Väggpaneler För Marmor: För Inredning Av Kök Och Badrums Väggar, PVC -paneler I Marmor Och MDF -paneler, Andra Typer

Innehållsförteckning:

Video: Väggpaneler För Marmor: För Inredning Av Kök Och Badrums Väggar, PVC -paneler I Marmor Och MDF -paneler, Andra Typer

Video: Väggpaneler För Marmor: För Inredning Av Kök Och Badrums Väggar, PVC -paneler I Marmor Och MDF -paneler, Andra Typer
Video: M1 PVC Panelling Overview & Installation 2024, Maj
Väggpaneler För Marmor: För Inredning Av Kök Och Badrums Väggar, PVC -paneler I Marmor Och MDF -paneler, Andra Typer
Väggpaneler För Marmor: För Inredning Av Kök Och Badrums Väggar, PVC -paneler I Marmor Och MDF -paneler, Andra Typer
Anonim

Den lyxiga dekorationen av väggar med marmor har alltid ansetts vara ett dyrt nöje, vilket inte var överkomligt för alla. Idag tillverkar tillverkare färdiga marmorerade väggpaneler, vilket kan vara en utmärkt lösning för inredning av ett privat hus, lägenhet eller sommarstuga. Vidare kommer vi att lära oss mer i detalj hur man lönsamt kan spara på dyr sten, överväga typerna av väggpaneler och tips för att installera dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Det är känt att lyxiga marmorväggar vanligtvis finns i avancerade hem och lyxfastigheter. Vid en tid var sten ofta dekorerad med palats, inklusive ädelpersoner. Idag har denna sten inte sjunkit i pris, men tillverkare har hittat en utmärkt lösning för många som vill inreda sitt hem. Marmorerade väggpaneler gör att du kan få samma yttre effekt i hemmet, medan ägarna kommer att spara en anständig summa . Som regel används denna typ av byggmaterial uteslutande för inredning. Ett brett utbud av färger gör att du kan välja material för vilken inredning som helst.

Väggpanelernas driftskapacitet är mycket hög, men det är värt att notera att mycket beror på materialet som används som bas, liksom på tjockleken på själva plattan. Väggpaneler i marmor är mycket enkla att installera och underhålla, det är inte nödvändigt att rikta in väggarna under dem . Dessutom har de flesta dekorativa alternativen utmärkta värme- och ljudisoleringsegenskaper.

Det är också viktigt att notera att de flesta tillverkare producerar miljövänliga och säkra paneler som är fuktbeständiga, liksom starka, hållbara och slitstarka.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt av arter

Väggdekorativa paneler i marmorlook kan installeras i alla rum, inklusive de är lämpliga för:

  • kök;
  • sovrum;
  • badrum och andra lokaler.

Några av de mest prisvärda alternativen är tillverkad av plast . Moderna plastmaterial imiterar stenmönstret ganska bra, men är fortfarande en budgetlösning. Ofta väljs sådana plastpaneler för badrummet och toaletten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller väggalternativen av konstgjord sten bör det noteras att detta är ett dyrt nöje . Sådana paneler är mycket svåra att skilja från äkta sten. Som regel kallas de komposit, i jämförelse med plast har de många fördelar. Och viktigast av allt, de tål perfekt temperaturer även vid 90 grader. Sådana paneler är lämpliga för efterbehandling av köket och för väggar i badrummet, där det vanligtvis är hög luftfuktighet. PVC är ofta närvarande i sammansättningen av sådana kompositpaneler; detta material är inte giftigt och farligt för människor.

Till inredning producerar tillverkare också prisvärda modeller från MDF . Sådana paneler har ett attraktivt utseende, de kan till och med vara bättre än plast, men när det gäller deras egenskaper kommer de aldrig att kringgå konststen.

Alla sorter har sina fördelar och nackdelar, men huvudsaken är att alla modeller har ett brett utbud av färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designalternativ

Ett av de mest sofistikerade alternativen övervägs vit marmor det ser väldigt ädelt ut. Vita väggpaneler i vit marmor kan användas för att dekorera ett klassiskt kök eller sovrum. När du dekorerar ett sovrum med sådana paneler bör stor uppmärksamhet ägnas åt belysning.

Svart marmor ser alltid dyr ut, vilket betonar status som husägare . Denna typ av svarta stenpaneler installeras ofta nära en sittgrupp, i ett vardagsrum eller i ett bibliotek. Som regel används paneler av konstgjord sten, som inte på något sätt är sämre än naturliga när det gäller deras yttre egenskaper. Svart och grå marmorliknande design ser intressant ut i en modern inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beige marmorerade paneler är perfekta för att dekorera ett badrum i varma färger . För att komplettera rummets utseende rekommenderar designers att dekorera inte bara väggarna utan också golvet i marmor. För att spara pengar kan du välja identiska keramiska plattor eller porslin av stengods till väggpanelerna. Ett sådant badrum kommer att visa sig vara kungligt.

Beige marmorliknande väggpaneler används ofta för att dekorera ett rekreationsområde i ett lanthus eller i ett lanthus, som regel föredrar modern design. När allt kommer omkring, med hjälp av stenimitation, kan inte bara den klassiska interiören kompletteras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Väggpaneler i grönt marmorerad ser bäst ut i vardagsrummet eller på kontoret. Du kan dekorera hela väggen under en sten, till exempel under en TV eller en bild. Grönt har många nyanser, vilket innebär att en lugn, mjuk grön färg passar perfekt även i badrummet.

Dekor blå eller ljusblå väggpaneler marmorerad att använda för vardagsrum, stora korridorer, badrum och matsalar. Imitation rosa marmor kan dekorera väggarna i ett modernt rum för en ung flicka eller ett gift par. Rosa paneler ser fördelaktiga ut med gråa; kombinationen av dessa två nyanser är relevant för vissa moderna interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Installationstips

Installationen litar bäst på av specialister. Men om du har grundläggande färdigheter i att arbeta med plast blir det inte svårt att installera väggpaneler av plast. Det viktigaste för detta är att beväpna dig själv med alla nödvändiga verktyg. Vanligtvis installeras väggpaneler antingen med lim eller på svarven . Limmetoden, som namnet antyder, innebär att man fixerar material med en speciell limkomposition. Med dess hjälp kan långsiktig fixering säkerställas. Men med denna metod måste väggarna vara ordentligt förberedda från början.

Ändå är den mest populära metoden fortfarande inte liminstallation, utan installation av paneler på lådan. Plankor kan vara av metall, trä och plast.

Efter montering av lamellerna fästes panelerna på lådan med hjälp av speciella delar. Idag är det dock vanligt att använda speciella infällda infästningssystem.

Rekommenderad: