Hörnkök Med Bardisk (49 Bilder): Design Av Ett Litet Köksset, Val Av Små L-formade Kök För En Studiolägenhet

Innehållsförteckning:

Video: Hörnkök Med Bardisk (49 Bilder): Design Av Ett Litet Köksset, Val Av Små L-formade Kök För En Studiolägenhet

Video: Hörnkök Med Bardisk (49 Bilder): Design Av Ett Litet Köksset, Val Av Små L-formade Kök För En Studiolägenhet
Video: Ta hand om: Belagda stekpannor 2024, Maj
Hörnkök Med Bardisk (49 Bilder): Design Av Ett Litet Köksset, Val Av Små L-formade Kök För En Studiolägenhet
Hörnkök Med Bardisk (49 Bilder): Design Av Ett Litet Köksset, Val Av Små L-formade Kök För En Studiolägenhet
Anonim

Barkök är ett bra sätt att spara utrymme i ett litet utrymme. Artikeln kommer att diskutera typer av bardiskar, fördelar och nackdelar, samt funktionerna i valet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar med layouten

Att använda en bardisk i kökszon har både för- och nackdelar.

Fördelarna beror på de funktioner som utförs:

  • byte av matbord;
  • spara utrymme i ett litet område;
  • om stället är stängt, finns det mer utrymme för förvaring av köksredskap, som också kan placeras ovanför stället;
  • i studiolägenheter fungerar baren som en uppdelning mellan köket och vardagsrummet;
  • många snygga lösningar för att omvandla utrymmet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men det finns också nackdelar:

  • en bardisk ersätter inte alltid en fullvärdig arbets- och matplats;
  • inte särskilt lämplig för en stor familj med små barn, eftersom du måste köpa ytterligare stolar.

Men som praktiken visar finns det fler plus, och bardisken kommer till ett ökande antal kök. Vem vet, kanske kommer det inte att behövas köpa matbord i framtiden alls.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av bardiskar

Bardiskar i köksinredningar blir mer och mer populära. De är gjorda på beställning och komplett med headset. Men de är inte alla lika, och de har sina egna egenskaper. Låt oss överväga de mest populära typerna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

På ett enda stöd

Denna typ av bar har ledigt utrymme under ytan. Strukturen hålls av röret, som ligger under den fria kanten. Dess höjd är vanligtvis från golv till tak.

Här kan du placera fästena för förvaring av glas och andra köksredskap

Och det finns ett alternativ för ett stativ på två, ibland på tre ben. Denna design liknar ett bord, men har en högre höjd.

Valet av en bardisk av denna typ bör göras av dem som vill utöka utrymmet i små lägenheter och göra det lättare och luftigare.

Bild
Bild

Med inbyggd förvaring

Denna typ av bar är perfekt för stora ytor. Lådor och skåp finns under bänkskivan. Men bredden på stället i detta fall måste ökas, annars blir det obekvämt att sitta bakom det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med inbyggda hushållsapparater

Trenden under de senaste säsongerna är att använda bardisken inte bara för matsalen, utan också för hushållsapparater. Oftast placeras hällar på bänkskivan. Storleken för ett litet hörnkök kan väljas mini, med tre eller till och med två brännare.

Om utrymme tillåter kan du också installera en ugn och göra en extra förlängning ovanför bänkskivan, några centimeter högre än huvudytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorativ

Bardisken kan vara en accent i rummet. En L-formad yta som har en ovanlig form kommer att kunna locka uppmärksamhet.

Det är mycket populärt att belysa ytan med en LED -remsa, både ute och inne . Effekten av denna typ av belysning är mycket original, vilket kommer att göra dina gäster avundsjuka.

En dekorativ bardisk används oftast i studiolägenheter. Det är snyggt och extra utrymme med vänner. Och också en sådan möbel kan användas för installation på den, till exempel en TV.

Du kan dekorera ytan med stora vintergröna blommor för att skapa en liten vinterträdgård.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Ett hörnkök med bardisk är original och praktiskt, varför tillverkare ofta gör en komplett uppsättning precis så. Storlek och typ beror endast på dina önskemål. Tänk på de mest populära sorterna och deras stilegenskaper.

Bild
Bild

Klassisk

Detta är en standard smal yta med en höjd av högst 120 cm. Den kan placeras antingen L-formad eller parallell med huvudheadsetet. Oftast är detta ett stativ på ett enda stöd. Det passar bra med alla inredningsstilar. Ger rymden luftighet och lätthet. Visuellt expanderar området.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Isle stand

Det föredras av ägare till rymliga kök. Racket ligger i mitten. Den används både som matplats och kan till exempel utrustas med handfat eller spis. Kan inte kombineras med huvudheadsetet. Passar perfekt in i en klassisk inredning. Och om bänkskivan är gjord av massivt trä kommer den att understryka ekostilen.

Bild
Bild

Två nivåer

Detta är en högteknologisk lösning. Stativet har två nivåer, den andra ligger 15-20 cm över den första. Den kan användas både för matplatsen och bara för dekoration. Den första nivån kan utrustas med ett handfat eller samma häll. Oftast ligger det vinkelrätt mot huvudheadsetet. Skapar en stor teknisk arbetsyta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rack-fönsterbrädan

Genom att öka fönsterbrädans bredd kan du skapa ett bra arbetsområde. Oftast är ytan installerad längs hela längden på väggen som fönstret ligger på. Beroende på finish och inredning passar den in i Provence- eller lantlig stil. Du kan utrusta ytterligare hyllor och skåp under disken, eller så kan du lämna ledigt utrymme. Detta gäller om värmaren är under ett fönster och du inte vill flytta den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Transformator

Dessa bardiskar uppskattades av ägarna till små kök i minimalistisk stil. Ytan är antingen upphöjd eller utdragen under en annan bänkskiva. Och vid behov städar de helt enkelt och frigör utrymme. Möbler med omvandling vinner konsumenternas hjärtan mer och mer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bardiskens stil beror till stor del på konsumentens preferenser. Om du vill skapa något original bör du söka hjälp från en designer. Han kommer att utforma en layout som passar just dig. Många indikatorer beaktas här: kökets yta, diskens funktioner, hur ytan kommer att användas, vad är kökets allmänna design.

Hur väljer man?

När du väljer en köksdesign med en bardisk måste du ta hänsyn till ett antal funktioner. För att göra valet, behaga dig länge, använd några enkla tips, de hjälper dig att göra rätt val.

Bild
Bild

Reparation och val av möbler är en mycket ansvarsfull fråga, och du bör vara beredd att närma dig det

  • Bänkskivan bör väljas av ett värmebeständigt material, speciellt för små kök. När allt kommer omkring kommer racket att fungera som ett extra arbetsområde.
  • Material. Den vanligaste MDF och spånskiva med laminerad yta. Dessa alternativ är de mest prisvärda och finns i många färger och nyanser. Natursten är väldigt dyr, så imitation väljs ofta. Trä passar bra med vilken stil som helst, och när det gäller kvalitetsegenskaper är det mycket bättre och säkrare än andra material. Plast är mycket kortlivad. När repor dyker upp försämras hela ytans utseende, vilket kräver byte.
  • Motstånd mot mekaniska skador är viktigt inte bara för huvudytan, utan också för fastsättningsmetoden. Här bör du föredra MDF om du vill få en hållbar yta för lite pengar. Eller använd ett massivt trä.
  • Det är värt att föredra en bardisk med lådor och skåp, eller bara med nischer. Det kommer att passa bra med alla köksuppsättningar, och du kommer att ha extra lagringsutrymme.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Om du är ägare till ett litet kök och avståndet till väggen är lite mer än en meter, är det bättre att göra bänkskivans kanter rundade. Detta hjälper till att förhindra skador och blåmärken.
  • För studion, liksom för mycket små kök, är det bättre att använda tjänsten "skräddarsydda möbler". Du kommer att vara formad som en stång med avsmalnande sidor, vilket skapar ett mer bekvämt arbetsutrymme.
  • Tillverkare. Om du köper ett färdigt headset med stativ är det värt att studera informationen om tillverkaren väl. Läs recensionerna, leta efter dem på köparens forum och besök om möjligt butiken.
  • När du väljer ett stativ är det värt att komma ihåg att det ska vara en del av headsetet. Välj färger och nyanser noggrant för att inte bli besviken i framtiden.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Framgångsrika exempel i inredningen

En vacker version av en bardisk i två nivåer. Detta alternativ är lämpligt för vilken stil och inredning som helst. Kombination av naturligt trä med stenimitation. På första våningen finns ett handfat och en arbetsyta, som kan användas som matplats.

Bild
Bild

Den klassiska versionen av ett litet hörnkök med en bardisk. Harmoniska färger. Ett stativ på en enda sockel som inte rör upp utrymmet, vilket gör interiören fri.

Bardisken i det här fotot fungerar som extra lagringsutrymme. Öppna nischer görs här, på vilka du kan placera både rätter och tidskrifter och böcker. Mycket fördelaktig fördelning av utrymme. Ljusa färger i designen gör den nästan viktlös.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alternativ för en bardisk med inbyggda hushållsapparater. Här finns inte bara diskbänken, utan också hällen. Ett bra alternativ för ett rymligt kök. Kan användas i vilken inredning som helst från klassisk till modern.

Bild
Bild

Bilden visar hur praktiskt utrymmet längs fönstret används. Detta är ett komplett matlagningsutrymme och matplats. Stativet ligger vinkelrätt mot huvudheadsetet och är dess fortsättning. Den mörka färgen ger stilen djup och lyx.

Bild
Bild

Ett vackert designalternativ för ett naturligt trä. Ytan är dekorerad med ytterligare belysning i form av mätkronor som riktas mot bordsskivan. Detta alternativ är lämpligt för både ett stort kök och en studiolägenhet. Här kan disken också fungera som en separator mellan köket och vardagsrummet.

Rekommenderad: