Badkar I Chaletstil (36 Bilder): Vackra Projekt, Exempel På Inredningen I Ett Badhus

Innehållsförteckning:

Video: Badkar I Chaletstil (36 Bilder): Vackra Projekt, Exempel På Inredningen I Ett Badhus

Video: Badkar I Chaletstil (36 Bilder): Vackra Projekt, Exempel På Inredningen I Ett Badhus
Video: Bada , badkar . Vidar Liniver 2024, Maj
Badkar I Chaletstil (36 Bilder): Vackra Projekt, Exempel På Inredningen I Ett Badhus
Badkar I Chaletstil (36 Bilder): Vackra Projekt, Exempel På Inredningen I Ett Badhus
Anonim

Ångrummet är huvuddelen av badet, och det är på sitt arrangemang som det mesta av tiden brukar spenderas. Det är dock också mycket viktigt hur själva strukturen ser ut, liksom dess andra lokaler. Ett bad i chaletstil är ett alternativ som är populärt i utlandet, men det väljs ofta av Rysslands invånare. Denna artikel diskuterar funktionerna i denna stil och presenterar också vackra projekt för ditt hem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Innan du börjar bygga måste du ta reda på vilka funktioner chaletstilen har. Till en början valdes interiören i denna stil bara för hus på landet, men nu är bad och olika andra byggnader inredda på detta sätt. Förutsättningar är närvaron av ett stort utrymme och ganska högt i tak.

Dessutom måste badet, utformat på detta sätt, vara:

  • platt;
  • ganska enkelt;
  • knäböj;
  • hållbar.

En struktur i denna stil bör väcka en känsla av fred och vara förknippad med tillförlitlighet.

Sådana byggnader utmärks av tydliga linjer, symmetri, men samtidigt verkar de fortsätta det naturliga landskapet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Följande viktiga funktioner i denna stil kan särskiljas:

  • öppna terrasser;
  • sluttande tak med stora överhäng;
  • väggarna är av massivt virke, basen är gjord av sten.

För att uppfattningen ska vara holistisk bör även de minsta detaljerna vara noga genomtänkta. Så designen kommer att visa sig vara estetisk och så harmonisk som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bad i denna stil är lämpliga för dem som:

  • föredrar att använda miljövänliga material;
  • tynger mot lugn, romantik och stabilitet;
  • väljer alltid enkelhet;
  • föredrar att vara nära naturen.

Chalet är inte din typ av dekoration om du föredrar stadens liv och rörelse. Denna stil är förkroppsligandet av naturlig harmoni och lugn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nyanser

Primärfärgerna ska inte vara ljusa, det rekommenderas att välja tysta toner. Tidigare användes sten och trä oftast för konstruktion av olika strukturer. Design i chaletstil innebär närvaron av just sådana omålade material (med naturliga nyanser). Det är också möjligt att använda ytor i imiterad sten och trä.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

För att skapa ett chaletbad kan du välja en bar, en rundad stock. Vissa människor väljer också skumbetong för att imitera naturmaterial. Dörrkonstruktioner är vanligtvis gjorda av tegelstenar och är mycket stora i storlek. Det ska finnas så många fönster som möjligt, medan var och en av dem måste delas upp i delar.

Taket är vanligtvis gjort med fyra eller två sluttningar. I många fall används träbältros.

Bild
Bild
Bild
Bild

Interiör

Födelseplatsen för chaletstilen är Alperna. Det är skyldigt vanliga herdar. Sådana byggnader uppfördes i bergen, så de visade sig vara varma och pålitliga. Huvuddragen i stilen är enkelhet, användningen av råvaror.

Stugan har vissa likheter med landsbygden det finns dock några särdrag. Det finns inget fokus på de små sakerna, även om de spelar en roll i designen. I stughus är allt mer enkelt och inriktat på praktiska egenskaper.

Till golvet kan till exempel stora och ganska grova brädor användas, på vilka inga färgämnen och lack appliceras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Väggarna i sådana rum är oftast trä eller putsade. De utskjutande takbjälkarna kommer också att dekorera en sådan byggnad. Stugan (liksom engelsk stil) kännetecknas av en stor öppen spis. Kanske beror detta på att herdar ofta satt vid elden och flydde från vädret.

Åldersmöbler används ofta i denna stil ., mestadels trä. Enkla och lite grova stora soffor och läderfåtöljer kan bli en höjdpunkt i interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorativa element

Olika inredningsalternativ är möjliga.

Följande sorter kan särskiljas:

  • Kvinna . Sådana rum är inredda med små hantverk, rustikt broderi, fotografier och gamla målningar i träramar.
  • Manlig . När man inreder är tema jakt föredraget. Interiören kan dekoreras med smidda element, djurskinn, gobelänger relaterade till jakttema, troféer.

I chaletbadet bör naturliga färger användas: terrakotta, grädde, beige. Av det mörka är vinrött, grönaktigt, brunt att föredra. Klädsel och textilier bör väljas bland omålade material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Idag utrustar många människor inte bara tvättstugor, rekreationsrum och ångrum i baden, utan även kök och till och med sovrum. I ett sådant badhus kan du placera dina vänner eller, om det behövs, ordna dig själv ett tag.

Du kan lägga lust till interiören med hjälp av ovanliga belysningsarmaturer .stiliserade som antika lampor. En spis kan installeras i rekreationsrummet, vilket ger komfort och värme i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För invånare i Ryssland är chaletstilen ganska ovanlig. Samtidigt kan många fortfarande uppskatta stilens estetik och fördelarna med en sådan design för bostadslokaler. Naturligtvis, för att ge en byggnad sådana funktioner, är det nödvändigt att ta hänsyn till många olika nyanser. Du kan klara detta helt på egen hand utan att tillgripa erfarna hantverkare, även om du måste ha tålamod och visa flit. Om du fortfarande inte är säker på valet eller inte helt förstår hur du gör ditt bad till ett stiliserat rum, titta på exempel på utformningen av sådana byggnader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Intressanta exempel

Massiva stockar gör interiören mer intressant och ger den en unik smak.

Jaktmotiv är ett alternativ som kommer att tilltala många av det starkare könet.

Detta designalternativ är feminint. Torkade örter och växter gör inomhusmiljön väldigt mysig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En av de främsta fördelarna med chaletstilen är användningen av naturmaterial.

Du kan komplettera bastun med en liten pool och sätta solstolar i trä i rekreationsområdet.

Rekommenderad: