Hur Man Monterar En Sifon? Funktioner I Korrekt Montering Av En Halvautomatisk Sifon För Handfat I Kök Och Badrum. Insamlingsschema För VVS Och Andra Sifoner

Innehållsförteckning:

Video: Hur Man Monterar En Sifon? Funktioner I Korrekt Montering Av En Halvautomatisk Sifon För Handfat I Kök Och Badrum. Insamlingsschema För VVS Och Andra Sifoner

Video: Hur Man Monterar En Sifon? Funktioner I Korrekt Montering Av En Halvautomatisk Sifon För Handfat I Kök Och Badrum. Insamlingsschema För VVS Och Andra Sifoner
Video: A STAINLESS STEEL KITCHEN SINK INSTALLATION 2024, April
Hur Man Monterar En Sifon? Funktioner I Korrekt Montering Av En Halvautomatisk Sifon För Handfat I Kök Och Badrum. Insamlingsschema För VVS Och Andra Sifoner
Hur Man Monterar En Sifon? Funktioner I Korrekt Montering Av En Halvautomatisk Sifon För Handfat I Kök Och Badrum. Insamlingsschema För VVS Och Andra Sifoner
Anonim

Att montera en sifon är en extremt enkel process som nästan alla ägare kan hantera. Moderna sifoner är mycket enkla att montera och kräver inte mycket ansträngning och tid.

Bild
Bild

Utnämning

Det är omöjligt att föreställa sig ett modernt kök eller badrum utan denna enhet. En sifon är ett krökt rör genom vilket vatten från ett handfat eller badkar går ner i avloppet. En speciell böj på röret är utformad för att förhindra att obehagliga lukter kommer in i rummet . Dessutom förhindrar vissa modeller blockeringar. De har vanligtvis speciella sedimentationstankar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Genom sin design är sifonerna indelade i korrugerade, rör- och flaskhävertar.

Bild
Bild

Korrugerad modell

Det är en av de mest populära och enkla att montera. Sådana sifoner är en slang som lätt böjer sig och tar den form som krävs. Med hjälp av speciella klämmor fixeras röret i ett läge. Dessa modeller kan enkelt tas bort och rengöras vid behov.

Fördelar:

  • kompakthet: den korrugerade modellen tar lite plats under diskbänken;
  • enkel montering och användning;
  • slangen kan böjas eller göras längre eller kortare.

Minus:

  • från konstant exponering för höga temperaturer kan korrugerad slang deformeras och förlora den nödvändiga formen;
  • Fett och smuts kan ansamlas i rörets veck, vilket kan leda till blockeringar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Rörhäver

De är ett rör tillverkat av olika sektioner, som vid montering har en S-form. Tidigare var sådana modeller mycket efterfrågade, men med tillkomsten av korrugerade modeller bleknade de i bakgrunden. Ändå är rörmodeller fortfarande populära idag.

Fördelar:

  • ha en tydlig fixering;
  • har hög hållfasthet;
  • motstånd mot blockeringar.

Minus:

  • om det blir nödvändigt att rengöra denna version av sifonen, måste röret demonteras delvis;
  • tar mycket plats under diskbänken.
Bild
Bild
Bild
Bild

Flaskhävert

Den skiljer sig från de tidigare versionerna genom att den har en speciell sump. Sumpen kan lätt vridas om det behövs. Denna modell är perfekt för diskbänken. På den moderna VVS -marknaden kan du hämta en metall- eller plastflaskhävert.

Fördelar:

  • vanligtvis har sådana modeller två kranar - om det behövs kan du ansluta till exempel en tvättmaskin till sifonen;
  • om något föremål av misstag faller i diskbänken kommer det att falla ner i flaskdelen av enheten, där det lätt kan nås;
  • förhindrar blockeringar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Andra modeller

Förutom ovanstående designalternativ kan platta och dubbla sifoner noteras. De förra är vanligtvis installerade för att tömma vatten från duschkabinen, och de dubbla är utformade för dubbla handfat.

Överflödeshäver används vanligtvis för diskbänkar . Ett överflöde är en anordning som hindrar vatten från att nå kanterna på diskbänken.

Dessutom kan sifonerna skilja sig åt i materialet som används för att göra dem.

Ett av högklassiga sifonalternativ är mässingsmodeller. Deras pris är ditt för resten, men livslängden och tillförlitligheten överstiger andra modeller. Sådana sifoner är täckta med en speciell beläggning som hindrar metallen från att oxidera.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att notera produkter tillverkade av icke-järnhaltiga metaller eller stål. VVS -sifonen i koppar används vanligtvis uteslutande som ett konstruktionsdrag. Att ta hand om honom är ganska noggrant. Detta inkluderar också bronsmodeller, som ger ett estetiskt utseende, men kräver underhåll och inte är så enkla att installera.

Stålprodukter har en lång livslängd och ett högt pris . För att installera en sådan modell måste du också veta de exakta måtten på det framtida röret, eftersom stål, till skillnad från korrugering, inte böjer sig.

Gjutjärnsprodukter har använts tidigare. Tillförlitligheten hos sådana sifoner är mycket hög, men montering är extremt svår. Många människor tenderar att byta gjutjärnsprodukter till plastprodukter. Med demontering av gjutjärnsdelar kan det också uppstå problem. För deras fästning användes tidigare en cementlösning, som vid utbyte måste brytas.

Sifoner i plast är lätta att montera och attraktiva i pris. PVC -modeller har en ganska lång livslängd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Automatiska eller halvautomatiska sifoner

De är en ganska ny produkt på VVS -marknaden. Sådana enheter installeras i badrummet eller duschen. På toppen av sifonen finns ett speciellt lock som, när det pressas, sänks och vatten samlas upp. I automatiska sifoner stiger locket av sig själv med en stor mängd vatten för att förhindra översvämning. I halvautomatisk händer detta när du trycker på den igen.

Sifonen för ett runt handfat skiljer sig inte från en vanlig. Därför kan vilken sifon som helst installeras på en diskbänk med en rund skål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Standard enhet

Standard sifon består av följande komponenter:

  • utloppsrör;
  • gummipackningar;
  • stora muttrar för fästelement;
  • dragskruvar;
  • avlopp av metallgaller;
  • korrugerad slang eller styva rör.

Beroende på typ av sifon kan det finnas ytterligare detaljer. Till exempel har automatiska och halvautomatiska modeller en mer komplex design. Och monteringsprocessen är svårare än för vanliga typer av sifoner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man monterar?

Det är inget komplicerat i monteringen av denna enhet. För att montera moderna sifoner behöver du inte fylla på med ett stort antal verktyg, eftersom nuvarande modeller enkelt kan monteras för hand. En skruvmejsel kan vara till nytta i vissa skeden av monteringen.

Det rekommenderas att inte använda tätningsmedel vid montering av sifonen . Många konstruktioner är ganska pålitliga och behöver inte ytterligare läckskydd. Och om du använder ett tätningsmedel kan det i framtiden bli svårt att demontera sifonen för rengöring.

Vanligtvis bifogas ett monteringsschema till varje modell i satsen, som visar alla steg steg för steg. Samlingsinstruktionen visar tydligt hur man fixar delarna.

Bild
Bild

Innan själva monteringen bör du se till att alla komponenter finns och att det inte finns några defekter på dem. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt gummipackningar - de ska inte ha skåror och sprickor. Det rekommenderas att bära handskar och ha ett andningsskydd nära till hands för säkerhets skull.

  1. Först installeras ett galler med en speciell packning på diskbänken.
  2. Ett dräneringsrör installeras från botten av diskbänken, som dras åt med en skruv.
  3. Därefter installeras flaskdelen av sifonen på avloppsröret.
  4. Ett lock är installerat på botten av flaskdelen, som också har en gummipackning.
  5. Därefter fästs utloppet, som förbinder sifonen och avloppet.
Bild
Bild

Separat bör det sägas om montering av en halvautomatisk sifon. Eftersom dessa modeller har ytterligare delar blir deras montering mer komplicerad. För att korrekt montera en sådan sifon måste du följa en viss algoritm.

  1. Först är det nödvändigt att ansluta grenröret och enhetens centrala överflöde.
  2. Sedan monteras ett filter på överflödet och en dubbel tätning installeras på avloppet.
  3. Därefter ansluts den rörliga justeringskabeln till metallskydden.
  4. Sedan installeras de på avloppshålet.
  5. Strukturen är fäst vid överflödet med bultar.
Bild
Bild

Som du kan se från ovanstående steg är montering av en sifon ett extremt enkelt förfarande som enkelt kan hanteras. Det viktigaste är att fixa alla delar säkert och glöm inte gummipackningarna för att undvika läckage.

Hur rengör jag röret?

Idag finns det ett stort antal olika kemikalier för blockeringar. Men det är viktigt att uppmärksamma deras sammansättning - alltför kaustiska rengöringsmedel kan skada röret. Ett bevisat populärt sätt att hantera blockeringar är en lösning av ättika och läsk. I det här fallet hälls först cirka 1/2 kopp läsk i diskhålets dräneringshål och sedan hälls ättika i röret i samma volym. Efter ett tag måste avloppet spolas med varmt vatten.

Viktigt: försök inte blanda ättika med läsk innan du lägger dem i avloppet - detta är fullt av stora problem och eventuellt brännskador, eftersom reaktionen av deras interaktion helt enkelt är oförutsägbar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om blockeringen inte avlägsnas på något sätt, hjälper det bara att demontera röret.

Korrugerade rör är lätta att vrida och räta ut . Det raka röret kan rengöras med vanligt varmt vatten eller en lösning av bakpulver och ättika.

Rörmodeller demonteras bit för bit. Varje sektion rengörs separat.

Flaskmodeller utsätts sällan för blockeringar, men om det behövs kan de också enkelt avvikas och rengöras.

Som du kan se är det inget svårt vid självmontering av en sifon eller dess underhåll. Dagens enheter monteras enkelt för hand och har alltid monteringsanvisningar.

Rekommenderad: