Fyllning Av Ett Hörnkök (43 Bilder): Ett Kök Med TV, Alternativ För Arrangemang Med Tvättmaskin Och Gasvärmare På Väggen

Innehållsförteckning:

Video: Fyllning Av Ett Hörnkök (43 Bilder): Ett Kök Med TV, Alternativ För Arrangemang Med Tvättmaskin Och Gasvärmare På Väggen

Video: Fyllning Av Ett Hörnkök (43 Bilder): Ett Kök Med TV, Alternativ För Arrangemang Med Tvättmaskin Och Gasvärmare På Väggen
Video: Hemberedskap - värme 2024, April
Fyllning Av Ett Hörnkök (43 Bilder): Ett Kök Med TV, Alternativ För Arrangemang Med Tvättmaskin Och Gasvärmare På Väggen
Fyllning Av Ett Hörnkök (43 Bilder): Ett Kök Med TV, Alternativ För Arrangemang Med Tvättmaskin Och Gasvärmare På Väggen
Anonim

Hörnkök har varit mycket populära och efterfrågade de senaste åren. Bland de främsta fördelarna med ett sådant arrangemang är praktiskt och bekvämt, för tack vare detta skapas en slags arbetstriangel. Detta gör att du kan använda flera enheter samtidigt eller tillaga olika rätter. För att göra köket så bekvämt som möjligt kan du tillhandahålla installationen av en TV, tvättmaskin och andra typer av hushållsapparater.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och regler för installation av TV: n

Om köket är färdigt i modern stil kan TV: n kallas ett oumbärligt inslag i inredningen. Beroende på köksytans storlek kan både stora och små plasmaversioner installeras här. Detta kommer att göra den monotona tillagningsprocessen mer intressant. Först och främst måste du vara uppmärksam på TV: ns storlek. Diagonal beror direkt på skärmens närhet till en person. Det visar sig att skärmar med en diagonal på 7-15 tum anses vara idealiska för ett sådant rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om en hörnsats är installerad i köket, kan TV: n också placeras från hörnet . Om familjen har för vana att titta på olika program medan de äter, kan de gaffla ut stora TV -apparater. Platsen för TV: n är också viktig.

Skärmen får inte placeras i närheten av matbordet, eftersom visningen inte blir bekväm. Dessutom kan så nära avstånd skada synen.

Bild
Bild

Bland alternativen för den mest kompetenta installationen av en TV i köket finns följande

  • Förkläde . Först och främst, här pratar vi om bekvämlighet för värdinnan, eftersom hon kommer att kunna laga mat och titta på sina favorit -tv -program. Dessutom kommer TV: n att placeras i ögonhöjd för personer som äter vid matbordet.
  • Om du planerar att installera en stor panel måste du "offra" väggskåpet . Tack vare detta kommer det dock att vara möjligt att rotera TV: n i vilken lämplig riktning som helst, vilket förenklar visningen.
  • I nischen för köksmöbler . Det bör genast noteras att det här alternativet definitivt inte är lämpligt för små kök, eftersom varje millimeter utrymme är viktigt där och sådana tomma nischer bör inte lämnas. För ett sådant arrangemang kan du använda en garderob eller ett pennafodral. Vissa TV -tillverkare erbjuder speciella fästen i satsen för detta arrangemang.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Om panelen skiljer sig åt i minsta vikt , då kan den hängas direkt på köksfasadens yta. Dessutom finns det speciella modeller på marknaden utformade för integration i köksmöbler.
  • Om det finns en kolumn i köket , då kan panelen placeras på den.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är absolut nödvändigt att se till att de negativa faktorer som uppstår under köksdriften inte påverkar själva TV: n negativt.

Det är därför det är bäst att föredra modeller som kan skryta med motståndskraft mot fukt. Även om vissa experter hävdar att detta inte är nödvändigt, eftersom det är nästan omöjligt att skapa en luftfuktighet i köket som kan skada TV: ns prestanda. När du installerar TV: n får du inte glömma bort belysningen. Om solens direkta strålar faller på skärmen blir synligheten dålig. Placeringen av panelen på den skuggiga delen av köket anses vara idealisk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tvättmaskinens placeringsregler

Moderna badrum kännetecknas av minimala dimensioner, därför väljer lägenhetsägare ofta att överföra dessa hushållsapparater till köket. Tvättmaskiner är stora, så du måste vara extremt försiktig när du installerar och väljer det bästa stället.

Det mest korrekta idag anses vara installationen av maskinen i förhållande till kylskåpet.

I det här fallet kommer hushållsapparater inte bara att vara attraktiva och snygga, utan också ge funktionen i rummet. Först och främst måste du hantera platsen för kylskåpet. Den måste installeras på väggen så att den stänger den. Men tvättmaskinen ska finnas i närheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Här måste du använda hushållsapparater med attraktiva metalliserade ytor. Om köksmöblerna har en matt yta ser en liknande lösning ut

Stor uppmärksamhet i denna process bör ägnas åt valet av färgschemat. Om köket inte kan skryta med stora dimensioner, skulle en högteknologisk design vara en utmärkt lösning. mycket stiligt.

Bild
Bild

Gasvatten design

Moderna nya byggnader kännetecknas av närvaron av gasvattenvärmare, som ger konstant tillgång till varmvatten och uppvärmning utan att vara kopplad till ett centraliserat system. Först och främst måste du bestämma om du vill dölja kolumnen eller låta den vara öppen. Varje metod har sina egna fördelar, men funktionerna i ytterligare inredning beror på valet.

Moderna gasvattenberedare och varmvattenberedare har ett så attraktivt utseende att de ser extremt snygga ut bland köksmöbler. Det är dock också viktigt att observera färgschemat här. Till exempel, om varmvattenberedaren som är installerad i köket är vit, ska själva headsetet vara i ton.

Vitt är optimalt för små kök, eftersom det visuellt förstorar rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beslutet att gömma gasvattenberedaren fattas vanligtvis av dem som har sett tillräckligt med det genom åren och vill fräscha upp rummet.

I maskeringsprocessen måste du vara extremt försiktig för att inte bryta mot standarderna för säker drift av utrustningen.

Det är absolut nödvändigt att beräkna avståndet från kolonnen till andra skåp . Enligt brandsäkerhetsstandarder bör den inte vara mer än 3 cm.

Utformningen av köket där högtalaren är placerad måste noga genomtänkas. Med hänsyn till egenskaperna hos utrustningen som finns på väggen är det bäst att avsluta den med keramiska plattor. Det speciella med kaklet är att det är mycket motståndskraftigt mot slitage och inte brinner, och detta är viktigt när du använder en kolonn. De återstående väggarna kan avslutas med tapeter. Det är bäst att välja köksrengöringsalternativ, eftersom ånga och andra ämnen kan skada finishens attraktivitet och måste tvättas som ett resultat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om ett kök med en gasvattenvärmare är litet, är det absolut nödvändigt att ta hand om den visuella ökningen.

Bland de mest gynnsamma metoderna är följande

  • Välj pastellfärger eller ljusa färger, eftersom detta får köket att se större ut.
  • Det är förbjudet att använda stuckatur för takbehandling. Det kännetecknas av sin stora storlek, vilket därför reducerar taket visuellt. Men spänningssystemet kommer tvärtom att göra det större.
  • Stor uppmärksamhet bör ägnas åt belysning. Med rätt ljusriktning kan du betona vissa detaljer i köket.

I arbetet med att designa ett kök med gasvärmare kommer användningen av hopfällbara möbler att vara en utmärkt lösning. Det är känt för sina utdragbara element, vilket är oerhört viktigt för ett litet utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mikrovågsugn design

Om du behöver pilla med en tvättmaskin, en diskmaskin, en panna och en TV, är det inte svårt att utrusta en mikrovågsugn i köket. Om inbyggda alternativ väljs, finns de optimala platserna för det redan i köksmöblerna. Om en traditionell spis används kan den placeras långt från möbler och andra apparater. Detta är viktigt för luftcirkulationen, och avståndet beror direkt på enhetens kraft och dess dimensioner.

Det bästa stället att värma upp maten är på bänkskivan. Mikrovågsugnen bör dock vara mer än 0,5 meter från ugnen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Många installerar en mikrovågsugn på en fönsterbräda. Om dess bredd tillåter, kan du tillgripa en sådan placering.

Det bör noteras att tillverkare inte rekommenderar att göra detta, eftersom plötsliga temperaturförändringar kan leda till skador på enheten.

Således kommer den korrekta fyllningen av hörnköket att göra detta rum mysigt och bekvämt. Vid arrangemanget är det absolut nödvändigt att uppmärksamma färgschemat för alla objekt och funktionerna i belysningssystemet.

Rekommenderad: