IKEA Barnstolar: äggformade Och Andra, Fördelar Och Nackdelar, Fashionabla Färger Och Tips För Att Välja

Innehållsförteckning:

Video: IKEA Barnstolar: äggformade Och Andra, Fördelar Och Nackdelar, Fashionabla Färger Och Tips För Att Välja

Video: IKEA Barnstolar: äggformade Och Andra, Fördelar Och Nackdelar, Fashionabla Färger Och Tips För Att Välja
Video: Ikea ANTILOP High Chair Honest Review & How to Assemble | How to Remove the Ikea Antilop Tray 2024, April
IKEA Barnstolar: äggformade Och Andra, Fördelar Och Nackdelar, Fashionabla Färger Och Tips För Att Välja
IKEA Barnstolar: äggformade Och Andra, Fördelar Och Nackdelar, Fashionabla Färger Och Tips För Att Välja
Anonim

IKEA -möbler är enkla, bekväma och tillgängliga för alla. Företaget har en hel personal av designers och designers som aldrig slutar att glädja oss med nya intressanta utvecklingar. Barnmöbler är genomtänkta med särskild kärlek: gungstolar, bönsäckar, hängmattor, dator, trädgård och många fler nödvändiga stolar utformade för olika ålderskategorier - från de minsta till tonåringarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper, fördelar och nackdelar

Ikeas barnstolar är lika dynamiska som barnen själva, svängande, roterande, rullande på hjul och modeller hängande från taket snurrar och svänger. Möbler för barn har sina egna krav, det måste vara:

  • säker;
  • bekväm;
  • ergonomisk;
  • funktionell;
  • stark och hållbar;
  • miljövänlig;
  • pålitlig och motståndskraftig mot mekanisk skada;
  • tillverkad av kvalitetsmaterial.
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla dessa egenskaper möts av företagets fåtöljer. Dessutom är de enkla, har ett stort urval av typer, färger, former och är prisvärda för varje familj. Varumärket för tillverkning av barnmöbler väljer endast material av hög kvalitet. Till Poeng -stolen används björk, bok, rotting . För sina modeller använder företaget polyuretanskum med minneeffekt som sätesfyllare, vilket översätter stolarna till gruppen ortopediska möbler.

Fyllmedel har allergivänliga, antibakteriella egenskaper, de stöter bort fukt och är helt ofarliga … Den estetiska sidan oroar också designers, deras modeller är enkla i form, men utåt tilltalande och passar bra in i moderna interiörer. Nackdelarna med IKEA inkluderar självmontering.

För att spara på transporten levereras möbler demonterade till lager. Men i de flesta fall är den kompakt och lätt, och monteringsschemat är så enkelt att vem som helst kan montera det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Trots enkelheten i utförandet är det svårt att vägra olika typer av IKEA -möbler. I företagets butiker kan du köpa stolar för studier, avkoppling och för att avveckla och pumpa upp till ditt hjärta. Stolar kan konventionellt delas in i följande grupper.

Traditionell

De har bekväma mjuka klädsel med säkra tyger. Ledstänger är modellspecifika. Benen kan vara raka, böjda eller helt frånvarande. Rekommenderas för barn från 3 år.

Bild
Bild

Dator

Den svängbara stolen på hjul är utrustad med en broms. Höjdjustering tillhandahålls. Modellen kan vara helt tillverkad av plast med hål som andas eller ha mjuk klädsel. Det finns inga räcken. Modeller finns tillgängliga för barn från 8 år.

Bild
Bild

Roterande

Företaget har utvecklats flera typer av snurrstolar:

  • mjuk, voluminös, utan räcken, men med en extra kudde under ryggen, placerad på en platt roterande bas;
  • stolen är gjord i form av ett ägg, på samma platta bas, med förmågan att rotera, helt mantlad, avsedd för spädbarn;
  • bekväm mjuk tonårsfåtölj med en sits som förvandlas till räcken, på hjul, med ett snurrande element.
Bild
Bild

Gungstol

Ett slags stolstolar på böjda parallella löpare, tack vare deras design, svänger produkterna fram och tillbaka. En gungstol kan bli en spännande leksak för ett aktivt barn, eller omvänt, släcka sin energi, lugna och koppla av. Företaget har utvecklat olika typer av rockers.

  • För de minsta kunderna tillverkar IKEA fåtöljer av naturmaterial, de presenteras i korgmodeller och är gjorda av vitmålat trä.
  • Bekväm poengmodell är utformad för vila och läsning, locket är inte avtagbart, men lätt att rengöra, ramen är gjord av björkfaner.
  • Produkten ser ut som en rullstolsgunga som finns på lekplatser, denna typ av konstruktion är bekväm för både lek och avkoppling.
Bild
Bild

Upphängd

För fans som snurrar och svänger har IKEA utvecklat olika modeller av stolar, som kan delas in i 2 typer beroende på fästtillstånd: vissa är fästa i taket, andra på ett stativ med upphängning:

  • en produkt i form av en påse upphängd från taket;
  • transparent plast halvklot;
  • gungstolar av syntetiska trådar;
  • björkfaner användes för modellen "sfärer";
  • en mysig produkt på ett ställ med en galge.
Bild
Bild

Väska stol

För att skapa barnsäckar använder företaget endast högkvalitativt primärt bearbetat polystyrenskum som fyllmedel. Naturliga, ofarliga material väljs ut för omslagen. Produkten anses vara ortopedisk, eftersom den helt kan upprepa formen på barnets kropp, vilket ger honom möjlighet att slappna av musklerna så mycket som möjligt. Stolarna är utformade i olika typer:

  • den päronformade produkten presenteras av flerfärgade tyger, liksom stickade alternativ;
  • beanbag i form av en ramlös stol;
  • modell gjord i form av en fotboll.
Bild
Bild

Stolsäng (transformator)

Transformatorer är utrustade med elementära vikningsmetoder som även ett barn kan göra. De har mjuka, bekväma madrasser, men du bör inte överväga en sådan modell för en vanlig natts sömn.

Transformatorn som säng är lämplig för ett barn som somnade under spelet eller en gäst som bestämde sig för att övernatta.

Bild
Bild

Trendiga färger

IKEA utvecklar sina stolar för olika ålderskategorier, för pojkar och flickor som har sin egen smak och åsikt. Därför används den mest många färgpaletten. Från vita, pastellfärgade, bleka, lugna toner till ljusa monokromatiska och med alla möjliga mönster. Tänk på de trendiga färgerna för det aktuella året som ger barnen glädje:

  • en brokig produkt med bilden av geometriska figurer, som påminner om de förtrollande färgerna på en cirkus;
  • den hängande modellen, målad med små ljusa hjärtan, är lämplig för en glad tjej;
  • företaget vänder sig ofta till naturmaterial, naturliga färger är alltid på modet;
  • för en liten prinsessa är en fåtölj som liknar en tron med en vacker dämpad rosa färg lämplig;
  • en päronstol täckt med ett lock av "boss" -tyg kommer att vara användbart för en lugn, välorganiserad pojke;
  • en lugnande grön tonåring med ormbunksblad (retrostil).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

När du väljer en stol för ett barn, först och främst, beaktas hans ålderskategori, du bör inte köpa möbler för tillväxt, det kan visa sig vara osäkert för barnet. Produkten ska vara bekväm och bekväm. Utöver ålderskriteriet beaktas syftet. Om du behöver en stol för klasser är det bättre att köpa en modell på hjul med höjdjustering, det är lätt att ställa upp det med fokus på bordets storlek och barnets höjd.

Den vilande produkten måste vara måttligt mjuk, bekväm, barnets rygg ska ha en naturlig avslappnad position, en obehaglig rygg på stolen kan orsaka böjning och skolios. För lek och vila för aktiva barn väljs hängande modeller eller en gungstol.

När du köper måste du kontrollera kvaliteten på fyllmedlet, dess ortopediska kapacitet.

Rekommenderad: