Kök Gjorda Av Möbelskivor (46 Bilder): För- Och Nackdelar Med Köksapparater, Vi Gör Fasader Med Egna Händer Enligt Ritningarna Steg För Steg

Innehållsförteckning:

Video: Kök Gjorda Av Möbelskivor (46 Bilder): För- Och Nackdelar Med Köksapparater, Vi Gör Fasader Med Egna Händer Enligt Ritningarna Steg För Steg

Video: Kök Gjorda Av Möbelskivor (46 Bilder): För- Och Nackdelar Med Köksapparater, Vi Gör Fasader Med Egna Händer Enligt Ritningarna Steg För Steg
Video: Walmart Kitchen Home Decor | Dinnerware Kitchen Appliances Table Decoration | Shop With Me 2020 2024, April
Kök Gjorda Av Möbelskivor (46 Bilder): För- Och Nackdelar Med Köksapparater, Vi Gör Fasader Med Egna Händer Enligt Ritningarna Steg För Steg
Kök Gjorda Av Möbelskivor (46 Bilder): För- Och Nackdelar Med Köksapparater, Vi Gör Fasader Med Egna Händer Enligt Ritningarna Steg För Steg
Anonim

Att göra möbler med egna händer är en trend i tiden. Hantverkare från YouTube -kanaler och konton i sociala nätverk om reparationer inspirerar och får dig att kavla upp ärmarna. Den är ekonomisk, original, spännande och naturligtvis värd respekt. Om det finns en önskan, intresse och vilja att förstå detaljerna i sådan möbelproduktion hemma, kan du bygga en köksuppsättning av möbelskivor på kort tid.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Ett sådant kök kräver alltid styrka och till och med lite erfarenhet. Men när du ser uppskattningen och förstår hur optimistiska besparingarna blir, finns det definitivt mer entusiasm.

Bild
Bild

De främsta fördelarna med ett kök av möbelskivor:

  • det mest ekonomiska alternativet för en köksuppsättning;
  • du kan verifiera kvaliteten själv - allt material (skivor själva, beslag, färger och lacker) köps av befälhavaren själv;
  • du kan inte välja bland köksalternativen som erbjuds i detaljhandelsnätverket, utan helt planera det enligt dina idéer, önskemål, designkoncept;
  • om du gillar något exempel (ett specifikt kök) är det kanske inte framgångsrikt att söka efter ett liknande i butiken, men upprepning med din egen hand fungerar ofta (till exempel om du gillade köket från en recension på Pinterest);
  • att göra ett headset från grunden är en bra utmaning för dig själv och en framtida anledning till stolthet;
  • resultatet är inte ett typiskt typsnitt, utan ett unikt projekt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelar med ett kök av möblerbrädor:

  • verket är omfattande, mödosamt, dammigt;
  • det är mycket svårt att klara det utan erfarenhet, "från grunden";
  • du kan göra köket ensam, men vanligtvis måste du be din partner om hjälp;
  • tillverkningsprocessen tar minst några dagar - om allt detta händer i en vanlig lägenhet kan du inte klara dig utan tillfälliga besvär;
  • ibland gör människor misstag i beräkningar, vilket gör att de antingen ångrar överskottet eller reser över hela staden och letar efter det verkligen nödvändiga elementet.
Bild
Bild
Bild
Bild

De två främsta orsakerna till ett sådant hemlagat kök är ekonomi och intresse för designprocessen. Om de rör en person, som regel, kan ingenting slå honom från hans planer.

Bild
Bild

Layouttyper

Först föds en idé, sedan ett projekt, och med det, exakta beräkningar. Vi måste tänka på hur det är fasaderna, skåpen som kommer att placeras i köket, det vill säga du måste tänka på layouten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Linjär

Annars kallas det enkelrad. Principen för ett sådant arrangemang av möbler är enkel - köksuppsättningen är installerad längs en vägg. Samtidigt kan kylskåp och spis placeras på diskbänkens sidor. Den största fördelen med en linjär layout är att en sådan lösning är motiverad även i ett litet rum . I själva verket är detta ett universellt alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men det har nackdelar: arbetsutrymmet i detta fall är begränsat, installationen av ytterligare hushållsapparater är svår . Det linjära köket är, kan man säga, det enklaste att tillverka. Idag är projekt utan överskåp efterfrågade, där toppen av köket är öppna hyllor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hörn

Det kallas annars det L-formade köket. En annan mycket vanlig typ av layout, men för mycket blygsamma kök, kan det knappast kallas optimalt. Den är lämplig för medelstora rum, företrädesvis fyrkantiga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Detta alternativ kan definitivt betraktas som ergonomiskt: det är lätt att i ett sådant projekt organisera en korrekt arbetstriangel med spis, kylskåp och diskbänk . Att flytta runt i ett sådant kök är bekvämt. Den största fördelen med hörnköket är en komplett matplats. Nackdelen är att det i ett mycket smalt kök är osannolikt att kunna bygga ett headset. En liknande lösning ser inte helt övertygande ut i ett rymligt kök.

Bild
Bild
Bild
Bild

U-formad

I det här fallet ligger elementen i köksuppsättningen längs tre väggar. Detta är en rationell lösning för att använda golvytan. Varje element i den så kallade arbetstriangeln blir vid en av väggarna.

U-formade kök är en utmärkt lösning för stora rum. Det är osannolikt att möbler kan placeras i små rum på detta sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ö

Detta arrangemang är endast möjligt i ett rymligt kök - från 16 rutor. Oftare väljs detta alternativ om de bestämmer sig för att kombinera köket med matsalen . En ö kallas ett arbetsområde, som tas ut till mitten av köket. Detta kan vara en kombination av en spis och en arbetsyta, ett handfat och en diskmaskin. Och det finns många sådana lösningar - projektet tillåter.

Ökökets största plus är att arbetsområdet får maximal funktionalitet . Även ett stort, något spritt rum blir harmoniskt. Utrymmet är inte uppdelat i separata delar, utan förvärvar helhet. Men för små kök förblir ön en dröm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alternativ för efterbehandling

Oftast är ett kök tillverkat på detta sätt bara lackerat … Detta ökar slitstyrkan på ytorna och gör dem mer attraktiva. Färdiga möbler slipas, beläggs med primer och först lackeras och lämnas för att torka i ett slutet utrymme. Detta är en klassisk, lakonisk lösning som betonar träets naturliga nyans.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat alternativ är fläck . Det är särskilt relevant idag. Om sköldens färg inte passar dig, men det inte finns några alternativ, hjälper färgning med en fläck. Slutligen kan panelmöbler enkelt målas. Och det finns också många alternativ här: i olika färger, med färggradering, artificiellt åldrande, etc. Möbler kan dekoreras med decoupage och först då lackeras - också ett populärt alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Verktyg och materialval

Grundmaterialet är själva möbelskivan. Detta är en plåt gjord av limmade lager av naturligt trä eller komprimerad av träavfall. Oftare tar de sköldar från tall, asp, lärk, björk samt cederträ, ek. Dessa paneler är ganska lätta att hantera. De är miljövänliga, relativt lätta och, viktigast av allt, budgeten.

Bild
Bild

Du kan behöva köpa glas för att dekorera fasaderna. En borrhammare, en byggnadsnivå, en vanlig hammare, en skruvmejsel, en sticksåg etc. kan vara användbart i arbetet.

Vad kommer att finnas på listan över nödvändiga:

  • sköldar;
  • plywoodskivor (för bakväggar);
  • beslag och dörrar (i trenden - rack och pinion);
  • brädor;
  • gångjärn för fästelement, dörrstängare;
  • kvarn;
  • fästelement (skruvar / bekräftelser / skruvar / hörn);
  • borra;
  • hacksåg för trä;
  • självgängande skruvar;
  • skruvmejsel;
  • färg / fläck / lack / impregnering;
  • borstar och rullar för färgning eller färgning;
  • infällbara mekanismer och galler;
  • monteringsskena.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Steg-för-steg tillverkning av en köksuppsättning

Baserat på en färdig skiss måste du hitta detaljer för var och en av köksmodulerna. Uppgifterna är nödvändigtvis numrerade, detta hjälper till att förhindra onödiga misstag och förlora tid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skär ut från möbelskiva och plywood:

  • skåpets sidodelar;
  • bakre plywoodväggar;
  • fasader;
  • bas;
  • hyllor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om köket inte är planerat att vara helt konstruerat med dina egna händer kan sågningen beställas från proffs, det vill säga att det blir lättare att montera det själv.

Här är en steg-för-steg-beskrivning av monteringsstegen

Tabell . Om ett sådant element ingår i headsetet måste du börja med det. Det blir en praktisk, pålitlig möbel. Bordsskivan kan vara rektangulär, rektangulär med rundade hörn, fyrkantig, rund eller oval. Den färdiga bänkskivan är förstärkt med förstyvningsribbor underifrån med stänger. Element för fäststöd med förborrade hål skruvas på det framtida bordet. Efterbehandling i detta fall avser slutlig slipning av ytor och lackering.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Köksskåp . Skärdelarna enligt ritningarna måste anslutas till en ram. Du behöver skruvar och en skruvmejsel. Sidorna måste fästas på baksidan av skåpet, och sedan locket och botten. Det återstår bara att fixa fasaden och stödbenen. Om strukturen är mobil är det idealiskt om hjulen blir stödet. Skåpet är slipat, lackerat eller målat. Ett handtag är fäst på skåpet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gångjärniga element . Dessa är praktiska och rymliga hyllor och skåp. De är de enklaste att göra, särskilt öppna hyllor. Men det är inte möjligt att korrekt beräkna vikten av strukturen, dess operativa förmåga och inte för alla. Det är nödvändigt att på förhand bestämma vad som ska förvaras i skåp eller på hyllor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förresten, öppna hyllor i köksenheter är nu mycket populära, eftersom de betonar enkelhet och bekvämlighet. Ja, du kan behöva ge upp för mycket, göra en granskning i köket . Men å andra sidan, på dessa hyllor, ser inredningen naturlig ut i form av samma rätter, levande växter, behållare med spannmål. Interiören behöver inte ytterligare dekoration - allt är enkelt och naturligt. Men besparingarna vid köp av material för att göra ett kök med egna händer blir betydande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ibland bestämmer ägarna att inte göra ett bord för headsetet, utan en slags bardisk, som ligger mot en av väggarna . För ett mycket litet kök är detta en bra lösning. Du kan göra samma sak med fönsterbrädan och ersätta den med en bordsskiva.

Bild
Bild
Bild
Bild

För information om hur man gör en köksuppsättning av möbelskivor med egna händer, se nästa video.

Rekommenderad: