Metabo Cirkelsåg: Att Välja En Cirkulär Sladdlös Cirkelsåg, Speciellt Nedstansade, Stationära Och Handsågar

Innehållsförteckning:

Video: Metabo Cirkelsåg: Att Välja En Cirkulär Sladdlös Cirkelsåg, Speciellt Nedstansade, Stationära Och Handsågar

Video: Metabo Cirkelsåg: Att Välja En Cirkulär Sladdlös Cirkelsåg, Speciellt Nedstansade, Stationära Och Handsågar
Video: Vill du veta hur du använder en CIRKELSÅG som ett proffs? 2024, Maj
Metabo Cirkelsåg: Att Välja En Cirkulär Sladdlös Cirkelsåg, Speciellt Nedstansade, Stationära Och Handsågar
Metabo Cirkelsåg: Att Välja En Cirkulär Sladdlös Cirkelsåg, Speciellt Nedstansade, Stationära Och Handsågar
Anonim

Metabo cirkelsåg är ett praktiskt elverktyg som används som en mobil enhet för skärning av material med olika hårdhetsvärden. Lätta bärbara modeller möjliggör enkel användning under konstruktion, skärande material vid inredning av lokaler. Beroende på sågklingans diameter klarar tekniken uppgiften att skära trä, sten, kakel, plast, träbaserade paneler.

När du väljer och köper Metabo -sågar är det värt att uppmärksamma så viktiga aspekter som modellens individuella egenskaper . Om vi väljer en cirkulär diskackumulator kommer reserven för autonomt arbete att spela roll. Funktioner hos nedsänkbara, stationära och handsågar är främst relaterade till sågklingans storlek, förekomsten av ytterligare komponenter: svärd, arbetsbord.

Bild
Bild

Sortiment och funktioner i märkesprodukter

I tillverkarens katalog finns Metabo cirkelsåg i en mängd olika typer. Mångsidiga modeller kännetecknas av en kombination av nedsänkta sågfunktioner med raksågning. Närvaron av en styrskena är också av stor betydelse och låter dig följa en given konfiguration och skärriktning när du skär material.

Bland de fördelar som Metabo -sågar har är:

  • inbyggd S-automatisk säkerhetskoppling som kopplar bort drivenheten när riggen blockeras av ett främmande föremål;
  • upprätthålla ett givet antal varv under hela arbetet;
  • minskad vibrationsbelastning på kroppen även under långvarig kontinuerlig drift;
  • förhindra återstart efter avstängning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den moderna elektroniken som används i sågarna skapar förutsättningar för deras höga effektivitet och funktionalitet. Många av de system som används är patenterade och används uteslutande i Metabo -märkesprodukter.

Hur väljer jag en skivbatterimodell?

Cirkelsågen för fristående drift är en enkel och bekväm lösning för kontinuerlig drift. Den kompakta och lätta laddningsbara modellen är lämplig om arbete utförs långt från autonoma strömkällor eller kräver frihet från sladdar och förlängningssladdar. Metabo har modeller av KSA 18 LTX-serien, utrustade med ett snabbladdningssystem och 4-5,2 Ah batterier.

Sågarna stöder skärning av materialet i olika plan, med en lutningsvinkel på upp till 50 grader, vid tomgångshastighet, de utvecklar 2700 rpm. Standardvikten för modeller i full utrustning är cirka 4, 3 kg, vilket gör att du kan arbeta så länge som möjligt utan obehag.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer och köper är det värt att överväga att de presenterade alternativen för utrustning har en begränsad tidsmarginal för att fungera utan att ladda batteriet. Utbytesbatterier och laddare kostar nästan samma sak som själva sågen.

Funktioner hos dyksågar

Till skillnad från en konventionell cirkelsåg har en störsåg den högsta skärnoggrannheten. Sådana lösningar utmärks av exakt justering av driftsparametrar. Dessa handhållna modeller har ett positioneringssystem som låter dig behålla det inställda skärvärdet ner till millimetern. När du väljer ett lämpligt alternativ bör du vara uppmärksam på skärdjupet i en vinkel på 90 grader. Minsta (10 mm) räcker för att skära avfasningar och montera öppningar i laminerade delar. Om du behöver klippa ett hål för en diskbänk i bänkskivan eller renovera golvet, bör du välja en modell med ett brett spektrum av skärdjup - upp till 75 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nätverkssorter

Det vanliga utbudet av enheter med styrskena innebär en indelning i professionella och inhemska alternativ. Kompakta alternativ för hemmabruk är lätta, upp till 2, 2 kW, klippdjup i intervallet 40–70 mm. Om du planerar att utföra olika operationer som kräver kontroll av sågnoggrannheten är det värt att välja dyrare alternativ med justerbart skärdjup, en speciell styrstång. Professionella modeller har en effekt på cirka 5 kW, gör att du effektivare kan variera arbetsområdet för verktyget och är lämpade för långt kontinuerligt arbete.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tabellvyer

Om du inte planerar att flytta verktyget bör du överväga att köpa cirkelsågar i ett bordsformat. Ett permanent fixerat skärverktyg låter dig skapa förutsättningar för säkrare skärning av hårt ark och formgjutna material. Bordssågen har ett skärdjup på upp till 70 mm. När du väljer bör du fokusera på utrustningens kraft, tillgången på ytterligare alternativ.

Finns även i modeller med ett bord som bas . Sådana stationära sängar är utrustade med speciella ben, stödjer möjligheten att justera skärdjupet i intervallet 50–140 mm genom att öka skärskivans diameter. Själva sängen kan vara prefabricerad eller gjuten. Det första alternativet är mer mångsidigt. För de mest kraftfulla sågarna används en gjuten säng.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med hänsyn till egenskaperna hos alla cirkelsågar som tillverkas av Metabo -märket, kan du enkelt bestämma det slutliga valet av modell för arbete i hemmet eller i produktionen.

Rekommenderad: