Stång 200x200x6000: Vikt På 1 St. Timmer Av Naturlig Fukt Och Torrhyvlat Virke, Virke Från Tall, Lärk Och Andra Arter, Dess Mängd I En Kub

Innehållsförteckning:

Video: Stång 200x200x6000: Vikt På 1 St. Timmer Av Naturlig Fukt Och Torrhyvlat Virke, Virke Från Tall, Lärk Och Andra Arter, Dess Mängd I En Kub

Video: Stång 200x200x6000: Vikt På 1 St. Timmer Av Naturlig Fukt Och Torrhyvlat Virke, Virke Från Tall, Lärk Och Andra Arter, Dess Mängd I En Kub
Video: Ma 4 derivata av sin x och cos x 2024, April
Stång 200x200x6000: Vikt På 1 St. Timmer Av Naturlig Fukt Och Torrhyvlat Virke, Virke Från Tall, Lärk Och Andra Arter, Dess Mängd I En Kub
Stång 200x200x6000: Vikt På 1 St. Timmer Av Naturlig Fukt Och Torrhyvlat Virke, Virke Från Tall, Lärk Och Andra Arter, Dess Mängd I En Kub
Anonim

Vid konstruktionen av olika strukturer och dekoration av lokaler används en träbar. Detta material anses vara ganska vanligt; i butiker kan du hitta en mängd olika modeller av trä i olika storlekar. Idag kommer vi att prata om egenskaperna hos dessa delar med dimensioner på 200x200x6000 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

En balk på 200x200x6000 mm anses vara ett relativt stort byggmaterial.

Oftast används sådana produkter vid byggandet av bostadshus, sommarstugor, platser för att organisera ett rekreationsområde, badrum.

Sådana massiva strukturer kan också vara lämpliga för bildandet av väggar och starka skiljeväggar, tak i bostadshus med flera våningar . De kan vara av många olika typer. Dessa material kan också tillverkas av alla slags träd, men barrträd används främst.

Alla dessa material behandlas med skyddande föreningar under produktionsprocessen, vilket kan förlänga stavarnas livslängd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad händer?

Beroende på vilket material träet 200x200x6000 är tillverkat av kan flera kategorier urskiljas

  • Tallmodeller . Det är denna ras som oftast används när man skapar en bar. Tall är känd för sin låga kostnad. Sådant behandlat trä har god hållfasthet och stabilitet. Tallstrukturen finns i en mängd ljusa färger. Dessa träytor kan enkelt bearbetas med lämplig utrustning. Sådant trä torkar snabbt, vilket kan påskynda tillverkningstekniken avsevärt.
  • Granprodukter . Detta barrträ har en relativt mjuk konsistens och ett trevligt utseende. Gran är en hartsart som skyddar träytan från negativa yttre påverkan. Dessa nålar har en låg kostnad, så ett virke av det kommer att vara överkomligt för alla köpare.
  • Lärktimmer . Denna art har den högsta hårdheten jämfört med andra träslag. Betydande defekter kan sällan hittas på lärkämnen. Ett sådant träd har en ganska hög kostnad. Den kännetecknas av ojämn densitet, låga vattenabsorptionshastigheter.
  • Ekvirke . Detta material är så starkt, motståndskraftigt och hållbart som möjligt, det tål lätt även tunga belastningar. Ek är lätt att torka, med tiden kommer den inte att spricka och deformeras.
  • Björk modeller . Björkalternativ tål betydande belastningar, liksom överdriven fukt och mekanisk skada. Björk lämpar sig bra för torkning och bearbetning. Men det bör komma ihåg att dess styrka är mycket lägre jämfört med andra träslag.
  • Fir produkter . Dessa modeller kännetecknas av sitt vackra utseende, de har en ovanlig naturlig struktur. Men samtidigt kan gran inte skryta med bra hållbarhet. Ibland görs limmade balkar av den.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Och också skilja mellan kantat och hyvlat virke. Värmeisoleringsprestanda och luftgenomsläpplighet för dessa två sorter är desamma.

Trimtypen är mer hållbar, medan den inte har ett estetiskt utseende.

Kanterade träbjälkar används för att skapa olika byggnadsstrukturer, inklusive pålitliga bostadskonstruktioner. Ibland används det för att bilda tak, för tillverkning av hållbara behållare.

Bild
Bild

Skivat virke produceras med en absolut slät och noggrant torkad och slipad yta . Jämfört med den tidigare modellen har den ett mer estetiskt utseende, så detta trä används främst för inredning.

Produkter tillverkade av denna typ av virke kan fungera som dekorativa element i inredningen.

Bild
Bild

Och det är också värt att lyfta fram den limmade typen av virke . Sådana material erhålls genom preliminär noggrann torkning, bearbetning och djupimpregnering av ämnen med speciella lim.

Därefter limmas träytor som har genomgått sådan utbildning. Denna process sker under pressens press. Vanligtvis inkluderar dessa strukturer 3 eller 4 lager av trä.

Den limmade typen av virke har ökad styrka och hållbarhet . Det kan inte finnas några genomgående sprickor på ytan. Men det är värt att komma ihåg att kostnaden för sådana träkonstruktioner kommer att vara mycket högre jämfört med den vanliga.

Bild
Bild

Volym och vikt

Kubikkapacitet beror på storleken på föremålen. Volymen av timmer i en kubikmeter med sådana träbyggnadsmaterial är 0, 24 kubikmeter, bara fyra bitar i 1 m3.

Vad är massan av ett virke med måtten 200x200x6000 mm? Om du själv ska beräkna vikten på en sådan stapel är det bättre att använda en speciell beräkningsformel, där antalet bitar i 1 m3 är en förutsättning. För en stapel med måtten 200x200x6000 kommer denna formel att se ut som 1: 0, 2: 0, 2: 6 = 4, 1 bit. i 1 kub.

Bild
Bild
Bild
Bild

En kubikmeter timmer av denna storlek väger i genomsnitt 820-860 kilo (för kantat och bearbetat torkat material). För att beräkna massan av en sådan timmerstruktur bör man alltså helt enkelt dividera denna totala vikt med antalet bitar i 1 m3. Som ett resultat, om vi tar värdet 860 kilo, visar det sig att massan på en bit är nästan 210 kg.

Vikten kan skilja sig från ovanstående värde om vi talar om laminerat fanerträ, ett obehandlat material av naturlig fukt. Dessa modeller väger mycket mer än den vanliga bearbetade stångstypen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användningsområden

En stång med måtten 200x200x6000 mm används i stor utsträckning i konstruktions- och efterbehandlingsprocesser. Det kommer att vara ett utmärkt alternativ inte bara för att skapa olika strukturer, inklusive bostäder. Sådana trädelar kan också användas för att bilda golv.

Skivat virke kan användas vid tillverkning av möbler, dekorativa föremål. Den kan också användas vid byggandet av en veranda eller terrass vid en sommarstuga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Limt torrt virke används oftast vid konstruktion av väggbeklädnader . Väggar av sådant trä kommer att ha utmärkta värmeisoleringsegenskaper. Dessutom kommer det praktiskt taget ingen krympning under installationen, så det kommer inte att behövas periodiska reparationer.

Rekommenderad: