Cement-sand Bältros: Fördelar Och Nackdelar Med CPC För Takläggning, Installation Och Installation, Recensioner Av Nackdelarna Med Sand-cement Bältros

Innehållsförteckning:

Video: Cement-sand Bältros: Fördelar Och Nackdelar Med CPC För Takläggning, Installation Och Installation, Recensioner Av Nackdelarna Med Sand-cement Bältros

Video: Cement-sand Bältros: Fördelar Och Nackdelar Med CPC För Takläggning, Installation Och Installation, Recensioner Av Nackdelarna Med Sand-cement Bältros
Video: Drift och installation av House Professional regnvattensystem från Conclean 2024, April
Cement-sand Bältros: Fördelar Och Nackdelar Med CPC För Takläggning, Installation Och Installation, Recensioner Av Nackdelarna Med Sand-cement Bältros
Cement-sand Bältros: Fördelar Och Nackdelar Med CPC För Takläggning, Installation Och Installation, Recensioner Av Nackdelarna Med Sand-cement Bältros
Anonim

Strukturens kvalitet och hållbarhet beror direkt på valet av takmaterial. Den moderna marknaden erbjuder många lösningar för köparens uppmärksamhet, mot vilka cement-sandplattor är särskilt populära. Denna artikel kommer att berätta om fördelarna och nackdelarna med detta material, samt om funktionerna i dess produktion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner i produktionen

Cement-sandplattor är analoga med keramiska takmaterial. Hon har också en yttre likhet med honom. Den är gjord av en blandning av kvartssand, cement, bindemedel och vattenavvisande tillsatser, samt ett färgpigment. I produktionen används främst högkvalitativa råvaror. Vanligtvis är det cement från 200 och uppåt.

Produktionstekniken skiljer sig något från tillverkningen av en keramisk analog . Det föreskriver inte avfyrning av stängerna, vilket minskar kostnaden för den slutliga råvaran. Under blandningsprocessen tillsätts sand, vatten och olika tillsatser till cementet. Komponenterna blandas i proportioner för att erhålla önskade egenskaper hos den färdiga beklädnaden. För att öka styrka och tillförlitlighetsindikatorer avlägsnas skadliga föroreningar från kompositionen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vanligtvis används flodsand för en sådan komposition, där det kan finnas små steninkapslingar upp till 2 mm i diameter. Efter blandning tills den är jämn, hälls lösningen i speciella formar. Elementen formas, pressas och torkas under de förhållanden som tekniken ställer. Processen att bilda materialet tar cirka 12 timmar. Under denna tid förvärvar takmaterialet de kvaliteter som krävs.

En kontinuerlig profil bildas av den färdiga lösningen med hjälp av en maskin . Sedan skär maskinen oberoende av den i önskade fragment. Ett lager primer appliceras sedan automatiskt på var och en av dem. Efter att jorden har torkat säljs materialet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stångens struktur kan ha flera element. Huvudlåset kan vara enkel, dubbel och trippel. Det är nödvändigt att utesluta takblåsning. Sidolås ansluter pålitligt stängerna till varandra, förhindrar att vatten rinner ut. De kan vara botten och lock.

Förstärkningsribbor behövs för att motstå splittringar i singelmaterialet . CPC: s kanter kännetecknas av en rundad form. Detta gör att vattnet rinner ut. Formuläret föreskriver närvaro av krokar för fästning i lådan. Punktkontakt finns mellan lamellerna och stängerna.

Bild
Bild

Egenskaper

Tänk på de viktigaste parametrarna för cement-sandplattor baserat på deras styrkor och svagheter. För- och nackdelarna gör att du kan ge en korrekt bedömning av takmaterialet, med hänsyn till experternas åsikter.

Låt oss notera de viktigaste fördelarna med cement-sandplattor

  • Det är hållbart. Om materialet är tillverkat med strikt efterlevnad av teknik kommer det att fungera i 30-50 år.
  • Hon kännetecknas av motstånd mot yttre faktorer. Det kollapsar inte under påverkan av regn, snö, hagel, bleknar inte under solen.
  • Materialet är motståndskraftigt mot betydande mekanisk belastning. Det är tillräckligt starkt. Risken för chippning under installationen är minimal. Reparationer kan utföras direkt på CHC.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Det är anmärkningsvärt för sitt rimliga pris. Även med en stor volym kommer materialet inte att "träffa" budgeten.
  • Sandcementplattor är frostbeständiga. Den tål låga temperaturer och är lämplig för användning i hårda områden.
  • Materialet är varierande i form och storlek. Köparen har möjlighet att välja råvaror, med hänsyn till dess syfte och en viss plats på taket.
  • CHR är miljövänligt. Det ruttnar eller deformeras inte och har också höga värme- och ljudisoleringsnivåer.
  • Det är bekvämt och enkelt att installera. Samtidigt kombineras materialet harmoniskt med byggnader av trä eller tegel.
  • Detta takmaterial rostar inte, har tillräcklig tjocklek och en acceptabel kostnad. Det är också flexibelt och brandbeständigt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att notera flera nackdelar med cement-sandplattor

  • Trots de olika syftena skiljer sig inte huvudfragmenten åt i en mängd olika former. Tillverkningstekniken diversifierar inte märkbart sortimentet av produktmodeller.
  • CHR är tungt. Det ökar belastningen på lagret och fundamentet. Av denna anledning måste strukturen vara gjord av ett särskilt hållbart byggmaterial.
  • Med motståndskraft mot mekanisk belastning tål materialet inte speciellt applicerade stötar. Trasiga delar får inte placeras: detta kan orsaka ett takläckage.
  • Kraftvärme är en liten bit råvara. Närvaron av detaljer om olika funktioner gör installationsprocessen till en lång uppläggning av mosaiken.
  • Ytan på beklädnaden är grov. Detta komplicerar snösmältningen och får dig att tänka på takstolssystemet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Storlekar och former

Sandcementplattor är indelade i två typer av produkter: grundläggande och extra. Den första används för huvudtaket. De senare används för att stänga lederna.

Enligt formuläret är CPC uppdelad i 9 typer

  • Privat . Den har en vågig form, den används på raka plan för installation i raka rader.
  • Fronton . Sidokakel i form av bokstaven G. Den kan vara vänstersidig, högersidig, universell. Krävs för takändar.
  • Halv . Kompletterar staplingen av vanliga fragment där det är nödvändigt att stänga ett litet tomt område. Eliminerar behovet av befälhavaren att trimma råvaror.
  • Kontrollstation . Ett separat fragment av en smal form med ett hål. Krävs för montering av stödrör på taket.
  • Fotgavel . Gör det möjligt att säkra gallren så att de kan flyttas säkert uppifrån och ner för takunderhåll.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ventilation . Ett litet fragment med en avsats och en maskerad grill. Främjar luftcirkulationen i dalen, på åsen eller i takfältet. Eliminerar kondensbildning.
  • Stödjande . Det är oersättligt på platser där snöspärrar är installerade. Skiljer sig särskilt pålitlighet i jämförelse med in-line. Förhindrar en skarp nedstigning av is.
  • Bergsrygg . Den är indelad i 2 typer: initial och final.
  • Slutet . Det kompletterar takets övergripande utseende. Stänger alla synliga leder.
Bild
Bild

CPC: s dimensioner beror på dess form. Till exempel är standardmåtten för halvtypversionen 42 x 18 cm. Parametrarna för huvudmaterialet är 42x33 och 41x24 cm. I det första fallet är 1 kvm. m tar vanligtvis cirka 10 stycken. Med parametrar 41x24 per 1 kvm. m beklädnad kommer att behöva 15 bar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färger och färgning

Ursprungligen hade detta takmaterial en obeskrivlig gråaktig färg. Men nu, på grund av ny teknik, har det blivit möjligt att byta nyans.

Detta görs på två sätt:

  • färgning vid knådning av massan;
  • måla färdiga plattor.
Bild
Bild
Bild
Bild

I det första fallet är färgämnet mer stabilt. Färgen är stabil över tiden. Om ett chip av materialet bildas under installationsprocessen kommer detta inte att synas. En variant av den andra typen måste tonas med en speciell förening, som kan köpas tillsammans med plattorna.

På den moderna byggmarknaden presenteras detta takmaterial i olika nyanser . Detta är en traditionell tegelfärg, svart, brun, sand, rödaktiga nyanser. Grå färg innehåller toner: mörk, antik, ekonomi. Rött kan vara mörkt, rödgrått, tegelrött, vinrött. Ovanliga nyanser inkluderar blått och grönt, men varje variant har en grå underton.

Bild
Bild

Populära tillverkare och recensioner

För att få en bättre förståelse av sandcementplattor kan du titta närmare på produkter från märken som särskilt efterfrågas av konsumenter. På den moderna byggmarknaden finns det många alternativ för rysk och utländsk produktion. Priset beror på föroreningar och nyanser, liksom på märkets rykte.

Låt oss notera de mest populära alternativen

  • Benders. Producerar samlingar Carisma, Palema Brilliant, Palema Condor, Palema Exclusive. Samlingen innehåller tvåvågsark i olika toner.
  • Braas. Erbjuder uppmärksamhet för köpare av linjen "Frankfurt", "Yantar", Coppo Di Grecia. Det här är profiler med en och två vågor.
  • Havsvåg. Gemensamt projekt av den ryska tillverkaren med det svenska varumärket Benders. Erbjuder högpresterande sneda vågformsark.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Cement-sand bältros kan göras själv. Tillverkning kommer inte att kräva stora kostnader. Tekniken är ganska enkel. Du behöver kvalitetscement av ett beprövat märke och siktad fin sand. Dessutom måste du köpa ett färgschema med önskad färg och förbereda rent vatten vid rumstemperatur.

Till skillnad från fabrikstekniken kommer processen inte att utföras genom vibrationsgjutning, utan genom profil för bit . För att forma varje bit måste du köpa en stansform av polyuretanbetong. För att korrekt bilda plåtarna appliceras ett betongskikt på en ren metallplåt och lämnas under en viss tid. Därefter skärs kakelelement ut från råmaterialskiktet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enheten för att förbereda takmaterial hemma har en komplex konfiguration. Den innehåller en skål för placering av murbruk, en giljotin för att klippa ett fragment av önskad längd. En tydlig profilbredd tillhandahålls. Ett karakteristiskt kännetecken för råvaror hemma är användningen av långsamt härdande cement för murbruk.

Hur väskan förvaras påverkar också materialets kvalitet. En torr komposition som lagrades i ett fuktigt, oventilerat rum är inte lämpligt för dessa ändamål (detta minskar råvarans sammandragande egenskaper). Sand och cement måste vara torra innan de blandas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kompositionens proportioner är följande: i 1 timme cement tillsätt 3 timmars sand. 0,5 timme vatten tillsätts till denna volym. Om vattnet är hårt kan du först koka det och kyla ner det. Blandning utförs i en ren behållare utan spår av andra material från tidigare konstruktions- och installationsarbeten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rör om massan tills den är jämn . Om ett färgämne används, se till att lösningen är jämnt färgad. När råvarorna är klara börjar de forma. Den sätts i en form, empiriskt anpassad till mängden massa. Därefter trycks handtaget och dras till formens främre ände.

Ibland upprepas den fram- och återgående rörelsen två gånger. Detta är nödvändigt för att göra bilden tydligare. Om stången produceras med längsgående dalar är det enkelt att trycka nedåt på stansen. Dessutom bör dess längd vara lika med formens längd. Stansen kan pressa ut önskat mönster. På grund av denna rörelse strykas sandcementplattans främre yta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installationstips

För att installationen av taket med CPC ska vara av hög kvalitet och hållbar, bör du beväpna dig med några rekommendationer från specialister.

  • Tvärsnittet av stången är föremål för spärrsystemet. Ju mindre den är, desto mindre ska CPU: n vara. Parametrarna för svarvsteget bör vara från 31 till 34,5 cm.
  • Köp bara rätt mängd material. Du kan beräkna det med ett onlineprogram eller en specialist i en specialbutik. Detta kommer att minimera slöseri.
  • Den rekommenderade överlappningen mellan kakelplattorna kan nå från 7,5 till 10,5 cm i riktningen nedifrån och upp.
  • Minsta lutningsvinkel vid installation av takplåtar är 22 grader.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Glöm inte att lägga ånga och vattentätning innan du lägger takmaterialet, säkra de fria kanterna med paneler.
  • Börja med den nedre raden. Det är han som är den främsta. Rikta in resten på den och kontrollera nivån.
  • Använd lätta konstruktionsspikar eller klämmor när du spikar materialet på ramen.
  • Utrusta sista raden med en ventilationskanal. Använd stänger med mellanrum runt kanterna för detta ändamål.
  • Avsluta läggningen av varje horisontell pedimentrad genom att installera en stång med en böjd ände. Se till att avståndet mellan de vanliga (grundläggande) och gavelplattorna sammanfaller.
  • Om du behöver klippa ett block, använd en slipmaskin för detta ändamål.
  • När du lyfter takmaterialet, var mycket försiktig så att du inte bryter bältros på marken. Höj upp den i portioner om 6-7 bitar.

Rekommenderad: