Marmorflis För Fasader (36 Bilder): Texturerad Efterbehandling Av Husfasader Med Akrylsmulor, Val Av Fasadfärg, Förbrukning Per 1m2

Innehållsförteckning:

Video: Marmorflis För Fasader (36 Bilder): Texturerad Efterbehandling Av Husfasader Med Akrylsmulor, Val Av Fasadfärg, Förbrukning Per 1m2

Video: Marmorflis För Fasader (36 Bilder): Texturerad Efterbehandling Av Husfasader Med Akrylsmulor, Val Av Fasadfärg, Förbrukning Per 1m2
Video: Måla om tidigare behandlad träfasad 2024, Maj
Marmorflis För Fasader (36 Bilder): Texturerad Efterbehandling Av Husfasader Med Akrylsmulor, Val Av Fasadfärg, Förbrukning Per 1m2
Marmorflis För Fasader (36 Bilder): Texturerad Efterbehandling Av Husfasader Med Akrylsmulor, Val Av Fasadfärg, Förbrukning Per 1m2
Anonim

Marmorflis för fasader är en populär designlösning som gör att du kan lägga respekt och chic till en byggnad. Materialförbrukningen per 1 m2 är låg, du kan använda olika metoder för att använda tillsatser av natursten. Valet av fasadfärg, gips eller färdiga paneler är en fråga för husägaren själv, men några rekommendationer för texturerad efterbehandling av hus med akryl- och marmorflis bör beaktas innan arbetet påbörjas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Husets ytterväggar formar sitt utseende, på många sätt sätter tonen för landskapsdesignen och betonar byggnadens arkitektoniska fördelar. Inte konstigt att ägare av förortsfastigheter försöker välja de mest attraktiva och originella inredningsalternativen för sina herrgårdar och stugor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Marmorflis för fasaden på en byggnad kan vara ett bra alternativ till konventionella tegelstenar, gips eller färg.

Det är praktiskt, kräver inte komplext underhåll och presenteras i ett brett utbud av färger och nyanser . En sådan finish är mycket lättare, lätt att installera och behåller naturstenens egenskaper, vilket ger ett originellt utseende även till de enklaste arkitektoniska lösningarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Marmorflis är en biprodukt från bearbetning av naturmaterial . Den har formen av ojämna granulat med en diameter på 2, 5-5 mm eller 5-10 mm, när det gäller råvaror för efterbehandling av basen. Denna storlek gör att du kan säkerställa ytans struktur, väggens inredning blir voluminös och präglad. Naturligtvis kommer fasadens utseende att skilja sig från den monolitiska marmorn, men detta förnekar inte originalets originalitet och dess andra fördelar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett antal uppenbara fördelar med att använda marmorflis kan noteras

  1. Hög styrka . Beläggningen varvat med natursten är slitstark. Den är inte rädd för mekanisk skada.
  2. Skydd mot effekterna av atmosfäriska faktorer . Beläggningen tappar inte färg under påverkan av solljus, skyddas från regn, vind och behåller sin ursprungliga geometri när lufttemperaturen ändras.
  3. Kompatibel med olika typer av material . Efterbehandling kan appliceras på tegel, sten, betong och andra typer av väggar.
  4. Vattenångpermeabilitet . Väggar täckta med stenflis tillåter luft att passera igenom. Mögel och mögel förekommer inte under ytbehandlingen.
  5. Enkel vård . Materialet kräver ingen särskild uppmärksamhet; i händelse av skada kan väggytan enkelt återställas utan att demontera hela fasaden.
  6. Möjlighet att eliminera defekter . Väggdekorationer döljer lätt eventuella oegentligheter, som med andra typer av dekorationer kräver komplext och tidskrävande arbete för att eliminera.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också nackdelar . Bland dem finns förmågan hos ytbehandlingar baserade på marmorflisar i kontakt med metalldelar för att provocera deras korrosion. Förbrukningen av fyllmedlet är också ganska betydande, speciellt vid putsarbete - upp till 4,5 kg per 1 m2. När det gäller att måla eller applicera ett tunt lager av material kan du minska denna siffra till 2,5 kg / m2.

Alternativ för efterbehandling

Den strukturerade beklädnaden av byggnadens fasad med marmorflis kan utföras i olika tekniker. Oftast används specialfärg eller akrylbaserad gips, som gör att du snabbt kan täcka huset med dekorativa ytor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är inte nödvändigt att utföra arbete med tjocka kompositioner på ett nät - det är tillåtet att väggens yta inte är helt plan och slät.

Fasaddekoration baserad på marmorflis för utomhusbruk har ganska stora fraktioner, vilket betonar fyllmedlets naturliga ursprung.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och även i dekorationen kan användas dekorativa moduler, fixerade med en limmetod eller pluggar. Termiska fasadpaneler är enkla att installera, ser attraktiva ut och kan enkelt bytas ut om de skadas . Dessutom ger ett sådant lager ytterligare bullerisolering, lämplig för användning med isolering. En mer detaljerad studie av var och en av dem hjälper till att fatta det slutliga beslutet när du väljer en efterbehandlingsmetod.

Färga

Att dekorera med färg med ett fyllmedel i form av marmorflis gör det möjligt att avsluta en byggnads ytterväggar enklast och snabbast. Sådana material produceras av många tillverkare, inklusive det inhemska märket Imperial . Akrylbas ger snabb torkning av beläggningen. Målning kan utföras på sten, tegel, betong, med eller utan förtoning. Genomsnittlig materialförbrukning är 0,7-1 liter per 1 m2.

Bild
Bild
Bild
Bild

När man använder färg med marmorflis visar sig beläggningen vara matt, grov, men samtidigt kan den tvättas med vanligt vatten . Färgen appliceras i flera lager med mellanliggande torkning på 1 timme. Komplett härdning av kompositionen på fasaden sker efter 24 timmar. Denna finish anses vara universell, den rekommenderas för användning inte bara på byggnadens ytterväggar, utan också inuti offentliga utrymmen.

Bild
Bild

Plåster

Fasadgips med tillägg av marmorflis har blivit populär bland designers och privata husägare. Naturstenskorn fungerar i detta fall som fyllmedel förutom bindemedel och vatten eller andra typer av baser . Oftast är denna typ av gips tillverkad på en akrylbas, den kan ha en extra fuktsäker beläggning för att skydda den från påverkan av atmosfäriska faktorer.

På förpackningen av fasadblandningar med marmorflis i kompositionen måste tillverkarna ange storleken på fraktionerna.

Kompositionen appliceras i ett kontinuerligt lager, i mosaik eller enligt ett visst mönster.

Till exempel kan du markera de utskjutande elementen i byggnadens struktur med en kontrasterande nyans. Tänk på algoritmen för att applicera denna typ av fasadgips.

Träning . Fasaden rengörs från gammal beläggning, smuts, damm. Oegentligheter, flis och andra defekter repareras med cementbruk. Väggarna ska torkas till ett fuktinnehåll på högst 5%.

Bild
Bild
Bild
Bild

Primer applikation . En djupt penetrerande akrylförening används. Det kan appliceras med en färgrulle eller pensel. Proceduren upprepas två gånger. Ytan torkas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tonning av gips . Om blandningen är färgad bereds den i en ton med den volym som krävs för att täcka hela väggen. Detta hjälper till att undvika avvikelser i nyanser i sömområdet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Putsning . Allt arbete måste utföras i 1 mottagning utan att skjuta upp andra dagar. För att applicera blandningen, använd en spatel med en längd av minst 350 mm. Kompositionen gnids in i väggen, jämnt fördelad över dess yta. Det är viktigt att kontrollera tjockleken på skiktet, materialets vidhäftning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Galler . Detta metallverktyg används först efter att huvuddelen av arbetet har slutförts. Väggen får torka och gnugga, vilket tar bort defekter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gipsning av byggnadsfasader med kompositioner baserade på marmorflis är snabb, gör att du kan få ett bra resultat med minimal ansträngning.

Paneler

Fasadvärmepaneler med marmorflis kombinerar fördelarna med natursten och värmeisolerande material. De färdiga plattorna har en tjocklek på 30-100 mm, de innehåller ett lager av polystyren eller mineralull. Värmepaneler kan användas för att omedelbart isolera och dekorera fasaden . Varje produkt väger inte mer än 2,5 kg, fästning är möjlig både med limmetod och med hjälp av pluggar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningen av ytskivor utförs med en akrylbas.

Modulerna behåller god ånggenomsläpplighet och förblir utbytbara under reparationer.

Färgschemat beror på råvaran, oftast används alternativ för klinker murverk, antik, marmor eller monokromatisk.

Bild
Bild

Installation av paneler utförs på betong, tegel, blockväggar. Det enklaste sättet att göra det är med limmetoden. I detta fall är det inte nödvändigt att förjämna ytan, beläggningen kan monteras på kort tid.

Arbetsordningen omfattar flera steg

  • Ytmarkering och panelskärning i storlek .
  • Fästning av startprofil . Den är fäst vid kanten ovanför sockeln med ankare. När du installerar den första raden av brädor är den täckt med polyuretanskum.
  • Fixering av värmepaneler . Det utförs från nedre hörnet och applicerar ett tunt lager lim med en hackad murslev. Den andra raden är monterad ovanför den första, med tanke på sömmarnas geometri och proportionalitet. Varje ny rad jämnas ut.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är också möjligt att fixera marmorflisbelagda värmepaneler med hjälp av skivpluggar . Materialvalet bör göras med hänsyn till typen av väggytor: för porös (luftbetong, skumbetong) är det bättre att ta plattor med mineralullsbas. För monolitisk och tegelisolering är isolering med expanderad polystyren lämplig.

Vackra exempel

Fotogalleriet presenterar alternativ för fasader med marmorflis

Kontrastfinish av fasaden med marmorflis . Den mörkare kanten av hörnen, övergången till sockeln ger byggnaden med lakonisk arkitektur originalitet.

Bild
Bild

Kombinationen av tegelpaneler och marmorflis ger en speciell charm åt husets fasad . Nyanser av efterbehandlingsmaterial väljs harmoniskt och "argumenterar inte" med varandra.

Bild
Bild

Delvis efterbehandling av fasaden och terrassen i huset med marmorflis effektivt kombinerat med moderna arkitektoniska element och panoramafönster. Trädgårdsmöbler ser bra ut mot en färgstark bakgrund.

Rekommenderad: