Profilerad Folie НС20: Mått På Det Profilerade Arket Och Andra Egenskaper, Instruktioner För Installation På Taket

Innehållsförteckning:

Video: Profilerad Folie НС20: Mått På Det Profilerade Arket Och Andra Egenskaper, Instruktioner För Installation På Taket

Video: Profilerad Folie НС20: Mått På Det Profilerade Arket Och Andra Egenskaper, Instruktioner För Installation På Taket
Video: Scaffoldless Rail Installation Part 3 | Installation and Alignment | Wurtec 2024, Maj
Profilerad Folie НС20: Mått På Det Profilerade Arket Och Andra Egenskaper, Instruktioner För Installation På Taket
Profilerad Folie НС20: Mått På Det Profilerade Arket Och Andra Egenskaper, Instruktioner För Installation På Taket
Anonim

Att känna till egenskaperna hos HC20 wellpapp och instruktionerna för dess installation på taket är nödvändigt inte bara för proffs utan också för vanliga kunder. Efter att exakt ha förstått måtten på det profilerade arket och dess andra egenskaper kan många fel och problem uteslutas. Det är värt att överväga att detta alltid är ett galvaniserat material - och denna omständighet ställer också ett antal krav för hantering av det, avgör många av nyanserna i användningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningar

Profilerad plåt НС20 passar nästan perfekt för tak på:

  • privat hus;
  • lägenhetshus;
  • skjul;
  • hus på landet;
  • hjälpbyggnad av olika slag.
Bild
Bild

Det bör genast noteras att takarbete inte är den enda möjliga tillämpningen av sådana produkter. Ofta tas NS20 för att bygga staket. Det är också lämpligt för dekoration av byggnader på platsen eller på produktionsplatsen.

Ett separat viktigt tillämpningsområde är väggbeklädnad . Ingenjörer noterar också att bärförmågan hos NS-20 är ganska acceptabel för beredning av skiljeväggar i lokalerna; konsumenter kan välja färgade och färglösa modifieringar av ett sådant profilerat ark.

Bild
Bild

Specifikationer

Typiska mått på galvaniserade profilerade plåtar har tydligt valts ut av tillverkare under lång tid. Längden varierar från 50 till 1500 cm . Den totala bredden är 115 cm, men varav bara 110 cm i arbetsområdet. Plåttjockleken sträcker sig från 0,035 till 0,07 mm . Sådana parametrar valdes inte av en slump - de visade sig vara de mest praktiska, att döma av erfarenheten av långvarig användning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är vanligt att producera ett profilerat ark på basis av stålspolar erhållna med kallvalsmetoden . Dessutom appliceras ett varmt zinkskikt på det. Efter kylning kan materialet målas med olika färgämnen, men enligt standarden måste de strikt motsvara en eller annan position i RAL -skalan. Det bör noteras att profilhöjden också är typisk i de flesta fall och uppgår till 2 cm. Förekomsten av extra långa (upp till 12 m) ark från ett antal tillverkare förenklar valet och förberedelserna för arbete kraftigt.

Bild
Bild

Tips för användning

Oftast utförs installationen av ett korrugerat tak på en skivmantel. Men i vissa fall kan stålbalkar också användas för det. Mängden horisontell överlappning väljs i enlighet med takets lutning. I svåra fall tätas överlappningen med silikonbaserade eller tiokolbaserade tätningsmedel . Takfoten överhäng väljs med hänsyn till profilernas höjd.

Bild
Bild

Standardinstruktionen föreskriver att fäst ihop arken och fäster dem på lådan endast med självgängande skruvar med ett yttre zinkskikt. Dessa självgängande skruvar är utrustade med en tätningsbricka som erhålls på basis av neoprengummi. Skridskorna fixeras genom de övre korrugeringarna. Självgängningsskruvens längd tas så att den matchar metallplåtens profil. När vi placerar taket får vi inte glömma att det måste isoleras från ånga och vatten.

Med rätt arbete kan du utesluta:

  • förekomst av kondens;
  • bildandet av mögelbon;
  • ansamling av fukt på läktarna och spärren;
  • frysning av taket och underliggande strukturer;
  • kränkning av lokalens inredning.
Bild
Bild

Och den "korrekta" installationen i sig innebär organisering av ventilationsluckor och användning av en ånggenomsläpplig vattentätningsfilm. Om rampen pressas mot väggen i längden fixeras hörnlisten med galvaniserade självgängande skruvar. Avståndet mellan dem är 0, 2-0, 3 m. Plankorna ska placeras med en överlappning av 0, 1-0, 15 m.

Lådan måste behandlas med ett antiseptiskt och brandskyddsmedel . Om en stålprofil används istället bör den ha en väggtjocklek på upp till 2 mm, eftersom en tjockare metall inte används för självgängande skruvar.

Bild
Bild

Det är möjligt att fixera wellpappet bara med högklassiga självgängande skruvar. Om brickorna är torra och spruckna är troligtvis vattenläckor och snabb korrosion.

Arbeta från nedre kanten till toppen; installation i omvänd ordning är ett brott mot tekniken.

Viktiga regler:

  • det första arket måste fixas omedelbart, justeras för önskat överhäng, tillfälligt pressa med en självgängande skruv;
  • det andra arket prövas både på det första och överhänget;
  • efterfästning utförs först efter den sista inriktningen längs taköverhänget;
  • överlappningen av alla rader ska vara exakt densamma.

Rekommenderad: