Projekt Av Hus Av Luftbetong (107 Foton): Konstruktion Och Inredning Av Konstruktioner Av Luftbetong Med Egna Händer

Innehållsförteckning:

Video: Projekt Av Hus Av Luftbetong (107 Foton): Konstruktion Och Inredning Av Konstruktioner Av Luftbetong Med Egna Händer

Video: Projekt Av Hus Av Luftbetong (107 Foton): Konstruktion Och Inredning Av Konstruktioner Av Luftbetong Med Egna Händer
Video: Mitt lilla sido projekt 2024, Maj
Projekt Av Hus Av Luftbetong (107 Foton): Konstruktion Och Inredning Av Konstruktioner Av Luftbetong Med Egna Händer
Projekt Av Hus Av Luftbetong (107 Foton): Konstruktion Och Inredning Av Konstruktioner Av Luftbetong Med Egna Händer
Anonim

Numera är utbudet av byggmaterial större än någonsin. Du kan bygga ett hus inte bara av trä eller tegel, utan också av alla slags block. Gasbetongblock, som har många positiva egenskaper, är bland de mest populära idag. Idag kommer vi att analysera i detalj hur man bygger ett hus av detta efterfrågade material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

För närvarande på gatorna kan du hitta ett stort antal blockhus med olika modifieringar. Det kan vara både små och blygsamma byggnader och lyxiga byggnader på flera våningar. Olika material används för konstruktion av sådana föremål. Oftast finns det naturligtvis hus av luftbetong eller skumbetongblock. Det är svårt att förväxla dessa material med något, eftersom de har ett karakteristiskt utseende som de flesta känner igen.

Det är inte förgäves att dessa byggmaterial är så populära. Deras relevans beror på en stor lista över positiva egenskaper som finns i dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss bekanta oss med alla fördelar med luftbetongblock:

  • Detta material har goda värmeisoleringsegenskaper. De flesta chefer fokuserar på denna kvalitet när de säljer luftbetong.
  • En annan viktig fördel som lockar de flesta av dagens konsumenter är det överkomliga priset.
  • Ett särdrag hos gasbetongblock är deras densitet. Denna parameter kan vara 400-1200 kg / m3.
  • Dessa byggmaterial har resistens mot fukt och fukt. Även med en hög luftfuktighet kommer indikatorerna för själva blocken att vara låga.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Det är omöjligt att inte nämna att gasbetong är en brandsäker råvara. Det är inte bara inte mottagligt för antändning, utan stöder inte heller en redan tänd eld. Denna egenskap är särskilt relevant när man bygger ett pålitligt och hållbart hus / sommarboende.
  • Gasbetong är inte bara rädd för eld, utan också för låga temperaturer. På grund av denna egenskap kan ett gasblockhus byggas även i ett tufft klimat. Under påverkan av minus temperaturvärden förlorar detta material inte sina positiva egenskaper, kollapsar inte och genomgår inte deformation.
  • Gasbetong är resistent mot biologiska effekter. Byggnader, till exempel av trä, kan inte skryta med denna parameter. På grund av denna kvalitet behöver gasblockhus inte behandlas med speciella skyddande föreningar och kraftfulla antiseptika. Insekter eller gnagare startar inte i luftbetong.
Bild
Bild
  • Gasbetong är ett hållbart material. Hus från det kan stå i mer än ett sekel.
  • Materialet är miljövänligt. Den innehåller inga farliga och skadliga kemikalier som kan skada hushållens hälsa. Enligt experter kan endast naturligt trä konkurrera i miljövänlighet med luftbetong.
  • Gasbetongblock har goda ljudisoleringsegenskaper. I hus av sådant material kommer det inget onödigt buller från gatan.
  • Gasbetong är ett ganska starkt och pålitligt material. Om du kompletterar det med förstärkning av hög kvalitet kan du bygga ett stort hus med flera våningar.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Många hantverkare hävdar att luftbetong är ett mycket formbart material som enkelt kan bearbetas. Tack vare den här funktionen kan luftbetongblock klippas utan problem om det behövs. Här är det värt att överväga bara en nyans: i väggtaken av luftbetong är pluggarna inte särskilt täta, så istället för dem är det bättre att använda speciella självgängande skruvar.
  • Vid tillverkning av luftbetong lämnar en liten mängd cement.
  • Gasbetongblock är lätta, vilket förklarar det enkla arbetet med dessa material, vilket framgår av recensionerna från ägarna av blockhus.
  • Gasbetongblock kännetecknas av en speciell struktur med celler. Tack vare denna särdrag kan material enkelt flyttas från en plats till en annan utan att behöva en kran.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Gasblockhus är byggda med ett speciellt lim som perfekt ersätter cementbruk. Det är lättare att arbeta med det, och kallbroar skapas inte samtidigt.
  • Få människor vet att gasbetong kan användas för att bygga inte bara stugor utan också pålitliga, starka byggnader i flera våningar. Detta billiga och populära material är mångsidigt. Den kan användas för att göra alla slags uthus, stängda staket, trappsteg och till och med element som rabatter, lusthus eller eldstäder.
  • Detta material har utmärkta ång- och luftgenomsläpplighetsegenskaper. Experter säger att i luftbetonghus regleras luftcirkulationen och andelen luftfuktighet på ett naturligt sätt, vilket garanterar ett bekvämt mikroklimat inne i hemmet.
  • Idag tillverkas dessa material av många tillverkare på fabriken med hjälp av högteknologisk utrustning. Sådana gasblock är föremål för strikt kvalitetskontroll i alla steg.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gasbetong, liksom alla andra konstruktionsmaterial, har sina nackdelar.

Låt oss bekanta oss med dem:

  • Den huvudsakliga negativa kvaliteten på gasblock är deras höga hygroskopicitet.
  • Om grundstrukturen för ett gasblockhus gjordes med några kränkningar, kan stora och märkbara sprickor bildas på byggnaderna. Dessutom uppstår denna skada vanligtvis inte bara på murade linjer, utan också på själva blocken. När det gäller mikrosprickor visas de på dessa delar efter 2-4 år.
  • Naturligtvis bildar gasblock en optimal luftfuktighetsnivå i rummet, men efter ett tag börjar fukt ansamlas i sådana material. Detta faktum kan i slutändan leda till fukt i blocken, och sedan deras skiktning.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Värmeisoleringsegenskaperna hos skumblock är naturligtvis inte dåliga, men samma billiga skumblock ligger framför dem i denna fråga.
  • Om du byggde ett hus av gasblock, så kommer du definitivt att behöva dekorera det i slutändan. De flesta moderna tillverkare förklarar att byggnader gjorda av ett sådant material kommer att stå i flera år utan att vända, men vi får inte glömma att gasbetong är ett material som absorberar fukt i sin struktur, varefter det ger tillbaka och absorberar det igen och igen. Med tiden kommer byggnaden att få ett fult utseende, och det kommer att vara fuktigt inuti blocken.
  • När du dekorerar gasblock inne i hemmet kan vissa problem uppstå. För dessa underlag rekommenderas att köpa en speciell gipsbaserad gips. Ja, den har utmärkta vidhäftningsegenskaper, men vid förhållanden med skarpa temperaturhopp kan sådana väggar utveckla sprickor som följer murverkets konturer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Många konsumenter tror att endast ett enkelt och märkbart hus kan byggas av luftbetongblock. I själva verket är det fullt möjligt från detta material att bygga en mycket original och spektakulär byggnad som kommer att locka uppmärksamhet från grannar och förbipasserande. Det viktigaste är att korrekt upprätta en plan och ett diagram över den framtida strukturen. Låt oss bekanta oss med några intressanta projekt av privata hus av luftbetong.

Detta populära material kommer att göra ett mycket elegant och modernt hem med vind och källargolv. En separat ingång från gatan bör placeras på källarplanet. Under sådana förhållanden kommer det att vara möjligt att ge plats för två bilar samt en tvättstuga hemma. På källarplanet finns plats för ett litet pannrum. För att komma åt källargolvet måste en extra trappa installeras.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Första våningen kommer att se särskilt rik och elegant ut om den är dekorerad med eleganta panoramafönster. På detta territorium bör ett rymligt vardagsrum, ett kök, ett kombinerat badrum och ett omklädningsrum, kompletterat med ett litet fönster, placeras. En terrass med stödpelare hittar sin plats vid entrén.

När det gäller andra våningen, här kan du utrusta två små men mysiga sovrum, samt ett delat badrum . Från ett av sovrummen bör du göra en utgång till en liten balkong. Ett liknande tvåvåningshus med en sockel kommer att se väldigt intressant ut om du ger det en vinkelform och upprepar det på ett icke-standardtak.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du planerar att bygga ett snyggt och ljust lanthus är du troligtvis intresserad av nästa projekt.

I en byggnad med en yta på 274 kvm. m kan du utrusta följande lokaler:

  • garage;
  • stängd terrass;
  • 2 badrum;
  • garderob;
  • vardagsrum;
  • kök.
Bild
Bild
Bild
Bild

En stor öppen spis kan installeras i det rymliga, bekväma vardagsrummet. Mellan vardagsrummet och köket finns ett fint burspråk som rymmer ett runt matbord. Härifrån kan du njuta av utsikten över platsen.

När det gäller andra våningen är det planerade tre sovrum. Två av dem bör vara utrustade med omklädningsrum, tack vare vilket det kommer att vara möjligt att spara betydligt utrymme, eftersom behovet av skrymmande och rymliga garderober med sådana strukturer helt enkelt kommer att försvinna. Ganska många gäster kommer att kunna ta emot i ett sådant hus, så det är bättre att utrusta 2 badrum på andra våningen. Om du vill kan en av dem omvandlas till en bastu eller grovkök. Detta mysiga och välkomnande hus med vind, terrass, garage och burspråk kan avslutas med rött tegelverk i kombination med träbjälkar. Det är bättre att göra taket till en enkel gavel. Denna byggnad i engelsk stil kommer att utstråla värme och komfort när den omges av små blomsterplanteringar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill bygga ett litet men vackert och mysigt hus med dimensioner på 10x10 och en yta på högst 100 kvm. m, bör du överväga projektet med en envåningshus med rätt kvadratisk form.

I en sådan byggnad hittar sin plats:

  • ett rymligt vardagsrum, separerat från köket av en liten skiljevägg;
  • tre sovrum mittemot köket och vardagsrummet;
  • badrummet och badrummet bör placeras bakom en skiljevägg som skiljer dem från köket;
  • hallen kan placeras mellan badrummet och det allra första sovrummet, som ligger på vänster sida omedelbart från ytterdörren.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En öppen parkeringsplats bör vara utrustad framför ett så kompakt hus. För utomhusdekoration är det bättre att använda ljusfärgade material som inte visuellt kommer att göra strukturen ännu mindre. Spela på kontraster - överväg ett gaveltak med hårda plattor i mörkgrått eller svart. På bakgården bakom huset, utrusta en liten baldakin, placera bord och stolar under den, och organisera en liten fyrkantig pool åt sidan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att välja en grund

För ett hus av luftbetong måste du bygga mycket pålitliga fundament. Om vi talar om en jord som inte är benägen att höja sig kan du vända dig till ett enkelt tejpalternativ. En sådan grund väljs oftast eftersom den är ganska enkel att bygga, men samtidigt är den ganska stark. När det gäller djupet måste det nödvändigtvis vara lägre än jordens frysning. På grund av dess design kommer tejpens förstärkning att kompensera för alla spänningar som orsakas av höjning.

Om djupet av jordfrysning är 2 m eller mer, kan en grundtyp av remsor bli för dyr. I en sådan situation, när jorden är begravd på denna nivå, byggs vanligtvis en högfundament med grill. Det finns inget sätt att göra utan det. Grillen kommer att ansvara för att kompensera för ojämna rörelser, som ganska ofta visas på en grundkonstruktion av högtyp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den ena högen lyfts ofta lite mer och den andra lite mindre. Om du inte bygger en grill, kommer detta att leda till att det bildas sprickor. Av denna anledning är organisationen av grillen obligatorisk om husets väggar är gjorda av luftat block.

Det mest högkvalitativa alternativet för grunden, som kommer att vara resistent mot skador, är alternativet i form av en monolitisk platta. Naturligtvis kommer det att kosta mer än ovanstående alternativ, men med det kommer gasblockhuset inte att genomgå defekter. Typiskt är en sådan bas utrustad på jordar som har låg bärighet, till exempel torvmossar eller finkorniga lössandar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Som ett resultat kan det visa sig att det monolitiska alternativet kommer att kosta mindre under sådana förhållanden än bandfundamentet på ett djup av mer än 2 m. I denna situation är monoliten mer ändamålsenlig om det på grund av geologins särdrag kommer inte att vara möjligt att bygga en högkonstruktion.

Det rekommenderas inte att göra en prefabricerad grund för ett gasblockhus . Oftast uppstår problem när grunden är gjord av tegel eller byggstenar. Eftersom de listade materialen i sig är mottagliga för sprickor, tillsammans med cellbetong, kan detta bli ett ganska allvarligt problem: det kommer att vara nästan omöjligt att undvika sprickor, och detta kommer att påverka inte bara husets utseende utan också dess utseende negativt pålitlighet. Därför bör prefabricerade fundament för tillverkning av gasblockhus överges.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glöm inte att med frågan om vilken grund som är 100% lämplig för ett betonghus är det bättre att kontakta erfarna designers som har resultaten av geologiska studier av din webbplats.

Hur man bygger?

Gasblockhus är bra inte bara för sin hållbarhet och tillförlitlighet, utan också för deras relativa konstruktion. Om du vill bygga ett sådant hem med dina egna händer, bör du följa de detaljerade steg-för-steg-instruktionerna för att inte möta många av de problem som oerfarna byggare stöter på.

Låt oss i etapper överväga hur man sätter ett gasblockhus utan att ta hjälp av professionella hantverkare.

För att utföra byggnadsarbete behöver du följande verktyg:

  • bandsåg;
  • borra;
  • handsåg;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • väggjakt;
  • mixer;
  • elektrisk skärare;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • skrapa hink;
  • bågfil;
  • rivjärn;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • nödvändiga fästelement;
  • limvagnar;
  • murslev med tänder;
  • gummihammare;
  • slipbräda.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det första steget är att bygga en högkvalitativ och pålitlig grund. Innan du börjar arbeta med denna grund måste du noggrant rensa området. Ta bort allt onödigt och gå till markeringen.

För att göra detta måste du använda förstärkningsstavar och en speciell spets eller rep . Först bör du bestämma axeln för den planerade strukturen. Ta en lodlinje och markera det första hörnet av grundstrukturen. Förläng repet till 2 och 3 hörn vinkelrätt mot det första märket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Därefter behöver du en kvadrat. Använd den för att markera det fjärde hörnet. Ta mätningar diagonalt. Om längdparametern visade sig vara densamma betyder det att allt går enligt plan och du kan fortsätta installera stavarna och sedan dra åt repet.

På samma sätt är det nödvändigt att utföra basens inre märkning. I detta fall är det viktigt att dra sig in från den yttre basen (ca 400 mm). När det gäller skyttegraven måste den grävas både längs omkretsen av den planerade bostaden och under de framtida innertakstaket.

Bild
Bild

Därefter måste du kompetent förbereda diket. Hitta den lägsta möjliga punkten på din webbplats. Räkna hålets djup från det. Det är tillåtet att bygga ett litet hus på en 40 cm tejp.

I andra frågor är det nödvändigt att förlita sig på konstruktionens och platsens designfunktioner. Tänk på graden och punkten för jordfrysning och platsen för grundvattnet. Efter det kan du fortsätta gräva en gräv. Observera att gropens väggar ska vara uteslutande vertikala och botten ska vara platt. För att kontrollera dessa parametrar måste du använda en nivå och en lod.

Bild
Bild

En sandkudde bör placeras på botten av den grävda diket. Trampa ner den ordentligt. Denna komponent kommer att ansvara för den optimala fördelningen av belastningen på basen under säsongskiftet. Det är lämpligt att göra en kudde 15 cm tjock. Strö krossad sten på sanden och lägg ark av takmaterial.

Nästa steg är att montera formen . Den kan byggas av plankor, plywoodskivor och andra liknande material. Detaljerna i formen måste fästas ihop med spik eller skruv. Längs omkretsen inuti denna struktur är det nödvändigt att sträcka fiskelinan på nivån på ytan av den framtida hällningen.

I detta skede måste du tänka på platsen för hålen för vattenförsörjning och avloppssystem. För detta ändamål placeras vanligtvis tomma rör på rätt platser, varefter de fylls med en sandblandning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nu vänder vi oss till läggningen av armeringsdelarna. Ta stavar med en diameter på 12-14 mm. Bind dem i ett nät med ståltråd. Rutnätcellerna kan ha olika storlekar. Ju tyngre strukturen är, desto mer kompakt ska torget vara.

Som regel finns det tillräckligt med celler med en storlek på 20x20 cm. Nätet måste göras i enlighet med dimensionerna på den grävda diket. Observera att mellan det upplagda armeringsskiktet och toppen av diket måste du lämna 5 cm indrag. De kommer till nytta så att armeringen därefter noggrant fylls med betong.

Bild
Bild

Nästa steg är att hälla betongen. Vi multiplicerar bredden på grundstrukturen med dess längd och höjd. Således bestäms den erforderliga volymen betonglösning. Förbered eller beställ en kvalitetsblandning.

Om du bestämmer dig för att förbereda denna lösning själv, bör du hålla dig till det gamla och beprövade receptet:

  • ta 1 del cement;
  • 5 bitar av krossad sten;
  • 3 bitar sand;
  • vatten i den mängd som krävs för att ge den nödvändiga konsistensen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Häll den resulterande kompositionen jämnt i lager på 200 mm. I det här fallet, skynda inte, tampa noggrant varje lager. Häll betonglösningen upp till nivån för det förexponerade repet i formen.

Var noga med att jämna ut hällytan med en murslev. Hål i betongskiktet med armering på flera punkter. Knacka försiktigt på formens utsida med en hammare.

Bild
Bild

För att stiftelsen ska få styrka tar det minst en månad. Under denna tidsperiod är det nödvändigt att stänga strukturen med plastfolie för att säkerställa skydd mot atmosfärisk nederbörd. Vid varma väderförhållanden måste du vattna strukturen med vatten så att den inte spricker. När det gäller formen ska den tas bort tidigast 10 dagar efter hällning. Många experter rekommenderar att du lämnar den i en månad.

Sedan kan du gå vidare till utformningen av väggytor. För deras konstruktion rekommenderas att använda gasblock, vars konstruktion är gjord enligt typen av törnspårsystem. Att arbeta med sådana element är enkelt och enkelt. Naturligtvis kan du använda andra material. Från detta kommer tekniken att bygga ett hus inte att förändras på något sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan börja lägga den första raden av luftbetongblock. För installationen rekommenderas att använda en sandcementmurbruk och inte ett speciellt lim. Naturligtvis kommer det att ta längre tid att torka, men du kan justera jämnheten i startblockets murverk.

Minsta skikttjocklek är 10 mm. Det finns praktiskt taget inga övre gränser. Tack vare detta kan du jämna ut alla droppar utan problem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hitta den högsta möjliga vinkeln. Du måste börja bygga från honom. Ta fiskelinan och skissera bostadens väggytor. Efter det kan du lägga det startande luftbetongblocket.

Därefter bör du sätta ett block på vart och ett av de återstående hörnen och sträcka repet mellan de enskilda elementen . I processen, glöm inte att kontrollera jämnheten i läggningen av varje gasblock. Lägg ut den första raden runt omkretsen av den framtida strukturen, liksom i de områden där innerväggarna är gjorda.

Bild
Bild

Därefter kan du stapla raderna 2 och 3. Först måste du ta en polering och slipa toppen av den första raden. I framtiden måste du agera på samma sätt med alla rader. På grund av denna behandling kommer du att kunna applicera limskiktet jämnare.

Sedan kan du lägga nästa rader. I detta fall bör du använda en speciell limkomposition utformad speciellt för luftbetong. Du måste agera på samma princip som när du installerar startraden - börja från hörnen. Raderna måste bindas upp och flytta halva blocket, som är fallet med tegel. Den minsta parametern för ett sådant skift är 80 mm -märket.

Bild
Bild

För att applicera limmet rekommenderas att använda speciella skopor utrustade med tänder. Observera att gasblock bör placeras så nära varandra som möjligt. Skjut dem tillbaka till rygg.

Glöm inte att kontrollera murverkets jämnhet med en nivå. Om det behövs, rikta in blocken med en gummiklubba. Arbetet bör utföras i snabb takt, eftersom det blir för svårt att flytta blocket efter att limmet torkat. Därefter måste du bygga ett förstärkt bälte mellan golven.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utrusta fönster och trösklar. Till exempel kan de senast angivna detaljerna vara 4 murade rader i höjd. Öppningar för fönster måste förstärkas genom att installera tre rader. Det är här en väggjaktare kommer till nytta. I området där fönsteröppningen ska placeras måste du slipa 2 parallella linjer. Deras längd ska vara sådan att de sticker ut 300 mm från varje sida av fönstret. Det är nödvändigt att installera armeringsstavar i spåren och fixa dem med en cement-sandkomposition. Således kommer väggen för installationen av fönsterstrukturen att vara klar.

Du kommer också att behöva göra hoppare . Dessa komponenter är nödvändiga för att förstärka delen av väggen ovanför dörren och fönsteröppningarna. Observera att utan byglar kan sådana strukturer kollapsa.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att utföra dessa arbeten kan du använda färdiga U-formade block. De limmas på varandra i enlighet med önskad längd, sedan installeras de, armering läggs och hälls med en cementblandning. Du kan också bygga en formning.

För att göra formen är det bäst att använda luftbetongblock, vars breddparameter är 10 cm. För att få sådana delar är det tillåtet att skära ett vanligt block i 3 identiska bitar. Sedan måste blocken limas till önskad längd. Gör 3 längsgående spår med hjälp av en väggjaktare, lägg armering i dem, fyll med cementbruk och låt strukturen torka helt i 24 timmar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Byxor bör installeras med armeringsstången nedåt. Fyll i de återstående utrymmena med block om det behövs. För detta är det tillåtet att använda förskurna element med lämpliga dimensioner.

Efter att ha lagt raden med hoppare måste du fortsätta att hälla det förstärkta bältet . Denna struktur måste vara gjord av armerad betong. Hon kommer att ansvara för luftbetongkonstruktionens integritet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ta betongblock på 10 cm i storlek, forma från dem formverk runt väggarnas omkrets. Lägg förstärkningsdelar i diken och injektera sedan. Metalldubbar bör installeras i armeringen, vilket kommer att behövas för att fästa Mauerlat. De kan tillverkas av beslag.

Det finns ett annat bra alternativ - att sätta gängade stavar. I detta skede kan lådan hemma anses vara komplett.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nu kan du fortsätta byggandet av en annan viktig komponent i alla hem - taket. Mauerlat är redan klar hos oss, nu måste vi installera spärren. I denna situation kan åtgärderna vara annorlunda - det är nödvändigt att förlita sig på de särdrag hos takstrukturen du har valt.

Det finns flera alternativ för husägare att välja mellan

  • Tak med en sluttning. I bostadsbyggande används sådana strukturer mindre ofta. Oftast installeras sluttande tak över skjul och andra uthus.
  • Med två backar. Ett gaveltak är ganska acceptabelt att använda i ett litet hus på landet.
  • Mansard, höft och andra komplicerade mönster. Dessa typer av tak är de bästa alternativen för att ordna ett fullvärdigt bostadshus av luftbetong.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det spelar ingen roll vilken typ av takkonstruktion du väljer för ditt hem.

Under alla omständigheter måste det kompletteras med isolerande material:

  • impregnering;
  • värmeisolering;
  • ångspärr.

I vissa situationer (till exempel när det gäller att ordna vind) installeras dessutom ljudisolering.

Bild
Bild

Ett tätskikt bör placeras på spärren. Det är bäst att använda trälister för detta. Dessa delar kommer att fungera som motstreck, på vilka de för taket avsedda läktarna sedan kommer att fixeras.

Isoleringsmaterial måste installeras under vattentätningsskiktet i gapet mellan detaljerna i manteln. De flesta husägare väljer mineralull för detta. Naturligtvis kan du föredra något annat material, till exempel expanderad polystyren eller skum. Värmeisoleringsmaterialet måste täckas med en ångspärrfilm. Den måste fästas på takbjälkarna med hjälp av trälister.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du har slutfört alla ovanstående arbetssteg måste du lägga taket. I det här fallet måste du fokusera på budgeten och personliga önskemål.

De mest efterfrågade materialen som används för takfinish är:

  • bitumenbaserade bältros;
  • skiffer;
  • wellpapp;
  • metallplattor;
  • keramiska plattor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla typer av tak måste installeras från botten. Som ett resultat kommer plåtarna att fixeras på ett sådant sätt att sedimentär fukt kommer att strömma ner genom dem utan att komma under golvytan. Om du har slutfört alla angivna byggnadsstadier kan vi anta att lådan och taket på blockhuset är klara. I framtiden måste du hantera installationen av verktyg och efterbehandling av byggnaden.

Heminredning

Ett hus med gasblock kräver inredning av hög kvalitet. Lyckligtvis finns det idag många pålitliga och hållbara dekorativa beläggningar i byggnads- och efterbehandlingsmaterialen som kan appliceras på gasblocket utan att skada den. Efterbehandlingsmaterial måste nödvändigtvis uppfylla kraven i GOST och SNiP.

För att dekorera taket i ett sådant blockhus kan du använda följande metoder:

  • täck basen med gips och måla eller installera sedan gipsskivor;
  • med hjälp av gips för att bygga olika flernivåstrukturer med inbyggda lampor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Gipsskivor fästs i takfoten på en förberedd ram. Gipsning i detta fall krävs inte, men isolering kan tillhandahållas.

När det gäller väggarna, här, innan du applicerar topplacken, måste du först göra en högkvalitativ utjämning . Det är absolut nödvändigt att täcka väggtaken med ett primerlager och lägga ett förstärkningsnät. Detta beror på det faktum att gasbetongens vidhäftningsegenskaper inte tillåter att efterbehandlingsmaterialen är fast förbundna utan onödig påverkan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beredda väggytor kan målas, tapetseras eller avslutas med dekorativt gips. Det är tillåtet att täcka vissa områden med en spektakulär dekorativ sten eller annat liknande material. Du kan fokusera på hörn, fönsteröppningar eller markera vissa funktionella områden.

Material som laminat, parkett eller linoleum läggs oftast på golvet. I köket, i badrummet och i korridoren installeras huvudsakligen porslinstengods eller keramiska plattor. Innan du lägger dekorativa golvmaterial, installera först trä stockar. Därefter isoleras golvet och täcks med en bräda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill diversifiera interiören lite kan du vända dig till de vackra välvda strukturerna. Oftast är de gjorda av gipsskivor. Detta material kan bearbetas utan problem, därför används det i en mängd olika lokaler. Med hjälp av gips kan du placera en struktur med nästan vilken form och konfiguration som helst i ditt hem.

Rekommendationer

  • De viktigaste råden som experter ger är - snåla inte med att bygga fundamentet. Glöm inte att ett material som luftbetong inte tål någon rörelse av basen, därför måste du välja en lämplig struktur baserad på jordens egenskaper och gasblockens egenskaper.
  • Det rekommenderas att beställa projektet för det framtida blockhuset från relevanta organisationer, eftersom eventuella problem och misstag i dokumentationen kan leda till sorgliga konsekvenser. Ritningar av gasbetongbyggnader kommer att avgöra hela processen för kommande byggnadsarbeten.
  • Om det uppstår en spricka på luftbetongblocket indikerar detta troligtvis krympning av fundamentet, som installerades utan att observera lämplig teknik. Var inte orolig, sådant material kan återställas genom att de defekta områdena smetas med en gipsblandning.
Bild
Bild
  • Försumma inte installationen av förstärkningsbältet. Det är nödvändigt för alla hus byggda av blockmaterial. Tack vare denna komponent får byggnaden styrka, tillförlitlighet och stabilitet.
  • Om du inte lyckades komma in i hela blockets längd med att ordna öppningarna kan du ta bort den extra biten med en såg eller en bågfil för trä.
  • Blockera inte fönsteröppningar. Naturligtvis senare kan de klippas ut, men detta kommer att ta extra tid och ansträngning, så det är bättre att lämna dessa plan öppna.
Bild
Bild
  • Alla fasadarbeten kan utföras bara ett år efter byggandet av ett blockhus. Dessutom bör inredningen vara klar vid den tiden.
  • Om du arbetar med ett material som luftbetong behöver du bara använda speciella fästelement. Andra alternativ håller inte säkert inom blockväggar.
  • För att ansluta motstående material (till exempel tegel) med stödkonstruktioner används speciella flexibla anslutningar. Dessa delar är gjorda av kompositmaterial. De minskar avsevärt värmeförlusten i blockhus. Dessutom är de inte känsliga för korrosion.
Bild
Bild
  • Gasbetongblock bör transporteras försiktigt för att inte skada dem. Det är lämpligt att täcka dem med en speciell film för att skydda dem från effekterna av nederbörd.
  • Om luftbetongblocken är korrekt förstärkta kan de användas vid konstruktion av ytterväggar och interna skiljeväggar av olika modifieringar.
  • Försumma inte den yttre dekorationen av luftbetonghuset. Beklädnad av hög kvalitet kommer inte bara att ta bort uppenbara och dolda brister i detta material, utan också förlänga dess livslängd. Färdiga block kommer att skyddas mer från negativa miljöfaktorer, vilket kommer att ha en positiv effekt på deras prestanda.
Bild
Bild

Många husägare undrar vilka material som är bäst att använda för den yttre beklädnaden av ett gasblockhus.

För närvarande vänder sig folk oftast till dessa alternativ:

  1. murverk;
  2. dekorativt murverk;
  3. ventilerad fasad;
  4. speciella gipsblandningar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • När du arbetar med betongbruk på varma dagar, kom ihåg att under torkning måste detta material sprutas med vatten då och då. Således skyddar du betongunderlaget från sprickbildning.
  • För att göra spår i luftbetong kan du använda en slipmaskin utrustad med ett diamantblad för torrskärning. Tack vare det här praktiska verktyget kan spåren tas bort utan problem med jaktskäraren.
  • För att minska den tid som krävs för byggandet av ett blockhus är det tillåtet att använda speciella U-formade block som överdrag över dörr- och fönsteröppningar. Om du vill spara pengar är det fullt möjligt att göra sådana delar med egna händer från ett enda gasblock.
Bild
Bild
  • Kom ihåg att byggnadsarbetets hastighet direkt beror på hur högkvalitativ och noggrann den första raden av luftbetong är. Om det läggs ut i enlighet med nivåindikatorerna, kommer installationen av de återstående raderna inte att vara svår och kommer inte att medföra problem.
  • Det rekommenderas inte att lägga luftbetongblock från två hörn mot varandra. Således kommer det att vara ganska svårt för dig att förbanda raderna, samt justera finishbiten till önskad storlek.
  • Om du behöver klippa ett luftbetongblock är det ganska acceptabelt att använda en enkel handsåg för detta, men experter rekommenderar att man föredrar ett mer praktiskt verktyg - en alligatorsåg, där det finns en duk med segrande soldater. Med den här enheten sparar du inte bara tid, utan också din egen energi.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • För att lyfta block rekommenderas det att använda ett hemgjord verktyg - en diamantgrepp. Med en sådan enhet blir det lättare att lyfta och flytta byggmaterial.
  • Experter rekommenderar att installera luftbetongblock med hjälp av hemmagjorda ställningar.
  • Under alla byggnadsarbeten är det mycket viktigt att ständigt använda nivån. Oftast väljer hantverkare alternativet bubbla eller laser. Glöm inte det här verktyget - utan det är det nästan omöjligt att bygga ett starkt, attraktivt och stabilt hem.

Rekommenderad: