Designerstolar (72 Foton): Vita Matstolar I Plast Från Kina Och Mjuka Klassiska Plywooddesigner

Innehållsförteckning:

Video: Designerstolar (72 Foton): Vita Matstolar I Plast Från Kina Och Mjuka Klassiska Plywooddesigner

Video: Designerstolar (72 Foton): Vita Matstolar I Plast Från Kina Och Mjuka Klassiska Plywooddesigner
Video: Сборка стула кухонного Ами-Мебель 2024, Maj
Designerstolar (72 Foton): Vita Matstolar I Plast Från Kina Och Mjuka Klassiska Plywooddesigner
Designerstolar (72 Foton): Vita Matstolar I Plast Från Kina Och Mjuka Klassiska Plywooddesigner
Anonim

Stolar anses vara ett välkänt attribut i nästan alla rum. I grund och botten kompletterar sådana möbler endast rummets design utan att fokusera på sig själv. Designerstolar är ett undantag: lyxiga möbler för hem och sommarstugor är ett verkligt konstverk.

Designer modeller kommer inte bara att komplettera interiören, utan också ge rummet en viss individualitet, vilket kommer att betona den stora smaken hos ägaren av sådana möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

För närvarande finns det många olika modeller av stolar, olika i design, syfte och andra individuella element.

Följande modeller skiljer sig efter syfte

  • För kontoret;
  • För hemmet;
  • Kök;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • För vardagsrummet;
  • Till sovrummet;
  • För att ge;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • För matsalen;
  • För trädgård och veranda;
  • För en bar och så vidare.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

På kontoret används som regel produkter av olika modeller för anställda, besökare och chefen. Möblerna för de anställda har en klassisk, inte särskilt catchy design. I grund och botten är sådana produkter täckta med mjukt material och har en lyftmekanism.

Executive stolen har mer imponerande dimensioner. Dessa stolar är tillverkade av dyra och högkvalitativa material. Produktens design kan vara både strikt och lakonisk, såväl som originalförfattarens - allt beror på preferensen hos ägaren till möblerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också universella möbelmodeller som passar in i ett rum för nästan alla ändamål. I det här fallet är det bara viktigt att välja en produkt med rätt design.

För att ge en lämplig produkt är en modell av plast eller massiv teak. Dessa stolar är fuktbeständiga, de kan användas både inomhus och utomhus.

Matmodeller för köket ska inte bara ha en attraktiv design, utan också en bekväm design. Sådana modeller är huvudsakligen gjorda av trä eller plast. Köksstolar har ofta vadderat säte och rygg. Stångmodeller skiljer sig från alla andra främst i sin längd: de kan vara betydligt högre än vanliga stolar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designstolar är indelade i följande typer genom sin design

  • Hela;
  • Hopfällbar;
  • Stapelbar;
  • Vikbar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Massiva möbler anses vara mer hållbara och pålitliga jämfört med hopfällbara möbler. Skillnaden mellan sådana modeller ligger i metoden för att fästa delarna: produkter i ett stycke har en homogen oskiljbar design och elementen i hopfällbara strukturer fästs ihop med skruvar och muttrar.

Stapelbara stolar är lätta att förvara. Sådana föremål kan staplas i samma hög, som tillsammans inte tar mer plats än en sådan stol.

Vikmodellmekanismen viks som en sax, och under lagring tar de mer plats än staplade produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designmodellerna skiljer sig åt i följande element:

  • Säten;
  • Armstöd;
  • Ram.
Bild
Bild

Ortopediska modeller bör noteras separat.

Stolarnas säten skiljer sig åt i styvhetsgraden, liksom armstöden (det finns modeller utan armstöd alls). Ramen har skillnader i material och tillverkningsmetod. Ortopediska modeller tillhör en separat typ av designerstolar.

Sådana produkter har en terapeutisk effekt på en person och är främst ansvariga för bildandet av rätt hållning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Designerstolar är gjorda av en mängd olika material (ofta kombinerade). Möblernas styrka och tillförlitlighet beror på det valda materialet och dess kvalitet. Stolar av plywood eller trä är klassiska modeller för vardagsrummet. Trästolar kan skapa en atmosfär av komfort i rummet.

Enligt typ av produktion kan de vara enligt följande

  • Limmad av faner.
  • Böjd. Med denna tillverkningsmetod ångas, böjs träet och torkas sedan på ett visst sätt.
  • Snickare. Sådana produkter är gjorda av träbitar och förbinder dem med lådor.
  • Korg. Tillverkad av vinstockar eller rotting.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Plastmodeller användes ursprungligen på offentliga platser och hotell. För närvarande finns ofta PVC -produkter i lägenheter. Vid första anblicken ser transparent plast ut som glas. En sådan modell kommer inte visuellt att fylla mycket utrymme och kommer att vara en utmärkt lösning för ett litet kök. Metallstolar är mer hållbara och massiva.

Tillverkare kombinerar ofta metall med plast eller trä, vilket kan minska produktens vikt och späda ut det strikta utseendet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Standard stolhöjd beror på dess syfte och har följande parametrar.

  • Stolar för interiören - 45-55 cm;
  • Halvbarstolar-65-70 cm;
  • Barstolar - 75-80 cm.

Minsta sittstorlek är 40 cm. Till skillnad från konventionella modeller kan designerstolar ha icke-standardiserade former och storlekar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färg

Designers använder en mängd olika färglösningar vid tillverkning av stolar, valet av färg beror bara på den roll som produkten kommer att spela i utformningen av rummet. För att skapa kontrast bör stolens färg vara ljus och distinkt från grundtonerna som används i designen.

Om modellen skulle bli ett osynligt föremål i rummet, utan att distrahera uppmärksamheten på sig själv och samtidigt i harmoni med andra inredningselement och möbler, kommer transparenta modeller eller stolar, vars skugga ligger nära väggarnas färg, att vara ett bra alternativ.

I ett rum i mjuka färger kommer stolar i mjuka nyanser (vit, beige, ljusrosa, ljusblå) att se mest harmoniska ut. Möbler i pastellfärger kommer att komplettera den övergripande varma atmosfären i rummet

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stil

Designer modeller kan göras i en mängd olika stilar - från klassiska till moderna. Produkter i industriell stil är gjorda av metall. Denna modell ser ganska grov ut, men samtidigt är den väldigt bekväm och hållbar.

Stolar i vintage- och Provence -stilar är gjorda av trä och har ofta mjuka klädsel. Trästommen på produkten är ofta artificiellt åldrad, vilket inte påverkar stolens styrka och tillförlitlighet. Klassiska modeller är mångsidiga och lämpliga i nästan alla interiörer.

Högteknologiska möbler utmärks av icke-standardiserade former och originella färglösningar. Vid tillverkningen används kombinationer av olika material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekor

Designerstolar kan tillverkas inte bara av kända designers. Du kan skapa en unik modell med dina egna händer. Ett av de enklaste sätten att implementera författarens idéer är att dekorera färdiga möbler. Tyg används ofta för att dekorera stolens rygg och rygg. Först och främst ges företräde åt hållbara, pålitliga tyger. Om stolen ska bli ett separat dekorativt element kan valet göras till förmån för siden. Dessutom kan stolens klädsel dekoreras med pärlor eller band.

Det är värt att notera att en mängd olika material kan användas för att dekorera stolen - allt beror på din fantasi.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Antalet olika modeller av designerstolar är så stort att det räcker med att bara välja rätt alternativ för valfri rumsdesign. Dessutom kan designmöbler göras på beställning.

Alla designprodukter är inte universella och lämpliga för alla typer av utrymmen. För lantlig design är användningen av plaststolar olämplig. Även de dyraste och mest attraktiva plastmöblerna kommer att bryta denna inredning.

Trästolar är mycket mångsidiga. Sådana produkter ser harmoniskt ut i interiören av en klassisk typ och i Provence-design, men de kan skada högteknologiska eller moderna stilar. Även för Provence -stil kommer metallmodeller att vara ett utmärkt alternativ, vilket kommer att betona rummets utsökta interiör. För moderna och högteknologiska stilar är lakoniska möbler av metall eller plast lämpliga. Nackdelen med sådana produkter kan kallas det faktum att de är ganska kalla och sega.

Bild
Bild
Bild
Bild

När man designar ett rum använder de sig ibland till icke-standardiserade lösningar.

Det är tillåtet att kombinera stolar i olika stilar och nyanser i samma rum, vilket inte är en lätt uppgift, som ofta bara kan utföras med hjälp av en designer.

Hur väljer man?

När du väljer en lämplig modell bör du först och främst lita på syftet och inredningen i rummet som ska dekoreras. Felaktigt utvalda möbler kan störa harmonin i utformningen av rummet. Det är viktigt att bestämma vilken roll designerstolen kommer att spela i interiören: den kommer att ta rollen som en accent eller bli ett diskret föremål i rummet.

Ytterligare nyanser vid valet är produktens kvantitativa och kvalitativa indikatorer

  • Höjd;
  • Djup;
  • Bredd;
  • Stelhet;
  • Vikt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Standard sitshöjd förutsätter att personens ben (böjda i 90 graders vinkel) ska vila på golvet. Sittdjupet bör vara minst 45 cm. Den optimala sitsbredden är 40 cm. Hur bekväm och bekväm driften av en viss produkt kommer att bero på graden av sätets styvhet.

Modeller med liten massa är praktiska att flytta, men stora produkter ser mycket mer solida ut, de är säkrare att använda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

En av de främsta fördelarna med designmöbler är exklusivitet och originalutseende. Sådana produkter har estetiskt värde och återspeglar ägarens smak och inre värld. Varje designmodell är unik. Vid tillverkning är endast material av hög kvalitet att föredra.

Den största nackdelen med designmöbler är dess höga kostnad.

Priset beror inte bara på användningen av dyra material, utan också på produktens exklusivitet. Många designmodeller är opraktiska och fungerar bara som dekorationsfunktion.

Bild
Bild

Var används den?

För kök i standardstorlek är lätta massiva stolar ett acceptabelt alternativ. I ett litet kök är hopfällbara modeller mest praktiska att använda. Det är viktigt att matstolen är lättskött och rengör.

Ganska ofta köps barstolar till köket eller i studiolägenheter. För en sådan modell är det nödvändigt att ha en bardisk i rummet, annars blir stolen en extra artikel i interiören. Barmöbler är gjorda av en mängd olika material: trä, metall, plast.

Bild
Bild
Bild
Bild

På landet används stolar främst för att dekorera öppna verandor och utomhusområden. Sådana modeller måste uppfylla höga krav på fuktbeständighet och motståndskraft mot mekaniska och naturliga (klimatiska) påverkan. Stolar för sommarstugor är huvudsakligen gjorda av metall och plast.

Vardagsrumsstolar kan skilja sig avsevärt i storlek från kök och utomhusmodeller. Träklädda stolar med armstöd kommer att betona inredningens elegans och prestige. Modeller av metall och plast är lämpliga att använda i ett vardagsrum i moderna stilar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kända tillverkare och recensioner

Designmöbler från utländska tillverkare är särskilt populära.

Intressanta stolmodeller uppfanns av många designers: fransmännen Ervan och Ronan Bouroullechi, Konstantin Grchik från Tyskland, kanadensaren Frank Gerry och så vidare.

Designmöbler av amerikansk och italiensk produktion värderas högt. I de flesta fall tillverkar tillverkare från USA och Italien designerstolar helt för hand. Sådana produkter är mycket populära bland finsmakare av lyxiga möbler.

Recensioner om det är extremt positiva, vilket inte är förvånande: designerstolarna är inte bara original och estetiskt attraktiva, utan uppfyller också höga kvalitetskrav.

Det billigaste alternativet kan vara möbler från Kina.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Från recensionerna kan du ta reda på att kinesiska designerstolar inte är gjorda av material av högsta kvalitet. Som fördelarna med sådana produkter kan man bara nämna det låga priset och det ursprungliga utseendet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Framgångsrika exempel och alternativ

Den minimalistiska plastmodellen i gult kommer att skapa en ljus accent i en modern inredning.

Författarens handgjorda modell med en cape av färgglada pom-poms.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den ursprungliga modellen i form av en skorpion är ett oberoende konstobjekt i det inre av rummet.

En harmonisk kombination av designerstolar i olika nyanser.

Rekommenderad: