Sandlådabord: Vi Gör Barnbord På Benen Med Lock Med Egna Händer, Bord För Sand Och Vatten För Barn, Andra Sandlådor

Innehållsförteckning:

Video: Sandlådabord: Vi Gör Barnbord På Benen Med Lock Med Egna Händer, Bord För Sand Och Vatten För Barn, Andra Sandlådor

Video: Sandlådabord: Vi Gör Barnbord På Benen Med Lock Med Egna Händer, Bord För Sand Och Vatten För Barn, Andra Sandlådor
Video: Sand- och vattenlekbord Lekextra 2024, April
Sandlådabord: Vi Gör Barnbord På Benen Med Lock Med Egna Händer, Bord För Sand Och Vatten För Barn, Andra Sandlådor
Sandlådabord: Vi Gör Barnbord På Benen Med Lock Med Egna Händer, Bord För Sand Och Vatten För Barn, Andra Sandlådor
Anonim

Lek är en grundläggande barns aktivitet som ger småbarn glädje och nöje. Samtidigt vill alla föräldrar att spelen inte bara ska vara intressanta och spännande, utan också för att hjälpa barnet att utvecklas framgångsrikt. Utvecklingen av finmotorik är mycket viktigt för alla barn. För att inte bara uppta barnens tid utan att spendera den med fördel är det värt att erbjuda ett sandlådabord för spel och aktiviteter. Det är ett föremål speciellt utrustat för ritning med sand.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Att leka med sand eller olika flingor är mycket användbart för barns utveckling. Detta faktum har länge erkänts av barnpsykologer. Många utvecklingscentra använder sandlådabord när de undervisar barn. Men det är mycket mer bekvämt och praktiskt att köpa eller göra ett sådant bord till ditt hem själv.

Det är svårt att överskatta fördelarna med klasser med ett barnbord som utvecklas, eftersom det har många obestridliga fördelar . Till exempel mångsidighet. Syftet med ämnet är dock inte enbart begränsat till att rita med sand med fingrarna. Du kan också studera bokstäver och siffror på bordet, delta i konstterapi, bekanta dig med olika färger, årstider, transportsätt, skapa en skuggteater och spela hela föreställningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom, hem sandlåda kan användas som ett skrivbord, staffli eller grunden för att montera en designer . Således är sandlådabordet ett mycket användbart barns tillbehör som syftar till mångsidig utveckling. Du kan börja klasserna redan ett år. Och det är möjligt att fortsätta dem så länge du vill, gradvis komplicera uppgifterna.

En annan fördel är hållbarhet. Produkten kan framgångsrikt serveras under nästan obegränsad tid . Det är värt att ge företräde åt mönster där det finns möjlighet att justera benens längd. I det här fallet kan bordet bli högre när barnet växer, och det är inte nödvändigt att köpa en ny modell.

Bild
Bild

När det gäller produktens nackdelar är de direkt relaterade till sanden . När man arbetar med små bulkmaterial är det inte alltid möjligt att undvika att de sprids. Men å andra sidan är det rädslan för att sprida sand som hjälper till att ingjuta snygghet och uppmärksamhet hos barnet. Trots att bordet är utrustat med speciella stötfångare är det ibland inte möjligt att helt undvika materialspridning. Men att hantera detta problem är ganska enkelt, bara genom att använda en dammsugare.

Det är också värt att uppmärksamma materialet från vilket hemmasandlådan är gjord. Det är nödvändigt att föredra naturliga material som är säkra för hälsan.

Bild
Bild

Vad är dem?

Idag är utbudet av barnlådabord ganska omfattande. För att få en verkligt användbar och funktionell sak bör du vara uppmärksam på flera punkter.

Primärt, det är nödvändigt att bestämma var bordet exakt ska användas (det köps till huset eller gatan) . Hemmodeller är utrustade med ett lock. Tack vare detta är det möjligt att stänga behållare för sand, vatten, konstruktionsdelar, pennor, markörer etc. För gatumodeller är förekomsten av ett lock inte nödvändigt, eftersom förekomsten av spilld sand på gården inte kommer att vara en problem. Ändå föredrar många föräldrar att köpa bord med lock ändå, med tanke på att det är mer praktiskt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Barn gillar verkligen sandlådaborden med belysning . Spelet i det här fallet är mycket mer intressant, och barnet sysslar med att rita med sand längre. Vissa modeller har möjlighet att ändra bakgrundsbelysningens färg. Det är känt att färg kan påverka det psykologiska tillståndet och humöret hos en person. Därför är det till exempel bättre att spela med en blå bakgrundsbelysning innan du går och lägger dig, medan på morgonen är en röd eller orange nyans bättre lämpad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För de minsta barnen kan du köpa bord av plast i små storlekar och med en behållare för sand . Med tanke på att barn växer upp snabbt är det inte värt att köpa för dyra modeller för småbarn. För äldre barn erbjuder tillverkare mer komplexa men också mer funktionella modeller. På ett sådant bord kan du leka med olika flingor, sand, du kan rita på det med färg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns en möjlighet att köpa en struktur med en bordsskiva, som är grunden för Lego -konstruktören.

Hur gör man det själv?

Om föräldrar vill behaga sitt barn med ett sandlådabord är det inte alls nödvändigt att omedelbart gå till affären och spendera pengar. Ett sådant utvecklingstillbehör kan göras oberoende, med egna händer.

Det enklaste alternativet är att ordna en plats för sandmålning med en vanlig plastbehållare . Men det här är kortlivat och inte särskilt bekvämt. Mycket mer praktiskt är ett bord med ben som bibehåller stabiliteten och gör att barnet kan vara kreativt under de mest bekväma förhållandena. Benen kan ändras eller göras högre beroende på barnets längd. Då kommer strukturen att kunna fungera i mer än ett år.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bordstorlekar varierar . Ändå rekommenderas det inte att göra det för stort. Det kommer inte att vara särskilt bekvämt för barnet att arbeta med en stor yta. För att inte göra ett misstag i beräkningarna måste du först göra en ritning och noggrant beräkna alla parametrar. Oftast är dessa sandlådabord av trä, eftersom det är ett naturligt, miljövänligt material som kommer att hålla länge.

Bild
Bild

Ett sandlådabord skiljer sig från ett vanligt bord eller skrivbord i närvaro av sidor, och platser som är utformade för förvaring av sand kan också utformas på det. Sidorna är nödvändiga så att sanden är inuti och inte sprids runt i rummet under arbetet, eftersom små barn inte alltid är tillräckligt snygga. Ett sidobord löser enkelt detta problem genom att hålla all sanden inuti strukturen . Det är nödvändigt att skära ut enskilda delar av bordet och strikt följa det tidigare upprättade schemat. Alla delar ska passa mycket tätt mot varandra och lämna inga luckor eller luckor.

Bild
Bild

Om du inte bara planerar ett bord för att rita med sand, utan en bakgrundsbelyst modell, måste du i detta fall tillhandahålla inte bara trädelar . Du måste köpa ett glas i lämplig storlek (klar akryl är bra), liksom en LED -remsa. En extra strömförsörjning krävs för tejpen, och ett hål för tråden måste borras i botten av strukturen. Istället för en LED -remsa kan du använda en julkrans, men det här alternativet kan inte kallas optimalt.

Bild
Bild

Sandlådabordet hjälper barnet att utveckla sin fantasi, finmotorik, sensorisk uppfattning, kreativitet och lära sig grunderna i teckning. Oavsett om det köptes i en butik eller gjordes för hand, kommer bordet att glädja barnet länge.

Rekommenderad: