en modell, vars driftsätt är baserat på det andra alternativet, måste du lägga huven i förväg till platsen för installationen. Modeller med värmepump anses vara det bästa alternativet, vilket ger snabb och effektiv torkning av tvätt med minimal energiförbrukning.
  • Energiklass . Vissa modeller av torktumlare förbrukar mycket energi, så det är viktigt att ledningarna i lägenheten eller huset tål den angivna belastningen. Torkningshastigheten för tvätten och antalet driftlägen för enheten beror på denna parameter.
  • Ljudnivå . En tyst maskin kan fungera på kvällen och natten, utan att skapa obehag för de boende. Ljudnivån kan variera mycket beroende på modell och tillverkare. Denna egenskap anges i enhetens pass.
  • Ytterligare egenskaper . Varje modell har en uppsättning specifika driftslägen och ytterligare funktioner: barnlås, korgar för saker av ull och känsliga tyger, skydd av linne från överhettning. Bekvämligheten med att använda enheten beror direkt på uppsättningen ytterligare funktioner. Du kan göra rätt val genom att studera recensioner av riktiga köpare som redan använder torktumlaren.

Rekommenderad: