Polypropylenfilm: Biaxiellt Orienterad Och Gjuten Film, CPP Och Andra Typer Av Film För Utskrift, GOST

Innehållsförteckning:

Video: Polypropylenfilm: Biaxiellt Orienterad Och Gjuten Film, CPP Och Andra Typer Av Film För Utskrift, GOST

Video: Polypropylenfilm: Biaxiellt Orienterad Och Gjuten Film, CPP Och Andra Typer Av Film För Utskrift, GOST
Video: BOPP Biaxially Oriented Polypropylene Film Manufacturer China 2024, Maj
Polypropylenfilm: Biaxiellt Orienterad Och Gjuten Film, CPP Och Andra Typer Av Film För Utskrift, GOST
Polypropylenfilm: Biaxiellt Orienterad Och Gjuten Film, CPP Och Andra Typer Av Film För Utskrift, GOST
Anonim

I det moderna livet är det mycket viktigt att veta allt om polypropenfilm. Det finns biaxiala orienterade och gjutna filmer, CPP och andra typer av film för utskrift. Det är också nödvändigt att studera informationen från GOST och syftet med detta material i praktiken.

Bild
Bild

Vad det är?

De viktigaste egenskaperna hos en polypropenfilm är dess utmärkt täthet och ogenomtränglighet för vatten . Med dess hjälp säkerställs också livsmedelsprodukter, andra varor och material. Polypropylenhöljet används inom bygg- och reparationsindustrin. Det dämpar på ett tillförlitligt sätt främmande buller. Produktionsmetoderna beror på den specifika typen av material.

Tillsammans med variationen av bearbetningsmetoder och grundkomponenter förmedlas de erforderliga egenskaperna med hjälp av speciella tillsatser .… Oftast erhålls materialet med den så kallade extruderingsmetoden. Särskild bearbetning och sofistikerad teknik säkerställer utmärkta förpackningsegenskaper . Polypropylens sammansättning innehåller endast kol och väte, vilket garanterar maximal säkerhet för detta material.

Eftersträckning i två axlar ger jämförande lätthet i förhållande till konkurrerande material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Biaxiellt orienterad polypropenfilm (förkortad som BOPP eller, på latin, BOPP) är idealisk för flexibla förpackningar . Samma typ av material kan också kallas biaxiellt orienterad polypropen. Sträckning i två axlar garanterar inte bara lätthet, utan också utmärkt produktstyrka. Det orienterade materialet kallas kort för OPP. Varianten utan orientering brukar kallas CPP, det kallas också "kast".

Enkel typ PP är betydligt överlägsen andra polymerer som används för förpackning. Det är starkare än polyvinylklorid eller polyeten av HDPE -kvalitet. Detta transparenta material ser också ganska estetiskt tilltalande ut. Utöver det kan du skriva ut texter och bilder. Laminering och applicering av ett metallskikt är helt tillåtet; relativt billig produkt är lämplig för:

  • förvaring av olika typer av livsmedel;
  • förpackning av tryckta publikationer och brevpapper;
  • använd som behållare för textilier, blommor, medicinska förpackningar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Och ändå har polypropenfilmen som är utsträckt i två axlar utan tvekan mycket bättre egenskaper .… Bland de kommersiellt tillgängliga filmerna har endast PET jämförbar styvhet och styrka. Därför är en sådan produkt lämplig för användning på höghastighetsförpackningslinjer. Den karakteristiska egenskapen är ytans glans.

Polypropylen kommer att klara nedkylning till -50 och uppvärmning upp till +100 grader. Därför kan du säkert använda den för förpackning av produkter som utsätts för kraftig frysning. Filmens barriäregenskaper är ganska höga. Det hämmar effektivt syre och koldioxid. Materialet är immun mot UV -strålning och kontakt med vatten. Jämförelse av BOPP med andra material visar att denna film överför:

  • 3 gånger mindre än den vanliga polyetenen;
  • 5 gånger mindre än polyetylentereftalat;
  • 6 gånger mindre än polyvinylklorid.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hon saknar helt sin egen lukt. Det används ofta för flexotryck. Skärning och svetsning av materialet är tekniskt extremt enkelt. BOPP har också en klart justerbar krympning. Du kan ställa in den exakta nivån för att följa de förpackade föremålen.

Tjockleken kan variera från 12 till 40 mikron. Den tillåtna bredden är från 1 till 150 cm . För tryckändamål används självhäftande film i stor utsträckning. Frostbeständigheten för detta alternativ är åtminstone inte sämre än för andra lösningar. Med vidhäftning kan beläggningen användas med förtroende på både släta och grova underlag. Materialet är ganska lämpligt för automatiska märkningslinjer; det finns lösningar med vita och metalliska basfärger.

Denna produkt omfattas av strikta GOST R 58061 - 2018. Standarden anger följande typer av filmlindning:

  • duk;
  • halvärm;
  • vanlig ärm;
  • vikt eller dubbelvikt ärmtyp.
Bild
Bild
Bild
Bild

Grundläggande standardiserade parametrar:

  • förlängning vid paus;
  • styrkan hos svetsade sömmar;
  • grumlighet hos den transparenta delen (i procent i förhållande till ljusflödet);
  • statiska och dynamiska friktionskraftkoefficienter;
  • aktivering av ytan på de behandlade sidorna;
  • syrepermeabilitet;
  • permeabilitet för vattenånga;
  • termisk krympningsnivå;
  • densitet.
Bild
Bild

Utnämning

BOPP -film kan vara transparent, tillverkad i ett lager … Denna monofilm har ingen termiskt svetsad del. Det kallas ibland för blomsterförpackningar. Förutom inomhusblommor är denna lösning utmärkt för presentförpackning och laminering. Det är bekvämt att packa olika tillverkade varor i BOPP monofilm; den används också för fotoalbum. Denna produkt kan också vara en bra "bas" för tejp och skotband. Bristen på svetsning är dock definitivt en stor nackdel. En mer attraktiv lösning i detta avseende är ko-extruderingsmodifieringen med två termiskt svetsade lager.

Detta material har utmärkt glidning och svetsbarhet. Det kännetecknas av ökad transparens.

Bild
Bild
Bild
Bild

Därför rekommenderas en sådan ändring för tillverkare som vill visa sin produkts utseende och visa det positivt bland konkurrenterna. Denna lösning kommer att göra:

  • för konfektyr;
  • bulkprodukter;
  • brevpapper;
  • textilprodukter;
  • parfymprodukter;
  • kosmetika.

Pärltypen av film har en pärlemoraktig eller vit färg. Det är ett treskikts konglomerat, varav ett av skikten har mikroskopiska porer. Det är detta lager som bildar "pärlfärgen". Filmen i denna kategori är placerad:

  • glass;
  • ostmassa;
  • konfektyrprodukter;
  • etiketter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rullfilm kan användas för att skriva ut olika texter och bilder . Bilder bildas med hjälp av flexografitekniken. Denna lösning säkerställer färgrikhet och unikhet hos den skapade tomten. Lätt att få skarpa utskrifter av hög kvalitet . Separat är det värt att nämna den metalliserade filmen; det skiljer sig från ett transparent trelagsprov genom att använda aluminiumsprutning. "Winged metal" garanterar anständiga barriäregenskaper i förhållande till syre, vattenånga. Det håller perfekt ljus och är inte mottagligt för bildandet av bakteriekolonier.

Den metalliserade förpackningstypen kommer att förlänga matens hållbarhet och bromsa fettspridningen. Krympomslag kallas ibland "tobak", eftersom det oftast används för att placera cigaretter. Även denna typ av material används för CD -skivor och te. Perforerade BOPP-filmer har relativt små öppningar (0,3-1,2 mm). Dessa hål är gjorda med "varm perforering". Det garanterar produktens styrka och estetiska dragningskraft.

Perforering ger "andning" av den inre volymen. Denna lösning är optimal för växtprodukter, köttprodukter och fiskprodukter.

Rekommenderad: