Smidda Golv Står För Blommor (23 Bilder): Fördelar Och Nackdelar. Att Välja Golvställ För Krukväxter

Innehållsförteckning:

Video: Smidda Golv Står För Blommor (23 Bilder): Fördelar Och Nackdelar. Att Välja Golvställ För Krukväxter

Video: Smidda Golv Står För Blommor (23 Bilder): Fördelar Och Nackdelar. Att Välja Golvställ För Krukväxter
Video: Nybörjarens guide till krukväxter 2024, Maj
Smidda Golv Står För Blommor (23 Bilder): Fördelar Och Nackdelar. Att Välja Golvställ För Krukväxter
Smidda Golv Står För Blommor (23 Bilder): Fördelar Och Nackdelar. Att Välja Golvställ För Krukväxter
Anonim

Inomhusväxter pryder hemmet, vilket ger det en speciell komfort. Smidda golvstativ för blommor hjälper till att göra ett sådant dekorativt element till en höjdpunkt i lägenheten. Hur man väljer denna möbel - vi kommer att berätta för dig i vår artikel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

Blomstället är ett praktiskt tillbehör för att rymma olika typer av växter. Dess behov är uppenbart, eftersom grenarna på fönsterbrädan, som hänger ner från blomkrukan, inte alltid ser estetiskt tilltalande ut. Blomställningen är avsedd för:

  • kompakt placering av växter;
  • en fullständig översikt över blomsterarrangemang;
  • frigöra användbart utrymme på fönsterbrädorna och hyllorna i lägenheten;
  • bibehåller stilbelastningen i huset.
Bild
Bild
Bild
Bild

Således blir blomsterflickan inte bara ett vackert tillbehör, utan också en praktisk bit. Separat är det värt att prata om tillverkningsmaterialet. Smidesjärn, skickligt vridna till invecklade lockar av mästare i sitt hantverk, behagar med ålderdomlig styrka och opretentiöshet. Du kan inte vara rädd för att blöta smidesjärnstativet eller överbelasta med krukor och blomkrukor. Smidesjärn tål alla påfrestningar. Dessutom kan sådana tillbehör målas i valfri färg eller vara lakonsvarta. Utställningslokaler som säljer växtramar är glada över att kunna erbjuda olika typer av smidesjärnställningar. Här kan du se vägg- och bordsmodeller, men endast golvvyer fungerar som ett oberoende element i interiören.

Fördelar med en utomhusblommatjej:

  • möjligheten att installera var som helst i huset;
  • enkel rörelse inte bara till ett annat rum, utan också till ett annat hus;
  • stabil bas.

Utomhusmodeller behöver inte ledigt utrymme på väggen eller bordet, de är redo att flytta från rum till rum, fånga solens strålar för växter eller tvärtom begränsa sig till halvskugga. Sådana fördelar kommer att uppskattas av älskare av nyckfulla växter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Brister

Nackdelarna med olika typer av stativ är alltid subjektiva. Så en av dessa nackdelar är behovet av ledigt utrymme för en smidd golvmodell. Faktum är att en liten lägenhet knappast kan rymma en blomsterflicka för flera blomkrukor, men små smidesjärnställningar är acceptabla i alla rum, oavsett dess område.

En annan faktor som hindrar köpet är det höga priset . Manuellt arbete, där varje sväng i modellen är värd en anmärkningsvärd maskulin styrka, har ingen rätt att betygsättas lågt. Byggmarknader i dag löser dock detta problem genom massproduktion av läktare. De färdiga produkterna är kanske inte lika eleganta, men kostnaden är en stor hjälp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Dagens läktare är av flera slag. Modeller av krukväxter kan vara:

  • stationär;
  • mobil.

Stationära sorter är i regel imponerande strukturer på flera våningar och har plats för mer än ett dussin inomhusväxter. Det är mest rimligt att välja en viss plats i huset för dem, eftersom det är ganska svårt att överföra dem. Mobila modeller är ofta kompakta och har små hjul. Tack vare hjulen kan stativet enkelt flyttas runt i huset utan att lämna några repor på parkettgolvet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Ett smidesjärnstativ är ett tillbehör under lång tid, och därför är det viktigt att ta ett ansvarsfullt förhållningssätt till sitt val. När du letar efter lämpliga modeller är det viktigt att besluta om följande:

  • där stativet kommer att ligga;
  • vilka växter kommer att placeras på den.

Så, om utrymmet tillåter, och blomkrukor har upptagit alla fönsterbrädorna, är det mest rimligt att välja rymliga stationära alternativ. De är väl lämpade för blommande korta växter. Utsmyckade växter med rikt lövverk, å andra sidan, kommer att dekorera stativ med två eller tre platser på olika nivåer.

När fantasin redan har dragit modellens framtida utseende är det dags att kontakta en mästare eller en konstsmidesalong. Det är bra om den eller den säljaren har ett positivt rykte. Det finns flera typer av smide, kolossalt olika i sina estetiska och praktiska egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Smidd stativ kan göras:

  • från färdiga dekorativa element köpta i stora byggnadsmarknader och svetsade ihop;
  • från identiska malldelar med en mekanisk hammare och kompletterad med färdiga dekorelement;
  • gjord av järn som utsätts för böjning över ett betydande antal mallar på en mekanisk hammare med liten användning av handgjorda volymetriska element;
  • av järn, böjd för hand, med en stor användning av volymetriska kompositioner (blad, blommor, fåglar, etc.).
Bild
Bild
Bild
Bild

Observera att de två första sorterna tillhör "pseudo" -smide, och därför ska man inte drömma om hög kvalitet. Som regel är hastigt svetsade delar inte grundade eller jämna, målade med billig färg. Mest troligt kommer en sådan modell att vara högst ett år, oåterkalleligt rostad.

Volymetriska element är ett tecken på hög kvalitet, eftersom de inte kan tillverkas enligt verifierade mallar . Deras kostnad är hög, men funktionaliteten och hållbarheten är utmärkt. Dessutom, när du beställer ett stativ är det värt att komma ihåg att produkter av hög kvalitet skapas under lång tid, och därför lovar att slutföra arbetet om en vecka bör varna en potentiell köpare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skillnader i stil

När smidesmästaren har hittats och stativets form har valts är det dags att tänka på stilen, för framtiden bör inte passa in i interiören. Smidda produkter är särskilt harmoniska i inredningsstilen:

  • provence;
  • årgång;
  • klassisk.

Provence är en mild stil inspirerad av interiören i franska byar. Smidda produkter för ett sådant rum ska vara så enkla som möjligt och kompletteras med växtmotiv, till exempel smidda stjälkar. Stativet i form av en cykel kommer också att se elegant ut. Observera att det bästa alternativet skulle vara snövit modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att framhäva den graciösa vintagestilen kan du välja ett stativ i svart eller vitt. Sådana dekorativa figurer som harmoniska i det:

  • blommor;
  • fåglar;
  • konstiga lockar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Den klassiska stilen kan också acceptera smidda tillbehör. Deras utseende ska vara lakoniskt och återhållsamt, och dekorationerna ska vara opretentiösa. Så en bra lösning skulle vara ett ställ på smidda "ben".

Rekommenderad: