Ihåliga Betongblock Av Lerdit: Pluggar För Murverk, Dubbelhåliga Block Och Med Rektangulära Hålrum, 390x190x190 Mm Och 400x200x200 Mm, Vikt Och Mått

Innehållsförteckning:

Video: Ihåliga Betongblock Av Lerdit: Pluggar För Murverk, Dubbelhåliga Block Och Med Rektangulära Hålrum, 390x190x190 Mm Och 400x200x200 Mm, Vikt Och Mått

Video: Ihåliga Betongblock Av Lerdit: Pluggar För Murverk, Dubbelhåliga Block Och Med Rektangulära Hålrum, 390x190x190 Mm Och 400x200x200 Mm, Vikt Och Mått
Video: Filtning av murverk 2024, Maj
Ihåliga Betongblock Av Lerdit: Pluggar För Murverk, Dubbelhåliga Block Och Med Rektangulära Hålrum, 390x190x190 Mm Och 400x200x200 Mm, Vikt Och Mått
Ihåliga Betongblock Av Lerdit: Pluggar För Murverk, Dubbelhåliga Block Och Med Rektangulära Hålrum, 390x190x190 Mm Och 400x200x200 Mm, Vikt Och Mått
Anonim

För närvarande används för byggande av olika byggnader, inklusive bostäder, expanderade lerbetongblock alltmer. Ett stort antal olika alternativ för sådant material finns tillgängliga. Ihåliga modeller är särskilt populära. Idag kommer vi att prata om de viktigaste fördelarna och nackdelarna med dessa block, samt hur man lägger dem korrekt.

Bild
Bild

Särdrag

Ihåliga block av expanderad lerbetong är rektangulärt byggmaterial, vars struktur har ett eller flera hål . Jämfört med vanliga fylliga sorter har blocket en särskilt hög värmeisoleringsprestanda och en lägre vikt. Förekomsten av tomrum innebär lägre kostnader för råvaror, därför kommer kostnaden för materialet att vara relativt låg. Ihåliga strukturer kan ha både genomgående och blinda hål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Håliga betongblock av lerdit har många viktiga fördelar.

Det viktigaste av dem bör lyftas fram

  • Hög hållfasthetsindex … Dessa byggmaterial används ofta som grund för att skapa en grund, eftersom de är ett pålitligt och robust alternativ. Men det är fortfarande värt att notera att styrkan i ihåliga modeller kommer att vara lägre jämfört med korpulenta.
  • Miljövänlighet … Håliga betongblock av lerdit är helt säkra för människor och deras hälsa. Endast miljövänliga komponenter används vid tillverkningen.
  • Relativt låg kostnad . Dessa byggprodukter kan hänföras till budgetkategorin.
  • Enkel installationsteknik … Varje person kan lägga sådana block utan att behöva ta hjälp av proffs.
  • Hållbarhet … Sådana material utsätts inte för sönderfallsprocesser alls, dessutom kan de motstå betydande mekanisk påfrestning.
  • Brandmotstånd … Expanderad lerbetong är praktiskt taget inte förbränningsbart, tolererar lätt effekterna av brand, så den uppfyller fullt ut kraven på brandsäkerhet.
  • Bra ljudisoleringsprestanda . Expanderade lerbetongblock kan också användas för att skapa ljudisoleringsskydd i bostadslokaler.
  • Bra värmeisolering . Håliga betongprodukter av lerdit kan avsevärt minska värmeförlusten av väggbeklädnader i rummet. Ju mer fyllmedel som används, desto mer effektivt blir värmeisoleringssystemet.
  • Varaktighet … Livslängden är i genomsnitt mer än 50 år.
  • Låg vattenabsorption . Sådana strukturer under drift kommer inte att absorbera fukt och svälla eller deformeras.
  • Liten massa . Ihåliga modeller har en minsta vikt jämfört med andra sorter av detta material, vilket förenklar transport, lagring och installation avsevärt.
  • Minsta krympning . Efter installationsarbetet löser sig dessa block nästan inte, och strukturen förblir i sin ursprungliga form.
  • Lätt belastning på fundamentet . Om blocken endast används för konstruktion av väggar eller skiljeväggar kommer de inte att utöva överdrivna belastningar på strukturens bas, vilket uppnås på grund av deras låga vikt. I detta fall kommer stiftelsen att kunna förbli stabil och oskadad så länge som möjligt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots alla listade fördelar har detta byggmaterial också ett antal nackdelar som måste beaktas

  • överdriven porositet;
  • bräcklighet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer och deras egenskaper

Ihåliga block kan vara av många olika typer. Så de kan variera beroende på antalet hålrum i strukturen. Det är de som gör det möjligt att göra dessa produkter mycket mindre tunga. Används oftast inom konstruktion två-tomrum, tre-tomrum och fyra-tomrumsprover . Dessutom kan de klassificeras i separata grupper beroende på hålens form. Prover anses vara de mest populära alternativen. med fyrkantiga och rektangulära hålrum.

Block från expanderad lerbetong kan vara både öppen och sluten botten … I det andra fallet kommer strukturen att ha hål på endast ena sidan. Den motsatta delen kommer att vara helt stängd. Dessa block kan variera beroende på deras specifika syfte. Så i denna klassificering finns det följande sorter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vägg

Sådana material används för att bilda bärande väggar; i det här fallet kan du ta modeller med olika storlekar.

De låter dig skapa en ganska stabil grund för strukturen.

Bild
Bild

Dela

Dessa lätta aggregatblock är mindre eftersom de inte kommer att utsättas för tung belastning under drift.

Massan av sådana modeller kan sträcka sig från 6 till 14 kilo.

Bild
Bild

Inför

Dessa prover har nyligen dykt upp på marknaden. Som regel används modeller med blinda hål som sådana material. En speciell dekorativ beläggning appliceras på den slutna delen av produkten.

Sådana modeller har redan en dekorativ beläggning, så ytterligare extern efterbehandling kommer inte att behövas i det här fallet.

Bild
Bild

Alla produkter har sina egna tekniska egenskaper. Varje sort har sin egen vikt och mått. Men oftast kan du se prover med måtten 390x190x190, 400x200x200, 390x190x188 mm. Massan av olika prover kan variera mycket, som regel varierar den från 10 till 20 kilo. Men andra produkter produceras också.

Vikt beror på antalet och storleken på hålen i materialet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningar

Ihåliga block av expanderad lerbetong används för närvarande flitigt i olika byggarbeten. De köps för byggande av bostadskonstruktioner, där det är nödvändigt att tillhandahålla en hög värmeisolering och ljudisolering . Ibland används sådana modeller också för konstruktion av bruksbyggnader. Ofta tas dessa block när man bygger ett bad på landet.

Dessa strukturer utsätts ständigt för de negativa effekterna av överdrivna fuktnivåer och plötsliga temperaturförändringar, och expanderad lerbetong tål dem. Block kan användas vid konstruktion av ramdelen i källare och källare. När allt kommer omkring kan sådana block upprätthålla en konstant temperaturregim inuti dessa lokaler.

Dessutom kommer det inte att bildas mögel och mögel på dem, som ofta är fallet med andra ytor.

Bild
Bild

Hur man staplar?

För att strukturen ska fungera så länge som möjligt är det nödvändigt att korrekt lägga materialet . Till att börja med bereds en klibbig murbruk (en cementkomposition med sand och vatten), varefter ett diagram skapas, vilket speglar den framtida strukturen. Sedan kan du sätta block. För att skapa rätt geometrisk form appliceras först ett tätskikt, sedan utförs installationen från hörnen.

Senare kan du börja lägga resten av delen, alla rader fixeras med byggnadsnivån. Fästning av produkter ska göras på en cementmurbruk, du kan använda speciella plastpluggar som rullar till en knut.

Rekommenderad: