Gasspisar (62 Bilder): Hur Man Väljer En Inbyggd Yta? Hörn. Runda Och Oberoende Spishällar I Retrostil I Köket

Innehållsförteckning:

Video: Gasspisar (62 Bilder): Hur Man Väljer En Inbyggd Yta? Hörn. Runda Och Oberoende Spishällar I Retrostil I Köket

Video: Gasspisar (62 Bilder): Hur Man Väljer En Inbyggd Yta? Hörn. Runda Och Oberoende Spishällar I Retrostil I Köket
Video: Hur Man Väljer Vred & Kontroller Till Spisen 2024, Maj
Gasspisar (62 Bilder): Hur Man Väljer En Inbyggd Yta? Hörn. Runda Och Oberoende Spishällar I Retrostil I Köket
Gasspisar (62 Bilder): Hur Man Väljer En Inbyggd Yta? Hörn. Runda Och Oberoende Spishällar I Retrostil I Köket
Anonim

Ett modernt hemkök är jämförbart med en annan verkstad när det gäller dess utrustning. Och varje enhet bör väljas så rimligt som möjligt. Detta krav gäller även för gasspisar.

Bild
Bild

Särdrag

En gasspis för ett kök kan vara lika praktisk som en fullvärdig spis. Men det finns många finesser och nyanser här. Panelens huvudsakliga detaljer kan avslöjas på grund av dess jämförelse med plattorna. Klassiskt system:

  • billigare;
  • lättare att installera;
  • vanligtvis utrustad med en ugn, vilket utökar kockens möjligheter;
  • blir en dominerande, kring vilken det är lätt att bygga en inredning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men det finns också fördelar med hällen. Så det är mycket bättre när det gäller design. Denna design ligger före den gamla versionen när det gäller effektivitet. Liten storlek visar sig vara en mycket viktig fördel i ett litet rum. Och en nyans till - panelen är mycket lättare att flytta för att få ordning på saker och ting.

Fördelar och nackdelar

Men gasspisar "tävlar" inte bara med klassiska spisar. Värmeytan kan baseras på andra driftsprinciper. En gasdriven enhet måste jämföras med elektriska och induktionsmotstånd. Det är lämpligt att välja gasalternativ om bostaden tar emot naturgas genom huvudledningen. Det är viktigt att förstå att en sådan panel värms upp bättre än elektrisk och induktion, kyls ner direkt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men dess funktionalitet är inte tillräckligt stor. Och det finns alltid risk för att ett lätt explosivt, giftigt ämne läcker ut. Elektriska alternativ är populära även i förgasade lägenheter. Många tror att sådana hushållsapparater inte bara är mer pålitliga, utan också vackrare. Dessutom är gasspisar billigare både till utgångspriset och driftskostnaderna, det finns inget behov av att köpa speciella köksredskap för dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Huvudindelningen i praktiken är skillnaden mellan beroende och oberoende paneler. Beroende hänvisar till enheter där en ugn är ansluten till panelen. De är starkt anslutna till varandra, anslutna med hjälp av speciella delar. Därför är separat drift av komponenterna inte möjlig. Följaktligen är den "oberoende" designen 100% autonom. Huruvida en ugn ska installeras eller inte är upp till ägarna själva.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den kombinerade designen styrs helt från ugnen . Det är automatiseringen inbyggd i den som låter dig ställa in olika lägen, avbryta dem vid akuta behov. När alla komponenter är på ett ställe är det inga problem. Men ibland måste du separera den beroende panelen och skåpet, tillgripa speciella manipulationer, dra i ledningarna. I det här fallet är det möjligt att öka eller minska uppvärmningen av brännarna endast från ugnens kontrollpanel. Ännu värre, om en av de två delarna går sönder, är den andra omedelbart värdelös. Det kan till och med tyckas att det inte är någon mening med beroende hällar alls. Men de har också fördelar:

  • billighet;
  • enhetens stil;
  • fullständig teknisk konsistens.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ugnen i den beroende satsen måste tillverkas av samma tillverkare som panelen. Annars kan du stöta på inkompatibilitet av delar. När jag går vidare till autonoma gaspaneler måste jag genast säga att de kommer att bli märkbart dyrare. Men du kan placera dem på valfri plats, och inte bara där du kan skapa interaktion med skåpet. Mer frihet i kökslayout är väl värt de extra pengarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nästan alla fristående modeller har touchkontroller . En enda knapptryckning räcker för att ställa in de nödvändiga driftsparametrarna. Och att rengöra sensornas släta ytor är många gånger enklare än de klassiska enheterna med handtag. De som inte är så förtjusta i kulinariska experiment föredrar också oberoende paneler. Det finns trots allt inget behov av en ugn, och därför blir kostnaden för att köpa den meningslös.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat plus: "oberoende" betyder att även om du har en ugn är det inte nödvändigt att välja produkter från samma företag, och även med identisk funktionalitet. För att fatta rätt beslut måste du noggrant analysera alla dessa punkter. Men valet slutar inte där. Nästan alla kokplattor är fortfarande rektangulära eller fyrkantiga. Men icke-standardiserade lösningar dyker gradvis upp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det enklaste sättet att hitta dem är hos ledande tillverkare. Dessutom är dessa företag inte begränsade till "enkla" läckerheter som hörn och runda modeller. Och du kan också välja enheter som kan fungera samtidigt på gas och el. Liknande paneler finns i alla större tillverkares sortiment. Ett slående exempel på detta är Neff T9526 N0.

Denna enhet har en autonom kontroll och en glaskeramikyta av hög kvalitet . Till de tre brännarna som förbrukar gas tillsätts en elektrisk brännare, som innehåller en ringvärmare med accelererat läge. Om du väljer den billigare Kaiser KCG 622 R -panelen, kommer användaren att förfoga över 2 gas- och 2 elektriska värmare. Kombinerade alternativ är bra för att vid problem med en typ av resurser kan du alltid byta till en annan - och inte stå utan varm mat

Bild
Bild
Bild
Bild

I hem med små barn är det vettigt att välja en kombinationspanel där gasbrännaren är placerad längre från kanten. Då kommer oavsiktlig kontakt att påverka induktionsvärmaren och utgör ingen risk. När vi återgår till icke-standarddesigner måste vi omedelbart erkänna att de alla är dyrare än "tråkiga" motsvarigheter. Det är trots allt ganska svårt att tänka över nödvändig prestanda och säkerställa säkerheten. Och företaget inkluderar alltid kostnader för design och mer komplex produktion i varans pris.

Bild
Bild

Om du måste laga lite eller sporadiskt väljs enbrännarens spis . Men för älskare av kulinariska läckerheter och experiment är en sådan lösning knappast lämplig. Av uppenbara skäl kan det inte heller rekommenderas för stora familjer. Men modeller med grill är välkomna. Ja, de är alla beroende, det vill säga att grillen ligger i ugnen, men en hälsosam kost uppväger alla nackdelar med teknik.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det inte finns tillräckligt med utrymme kan du välja en inbyggd spis. Det är sant att dess säkerhetskrav inte är mindre än kraven på en separat struktur. Du kommer definitivt att behöva observera det intervall som krävs mellan gaskommunikationen, själva härden och väggen. Naturligtvis, när du väljer plats, styrs de också av designhänsyn, personlig bekvämlighet.

Den mest eleganta infällda panelen blir opraktisk där du ständigt måste vika något på den. Oavsett andra funktioner är modeller med timer i första hand. Och här spelar det ingen roll om de ofta lagar mat i köket, hur många rätter som tillagas i det. Noggrann spårning av tillagningstiden hjälper till att se till att maten smakar gott och bevarar dess hälsofördelar. När det gäller panelerna för flaskgas är det fortfarande lättare här - du måste tillhandahålla ett inlopp för en viss sektion för anslutning av en slang eller ett rör.

Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna och företagen

För all relevans av rent tekniska problem köper de fortfarande inte dem, utan en specifik gaspanel. Därför är det nödvändigt att ta hänsyn till vilket segment produkten tillhör. Ledande i premiumklassen Asko, Smeg . Älskare av originaldesign bör också titta närmare på produkterna. Teka . Du kan spara pengar och fortfarande köpa en "nästan elit" panel genom att ge företräde åt märken Gorenje och Bosch.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inom den statliga sektorn gav utrustningen mycket goda resultat av produkter från vitryska Oro "Gefest" och ryska "Darina " … Men produkter bör inte betraktas så mycket av märken som av praktiskt taget utmärkta kategorier. Och den första blir paneler med två brännare. Den obestridda ledaren för betyget är Gorenje GC341INB (och samtidigt modell GC341INI liknande den). I båda fallen användes material av oklanderlig kvalitet.

Bild
Bild

Den glaskeramiska svarta ytan har en slipad framkant. Utvecklarna föredrog att använda designkoncept "Domino " … Denna design gör att panelerna kan användas både på egen hand och tillsammans med andra värmeprodukter från Gorenje. Gallerstrukturen för köksredskapen är gjord av högkvalitativt gjutjärn. Brännarna tänds automatiskt, var och en är utrustad med en gasreglage.

Bild
Bild

Designen är utrustad med ett par brännare - 1 och 3, 3 kW ström. Styrningen utförs med vridomkopplare. Panelen är ursprungligen konstruerad för metan. Men leveransen omfattar munstyckskomponenter för övergång till flytande ämne. Låt oss nu ta en titt på den populära designen med tre brännare.

Gefest CH 2120 ser original ut. Denna infällda design levereras vanligtvis med svart glas. Men sortimentet innehåller både vita och "klocka" -designer. Man bör komma ihåg redan från början att en sådan panel inte sparar utrymme i köket. Vi måste tilldela en webbplats med en minsta bredd på 73 och ett djup på minst 50 cm. Men när det gäller driftsparametrar är situationen bättre. Gasreglering och elektrisk tändning av brännare och inställning till "låg låga" tillhandahålls. Det finns separata galler installerade på varje brännare. Konsumenterna gillar modellens utseende. Brännarna är placerade så bekvämt som möjligt.

Bild
Bild

Härdat glas hyllas för sin goda rengöring. Produkten rekommenderas för små köksuppsättningar. En annan fördel med panelen är prisvärdheten. Du kan installera Gefest CH 2120 utan problem. Men vi måste komma ihåg att ett par små brännare ligger för nära varandra.

Låt oss nu överväga de 60 cm breda 4-brännare inbyggda paneler, täckta med emalj. Bosch EC6A2PB20R har nästan inga svaga punkter. Denna modell är mycket uppskattad för:

  • bekvämlighet med roterande omkopplare;
  • attraktivt utseende;
  • skydd från barn;
  • det medföljande stället för små rätter.
Bild
Bild

Konstruktörerna tog hand om gasregleringen och andra säkerhetsåtgärder. Att laga mat på gjutjärnsgaller är ganska bekvämt och orsakar inte stickningar. Det är svårt att hitta en lika effektiv hushållsapparat till ett liknande pris från andra tillverkare. Konsumenter noterar att det är enkelt att tvätta panelerna. Man skulle kunna fortsätta beskrivningen ännu mer, men här måste vi göra en mycket viktig anmärkning.

Bild
Bild

Det finns ett antal företag (eller snarare varumärken) som maskerar sig intensivt för vissa prestigefyllda produktionsländer. Faktum är att sådana produkter inte har något att göra med de påstådda tillverkningsställena, eller allt handlar om att skruva på namnskyltar. Maximal - till skruvmejseln. Ett exempel är Fornelli.

Bild
Bild

Varumärkets marknadsföringspolicy går ut på att ständigt skapa associationer till italienska fabriker. Men i själva verket utförs hela monteringen i Kina. Från italienaren i hällarna, endast individuella detaljer. Och om dem uttrycker vissa experter tvivel. Vissa experter påpekar att detta märke tillhör det ryska företaget Coventdom (som också äger rättigheterna till varumärkena Flavia, Shindo, Kronasteel).

Bild
Bild
Bild
Bild

Detta betyder inte att du kan vägra att köpa sådana paneler. Faktum är att de är av solid kvalitet och är ganska funktionella. Du behöver bara förstå att detta inte är en italiensk teknik. En liknande situation utvecklas med utrustningen från varumärkena Hansa, Kaiser . Själva ljudet av namnen skapar målmedvetet associationer med Tyskland, även om utrustningen i själva verket är monterad i Polen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Situationen med Maunfeld är ännu värre . Detta varumärke är noggrant placerat som relaterat till Storbritannien. Men faktiskt är företaget bara registrerat i London. Och produktionsanläggningar finns i 5 andra stater, inklusive Kina och Turkiet. Det är absolut omöjligt att avgöra utan en hel utredning var vilken del gjordes. Huruvida det är värt att kontakta sådana paneler är upp till konsumenterna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nu när märkenas ursprung är mer eller mindre klart kan vi återgå till huvudämnet. I budgetsegmentet visar följande modeller bra resultat:

Fornelli PGA 45 Fiero WH

Bild
Bild

Gefest CH 1211

Bild
Bild

Hansa BHGI63100018

Bild
Bild

Indesit PAA 642 BK

Bild
Bild

Alla dessa versioner är utrustade med automatiskt antända kokzoner. Gasläckageskydd är också automatiserat. I den nämnda Fornelli -modellen används brännare från Apenninhalvön (enligt tillverkaren). Designen är kompakt - 45x51 cm. Toppen är gjord av härdat glas och är mycket lätt att rengöra.

Leveransuppsättningen innehåller också jetstrålar för flytande gasbränsle. Installation och efterföljande anslutning bör endast utföras av proffs. Den här hällen är extremt krävande vad gäller gastrycket. Den minsta avvikelsen från normen kan framkalla ett visslande ljud i en stor brännare. Rörande GEFEST CH 1211 , allt är enkelt här - den vitryska tekniken kan inte skryta med stor framgång i design. Kvaliteten på tillverkning och tillförlitlighet ifrågasätts dock inte av någon. Alla grundläggande säkerhets- och komfortfunktioner finns. Lita inte på uttalanden om närvaron av en expressbrännare. Faktum är att gasförsörjningen är densamma överallt. Om du verkligen behöver förmågan att snabbt värma upp, är det bättre att uppmärksamma andra versioner.

Bild
Bild

Lös pressning av panelen mot bordsskivan kan också bli ett problem. Oundvikligen kommer smuts in i klyftan. För att förhindra detta måste du använda ett silikontätningsmedel. Men annars motiverar denna modell fullt ut sitt pris. Om du har pengar bör du överväga Bosch PCP615M90E … Den här mellanklasshällen har en allvarlig nackdel - den flagnar av snabbt. För övrigt väcker produkternas tillförlitlighet och deras goda kvalitet inga invändningar. Leveransen omfattar ett par galler av gjutjärn och munstycksenheter för omvandling till flytande gas. Huvudströmställaren förbättrar barns säkerhet. Vissa kokzoner kan avge obehagliga pipande ljud.

Bild
Bild

Medelkostnadsgruppen inkluderar Fornelli PGA 60 Ardente BL … Hällen väger 12,2 kg. Dess mått är 58x51 cm. Den kraftfullaste brännaren är konstruerad för 3,8 kW. Du behöver inte leta efter modeller med en WOK -brännare, utan bara köpa den här enheten - en speciell adapter ingår i satsen. Det är värt att nämna varför specifika brännare alls behövs. Fler och fler spisar och till och med klassiska spisar är utrustade med dem, så sådan information kommer inte att vara överflödig. Ordet "wok" har varit välkänt för invånarna i Asien i många århundraden. Detta är namnet på en stekpanna, utan vilken det är omöjligt att laga traditionella rätter av hög kvalitet. Efterlikningen av en sådan anordning blir därför mer och mer populär.

Bild
Bild

Denna wok ger den önskade uppvärmningstemperaturen. Stekning blir den snabbaste, smidigaste och mest homogena. Därför kommer det att vara möjligt att återge den unika smaken som är karakteristisk för asiatisk mat. Och även om du tillämpar denna teknik på klassiska rätter av den ryska och europeiska kosten, kommer resultatet att motivera de extra kostnaderna. Det kommer att vara möjligt att uppleva en ovanlig smak och genomföra radikala kulinariska experiment.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Vissa konsumenter föredrar att inte fokusera på vissa modeller, märken, utan att välja den perfekta hällen efter parametrar. Detta tillvägagångssätt kan bara välkomnas. När allt kommer omkring tillverkas komponenter i slutändan på ett litet antal fabriker (det finns mycket färre av dem än märken). Och de tekniska egenskaperna är klart mer värdefulla än det eller det namnet som är skrivet på fodralet. Ibland kan paneler med samma grundläggande egenskaper, endast tillverkade av företag på olika nivåer, kosta olika . Det rekommenderas att välja gasspisar, i första hand med fokus på deras material. En yta täckt med ett lager emalj är en klassisk lösning som har hittats i köket i många decennier. Sådana ändringar kan variera i färg. Oavsett detta garanteras motståndskraft mot stark värme. Men att spricka emaljen är väldigt enkelt, men att ta bort fett från det är många gånger svårare.

Bild
Bild

Produkter med aluminiumbeläggning är inte mycket dyrare än emalj och är betydligt mer motståndskraftiga mot mekanisk förstörelse. Aluminiumlegeringar används inom luftfarten, så du ska inte vara rädd för överhettning heller. Du måste dock noggrant skydda panelen från repor. Utbudet av tvättmedel är begränsat - de ska inte innehålla slipande partiklar.

Om en annons skrivs om en yta av rostfritt stål är det nödvändigt att omedelbart klargöra om den är polerad eller målad i matta färger . Deras hållbarhet och styrka är desamma, men uppfattningen i interiören är mycket annorlunda. Rostfritt stål ser dock strålande ut bara i butiken och på fotot. Om du inte har tid och energi att noggrant ta hand om panelen måste du vägra ett sådant val. Matta modeller är mindre täckta med fingeravtryck, men de är mycket dyrare, och i alla fall är endast specialiserade formuleringar lämpliga för tvätt. Det största beloppet måste betalas för glaskeramiska belagda paneler. De ser riktigt bra ut. Att lämna är också ganska lätt. Man måste komma ihåg att glaskeramik är ömtålig och inte kommer att vara kategoriskt lämplig för kök i retrostil. Men tekniken från motsvarande Maunfeld -linje kommer att se bra ut på dem.

Bild
Bild

Viktig! När man letar efter en panel som drivs av gas från en cylinder måste man ta hänsyn till skillnaden mellan naturgas och flytande gas.

Bytning är möjlig med hjälp av jets, det är mycket bra om de ingår i leveransuppsättningen. Det rekommenderas att titta på recensioner av specifika modeller och på olika (ömsesidigt oberoende) internetresurser. Det är också mycket viktigt att ta hänsyn till panelens totala effekt. För en person räcker det med en enda brännare, och för en stor familj behöver du 3 eller 4 brännare.

Bild
Bild

Hur man bryr sig?

Glaskeramikhällen rengörs bäst med ett glasrengöringsmedel. Det rekommenderas att alla fläckar som innehåller socker tas bort så snart som möjligt. Om sylt eller sirap stelnar blir rengöringen mycket svårare. Emaljen rengörs med mjuka svampar som blötläggs i en lösning av de produkter som rekommenderas av tillverkaren. Detta är tillräckligt för både fett och djup kalk. Användning av stålull och hårda borstar är strängt förbjudet . Använd inte heller vanligt diskmedel. Vissa fettpartiklar eller själva reagenset kan sitta kvar och snart brinna. Rengör alltid den kylda ytan. Hemmetoder, vare sig det är "mormors recept" eller något du läser på Internet, är inte absolut lämpliga för rengöring.

Bild
Bild

Driftsregler

För att förlänga gasspisens livslängd måste du använda den korrekt, i enlighet med instruktionerna. Det står tydligt vilken typ av rätter och hur exakt ska användas. Den uppvärmda glaskeramiken måste skyddas mot kallt vatten. Både grytan och pannan måste alltid ha samma diameter som kokplattan. Koppar och aluminiumbehållare kan orsaka permanenta fläckar på glaskeramik. Det rekommenderas att kontrollera om botten på disken är jämn, om den är repad eller har några grader.

Bild
Bild

Det är en mycket dålig idé att lämna en tom emaljbehållare på en kokplatta . Vid plötslig avstängning av värmaren är det nödvändigt att koppla bort den från gas och el och sedan kontakta ett särskilt servicecenter. Använd inte panelen om slangen (röret) är skadad. Ventilera rummet innan du startar enheten. Andra gassäkerhetsföreskrifter måste också följas.

Rekommenderad: