Sand För Barns Sandlådor: Vilket är Bättre, Kvartsvitt I Påsar Och Andra Typer För Barn, Behandlingsregler

Innehållsförteckning:

Video: Sand För Barns Sandlådor: Vilket är Bättre, Kvartsvitt I Påsar Och Andra Typer För Barn, Behandlingsregler

Video: Sand För Barns Sandlådor: Vilket är Bättre, Kvartsvitt I Påsar Och Andra Typer För Barn, Behandlingsregler
Video: Build Your Own DIY Sand Pit Seat | Outdoor | Great Home Ideas 2024, Maj
Sand För Barns Sandlådor: Vilket är Bättre, Kvartsvitt I Påsar Och Andra Typer För Barn, Behandlingsregler
Sand För Barns Sandlådor: Vilket är Bättre, Kvartsvitt I Påsar Och Andra Typer För Barn, Behandlingsregler
Anonim

Sandlådan kommer att vara ett bra ställe där barn i alla åldrar kan utveckla finmotorik i sina händer och sin fantasi. I artikeln kommer vi att överväga vilken typ av sand att fylla den färdiga ramen med så att barnet inte bara är bekvämt, utan också säkert att spela.

Bild
Bild
Bild
Bild

Primära krav

För att avgöra hur bra grunden är för den framtida sandlådan är det nödvändigt att testa den mot flera kriterier

  • Färg … Naturmaterial karakteriseras som ljusbrunt, gulaktigt eller rödaktigt. Alla andra nyanser kan tyda på att den innehåller oönskade föroreningar som kan skada barnet. Om du vill diversifiera spelet för barn kan du använda regnbågssand (färgad). Dess färgning utförs med säkra färgämnen.
  • Renhet … Det mesta av soporna finns i materialet med flodursprung, så du måste se till att det tvättas och antänds i förväg. Detta kommer att bli av med skal med vassa kanter, svavel och nålstenar och desinficera det också från virus och bakterier.
  • Storleken … Det mest acceptabla är sandkorn med en diameter på 1 till 3 mm. De större kommer att vara obekväma för lek, medan de mindre kommer att bilda en sandig suspension som lätt kan komma in i barnets ögon och lungor, vilket kan orsaka sjukdom. Barnsand skiljer sig från byggsand just genom att den inte har sådant sanddamm. Det rekommenderas att använda homogen sand, det är mest mottagligt för skulptering.
  • Certifiering … Alla nödvändiga egenskaper återspeglas i materialcertifikatet. Om säljaren inte äger denna dokumentation är det bättre att avstå från att köpa varor av honom. Certifikatet måste innehålla en indikation på att denna sand är avsedd för fyllning av barnlådor. En sådan indikation indikerar att den nödvändiga forskningen har utförts, vilket resulterat i att inga radioaktiva partiklar eller giftiga ämnen har identifierats.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa typer av sand kommer att betraktas som ett dåligt alternativ för sandlåda. Låt oss lista dem.

  • Fjäll … I sådana finns det en ökad radioaktiv bakgrund (ett naturfenomen), vilket kan påverka barns hälsa negativt. Användning av bergssand är förbjuden enligt lag, eftersom den avger naturlig strålning.
  • gammal … Hängande sand bör regelbundet ersättas med nyförd sand i enlighet med GOST 8736-93.
  • Det liknar damm i konsistens . Detta är fel, det måste vara kornigt.
  • Stenbrott oraffinerat . Sådan sand innehåller många skadliga föroreningar.
  • Krossad … Dess sandkorn har många vassa kanter. Sådan sand kan skada ögonen om den kommer i kontakt med barnets ansikte.
  • Ej värmebehandlad . Denna sand är ett idealiskt hem för maskar, farliga virus och bakterier. Det kan inte användas utan att skada barnets hälsa.
  • Representerar konstruktion granulering screening . Skiljer sig i en smutsig struktur.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den bästa grunden för barnens sandlekar är flod eller karriär , men förtvättad sand. Sådan sand bildar en homogen, ren, ofast massa, och dess sandkorn kännetecknas av frånvaron av skarpa hörn och kanter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt av arter

Det finns flera typer av sand, de skiljer sig åt i sina egenskaper. Och de är i sin tur helt en återspegling av platsen för utvinning och bearbetningsteknik.

Bild
Bild

Kvarts

Denna sand är miljövänlig, vilket gör den säker för barns hälsa . Den kännetecknas av sin mjölkvita nyans, så det är lätt att känna igen den bland andra arter. Tillverkad genom att krossa och sprida vit kvarts. Ett utmärkt val för en sandlåda, eftersom den uppfyller alla lagkrav. Den har en enhetlig struktur och fäster mycket bra vid återfuktning. Under produktionen genomgår den flera steg av rengöring, så den innehåller inte onödigt skräp och oönskade föroreningar . För ytterligare desinfektion kalcineras ren vit kvartssand. Denna process utförs genom långvarig värmebehandling. Således utförs desinfektion, torkning av sanden och dess härdning. Den enda negativa egenskapen är dess pris. För detta pris kommer dock sandlådan att fyllas med förstklassigt material som kommer att tilltala barn och lugna vuxna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nautisk

Denna sand har alluvialt ursprung och är perfekt för utomhus sandgropar. Det är en extremt säker bas för barns spel . Det lämpar sig bra för modellering i vått tillstånd, det är miljövänligt.

Efter regn torkar materialet snabbt, vilket förhindrar att olika oönskade mikroorganismer växer i det. Det måste dock bytas ut dagligen, eftersom djurutslag kan ackumuleras i det.

Bild
Bild

Flod

Denna sand är ett billigt fyllningsalternativ för sandlådor utomhus .… Dessutom är det miljövänligt. Det kan dock innehålla onödiga element (små stenar eller skalpartiklar), som kan skada barnet. Detta måste undvikas, och därför rekommenderas att bara köpa tvättad flodsand, eller sålla själv. Vid korrekt hantering kommer det inte att skada eller fläcka ditt barn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Karriär

Den bryts i stenbrott med hjälp av specialiserad hydromekanisk utrustning, som förstör berget och förvandlar den till en fin granulär form. I samband med denna gruvteknik är det klart sand fås fritt från oönskade föroreningar och överflödigt skräp … Den har en rödaktig nyans, vilket indikerar närvaron av lerpartiklar i kompositionen. Sådan sand blir smutsigare mer, men det möglar bättre och håller formen längre, vilket kommer att tilltala barn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

När du väljer sand bör du först och främst fokusera på dess fuktighet … Det måste vara torrt. Om den är våt eller till och med våt måste du kringgå en sådan produkt. Saken är att det är svårt att bedöma egenskaperna hos våt sand, och du måste ta säljarens ord för det. Även om han säger att efter att ha torkat denna sandlåda kommer att vara bättre än alla andra, är detta långt ifrån alltid sant. Det är bättre att välja en torr och kontrollera alla nödvändiga egenskaper själv.

Det är lämpligt att ta sanden i påsar. Detta kommer att se till att ingen har rört eller spädt det med andra arter. Påsarna väger 25 och 50 kg, vilket gör att de enkelt kan laddas och transporteras till sandlådan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ibland händer det att barn måste vänta ut sjukdom eller dåligt väder hemma. Då kan du använda sand för hemmasandlåda … Som regel är ett sådant fyllmedel färgat, vilket glädjer ögat, men du kan hitta alternativ för en standardfärg (vit eller gul). Många hemmagjorda babysandföretag använder en kvartsbas. Den är "gjuten" tack vare bindemedelspolymererna, som är idealiska för barn för rekreation och underhållning hemma.

Det är bekvämt att lagra sådan sand, den läggs helt enkelt i en behållare och täcks med ett lock . Det blir inte smutsigt, fastnar inte i dina händer. Kinetik tillåter honom inte att skilja sig, vilket också är ett tveklöst plus: efter att ha lekt med sådan sand behöver rummet inte rengöras, eftersom barnen fysiskt inte kunde sprida det. Du behöver bara plocka upp de sällsynta fallna klumparna - och rummet är rent igen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färgad sand kan också köpas till sandlådan i landet . När du väljer en grund för en utomhus sandlåda finns det vissa regler att vara medveten om. Så storleken på fraktionen bör vara från 1 till 3 mm. På grund av sin vikt stiger sandkorn upp till 1 mm i diameter lätt upp i luften som en suspension, som tränger in i ögonen, irriterar och skadar hornhinnan och lungorna, täpper till dem och orsakar sjukdomar. Sand med en bråkdel av mer än 3-5 mm upphör att mögla och är inte intressant för barn.

Bild
Bild

Vanligtvis tas sanden omedelbart rödglödande , vilket eliminerar behovet av ytterligare värmebehandling, vilket är omöjligt i stora mängder hemma. Du ska inte ta mycket billig sand, även om säljaren berömmer den på alla möjliga sätt . Troligtvis klarade den inte nödvändiga tester och forskning, och personen som implementerade den fick inte nödvändiga certifikat för försäljning. Det är bättre att inte snåla med fritiden och säkerheten för dina barn - och köpa en dyr men testad och certifierad produkt.

Bild
Bild

Hur sköter man sand?

För att sanden alltid ska vara ofarlig och glädja barn, du måste följa råd för vård, samt känna till reglerna för behandling.

Det minsta man kan göra är utrusta sandlådan med speciella lock och höga sidor . Stängda lock skyddar sandlådans fyllmedel från olika skräp och biologiska element som kommer in i det. Sidorna tillåter inte att sanden får tillräckligt med sömn utanför spelområdet, vilket i sin tur kommer att rädda den från uppkomsten av oönskade föroreningar. Det är också värt att överväga att det är bäst att omge sandlådan med en speciell ofarlig beläggning, från vilken det kommer att vara möjligt att samla sönderfallande material utan större skada.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att skydda sand från fukt och damm kan du använda presenning … Om allt detta inte är gjort kommer skadliga mikroorganismer att börja i sanden och oönskade element kommer att dyka upp. Sådan sand kan rengöras genom att kalcinera och sikta den. Det kan också sköljas för att ta bort relativt stora skräp.

Även om materialet desinficeras och bearbetas i rätt tid kommer det att samla upp smuts eller damm i sig. På grund av detta förekommer fortfarande skadliga mikroorganismer som kan bli patogener hos barn, och själva sanden kommer att sluta vara klibbig och vacker. Det är tillräckligt att byta fyllmedel en gång om året . För detta ändamål räcker det med 2-4 kubikmeter material, förutsatt att sandlådan är avsedd för privat bruk. Djupet på sandvallen bör vara från 10 till 15 cm. Denna mängd kommer att räcka för att barnet ska få nog av det. Och det blir lättare för vuxna att rengöra sanden.

Bild
Bild
Bild
Bild

En bra lösning för att minska den totala graden av sandförorening är skapa grönområden runt sandlådan … Poängen är inte bara att förbättra webbplatsen, utan också att minska mängden barmark runt omkring. Detta förhindrar att överflödig smuts hamnar i sanden. Själva sandlådan bör vara utrustad längre från parkeringslinjen.

Rekommenderad: