Fristående Badkar (62 Bilder): Exempel På Efterbehandling I Rummet, Fristående Ovala Modeller På Benen

Innehållsförteckning:

Video: Fristående Badkar (62 Bilder): Exempel På Efterbehandling I Rummet, Fristående Ovala Modeller På Benen

Video: Fristående Badkar (62 Bilder): Exempel På Efterbehandling I Rummet, Fristående Ovala Modeller På Benen
Video: Kim Wanström, fristående 2024, Maj
Fristående Badkar (62 Bilder): Exempel På Efterbehandling I Rummet, Fristående Ovala Modeller På Benen
Fristående Badkar (62 Bilder): Exempel På Efterbehandling I Rummet, Fristående Ovala Modeller På Benen
Anonim

Att skapa en originalinredning i ditt bostadsutrymme är drömmen för alla moderna husägare eller stadsägare. Badrummet är inget undantag. Tillverkare av VVS och badrumsmöbler erbjuder en mängd olika alternativ för att skapa en verkligt unik och original stil. Ledande inom sortimentet av dessa produkter är det fristående badkaret, som presenteras i ett stort utbud på marknaden idag.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Denna typ av VVS har länge med rätta betraktats som en höjdpunkt och dekoration av interiören, så att en genom sin närvaro kan ge en unik och lyxig stil till badrummet, vilket visar skönheten och sofistikeringen i hela rummet. Ett fristående badkar är inte bara VVS, utan en slags referenspunkt för hela den övergripande designen. På senare tid såldes liknande produkter av stycket, men idag växer trenden med att ordna ett badrum med sådana produkter snabbt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Huvuddragen i denna produkt är individualitet och chic, liksom möjligheten att utöka utrymmet i rummet, vilket skapar en känsla av rymlighet. Samtidigt växer utbudet av fristående badkar, som inhemska och utländska tillverkare erbjuder köparen, stadigt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men, förutom den estetiska komponenten i sådana badkar, har de fortfarande vissa funktionella uppgifter, därför måste valet av en produkt närma sig med särskild omsorg så att designen inte bara glädjer ögat, utan också ger bekvämlighet och komfort vid användning det av en person.

Att välja ett fristående badkar för redan bostadslägenheter och hus eller köpa produkter för bostäder som fortfarande byggs bör baseras på olika kriterier . Egenskaperna hos en sådan design, till exempel dess vikt och storlek, kommer dock att vara viktiga i alla fall.

För att noggrant studera denna typ av VVS är det värt att notera dess positiva och negativa egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Baserat på den praktiska erfarenheten av att använda produkter som deklareras av tillverkaren av fastigheterna, samt yttranden från specialister vid installation av strukturer, det finns vissa fördelar med fristående bad.

  • Hög visuell överklagande av produkten.
  • Ett sådant bad kan placeras i vilken del av rummet som helst, men bara med ett grundläggande krav - närvaron av avlopp och vattenförsörjningssystem på denna plats. Om ett bostadshus är under uppbyggnad kan du, efter att ha bestämt badets läge i förväg, utrusta all nödvändig utrustning för dess funktion.
  • Vissa konstruktioner av fristående VVS med tjocka väggar i en extra struktur gör det möjligt att dölja kommunikationen som är ansluten till den så mycket som möjligt. Ett exempel är bad som ligger på pallen.
  • Baserat på badets placering i rummet kan du få fri tillgång till det från vilken sida som helst.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna produkt har också några nackdelar

  • Modeller med dekorativa ben kräver särskild hållbarhet på golvytan. Helst bör golv vara gjorda av kakel, kakel, natursten eller konststen. När det gäller laminatgolv kan det vara problematiskt att lägga det inomhus, eftersom materialet inte kommer att klara den tillräckligt imponerande punktbelastning som benen kommer att ge. En utväg från denna situation kan vara förvärv av en fristående golvkonstruktion, där vikten är jämnt fördelad över hela botten, utan att det finns några fotstöd.
  • Som ett resultat av en oavsiktlig rörelse av konstruktionen under användning eller under rengöring finns det risk för att skada tätheten hos avloppsanslutningarna, vilket leder till bildandet av läckage vid kränkningen av integriteten. Men alla slags obehagliga situationer i samband med kommunikationsflödet finns också i badrum med vanligt VVS.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Tillhandahållandet av alla nödvändiga system är en ganska komplicerad process, liksom för ytterligare underhåll.
  • På grund av designens specifika egenskaper och dess installation är det inte möjligt att isolera badkaret. Sådana nyanser bidrar till att produkten avger värme mycket snabbt, vilket resulterar i att vattnet i det svalnar snabbare än vi skulle vilja. För att säkerställa ökad komfort måste du ständigt tillsätta varmt vatten, vilket ökar förbrukningen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Under studien av det presenterade sortimentet av badmodeller kan du hitta mönster gjorda av en mängd olika råvaror.

Gjutjärnsprodukter , som kan göras i stil med klassikerna eller modellerna i den ultramoderna riktningen. Tidigare var nästan alla bad gjorda av detta material, men idag är det snarare en hyllning till modetrender i utformningen av ditt hem. Tillverkarna lyfter fram den största fördelen med att använda gjutjärnsbad - möjligheten att hålla vattnet vid en behaglig temperatur under lång tid, i jämförelse med andra material. Nackdelarna med produkterna inkluderar mycket vikt och några installationssvårigheter, detta beror på att badet måste vändas för att ansluta kommunikationen och det är ganska svårt att göra det ensam. Under installationsarbetet finns det också en möjlighet att deformera golven. På grund av liknande detaljer för att installera en gjutjärnsstruktur ökar kostnaden för produkten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Akrylprodukter populär på grund av ett brett sortiment av modeller (inklusive färger), storlekar (från mycket små mönster till överdimensionerade produkter), samt olika former. VVS -armaturer och akrylmöbler i ett modernt badrum har blivit vanliga attribut, vilket förklaras av materialets positiva egenskaper - hög tillverkbarhet och prestanda, vilket är viktigt för badrum där det är ett ganska specifikt mikroklimat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom kan plast enkelt formas till vilken form som helst utan användning av dyr utrustning och smal profil. Även små tillverkningsföretag kommer att kunna utföra detta arbete.

Bild
Bild
Bild
Bild

En positiv kvalitet på akrylbadkar är deras lägsta vikt, på grund av vilken strukturen är utrustad i kanterna eller runt (beroende på formen) med olika ben. Under driften av ett sådant VVS finns det ingen risk för att förstöra golvet, eftersom belastningen på det inte kommer att vara så stor, koncentrerad till vissa områden.

Nackdelarna med fristående akrylbad inkluderar en låg hållfasthet på grund av vilket strukturerna kräver att stoppet fördelas över hela sitt område. På grund av detta kan vissa problem uppstå med installationen av mixern på kortet. Den lilla massan av badrummet i tomt tillstånd gör det möjligt för strukturen att lätt vända när den pressas från endera sidan. Detta kan vara förenat med skador på vattentillförseln. Glöm inte att materialet behöver särskild, noggrann bearbetning utan användning av slipmedel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stålprodukter är billiga produkter, vars installation inte är förknippad med särskilda svårigheter. Stålbadkar är något sämre när det gäller extern lyx jämfört med andra modeller, men för att ordna rum i stil med minimalism eller högteknologi kommer sådana strukturer att vara mycket lämpliga.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Falsk diamant kommer att bidra till att skapa en exklusiv modell där designern och kundens fantasi kommer att förverkligas i form av ett riktigt mästerverk. Gjuten marmor tillåter tillverkning av badkar, där styrkan och stabiliteten hos strukturen på golvet kommer att vara en positiv egenskap.
  • Koppar badkar är efterfrågade på grund av ett brett utbud av färger, vilket gör det möjligt att köpa en modell för valfri rumsdesign. Bland det presenterade sortimentet finns intressanta modeller med en inre och yttre del, gjorda i olika färger.
  • Sanitetsprodukter i Quaril är en modern produkttyp, där en kombinerad komposition baserad på kvartssand och akryl används som råvara. Denna komposition kännetecknas av ökad styrka i jämförelse med enkel akryl och lägre vikt jämfört med gjutjärn.
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom ovanstående material, som oftast används för tillverkning av fristående produkter, tillverkar tillverkare designprodukter från keramik, badkar som är färdiga med trä eller modeller med träinslutningar, av frostat eller transparent glas, med mosaik, natursten, mässing, etc.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Beroende på form, material och tillverkare kan fristående badkar ha olika dimensioner. Produktens längd är ibland mer än två meter, bredden kan vara densamma eller mindre, till exempel 170 cm. I sortimentet av sådana sanitetsartiklar kan du hitta små strukturer, till exempel 150x70 cm, sådana badkar är föredras att installeras i kombinerade badrum, där varje kvadratmeter yta är mycket viktiga rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Former och former

Badets konfiguration och form är inte begränsad till standardtyper - runda, rektangulära eller ovala produkter. Designer modeller är asymmetriska och tillräckligt komplexa. Konstruktioner intill väggen är i allmänhet fyrkantiga eller halvcirkelformade. Kvartscirkelskålar är populära för hörnplaceringar. Rektangulärt VVS passar perfekt in i även små rum.

Runda bad blir en dekoration av rummet Därför har de i rymliga badrum vanligtvis en central plats. Kompetent placerade accenter gör det möjligt att mycket effektivt arrangera skålen med även den mest invecklade formen och färgen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Genom sin konfiguration kan fristående bad vara av flera typer

Inbyggd i ytan på golvet i rummet. Sådana modeller kännetecknas av en hög stabilitet, men arbete med installation av vatten- och avloppskommunikationer bör utföras även i det skede av golvläggningen. Specificiteten för att ta hand om ett badrum i denna konfiguration kräver användning av speciella nätfilter för avloppet, eftersom det efter installationen kommer att vara omöjligt att rengöra avloppet från ackumulerad smuts

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Modeller, som placeras på ett specialutrustat podium.
  • Skålar med ben. Denna sort kännetecknas av ett brett utbud av ben, de kan ha ett standardutseende eller de kan tillverkas i form av kolonner, djurtassar, en trädstam, kompletterad med stuckatur och ädelstenar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer och placerar man?

För att inte misstas med valet av modell bör du först och främst bestämma platsen i rummet där den ska ligga.

Experter ger flera rekommendationer som hjälper till i sådana viktiga frågor

  • För att skålen ska bli en dekoration i badrummet måste den vara i harmoni med alla andra möbler, inklusive mixern och andra mindre element, som också spelar en viktig roll för att forma den övergripande stilen i interiören. Den golvstående versionen av mixern, placerad på avstånd och tillverkad i samma stil som till exempel badrumsben, hjälper till att korrekt komplettera den övergripande designriktningen.
  • Eftersom produktens konfiguration förutsätter synlighet för de flesta vattenledningarna är det inte överflödigt att använda en speciell förkromning för systemet, eller att välja att köpa modeller som är installerade på deras nedre yta, dölja dessa viktiga detaljer under.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Stenskålar behöver tillräckligt varmt vatten för att värma upp alla väggar till en behaglig temperatur. Om värmeenheten som är installerad i huset inte kan ge den erforderliga värmenivån, är det nödvändigt att ta hand om att köpa en mer kraftfull analog i förväg. Det är nödvändigt att övervaka överflödets användbarhet i sifonen. Faktum är att de flesta komponenterna är konstruerade för kortvarig drift, och regelbunden påfyllning av vätskevolymen med en ny portion varmare vatten kommer att kräva frekvent användning av överflödet i badrummet.
  • Badkar i gjutjärn, förutom det förstärkta golvet i rummet, kräver köp av specialbeslag - en mixer och ett avlopp. En kran, installerad på golvet bredvid badkaret eller monterad på kanten, kommer effektivt att komplettera strukturens utseende.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • När du köper produkter bör du ägna stor uppmärksamhet åt benen, om sådana finns i den valda designen. Dessa detaljer är mycket viktiga, för när du kommer in i badrummet är det de som uppmärksammar sig själva i första hand.
  • I det inre av rummet, designat i modern stil, är det bättre att installera ett badkar på en podium eller inbyggt i golvet, dess färg kan vara den mest vågade, vilket sätter en viss kontrast med resten av färgschemat, för till exempel lila.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Klassisk design eller retrostil, där väggarna är dekorerade med dekorativt gips som imiterar natursten, är det värt att komplettera ett klassiskt badrum i vitt eller beige, som ligger i mitten. De ursprungliga benen kommer att betona designens sofistikering, men skålens placering på podiet i en sådan inredning skulle vara olämplig.
  • Inbyggda runda och ovala skålar är idealiska för badrum med etnisk inredning, till exempel mot öster.
  • Rektangulära skålar som ligger i hörnet av badrummet är lämpliga för trender som jugend eller barock, det är bäst om skålen är gjord av naturmaterial, till exempel sten.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett fristående badkar är en idealisk produkt med vilken du kan förverkliga dina vildaste fantasier eller överlåta skapandet av interiören till erfarna designers. I alla fall, även med hänsyn till några av nackdelarna med sådana konstruktioner, blir resultatet av att installera ett sådant bad ett lyxigt rum med en attraktiv och modern twist i mitten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel i interiören

Temat och etniska anteckningar som används vid inredning av badrummet kommer att betonas av det runda badrummet av mörk marmor, inbäddat i golvet. Till exempel kommer det japanska temat i interiören, i kombination med härlig grönska och ädelsten, att ge en känsla av enhet med naturen och fullständig avkoppling under hygienprocedurer.

Bild
Bild

Den moderna högteknologiska stilen har inga begränsningar när det gäller badkarens form, färg och design. En rektangulär stålskål i mitten av rummet, belägen på pallen, kommer att vara en fräsch och snygg lösning som inte kräver ytterligare dekoration. Det räcker bara att ordna några tillbehör korrekt, med betoning på den allmänna tonen i vilken rummet upprätthålls.

Rekommenderad: