Trisslipmaskin: Vilken Ska Man Välja? Betyg Av De Bästa Slipmaskinerna. Granskning Av Manuella Modeller. Funktioner Hos Maskiner Med Ram

Innehållsförteckning:

Video: Trisslipmaskin: Vilken Ska Man Välja? Betyg Av De Bästa Slipmaskinerna. Granskning Av Manuella Modeller. Funktioner Hos Maskiner Med Ram

Video: Trisslipmaskin: Vilken Ska Man Välja? Betyg Av De Bästa Slipmaskinerna. Granskning Av Manuella Modeller. Funktioner Hos Maskiner Med Ram
Video: Biltema handslip slipmaskin MS 180A - uppackning och test 2024, April
Trisslipmaskin: Vilken Ska Man Välja? Betyg Av De Bästa Slipmaskinerna. Granskning Av Manuella Modeller. Funktioner Hos Maskiner Med Ram
Trisslipmaskin: Vilken Ska Man Välja? Betyg Av De Bästa Slipmaskinerna. Granskning Av Manuella Modeller. Funktioner Hos Maskiner Med Ram
Anonim

När du dekorerar ett lanthus, ett sommarboende eller ett badhus, blir en träslipare ett verkligt oumbärligt verktyg. Det kan göra nästan vad som helst - ta bort ett lager trä, slipa en hyvlad bräda, ta bort ett lager gammalt lack och till och med justera delar längs skärlinjen.

Bild
Bild

Beskrivning

Slipmaskiner representerar en separat kategori av elverktyg som efterfrågas vid bearbetning av ytor av en mängd olika material. De är oumbärliga för grovbearbetning och slipning och interagerar med underlag som massivt trä, glas, natursten, samt plast och metall.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bältslipmaskiner anses vara en av de mest populära typerna av slipmaskiner . Sådana installationer används för kontinuerlig slipning av mycket stora ytor. På grund av den höga effektiviteten och effektegenskaperna med hjälp av ett sådant verktyg är det möjligt att framgångsrikt rengöra ganska grova baser, särskilt icke-hyvlade brädor, komprimerad plast och rostade metallprodukter, men sådana anordningar är olämpliga för polering.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bältslipmaskiner är ganska stora , de är utrustade med en vägd nedre plattform, längs vilken sandpapper av varierande kornstorlek rör sig. Under arbetet gör operatören nästan ingen ansträngning, hans enda uppgift är att upprätthålla en enhetlig rörelse av maskinen över ytan som ska behandlas. En fördröjning på ett ställe är extremt oönskat, eftersom detta kan orsaka en depression som kommer att förstöra hela ytan.

Bild
Bild

Beroende på modifieringen kan bandsliparen ha de mest varierade tekniska och operativa parametrarna. Som regel varierar dess effekt från 500 till 1300 W, och rörelsehastigheten är 70-600 rpm.

Paketet innehåller ytterligare två handtag, så att verktyget kan fungera under en mängd olika förhållanden. Problemet med att rengöra damm som genereras under arbetet kan lösas på två huvudsakliga sätt - antingen samlas det i en speciell dammuppsamlare som sitter på maskinens kropp, eller så är en kraftfull dammsugare ansluten till installationen, vilket snabbt tar bort alla flygande ut sågspån när de bildas.

Bild
Bild

Förutom det traditionella arbetssättet används LShM ofta tillsammans med en specialiserad ram . Det är nödvändigt att skydda arbetsstyckena som bearbetas från alla typer av skador. Dessutom monteras ofta ett stativ som håller verktyget i ett statiskt läge. En sådan anordning är ett slags styvt skruvstycke. De fixar maskinen upp och ner så att sandpappret placeras vertikalt eller med papperet uppåt. I denna position kan slipmaskinen användas för att vässa tråkiga skärverktyg, samt skridskor och golfklubbor.

Bild
Bild

Användningsområde

Tack till slipmaskinen du kan utföra många olika typer av arbete:

  • bearbeta grova beläggningar;
  • skär materialet exakt enligt markeringen;
  • jämna ut ytan, slipa och polera den;
  • utför en känslig finish;
  • ge önskad form, inklusive rundad.
Bild
Bild

De mest moderna modellerna har ett antal ytterligare alternativ

  • Möjligheterna med en stationär installation gör att den kan användas för slipning av plana verktyg och andra skärytor. Men i det här fallet måste du arbeta extremt noggrant och försöka att inte komma i kontakt med det rörliga bältet.
  • Slipdjupskontroll - denna funktion är önskvärd för dem som precis har börjat bekanta sig med kvarnen. Det finns ett så kallat "avgränsningsbox" -system som styr skärparametrarna.
  • Möjlighet att slipa nära vinkelräta ytor - dessa modeller har platta sidodelar eller ytterligare rullar som gör att du helt kan glömma "dödzonen". Mer exakt, det kommer fortfarande att finnas kvar, men det kommer bara att vara ett par millimeter.
Bild
Bild

Vyer

Bandslipmaskiner finns i två versioner. Den första typen är en LSM gjord i form av en fil. Sådana modeller har en linjär tunn arbetsyta, så att maskinen kan vada även i svåråtkomliga områden och smala sprickor. Den andra typen är borstslipmaskin, kännetecknad av att de istället för slipande sandpapper använder borstar av olika material - från ganska mjuk ull till hårdmetall. Borstbälten är optimala för rengöring av ytor från korrosion, applicering av textur på träämnen och andra uppgifter.

Bild
Bild

Båda modellerna skiljer sig åt i design, men deras verkningsmekanism är exakt densamma.

Hur väljer man?

När du väljer LMB du måste ta hänsyn till flera grundläggande parametrar:

  • kraften i installationen - ju högre den är, desto mer effektivt fungerar kvarnen;
  • maskinhastighet;
  • parametrar för slipbandet, dess nötningsförmåga och dimensioner;
  • möjligheten till garantiservice;
  • tillgänglighet av reservdelar för fri försäljning;
  • installationsvikt;
  • näringsprincipen;
  • tillgång till ytterligare alternativ.
Bild
Bild

Modellbetyg

Sammanfattningsvis kommer vi att ge en liten översikt över de mest populära manuella LShM -modellerna.

Bild
Bild

Makita 9911

Detta är en av de mest populära modellerna inom segmentet slipmaskiner. Enhetens effekt är 650 W vid en remhastighet på 270 m / min. Slipbandets parametrar är 457x76 mm och enhetens vikt är 2,7 kg. På grund av närvaron av platta sidor av maskinen kan ytor bearbetas nästan till yttersta kanten, medan det finns ett bekvämt alternativ för att automatiskt jämna ut förbrukningsvaran. Det resulterande dammet extraheras när det kommer fram med en innovativ inbyggd fläkt. Systemet är utrustat med klämmor för att hålla LSM i ett statiskt läge och justera hastigheten, vilket gör det möjligt att slipa en mängd olika ytor.

Bild
Bild

Interskol 76-900

Strömförbrukning är 900 W, remhastighet - 250 m / min, remmått - 533x76 mm, installationsvikt - 3,2 kg.

Modellen har många fördelar:

  • kan användas för slipning av snickerier och snickeriverktyg;
  • har ett system för förenklat byte av slipband;
  • förutsätter en förenklad justering av styrrullen på den plats där remmen byts;
  • utrustad med en behållare för insamling av sågspån och trädamm;
Bild
Bild

Hammare LSM 810

Kvarn av hög kvalitet med justerbar axelhastighet. Den har en speciell mästare, ledningarna skyddas av förstärkt isolering och avtryckaren innehåller skydd mot oavsiktlig start - dessa alternativ gör driften av LShM säkrare och minskar risken för skada för operatören till nästan noll. Enheten drivs av 220 V AC, därför kan den användas i hemmiljö.

Bild
Bild

Bältets rörelse styrs manuellt av en speciell mekanism, vilket gör modellen mycket billigare än dess automatiska motsvarigheter. Rembredden är 75 mm, motoreffekten är 810 watt. Dessa parametrar gör att du effektivt kan slipa även de svåraste ytorna.

Bort BBS-801N

En budgetmässig, men samtidigt pålitlig slipmaskin tillverkad i Kina. Denna produkt täcks av en femårig garanti. Setet, förutom själva enheten, innehåller också tre typer av tejper och en enhet för att samla upp damm. Läget justeras med en centreringsskruv, som kan ta tre olika positioner under drift. En hastighetsomkopplare är placerad direkt nära omkopplaren; det är möjligt att ställa in ett av 6 hastighetslägen.

Bild
Bild

Höljet är tillverkat av stöttålig plast, vibrationsnivån är låg - så att operatörens händer inte tröttnar även efter långvarig användning och arbete med metallytor.

Kaliber LShM-1000UE

En av de bästa modellerna av LShM, som kännetecknas av användarvänlighet och överkomligt pris. Verktyget är ganska tillförlitligt och praktiskt - tejpen glider inte under drift och 1 kW motoreffekt är mer än tillräckligt för att avsluta en mängd olika ytor. Bältets hastighet varierar från 120 till 360 m / min. Setet med enheten innehåller 2 kolborstar, samt en spak för det mest bekväma greppet. Verktygets massa är 3,6 kg, parametern för rembredden är 76 mm. Ett sådant verktyg är optimalt för frekvent användning, men man bör komma ihåg att installationen tenderar att överhettas snabbt, därför bör du ordna små pauser under drift för att förhindra skador på arbetsmekanismen. Körhastigheten är 300 m / min.

Bild
Bild

Skil 1215 LA

Det är ett ganska intressant verktyg med en futuristisk design. Det ovanliga utseendet är dock inte alls den enda fördelen med enheten. Effekten är 650 watt. Denna parameter är tillräcklig för att utföra olika hushållsuppgifter, men en sådan enhet är olämplig för att lösa industriella problem. Vikten är 2,9 kg, tejpen centreras automatiskt när enheten slås på. Hastigheten är 300 m / min, vilket är tillräckligt för hushållsbruk.

Bild
Bild

Black Decker KA 88

Detta är en av de bästa modellerna och har några ganska imponerande funktioner. Visuellt liknar ett sådant verktyg en dammsugare utan slang med ett ergonomiskt gummerat handtag. Klipparen fångar perfekt allt utsläppande damm, så ytan förblir ren och operatörens andningsorgan är inte förorenade. Installationens vikt är lite mer än 3,5 kg, effekten är 720 W och remens bredd är 75 cm. Den maximala körhastigheten är 150 m / m.

Rekommenderad: