Badbredd: Standard Och Smala Alternativ 50 Och 60 Cm, Standard 65 Och 80 Cm, Stora Modeller 100-170 Cm, Oavsett Längd

Innehållsförteckning:

Video: Badbredd: Standard Och Smala Alternativ 50 Och 60 Cm, Standard 65 Och 80 Cm, Stora Modeller 100-170 Cm, Oavsett Längd

Video: Badbredd: Standard Och Smala Alternativ 50 Och 60 Cm, Standard 65 Och 80 Cm, Stora Modeller 100-170 Cm, Oavsett Längd
Video: HP Smart RAID controllers: Sharpen your RAID skills 2024, April
Badbredd: Standard Och Smala Alternativ 50 Och 60 Cm, Standard 65 Och 80 Cm, Stora Modeller 100-170 Cm, Oavsett Längd
Badbredd: Standard Och Smala Alternativ 50 Och 60 Cm, Standard 65 Och 80 Cm, Stora Modeller 100-170 Cm, Oavsett Längd
Anonim

Badrummet är en av de mest besökta platserna i lägenheten. Och om det också är välkaklat och utrustat med bekväma moderna armaturer, blir det ett bra ställe att koppla av och varva ner efter en hård dag. Badets storlek och tillverkningsmaterialet påverkar en persons känsliga känslor under användning av enheten. Därför måste du i förväg besluta om produktens dimensioner, med hänsyn till alla nödvändiga nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkares standarder

Tillverkare tar alltid hänsyn till köparens önskemål. Någon behöver ett stort bad, och någon nöjer sig med en mindre design på grund av rummets lilla storlek. Alla följer dock standardstorlekarna för VVS: längden kan vara från 160 cm till 180 cm, djupet är från 60 till 80 cm, höjden, enligt SNiP -standarder, bör vara minst 60 cm. standardbad når från 90 till 120 liter. Ett traditionellt badkar finns alltid i alla VVS -butiker.

Bad tillverkade i Sovjetunionen, med dimensioner på 150 cm och en genomsnittlig bredd på cirka 75 - 80 cm, passar inte vissa ägare, eftersom de inte är lika bekväma som moderna enheter. De moderniserade modellerna är gjorda i de bästa designlösningarna. De har speciella urtag eller förlängningar i badkarets väggar, speciella armstöd och nackstöd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Experter rekommenderar först och främst att välja badets storlek för rummet och först bestämma dess utseende, baserat på den framtida ägarens personliga önskemål. Standarddjupet för alla typer av enheter är högst 60 cm. Man tror att på detta sätt är en persons huvud ovanför vattnet. Och detta är ett säkerhetskrav när man antar ett vattenförfarande.

För att beräkna den önskade storleken måste du först och främst fokusera på familjens högsta medlem . Längden bör väljas så att en person kan sitta i badrummet, vilande, benen helt utsträckta. Om familjen inte har en väldigt lång person måste du fokusera på standardstorleken. När du väljer en bredd måste du ta hänsyn till vikten av alla familjemedlemmar och egenskaperna hos deras fysik. Det anses korrekt att några centimeter återstår från axlarna till badrumsväggen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Minsta och högsta mått

Det är nödvändigt att ta hänsyn till vilket material baden är gjorda av. Det bredaste storleksintervallet är tillgängligt för gjutjärnsprodukter.

Gjutjärnsbad presenteras i följande dimensioner:

  • Miniatyr: längd är 120 cm, bredd är 70 cm.
  • Liten: produktlängd - 130 cm, bredd - 70 cm.
  • Eurostandard presenteras i två typer av dimensioner: längd - 140 cm, bredd - 70 cm; längd - 150, bredd - 70 cm.
  • Icke-standardiserade produkter når längder upp till 170 eller 180 cm, bredden på sådana alternativ är 70 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare tar hänsyn till de olika levnadsvillkoren för människor i lägenheter. Därför erbjuds följande storlekar för de minsta lokalerna: längd - 100 cm, bredd vid huvudet - 80 cm, bredd vid benen - 55 cm.

Tillverkare tillverkar stålbad enligt standardstorlekar. Längd - från 150 till 180 cm. Produktens bredd varierar från 70 till 85 cm. Skålens djup är 65 cm.

Akrylmodeller är ledande i olika former och storlekar . Standardlängden för produkterna är från 160 cm till 180 cm. Variationer i storlekar i bredd är från 70 cm till 120 cm. Bland VVS -armaturerna av akryl kan du hitta de mest ovanliga storlekarna. Dessa bad är lämpliga för mycket små utrymmen. Smala produkter varierar i bredd från 45 till 50 cm, dessa dimensioner är mer lämpliga för att duscha.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med tanke på utformningen av akrylskålar och sin form av sin form kan du välja produkter med följande dimensioner: bredd - 60 cm, längd - 150 cm. Exempel på en produkt med icke -standardstorlekar är följande indikatorer: bredd - 68 cm, längd - 185 cm.

Vilken form kan det finnas?

VVS -marknaden har blivit mycket varierande i sina erbjudanden till konsumenter. Detta är särskilt märkbart i form av badkar. Varje år modellerna ändras, erbjuds en mängd olika produktformer: rektangulära, fyrkantiga, runda, ovala, triangulära, asymmetriska. Endast djupet på skålen ändras inte av formgivarna. Det förblir standard för de flesta typer av bad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men tack vare olika former kan VVS installeras var som helst, inklusive det minsta rummet. Ett hörnbad är perfekt här. Ägare av stora lägenheter föredrar att installera VVS i mitten av rummet. Valet av badets form beror på det inre av rummet och ägarens personliga preferenser.

Påverkar materialet skalan?

Badrummets mått beror på materialet från vilket de är gjorda. Gjutjärnsbad har alltid varit efterfrågade på grund av deras hållbarhet. Men sådana produkter hade problem med emalj. När man häller vatten avges ett tråkigt ljud, som nästan är o hörbart. Den dämpas av gjutjärnsbadets stora dimensioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan nackdel med sådant VVS är dess vikt. En sådan anordning är svår att få till golvet utan hjälp.

Det finns inte en stor variation av former bland gjutjärnsprodukter . Vanligtvis erbjuds rektangulära bad i standardstorlekar. Det är svårt att hitta en originalprodukt. Det finns alternativ med en infälld skål eller modeller som skiljer sig från de traditionella i längd.

Bad från europeiska tillverkare är populära, som producerar produkter med dekorativa ben. Typiskt är sådana VVS konstruerade för att installeras utan skärm. Enhetens insida och utsida är belagda med emalj. Dessa badkar är utformade för rymliga rum.

Bild
Bild

Badkar i gjutjärn har en annan liten nackdel, vilket är särskilt märkbart under den kalla årstiden. På grund av sin höga värmekapacitet är gjutjärn alltid kallt innan procedurerna påbörjas. Därför är det nödvändigt att värma upp materialet under vattenströmmar innan du använder det.

Stålbad är betydligt sämre än tillförlitligt gjutjärn när det gäller driftsegenskaper . Men sådana enheter är 3-4 gånger billigare än sådana gjutjärn. Samtidigt finns det olika förslag för köpare angående val av former och storlekar. De kan vara ovala, trapetsformade, rektangulära. Det finns långa eller mycket små alternativ - stillasittande.

Metallbad är inte så tunga och har en låg värmebeständighet. De är tillverkade av svart stål och rostfritt stål. Produkter av svart stål är alltid täckta med emalj, och bad i rostfritt stål är inte alltid försedda med en sådan beläggning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa modeller har mycket tunna väggar . Därför, om enheten utsätts för hög spänning, kan sprickor uppstå och väggarna ibland deformeras. Om det finns skador på emaljen börjar metallen kollapsa. Därför, när du installerar en metallskål, rekommenderas det att placera den på en ram, som kommer att användas som stöd och skydd för produktens väggar. Vanligtvis används tegel eller byggstenar.

Och en annan nackdel som användare noterar - vatten knackar mycket högt på produktens yta. Det rekommenderas att använda ljudisolerande material under installationen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Köparnas uppmärksamhet lockas alltid av akrylprodukter. Sådana alternativ kännetecknas av ett stort utbud av storlekar och former. De är gjorda med böjar, steg, säten, armstöd. De kan vara både traditionella och med hydromassagefunktion.

Akrylbadkar är lätta jämfört med metallbeslag . En person kan hantera lastning och transport av produkten. Hur länge ett sådant bad kommer att pågå beror på polymerens kvalitet.

VVS -akryl är uppskattat. Det hälls från glasfiber och väggtjockleken på sanitetsartiklarna når 3 mm. Men för priset är sådana bad i nivå med gjutjärnsprodukter. Under installationen rekommenderas att placera enheten på en ram för att skydda väggarna från att haka.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bäst att tvätta badkaret med speciella svampar och akrylprodukter. Kompositionen bör inte innehålla slipmedel. Rengör inte produkter med blekmedel. För ytan på ett sådant bad kan kokande vatten vara skadligt.

Emaljen i metallbad tål inte heller effekterna av blekning och slipmedel. Det viktigaste är att lämna ytan torr efter att ha utfört procedurerna för att förhindra sprickor och korrosion.

Hur passar allt i badrummet?

Efter att ha bestämt önskade dimensioner för ett lämpligt badmaterial kan många fortfarande inte bestämma hur och var de ska installera strukturen. Badrum kan kombineras med toalett. Dessutom upptar en del av utrymmet vanligtvis ett handfat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om rummet är stort kan du skapa ett fullvärdigt och multifunktionellt rum för vattenprocedurer med skåp för handdukar, en tvättmaskin och andra hushållsapparater, en bekväm ottoman och en mysig matta.

Innan du köper ett bad bör du alltid göra en plan som anger mängden VVS och dess dimensioner .för att hålla alla enheter fritt tillgängliga och praktiska att använda.

Om badkaret visade sig vara mindre än rummets bredd, måste du definitivt tänka på hur och hur du stänger det resulterande utrymmet. Detta hjälper till att undvika vattenläckage under proceduren. Experter föreslår att man täcker sådana platser med speciella hyllor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta, när du installerar ett bad, används en ram för att stärka produktens struktur. Vanligtvis är den täckt med en dekorativ sköld eller skärm. Det är nödvändigt att omedelbart installera en lucka i den för att komma åt kommunikation vid en olycka.

Varje liten sak bör förutses så att badrummet inte verkar överbelastat med onödiga föremål och trångt . Alla delar av rummet måste fyllas korrekt. Exempelvis kan hörnstativ installeras i fria hörn. Ovanför dörren kan du placera en hylla där du kan förvara mindre vanliga föremål, till exempel lager av toalettpappersrullar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan hänga ett litet skåp ovanför diskbänken för att lagra dina personliga hygienartiklar. Dörren till detta skåp kan utrustas med en spegel. Även en badduk kan ge extra förvaringsutrymme för små föremål. Nu kan du hitta alternativ för produkter med fickor.

Användbara designtips

Designers rekommenderar att du använder hörnbadmodeller i små rum. På grund av sin form tar de lite plats och lämnar utrymme för arrangemanget av rummet. Ett annat alternativ kan vara produkter av den så kallade energiska formen. I sådana anordningar är ena änden gjord i en standardstorlek, och den andra är smalare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna tillverkare tillverkar VVS -kit , när badkaret och handfatet omedelbart tillverkas i icke-standardiserade långsträckta former. De har en gemensam kran med en pip, som gör att de kan utföra två funktioner - att fylla badkaret och utföra procedurer med tvättstället.

För att utöka utrymmet rekommenderas att välja ljusa plattor. Glansiga tak kommer visuellt att förstora rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Badrummet ska vara mysigt, och badkaret spelar huvudrollen i dess inredning. Därför bör det finnas ett särskilt tillvägagångssätt för valet av denna typ av VVS, med hänsyn till sådana parametrar som funktionalitet, intressant design, enkelt underhåll.

Rekommenderad: