Hur Mycket Sand Behöver Du För En Sandlåda? Hur Beräknar Man Volymen Sand I Kg För En Barns Sandlåda? Antal Påsar Med Olika Sand

Innehållsförteckning:

Video: Hur Mycket Sand Behöver Du För En Sandlåda? Hur Beräknar Man Volymen Sand I Kg För En Barns Sandlåda? Antal Påsar Med Olika Sand

Video: Hur Mycket Sand Behöver Du För En Sandlåda? Hur Beräknar Man Volymen Sand I Kg För En Barns Sandlåda? Antal Påsar Med Olika Sand
Video: Babblarna leker kurragömma i sandlådan - Lek med oss barnprogram 2024, April
Hur Mycket Sand Behöver Du För En Sandlåda? Hur Beräknar Man Volymen Sand I Kg För En Barns Sandlåda? Antal Påsar Med Olika Sand
Hur Mycket Sand Behöver Du För En Sandlåda? Hur Beräknar Man Volymen Sand I Kg För En Barns Sandlåda? Antal Påsar Med Olika Sand
Anonim

Alla lekplatser måste ha en sandlåda. Tack vare denna typ av underhållning utvecklar barn fina motoriska färdigheter i händer, fantasi, till och med kommunikationskunskaper. När allt kommer omkring leker i sandlådan, bygger påsktårtor eller slott kommunicerar barn aktivt med varandra.

Och hur mycket tid som helst har gått kan inte en enda pryl ersätta sådan "levande" kommunikation i sandlådan, där varje barn får ett hav av känslor och glädje av resultatet han ser. Och förresten, vi är vana vid att se sandlådor främst bara på offentliga lekplatser, och du kan installera det på gården till ett privat hus eller sommarstuga, även i en lägenhet. Det återstår bara att förstå hur mycket sand som behöver hällas där.

Bild
Bild

Vad påverkar volymen?

Sandlådor är gjorda i olika former, och de skiljer sig åt i storlek. Till exempel för ett rum är ett sandlåda-bord perfekt; du kan också få mini-pooler av plast. Dessa strukturer tar inte mycket plats, är lätta att bära och barnet kommer att njuta av inte mindre än stora sandlådor på gården.

För att välja en modell för huset måste du fokusera på hur mycket utrymme du kan ge för denna installation i rummet . Men för gatan beaktas antalet barn som kommer att leka i sandlådan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vanligtvis beaktas följande beräkningar vid bestämning av volymen: ett barn måste vara minst 1, 44 meter . Det vill säga sandlådan för en bebis ska vara 1, 2 meter bred och lång. Därefter multipliceras med det uppskattade antalet barn som ska passa in i det. I höjd överstiger dessa strukturer vanligtvis inte 0,3 meter . Det finns modulära sandlådor: deras storlek och form kan ändras med hjälp av ytterligare element.

Oavsett sandlådans form och storlek måste du noga överväga dess placering och fyllning med sand. Platsen måste vara på en säker och skuggig plats. Förresten, moderna standardlådor har tak.

Bild
Bild

Men när det gäller att fylla den med sand måste du veta att du inte kan fylla sandlådan helt med sand - så det kommer att vara obekvämt för barn att leka i den, som med en liten mängd av den.

Det bästa alternativet är att fylla strukturen 2/3 av dess höjd.

Bild
Bild

Hur många olika sorters sand behöver du för en sandlåda?

För att förstå hur mycket sand som ska hällas i en barnsandlåda på landet, du måste beräkna volymen . Alla vet hur man gör - det här är skolmaterial: multiplicera bredden, längden på sandlådan och sandlagrets höjd, eller beräkna ytan på strukturen och multiplicera resultatet med önskad fyllningshöjd.

Vi omvandlar de resulterande kuberna till kilogram. Men för detta måste du veta sandets specifika vikt (bulkdensitet), för varje art varierar denna indikator inom 400-1800 kg / kubikmeter. Därav den olika mängden sand som kan krävas, till exempel för identiska sandlådor. Sandens specifika vikt eller bulkdensitet anges på påsarna.

Bild
Bild

Om du bestämmer dig för att köpa sand direkt från stenbrottet, måste du sålla det, och där är specialisterna också skyldiga att ge dig svar på dina frågor. Det är också nödvändigt att uppmärksamma åldersgruppen för dem som sandlådan tillverkas för.

Bild
Bild

Sandlådasand är vanligtvis uppdelad i två typer

  1. Finkornig (finkornig) tillhör kategorin böter med en kornstorlek på 0,05 till 0,5 mm. Detta material är formbart när det skulpteras, det är skonsamt och perfekt för små barn.
  2. Medium och grovkornig tillhör kategorin grov fraktion med en sandstorlek från 0,5 till 2 mm. Detta material är lämpligt för utomhusspel för äldre barn.
Bild
Bild
Bild
Bild

Så i de finkorniga är densiteten högre än i kategorin av den grova fraktionen (följaktligen kommer det att behövas mer för att fylla samma strukturer än de grovkorniga). Denna indikator är ännu högre i kvartssand.

Vanligtvis är sandlådor täckta med kalcinerad kvartssand eller siktad flodsand.

Det finns fler sandkorn i kvartssand, det är dyrare än flodsand och är rött, blått, lila. Men den här typen av sand håller inte sin form, även om den blir blöt.

Hur beräknar man kvantiteten?

Vid beräkning av mängden sand är det viktigt att förstå att volymen inte är lika med tonnaget . Till exempel kan en kubikmeter innehålla från 400 kg till 1,8 ton sand. Så, låt oss avslöja sandlådans volym för ett barn (1, 2x1, 2). Ytan är 1,44 m, denna indikator multipliceras med fyllningsdjupet (inte att förväxla med den totala höjden, fyllningsdjupet är 2/3 av höjden), till exempel med 0,3 meter (30 cm), och vi får volymen - 0,432 cub. m.

Bild
Bild

För att omvandla kuber till kilo måste du känna till sandens specifika vikt . Med en densitet på 1500 kg per 1 kubikmeter får vi en koefficient på 1,5 (respektive 1700 kg per 1 kubikmeter - 1, 7 och så vidare), multiplicera koefficienten med volym och få (1,5x0, 432) 0,648 ton sand eller 648 kg.

Det är exakt hur mycket sand som behövs för att fylla sandlådan för ett barn respektive för två eller tre barn, denna mängd kommer att fördubblas och tredubblas. För att beräkna antalet påsar, dividera de resulterande kilona med siffran som anges på en påse (vanligtvis packas väskor i 40-60 kg) , och förstå hur många väskor du behöver köpa.

Rekommenderad: