DVD-spelare: Modeller Med USB-minne Och HDMI-utgång. Vilka Spelare Kan Läsa Alla Format? Bästa Skivinspelare

Innehållsförteckning:

Video: DVD-spelare: Modeller Med USB-minne Och HDMI-utgång. Vilka Spelare Kan Läsa Alla Format? Bästa Skivinspelare

Video: DVD-spelare: Modeller Med USB-minne Och HDMI-utgång. Vilka Spelare Kan Läsa Alla Format? Bästa Skivinspelare
Video: 5 Best DVD Players 2021 2024, Maj
DVD-spelare: Modeller Med USB-minne Och HDMI-utgång. Vilka Spelare Kan Läsa Alla Format? Bästa Skivinspelare
DVD-spelare: Modeller Med USB-minne Och HDMI-utgång. Vilka Spelare Kan Läsa Alla Format? Bästa Skivinspelare
Anonim

Det utbredda införandet av mobiltelefoner och datorer har naturligtvis förändrat situationen i världen. Men ändå finns det de som vill njuta av de traditionella sätten att lyssna på musik, titta på film. Dessutom måste du ofta välja en DVD -spelare som gåva, och i alla fall är det viktigt att veta hur man gör.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Bärbar

Denna typ av DVD -spelare kommer att tilltala dem som reser ofta och spenderar mycket tid på affärsresor och reser runt i staden. Det är fantastiskt att titta på en film med hjälp av en sådan enhet eller lyssna på uppträdandet av ditt favoritband på ett hotell, tåg eller flygplan . Ja, och när du väntar på stationen eller i en trafikstockning, även under en resa utanför stan.

Åtkomst till det elektriska nätet kommer inte att behövas under en längre tid. Kostnaden för sådana enheter är dock ganska påtaglig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stationär

Detta är en helt annan nivå av egenskaper och möjligheter. Sådana enheter är pålitliga och relativt billiga . De är dock mycket funktionella.

Men du bör genast förstå att det är omöjligt att förvänta sig Hi-Fi-kvalitet från en sådan reproducerande enhet. De enklaste DVD -spelarna i hemmet används för musik och video.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med TV -tuner

Detta alternativ är mycket användbart. Även den mest omfattande samlingen av filmer och musik blir tråkig med tiden. Det finns en önskan att bekanta sig med något nytt, med aktuell information . Det är onödigt att prata om det praktiska värdet av information om väder, trafikförhållanden och olika incidenter.

Med TV -tuner kan du se både digitala marksändningar och satellitsändningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sortimentet slutar naturligtvis inte med dessa tre huvudtyper. En inspelare är mycket användbar. Det låter dig spara de filmer och program som sänds live eller spelas om. Nästan alla moderna enheter har en timerfunktion. Tack vare henne görs inspelningen automatiskt även när personen inte är hemma eller det är omöjligt att distrahera sig själv.

Vissa inspelare fungerar med ett USB -minne, men det är fortfarande inte särskilt bekvämt . Avancerade modeller använder olika typer av hårddiskar. Detta maximerar möjligheterna för både inspelning och efterföljande behandling av den inspelade informationen. Återskapande av innehåll är finjusterat och enkelt nog.

Det bör noteras att inspelningsenheten kan fungera med olika typer av skivor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bättre att använda en universell typ som kan mata in information om:

  • DVD-R;
  • DVD-RAM;
  • DVD + R;
  • DVD-RW.

Hi-Fi-spelare spelar bara en liten lista med dataformat. Men detta är svårt att betrakta som en nackdel alls. Ett sådant problem kompenseras trots allt av den imponerande perfektion av reproduktion som helhet. Ljud- och videokvaliteten blir lika lysande. Även de svåraste bilderna när det gäller demonstration, det mest saftiga och rika ljudet - allt är underkastat denna teknikklass.

Bild
Bild
Bild
Bild

En sådan kategori av spelare som DVD-mottagare förtjänar särskild uppmärksamhet. Faktum är att detta redan är en hemmabio byggd kring en skivspelare. Närvaron av en inbyggd mottagare gör det möjligt att arbeta med Dolby Digital, DTS . Det är omöjligt att justera ljudvolymen genom frontpanelen och andra standardmedel. Du kan dock använda anslutningen till ett separat externt ljudsystem, och då är dess justering helt tillgänglig.

Bild
Bild

En av innovationerna är Blu-ray-spelare . När det gäller kvalitet är de inte bara inte sämre än enkla enheter som bara spelar DVD, utan överträffar dem också. Vissa modeller kan fjärransluta till Internetresurser, spela upp strömmande video. Högsta kapacitet media kan anslutas. Bilder i Full HD -kategori kan spelas in och spelas upp.

Bild
Bild

Även mini -enheter kan tillverkas med HDMI -utgång . Detta är en helt modern standard för överföring av information via en videokabel. Det kommer att vara möjligt att sända bilder av 4K -standarden, för att inte tala om Full HD. Det blir också möjligt att överföra kopieringsskyddad video.

Man bör komma ihåg att det finns många ändringar av denna dataöverföringsstandard, och du bör alltid förtydliga vad exakt menas med säljare, tillverkare.

Bild
Bild

Nästan alla DVD -spelare som släpps idag är gjorda med USB -ingång. Det är nödvändigt att ansluta det vanligaste USB -flashminnet oftare än det kan verka utifrån. Men man bör komma ihåg att det inte alltid är möjligt att spela upp en film eller bara ett stort klipp via USB -porten. I många modeller är denna ingång uteslutande utformad för att spela bilder och musik, och även då i en begränsad lista med format.

Viktigt: priset på en specifik enhet spelar inte så stor roll här . Tanken på designen visar sig vara mycket viktigare. Orsakerna till svagheten kan inte bara vara processorn eller videosubsystemet, utan också programvara av låg kvalitet.

Du bör alltid vara intresserad av dessa detaljer och ta reda på med vilken maximal kapacitet flash -enheten kan användas. Du måste också noggrant läsa recensionerna för att inte få för svag funktionalitet för mycket pengar.

Bild
Bild

Vilka format stöder de?

Naturligtvis läser alla DVD -spelare motsvarande laserskivor. Men möjligheten att läsa dem på teknisk nivå och kompetent programvara för behandling av information är två olika saker. Du kan alltid räkna med MPEG-2 eller AC-3 uppspelning. Dessutom klarar en konsumentspelare oftast säkert med PCM -skivor. Men enheter som fungerar med MOV, WMA, WMV är mycket mindre vanliga.

Nästan alla tillverkade enheter fungerar säkert med inspelningar:

  • DivX;
  • H. 264 (MPEG-4);
  • MKV.
Bild
Bild
Bild
Bild

Men med AVI kan det redan uppstå problem. En pålitlig länk med DivX krävs. Vissa spelare kan spela omskrivna skivor. Men denna nyans måste också klargöras. Ljud-CD-skivor kan läsas av nästan all befintlig utrustning, särskilt med MP3 och CDA (CD-Audio).

Kombinationsspelare som kan spela VHS är ofta kommersiellt tillgängliga . I Ryssland blev videoband på en gång mycket utbrett och förblev populärt under mycket lång tid. Fördelen är klar - det är mer lönsamt att köpa en prefab -enhet än en DVD- och kassettspelare separat. Några av dem stöder också VCD, SVCD.

Viktigt: MP4 -formatet stöds inte av nästan alla befintliga DVD -spelare.

Bild
Bild

Populära modeller

Klassificeringen av modeller bör börja med Eplutus LS-780T. Den 7-tums skärmen visar en bild med bra detaljer. Det är möjligt att reproducera inte bara laserskivor utan även flashkort. Tack vare fjärrantennen blir mottagning av signalen från 20 federala TV -kanaler tillgänglig.

Den enda nackdelen är det otillräckligt hållbara plastfodralet.

Bild
Bild
Bild
Bild

BBK DVP030S är också ett bra val . MPEG-4-stöd, Xvid är välkommen. Mått - 0,225x0,045x0,19 m. Vikten är 0,75 kg. Även HDCD -skivor kan spelas.

Bild
Bild

Hyundai H-DVD220 är också bland de bästa . Den svarta enheten kan fungera med MPEG4, DivX. HDCD -format stöds också. Systemet kan skriva information till USB -media. Grundpaketet innehåller en fjärrkontroll.

Bild
Bild

Du kan också titta närmare på Supra DVS-14U . Modellen har en avancerad felskyddsenhet. Möjligheten att läsa skivor i alla geografiska områden finns. Menyn är helt russifierad. JPEG -bildfiler spelas upp.

Det är också värt att notera:

  • ljudutgång med två kanaler;
  • RCA -kabel ingår;
  • total strömförbrukning - 20 W;
  • tillåten spänning - från 90 till 240 V.
Bild
Bild

Hur väljer man?

Viktigast är naturligtvis listan över tillgängliga filformat. Användarvänlighet beror på deras variation. Det är mycket obehagligt om videosystemet vägrar när man försöker spela upp det eller det ljudet. För både stationära och särskilt bärbara modeller är dimensioner avgörande. Om de är för stora kommer du inte att kunna placera enheten på den avsedda platsen eller lägga den i din väska.

Om de är för små är det obekvämt att använda spelaren, och du kan inte räkna med en solid skärmupplösning. För långsiktig visning av stora filmer eller till och med flera filmer i rad är det logiskt att fokusera på DVD-växlare. De låter dig spendera mindre energi på dagliga ersättningsdiskar. När det gäller de kombinerade modellerna, där DVD + VHS -uppspelning kombineras, blir de mindre och mindre relevanta. Nu behövs sådana enheter bara av dem som har samlat ett stort antal videoband.

Bild
Bild

Kompositkontakten har nästan ingen praktisk användning. Kvaliteten på den sändning den tillhandahåller är inte särskilt hög med modern standard. Nästan alla moderna modeller tillåter signalbehandling via SCART . Men man måste komma ihåg att den mest efterfrågade lösningen fortfarande är HDMI. Med den här kontakten blir det möjligt att ansluta spelaren till både TV -apparater och stationära bildskärmar eller bärbara datorer.

Ljudkontakter bör helst vara 2,0 eller 5,1 . Det andra alternativet är till och med att föredra eftersom det ger högsta ljudkvalitet. Men det är värt att komma ihåg att ibland måste du köpa ytterligare akustik. De inbyggda högtalarna för TV-apparater och bärbara datorer blir ofta en flaskhals som hindrar dig från att avslöja fördelarna med sändningsljudet.

Det är mycket viktigt att en bra videoprocessor är inbyggd och att mängden internminne är så stor som möjligt.

Bild
Bild

Hur man använder?

Alla DVD -spelare kan hanteras framgångsrikt utan fjärrkontroll. Men anser användningen av en sådan teknik mer lämplig på grundval av officiella instruktioner . Alla tillverkare nämner att om enheten är inaktiv under en längre tid måste den stängas av. Du bör absolut undvika att befukta spelarna själva eller använda dem i en särskilt fuktig miljö. Det är värt att komma ihåg att några av komponenterna är under högspänning inuti, och därför är självreparation omöjlig.

Om du flyttar spelaren till en kall eller omvänt till en varm plats måste du vänta 60-120 minuter innan du slår på den . Annars kan kondens skada spelarens känsliga laserhuvud. Använd inte DVD -spelare som stativ för någonting. Även det lättaste objektet kan allvarligt störa uppspelningen. Det är också oönskat att placera spelarna i närheten av högtalare och kraftfulla högtalare, annars orsakas irreparabel störning.

Enheterna måste rengöras med neutrala tvättmedel . De bör endast användas i dosering. Om du är osäker är det bäst att först kontakta teknisk support. Reparationer och underhåll av spelare bör endast utföras av specialister från auktoriserade servicecenter. Denna teknik bör inte installeras där det inte finns någon jordning, där vibrationer eller andra mekaniska vibrationer kan verka.

Bild
Bild

Observera: ingen tillverkare förlänger sin garanti till att täcka in naturlig skärm.

Därför är det nödvändigt på alla möjliga sätt att skydda enheten från direkt solljus och till och med elektriska strålar. Både spelarna och skivorna de spelar kräver särskild omsorg och noggrann hantering . Det är värt att komma ihåg att användningen av en sådan teknik vid temperaturer under 0 och över + 45 grader är oacceptabel. Tillverkarna tar inget ansvar för sådan användning av sina produkter.

Rekommenderad: