Självhäftande Gummimastik: Tekniska Egenskaper Hos KN-2, KN-3 Och Andra Märken, GOST

Innehållsförteckning:

Video: Självhäftande Gummimastik: Tekniska Egenskaper Hos KN-2, KN-3 Och Andra Märken, GOST

Video: Självhäftande Gummimastik: Tekniska Egenskaper Hos KN-2, KN-3 Och Andra Märken, GOST
Video: 3M Self adhesive Back Tape Rubber Seal Strip For Auto Windshield Weatherstrip 2024, Maj
Självhäftande Gummimastik: Tekniska Egenskaper Hos KN-2, KN-3 Och Andra Märken, GOST
Självhäftande Gummimastik: Tekniska Egenskaper Hos KN-2, KN-3 Och Andra Märken, GOST
Anonim

Självhäftande gummimastik - ett universellt byggmaterial … Det anses vara det mest pålitliga limet för olika ytor. Ämnet används aktivt för att lösa hushållsproblem, på industriella byggarbetsplatser, där en stark koppling av material av olika kvalitet är viktig utan minsta lucka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

KN-mastics kallas gummilim . Det är baserat på indene-kumaronhartser. Tillverkad i burkar och har en homogen massa. Massans stabilitet säkerställs av de flyktiga lösningsmedel som ingår i kompositionen. Om behållaren lämnas öppen, avdunstar de, mastiken hårdnar, den kan inte spädas till erforderlig viskositet. Limets tekniska egenskaper går också förlorade.

Den produceras i enlighet med kraven i GOST. Limmets särdrag är dess naturliga ingredienser, ofarliga för den som arbetar med det. Mastic framställs av följande produkter:

  • syntetiskt gummi;
  • lösningsmedel;
  • fyllmedel;
  • polymerhartser.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Limgummimastik har etablerat sig som det mest hållbara vattentäta medlet för sammanfogning av olika material. Bygg- och reparationsarbete sker utan svårighet om KN -mastik används vid sammanfogning av heterogena material. De fäster säkert trimelementen på en förutjämnad bas.

KN-3-lim skapades speciellt för plywood, vilket gör det möjligt att lösa olika konstruktions- och dekorationsproblem med ett minimum av kostnader . Mastiken är förpackad i hermetiskt förslutna metallbehållare. Deras konsistens är viskös, gulbrun till svart.

De tillsatser som används vid tillverkning av lim tillåter inte utveckling av mögel och har bakteriedödande egenskaper. Gummit ger mastiken höga vidhäftningsegenskaper. Fyllmedel - mjukgörare, modifierare - ger massan hög plasticitet. Lösningsmedel ger limmet önskad konsistens och viskositet.

Bild
Bild

Tekniska egenskaper hos fonder

Olika typer av lim har testats under tre decenniers användning i byggnadsarbete. Den har utmärkta tekniska egenskaper:

  • pålitlig styrka;
  • utmärkt vidhäftning;
  • vattentålighet;
  • bio hållbarhet;
  • tål extrema temperaturer och behåller sina egenskaper.

KN-2 lim används i konstruktion, reparation och efterbehandling. KN-3-mastik produceras i form av en pasta. På grund av närvaron av en självhäftande bas i den säkerställer den pålitlig vidhäftning av olika material till golvbeläggningen, betongväggar och tak.

Bild
Bild
Bild
Bild

Applikationsområde

Mastik används i golv, dekoration, vägg, takarbeten. Syntetiskt gummi limmar enkelt och pålitligt olika material: gips, plywood, hårdplatta, spånskiva, vilket säkerställs genom ytterligare mjukgörare i limmet . Resultatet är en pålitlig vattentät anslutning som är resistent mot aggressiva tvättmedel, vatten, höga och låga temperaturer. Dessa egenskaper hos limmet gör det möjligt att använda det inomhus och utomhus.

Mastiken tillverkas helt färdig att använda. Med sin hjälp är rull, kakel, golv, takmaterial pålitligt anslutna:

  • Linoleum av PVC med och utan bas;
  • linoleum av gummi;
  • motstående kakel;
  • matta.

Gummimastik är avsedd för läggning av parkett, limning av golvlister. Det används för att limma ihop enskilda delar, vattentätning, tätning och tätning. Med henne står väggarna inför olika dekorativa element. Limmet anses vara miljövänligt och ekonomiskt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Applikationsteknik

Arbete med gummimastik ska vara på ett ventilerat område, torrt, fritt från smuts, damm, oljebas. Rör om mastiken noggrant innan arbetet påbörjas. Efter det är det enkelt att applicera på vilken yta som helst. Rekommenderat lager - 0,3 mm … Det rekommenderas att applicera lim med färgrullar, penslar, träspatlar. Porösa element bör beläggas med 2 lager med en paus per dag. Den viskösa massan fyller alla luckor i de delar som ska bindas.

Det är viktigt att ta hänsyn till att KN -mastik är mycket brandfarligt och explosivt. På grund av detta kan metallspatlar inte användas för att applicera mastik: de kan skära gnistor och orsaka eld.

Rekommenderad: