Kök-studios Med En Bardisk (58 Bilder): Ett Kök För En Studio Med En Bardisk, Studio Design I En Lägenhet

Innehållsförteckning:

Video: Kök-studios Med En Bardisk (58 Bilder): Ett Kök För En Studio Med En Bardisk, Studio Design I En Lägenhet

Video: Kök-studios Med En Bardisk (58 Bilder): Ett Kök För En Studio Med En Bardisk, Studio Design I En Lägenhet
Video: 10 Small Apartment Kitchen Ideas 2024, Mars
Kök-studios Med En Bardisk (58 Bilder): Ett Kök För En Studio Med En Bardisk, Studio Design I En Lägenhet
Kök-studios Med En Bardisk (58 Bilder): Ett Kök För En Studio Med En Bardisk, Studio Design I En Lägenhet
Anonim

En köksstudio är ett modernt sätt att organisera utrymme, vilket gör att du inte bara kan lösa problemet med ett litet rum, utan också att tillämpa dina kreativa förmågor.

Själva ordet "köksstudio" har trängt in i våra liv från amerikansk och europeisk kultur. Det innebär en ökning av köksytan på grund av dess sammanslagning med bostadsytan.

Bild
Bild

Särdrag

Utrymmesbesparingar är en trend som drivs av snabb befolkningstillväxt världen över . Små studiolägenheter dök upp i Ryssland som ett svar på de obekväma byggnaderna i Chrusjtjov. De kombinerar de europeiska traditionerna för inredning och den ryska önskan om rymlighet. Till skillnad från vanliga lägenheter saknar de väggar och framkallar därför inte känslan av att "leva i en låda". Studiorna har högt i tak, bra belysning, är kompakta och relativt billiga.

Bild
Bild

Men samtidigt är det nödvändigt att avgränsa bostadstorg på ett sådant sätt att rummet blir så bekvämt som möjligt. Det är nödvändigt att markera det villkorade köket, vardagsrummet, sovrummet. De vanliga partitionerna fungerar inte här. Alla dessa åtgärder görs för att säkerställa att området i lägenheten används så funktionellt som möjligt. Gamla Chrusjtjovs lägenheter berövas detta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur löser man detta problem?

För att dela upp utrymmet i zoner i studion använder de vanligtvis flera metoder:

  • Färgzon, förutsatt att "rum" tilldelas i olika färger.
  • Arrangemang av pallen, så att du kan ange sovrumsområdet.
  • Arch konstruktion.
  • Användning av möbler och inredningsartiklar som ett akvarium eller en bokhylla.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men en av de mest populära lösningarna var och förblir installationen av en bardisk . Bardisken, trots sina ganska stora dimensioner, ser väldigt snygg och relevant ut. Den kan ingå i en redan installerad köksuppsättning, eller den kan vara original, tillverkad på beställning och oberoende av den. Denna metod är mer framgångsrik, för i den är racket utformat enligt kundens subjektiva uppfattning och tar hänsyn till lägenhetens arkitektoniska möjligheter. Redan från början gör rackets genomtänkta design och beslag det unikt och oåterkalleligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Att ha en bar i en studio har många fördelar. För det första mångsidigheten . På bänkskivan kan du laga mat, äta och ta emot gäster, kommunicera. Du kan använda denna yta som en arbetsplats där du kan placera nödvändiga papper eller en bärbar dator. Eller så kan den fungera som ett blomsterställ eller ett dekorativt element, till exempel en liten figur.

Bild
Bild

För det andra, betydande besparingar i ledigt utrymme . Istället för två skrymmande arbets- och matbord får du ett kompakt föremål som bara tar cirka 2 meter. Standardparametrarna för bardisken är en bordsskiva på cirka 90 cm och en höjd över golvnivån på cirka 1-1, 5 meter. Det finns ledigt utrymme för andra möbler eller fina små saker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns få nackdelar med att installera en bardisk . Den största nackdelen är svårigheten att passa in i ett redan existerande designkoncept. Till exempel, om inredningsstilen är grekisk, kommer räknaren i stil med världen i vilda västern vara på sin plats. Dessutom är en sådan bänkskiva inte billig, särskilt om du väljer högkvalitativa material för tillverkning, till exempel marmor, trä. Därför, om du vill få ett riktigt användbart system i bruk, måste du investera betydligt i det.

Bild
Bild

Var hittar man bardisken?

För ett litet kök är det mest ergonomiska alternativet för bardiskens placering dess sammanslagning med köksuppsättningens arbetsyta. För stor, en klassisk bardisk kommer bara att störa utrymmet. Och det här alternativet kommer att spara utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat alternativ för små lägenheter är att göra fönsterbrädan till en bänkskiva . Genom att fästa hyllor för flaskor med drycker nära fönstret och krokar för glas i backarna kan du göra en vanlig plats till en bar.

Bild
Bild
Bild
Bild

En extraordinär plan för förkroppsligandet av tanken på att bygga en bar i ditt eget hem är en hörnbänk i två nivåer som kombinerar ett matbord och en yta för blandning av drycker. Detta alternativ är lämpligt för dem som vill kombinera de gamla familjetraditionerna med sittplatser tillsammans med en modern festform. Och även för dem som förknippar existensen av en bardisk i köket med serveringsställen.

Bild
Bild

Det mest ovanliga alternativet för att skapa en minibar hemma, med förbehåll för en balkong, är att göra den till ett utrymme för gemensam underhållning med vänner . Och ta också ut baren i mitten av rummet, vilket gör den till centrum för dina gästers vistelse. Denna tonvikt gör lägenheten till en attraktiv plats, en bar, där du kan njuta av din tid.

Bild
Bild
Bild
Bild

De viktigaste nyanserna när du planerar en köksstudio med en bardisk:

  • Med hänsyn till lokalernas arkitektoniska särdrag.
  • Tänker på kombinationen av bänkskivan med den allmänna stilen i studiolägenheten. Montera den i en befintlig köksuppsättning eller skapa ett nytt föremål.
  • Beräkning av finansiering och uppskattning av installationskostnader.
  • Kompetent tillvägagångssätt för reparationsarbete.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel på designprojekt

Ett projekt som förkroppsligar tanken på att förvandla en balkong till ett festutrymme. Dämpad belysning ger en atmosfär av mys och gör samtidigt att du inte dyker in i nostalgi och tristess. Och landskapet utanför fönstret gör tidsfördriv trevlig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det svartvita färgschemat gör det möjligt att lakoniskt utrymmet och förvandlar det till en slags skandinavisk gren. Det svartvita sortimentet garanterar en affärsmässig attityd och allvar. Och på natten kan du göra färgad belysning, vilket skapar en festatmosfär.

Bild
Bild

Bardisken i kombination med köksuppsättningen skapar illusionen av rymlighet och gör att du kan organisera utrymmet på ett extremt funktionellt sätt. Plus är att med denna metod har kunden möjlighet att spara pengar som skulle ha gått för att designa en separat minibar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Val av möbler

Valet av möbler för köksstudiodesign beror på personlig preferens.

Anhängare av klassisk inredning rekommenderas att uppmärksamma trä eller mer ädla material: konstgjord eller natursten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Art nouveau -stilen förutsätter förekomst av plast- och järnstrukturer, liksom snygga former av möbler. Fördelen med denna stil är att när du översätter den till verklighet kan du använda budgetmaterial. Stolar-ottomaner och barstolar, gjorda i den stil som passar husägarnas preferenser, hjälper till att harmonisera utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om matlagning inte är en prioritet bör du välja en 60-80 cm spishäll och arbetsytan ska lämnas som den är bekväm att arbeta med. Glöm inte layouten på lägenheterna själva och placera diskbänken där det var tänkt av utvecklarna. Alternativt måste du rådgöra med proffs som hjälper till att undvika problem.

Bild
Bild

Vilka är de bästa materialen för stället?

Det billigaste och mest budgetalternativet för materialet från vilket stången kommer att tillverkas är spånskiva. Dess främsta fördelar är lätthet och förmågan att måla i vilken färg som helst. Men kom ihåg: det här materialet är lätt att deformera. Och för att förlänga rackets livslängd krävs vattentätning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa material är naturligt trä . Det ser mer presentabelt och vackert ut än spånskiva, men det kostar mycket mer. En bänkskiva i naturligt trä passar framgångsrikt in i vilken inredning som helst, men du måste komma ihåg: för att öka livslängden för ett sådant ställ bör du noggrant ta hand om det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Natur- eller konststen är det mest hållbara materialet från vilket du kan göra en bardisk . Detta är det dyraste alternativet. Nackdelarna med stenen inkluderar det faktum att det är svårt att ändra.

Bild
Bild

En bardisk av glas är perfekt för jugendstilen. Men för det första blir det väldigt smutsigt och kräver därför ständig vård. För det andra är glas ett mycket skört material. Därför kan bardisken under mekanisk påfrestning skadas avsevärt.

Rekommenderad: