Skumbetongblock (71 Bilder): Tekniska Egenskaper Hos Skumbetong, Fördelar Och Nackdelar Med Block

Innehållsförteckning:

Video: Skumbetongblock (71 Bilder): Tekniska Egenskaper Hos Skumbetong, Fördelar Och Nackdelar Med Block

Video: Skumbetongblock (71 Bilder): Tekniska Egenskaper Hos Skumbetong, Fördelar Och Nackdelar Med Block
Video: Дом из пеноблоков в Москве - как сэкономить на строительстве 2024, Maj
Skumbetongblock (71 Bilder): Tekniska Egenskaper Hos Skumbetong, Fördelar Och Nackdelar Med Block
Skumbetongblock (71 Bilder): Tekniska Egenskaper Hos Skumbetong, Fördelar Och Nackdelar Med Block
Anonim

Numera är blockhus inte ovanliga och finns på nästan varje gata. Sådana strukturer har ett karakteristiskt utseende som är svårt att förväxla med något liknande. Idag kommer vi att titta närmare på egenskaper och egenskaper hos material som skumblock och ta reda på vilka typer av dem som finns på marknaden idag.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Skumblocket är ett material som är tillverkat av en speciell cellbetong - skumbetong. Sådana råvaror är gjorda av en enkel cementmurbruk med tillsats av vatten och sand, samt en viktig komponent - ett skummedel. Skumbetong är ett relativt nytt material - det har funnits på marknaden i inte mer än 100 år. Det är en konstgjord sten med en bikakestruktur. Den kan flyta i vatten utan problem och är också resistent mot låga och höga temperaturer.

Bild
Bild

Funktioner, fördelar och nackdelar

Idag är valet av byggmaterial bredare än någonsin tidigare. Det är möjligt att bygga en bostad av hög kvalitet inte bara av stockar eller tegel, utan också av alla slags blockelement som har många positiva egenskaper.

Skumbetongblock betraktas som ett av de mest relevanta materialen . De köps av många konsumenter, eftersom sådana produkter är ganska billiga. Dessutom kan du bygga ett hus med egna händer från högkvalitativa skumblock utan att spendera extra pengar på tjänster från erfarna byggare.

Tack vare dessa funktioner kan vi med säkerhet säga att skumblock är kostnadseffektiva material som nästan alla konsumenter har råd med.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många tror att skumblockmaterial är analoga med gasblock. Faktum är att denna folkliga tro är fel. Först och främst bör man komma ihåg att själva skumblockens geometri är dåligt verifierad. I denna fråga är dessa material sämre än mer "korrekta" luftbetongblock, som kan skryta med nästan perfekt geometri.

Skumblockhus visar sig vara varmare än luftade blockhus . Naturligtvis har de senare också goda termiska egenskaper, men de är sämre än egenskaperna hos skumblock.

En annan viktig egenskap hos skumblock är att deras form ofta kräver ytterligare inriktning under arbetet. Om vi försummar dessa processer kan bostadens väggar visa sig vara slarviga och krokiga. Dessutom kan sådana väggtak orsaka drag att komma in i huset genom kalla broar.

Dessa funktioner måste beaktas om du bestämmer dig för att köpa skumblock för genomförandet av vissa verk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att lära känna detta byggmaterial bättre måste du överväga vilka fördelar och nackdelar det har.

Låt oss börja med de positiva punkterna - vi kommer att ta reda på vad som är bra med skumbetongblock

  • En av de viktigaste fördelarna med denna produkt är att den har en mycket svag värmeledningsförmåga. Tack vare denna egenskap erhålls mycket varma och mysiga bostäder av skumbetong, som i många fall inte kräver ytterligare och dyr isolering.
  • Dessa material är frostbeständiga.
  • Skumblock är lätta. På grund av denna egenskap är det mycket enkelt och enkelt att arbeta med dem. De kan enkelt flyttas från en plats till en annan utan att behöva anropa specialutrustning (till exempel en kran).
  • En annan positiv kvalitet följer av de ovannämnda fördelarna: på grund av sin låga vikt utövar skumblocken inte någon betydande belastning på grundstrukturen.
  • På grund av sin struktur främjar skumblockdelar naturligt luftutbyte i rum. Således skapas ett trevligt mikroklimat i hemmet, vilket framgår av många konsumenters recensioner.
  • Skumblock har höga ljudisolerande egenskaper, därför kommer det som regel inget onödigt buller från gatan i bostäder från dem.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Dessa material kan användas inte bara vid tillverkning av hus eller stugor. De är också lämpliga för tillverkning av mindre föremål, till exempel rabatter på platsen, staket och till och med en toalett eller lusthus av någon ändring.
  • Ett skumbetongblock är en produkt med stor volym. Det är därför skumblockhus tillverkas på kortast möjliga tid.
  • Dessa material är särskilt flexibla. Om det behövs kan du enkelt fila eller trimma blocket.
  • Lejonparten av blocken som säljs idag är säkra när det gäller miljövänlighet - de framkallar inte allergiska reaktioner och påverkar inte människors hälsa i allmänhet negativt. Naturligtvis används syntetiska komponenter vid tillverkningen av dessa material, men deras andel är så liten att det inte påverkar kvaliteten på något sätt.
  • Mycket lite Portlandcement används för att skapa sådana produkter.
  • Skumblocket är ett hållbart material från vilket samma hållbara strukturer erhålls.
  • Många väljer skumbetong eftersom det är brandsäkert. En sådan produkt fattar inte bara eld utan intensifierar inte heller förbränningen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Skumbetongblock kräver inte ytterligare bearbetning för att förhindra ruttnande eller uttorkning. Dessutom är dessa material inte mottagliga för attacker av råttor, möss och insekter som trä.
  • Enligt majoriteten av konsumenterna kan endast mallhus / uthus byggas av skumblock. Faktum är att skumbetong är en produkt från vilken det kommer att visa sig bygga en originalstruktur för alla ändringar. Det viktigaste är att visa fantasi och göra de nödvändiga ansträngningarna.
  • Enligt experter behöver skumblock inte byggas klart utan att misslyckas. Som regel vänder man sig bara till dessa verk för att ge strukturen ett mer estetiskt utseende.
  • Skumbetongblock är också kända för det faktum att de inte förlorar sina positiva egenskaper även efter många år, särskilt om byggnadsarbete med dem utfördes i enlighet med alla regler.
  • Vanligtvis, när du arbetar med skumbetong, måste du använda en mycket liten mängd speciellt bygglim.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tack vare en så imponerande lista med fördelar är skumbetongblock mycket efterfrågade idag. Dessa material har dock, precis som alla andra, svagheter.

Låt oss överväga dem

  • Skumblock är ett material med en cellulär struktur. På grund av detta särdrag visar sig att dessa element är extremt ömtåliga, vilket måste beaktas när de transporteras.
  • Skumblock kännetecknas av en ganska hög nivå av fuktabsorbering.
  • Cellstrukturen påverkar också valet av fästelement. För skumbetong bör speciella fästelement köpas och inte enkla självgängande skruvar - de håller helt enkelt inte säkert i sådana underlag.
  • Som nämnts ovan är efterbehandling av ett skumblockhus ett valfritt förfarande, men utan detta kanske strukturen inte ser särskilt attraktiv ut. Här står många konsumenter inför ett litet problem - för ett skumblock måste du köpa specialiserade efterbehandlingsmaterial, och enkel färg eller gips fungerar inte.
  • Dessa material skiljer sig åt genom att de ger betydande krympning. Detta gäller särskilt för block som produceras med metoden icke-autoklav.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Skumblock kan inte lämnas utan förstärkning. Vanligtvis fixeras armeringen i de områden där öppningarna är placerade. Förstärkning måste göras var 4-5: e rad med murverk. Om du försummar installationen av ett förstärkt bälte får du inte tillräckligt tillförlitliga golv.
  • Det finns för många förfalskade varor på den moderna byggmarknaden. Eftersom råvarorna som används vid tillverkning av skumblock är mycket billiga och själva tekniken är enkel och prisvärd, tillverkas sådana material ofta under hantverksmässiga förhållanden. Sådana produkter kan inte skryta med god kvalitet, därför rekommenderas det inte att bygga hus av dem.
  • Bostadshus från skumblock kan endast uppföras på formbyggande fundament.
  • Skumblock har ingen verifierad geometri. Det är därför ojämna väggar erhålls från dem, vilket kräver ytterligare bearbetning.
  • Bärförmågan hos sådana block är dålig.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Idag kan du hitta flera typer av skumbetongblock till salu. Var och en av dem har sina egna tekniska egenskaper och funktioner. Låt oss titta närmare på de olika alternativen för detta material som används i konstruktionen.

Baserat på de huvudsakliga driftsegenskaperna skiljer sig följande typer av skumbetongblock

Strukturell . Sådana typer av skumblock är mycket efterfrågade, eftersom de är konstruerade för att klara betydande belastningar. Mycket ofta används sådana material vid konstruktion av fasta byggnader med flera våningar.

Men alternativ av konstruktionstyp skiljer sig åt genom att de leder värme mycket bra, så de behöver alltid högkvalitativ isolering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Värmeisolerande . Dessa typer av skumblock har inget att göra med designalternativ. Deras huvudsakliga skillnad är att de inte leder värme alls. På grund av denna utmärkta kvalitet skyddar värmeisolerande block perfekt rummet mot kallt inträngande från gatan.

Men här är det värt att påpeka att sådana material är långt ifrån de mest hållbara. På grund av detta rekommenderar experter inte att använda dem i bostadsbyggande. Sådana block kan endast användas som ett extra lager, vilket ger bättre värmeisolering av huvudmaterialen.

Bild
Bild

Strukturellt och isolerande . Annars kallas sådana block universella. De kombinerar egenskaper med hög hållfasthet och goda värmeisoleringsegenskaper. Det är möjligt att använda dessa typer av skumblock vid uppförande av bärande väggkonstruktioner eller skiljeväggar. Dessutom kan dessa element användas vid konstruktion av bad, låga byggnader eller bostadshus med en våning / två våningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skumbetongblock skiljer sig också åt i den teknik som används i produktionen.

Det finns sådana sorter

  • Formad . Namnet på dessa typer av skumblock talar för sig själv. De tillverkas med speciella behållare / former med skiljeväggar. En sådan produktionsprocess anses vara den mest lönsamma, men den har en betydande nackdel - som ett resultat erhålls block med fel geometri, vilket komplicerar konstruktionen.
  • Räfflad . Sådana skumblock tillverkas av en redan förberedd lösning genom att skära i separata element med en speciell stålsträng. Skivade block är bra eftersom de har rätt geometri och plana hörnsektioner.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom markeras skumbetongblock annorlunda.

Tänk på de mest populära och vanliga alternativen för olika vikter och densiteter som är mycket efterfrågade

  • D300-D500 . På så sätt markeras värmeisolerande skumblock. I de flesta fall används dessa material för isolering, och vi kan inte bara prata om ett enkelt bostadsutrymme, utan också om en balkong eller loggia. En egenskap och nackdel med sådana block är att de inte är konstruerade för tunga laster.
  • D600-D900 . Värmeisolering och byggmaterial bär sådana märken. De kallas också konstruktion. Dessa exemplar tål lätta belastningar. De kännetecknas av utmärkta värmeisoleringsegenskaper. Sådana skumblock kan användas vid konstruktion av bostadshus (1 eller 2 våningar).
  • D1000-D1200 . Detta betecknar strukturblock som tål tung belastning. De används inte särskilt ofta i konstruktionen.
Bild
Bild

Skumbetongblock skiljer sig inte bara i tillverkningsprocessen eller användningsområdet, utan också i deras grundläggande design.

Det finns sådana alternativ

  • Vägg . Det är omöjligt att föreställa sig de flesta arbeten där detta material används utan väggskumblockelement. Idag anses sådana block vara de mest efterfrågade. Mycket ofta konsulteras de vid tillverkning av lanthus med olika modifieringar. På grund av deras operativa egenskaper är det tillåtet att köpa väggblock för att skapa olika uthus.
  • Partitionellt . Dessa typer av skumblock är avsedda för konstruktion av skiljeväggar. Deras huvudsakliga drag anses vara en liten tjocklek på 100-150 mm. Mycket starka och stabila inre partitioner erhålls från dessa material.

Det bör också noteras att sådana element lätt och snabbt sågas eller trimmas om det behövs (på grund av deras lilla tjocklek). På grund av dessa egenskaper använder många hantverkare skiljeblock för tillverkning av icke-standardiserade strukturer, till exempel breda välvda öppningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Speciell anledning . Det finns också skumbetongblock för speciella ändamål idag. Dessa material används vanligtvis vid tillverkning av specialiserade brickor. Dessa delar används sedan för att fixera armeringsstängerna.
  • Förstärkt . Sådana efterfrågade produkter är strukturer gjorda av skumbetong, kompletterade med pålitlig armering i form av en rambas. Vanligtvis används armerade typer av skumblock som överdrag istället för vanliga armerade betongelement.
  • Icke-standard . Icke-standardiserade skumblock tillverkas på beställning. De kan vara av alla storlekar som köparen begär. Som regel är dessa material dyrare än konventionella alternativ.
Bild
Bild
Bild
Bild

Skumbetong kan också vara:

  • autoklav;
  • icke-autoklav.

Dessa typer av skumblock skiljer sig åt i produktionsteknik. Huvudskillnaden mellan dessa material ligger i hur de stelnar. Så, med icke-autoklavmetoden, torkas en lösning av cement, sand och ett skummedel under naturliga förhållanden utan användning av specialutrustning. Kompositionen omrörs helt enkelt i en tryckkammare och fördelas sedan i former.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metoden att tillverka icke-autoklaverad skumbetong har sina fördelar och nackdelar.

Låt oss bekanta oss med proffsen:

  • material av vilken densitet som helst skapas på ett liknande sätt;
  • sådana material är billigare, eftersom de är lättare att tillverka;
  • sådana block kan göras av dig själv och följa de erforderliga proportionerna.
Bild
Bild

När det gäller nackdelarna med icke-autoklavmaterial inkluderar de:

  • en signifikant indikator på krympning;
  • inte den högsta värmekapaciteten;
  • dålig ljudisolering.

När det gäller autoklaverad skumbetong härdar den i en annan miljö. En lösning av de nödvändiga komponenterna hälls med hjälp av rör eller slangar i en autoklav, i vars inre idealiska förutsättningar skapas för korrekt tillverkning av materialet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Autoklavblock har följande fördelar:

  • med denna teknik hårdnar lösningen inom 1-2 dagar;
  • autoklaverade material ger minsta krympning och nästan ingen deformation;
  • de kännetecknas av minsta sprickkoefficienten;
  • sådana material är mer hållbara än icke-autoklavmaterial;
  • har goda värmeisoleringsegenskaper.
Bild
Bild

Dimensioner

På den moderna marknaden kan du hitta skumbetongblock med olika parametrar.

Element avsedda för installation med ett speciellt lim tillverkas med följande värden:

  • längd - 188 mm, bredd - 300 mm, höjd - 588 mm;
  • 188 mm x 250 mm x 588 mm;
  • 288 mm x 200 mm x 588 mm;
  • 188 mm x 200 mm x 388 mm;
  • 288 mm x 250 mm x 488 mm;
  • 144 mm x 300 mm x 588 mm;
  • 119 mm x 250 mm x 588 mm;
  • 88 mm x 300 mm x 588 mm;
  • 88 mm x 250 mm x 588 mm;
  • 88 mm x 200 mm x 388 mm.
Bild
Bild

Det finns också skumblock som läggs med cementbruk och inte bygglim.

Sådana produkter tillverkas med olika parametrar:

  • längd - 198 mm, bredd - 295 mm, höjd - 598 mm;
  • 198 mm x 245 mm x 598 mm;
  • 298 mm x 195 mm x 598 mm;
  • 198 mm x 195 mm x 398 mm;
  • 298 mm x 245 mm x 298 mm;
  • 98 mm x 295 mm x 598 mm;
  • 98 mm x 245 mm x 598 mm;
  • 98 mm x 195 mm x 398 mm.
Bild
Bild
Bild
Bild

För konstruktion av skiljeväggar tillverkas skumblock med följande dimensioner:

  • 600 x 300 x 150 mm;
  • 600 x 300 x 100 mm;
  • 600 x 200 x 75 mm;
  • 600 x 200 x 50 mm.

Block är också populära, vars dimensioner är 20x30x60 cm (600x300x200 mm). Sådana produkter kan skryta med goda hållfasthetsegenskaper och hög densitet.

Bild
Bild

Var används den?

Skumblock är material som används i konstruktion som är mycket efterfrågade. Deras efterfrågan beror inte bara på goda egenskaper, utan också på multitasking av sådana produkter (även golv i hus är gjorda av skumbetong).

Låt oss överväga mer detaljerat i vilka fall ett skumblock kan användas

  • Först och främst används skumbetongblock ofta vid byggandet av privata hus med olika modifieringar, sommarstugor och stugor. I dessa byggnader är bärande väggtak, ytterligare isolerande och ljudisolerande konstruktioner och interna inre skiljeväggar gjorda av skumblock.
  • De vänder sig också till skumblock när de ordnar kontors- / bostadshus. I detta fall konstrueras också isolerande och ljudisolerande strukturer, kombinerade bärande väggar och interna skiljeväggar av dessa material.
  • Skumblock är idealiska alternativ för att renovera och bygga om byggnader. Med deras hjälp kan du isolera gamla strukturer, samt öka antalet våningar utan att stärka grunden.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Från skumbetongblock är det möjligt att bygga industriella strukturer, vars höjd inte överstiger 3 våningar.
  • Dessa material är också lämpliga för konstruktion av kommersiella / administrativa byggnader.
  • Olika uthus / uthus byggs av skumblock.
  • Tillförlitliga staket och staket är gjorda av dessa material.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är de gjorda av?

Sammansättningen av skumbetongblock är ganska enkel.

Vid tillverkning av dessa material används sådana nödvändiga komponenter som:

  • sand (om speciell värmeisolerande cement används, används inte sand);
  • cement (vanligtvis används ett material med en kvalitet på minst 400);
  • vatten;
  • speciella skummedel (krävs för bildning av bubblor i blockstrukturen).
Bild
Bild
Bild
Bild

På grund av tillgängligheten och låga kostnader för de listade komponenterna som utgör skumblocket, tillverkar många användare idag dessa material hemma. Så i det första skedet blandas alla listade komponenter. Först när den resulterande kompositionen blir homogen tillsätts ett skummande medel till den.

När man blandar en lösning med skum måste man komma ihåg att ju kortare tid det tar att röra sig, desto mindre mekanisk skada på skumkomponenten blir. Resultatet är material av hög kvalitet. Efter beredning hälls lösningen i formar, där den därefter kommer att bli fullständig härdning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tips

Om du vill använda skumbetongblock i byggnadsarbete, då läs bättre några experttips och tricks för att undvika många vanliga misstag.

  • Transport av skumbetong bör endast utföras med en lastbil. Det rekommenderas inte att vända sig till transport med släpvagn, eftersom du inte tar en stor mängd material på en gång, och du kommer att spendera mycket pengar på bensin.
  • Om du inte planerar att dekorera skumblocket från utsidan måste du vara extra uppmärksam på det korrekta och vackra murverket. Om du gör några misstag och vissa delar av väggarna visar sig vara ojämna kan byggnadens utseende från detta påverkas kraftigt.
  • Experter rekommenderar att man köper ett gevärblock snarare än ett gjutet block. Detta beror på att det första alternativet har tydligare geometri och jämna hörn. Gjutna produkter kan inte skryta med sådana egenskaper.
  • Innan du köper, var noga med att uppmärksamma färgen på blocken. Gasbetong ska ha en ljusgrå nyans. Vita och gula alternativ ska inte köpas.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Innan du köper skumblock rekommenderas det också att studera deras geometri. För detta placeras 2 olika element ovanpå varandra och det kontrolleras om deras struktur sammanfaller. Därefter vänds blocken och studeras i ett annat plan.
  • Var extremt försiktig när du laddar och lossar skumbetong, eftersom den är mycket ömtålig och lätt skadad.
  • För efterbehandling av hus av skumbetong rekommenderas det inte att använda keramiska plattor, betongmurbruk, skummade polymerer och föreningar som innehåller ingredienser som sand, vatten och cement. Använd inte heller standardfärger.
  • Många konsumenter är intresserade av vilka material som får täcka skumblock. Det är möjligt att applicera speciella gipsblandningar och dekorativa fasadkompositioner. Ofta står blockhus inför fuktbeständiga plattor eller natur- eller konststen.
  • Det rekommenderas inte att lämna skumbetongblock utan kapell om du inte har avslutat arbetet än. Täck dem med plastfolie, vilket kan skydda materialet från negativa yttre faktorer.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Se till att det inte finns några stora mellanrum mellan de enskilda elementen när du reser inre skiljeväggar eller stödkonstruktioner. Om sådana inträffar kan de bli kalla broar genom vilka värme kommer att lämna rummet.
  • Experter rekommenderar inte att köpa skumblock på våren, trots att de vid denna tidpunkt är mycket billiga. Detta beror på det faktum att du med största sannolikhet kommer att erbjudas block från förra årets sats, som länge låg täckt med damm på ett lager (eller till och med utomhus, vilket är ännu värre). Sådana material kommer inte att vara tillräckligt pålitliga och hållbara, så det är bättre att inte ta dem.
  • När du köper skumblock rekommenderas det att omedelbart köpa förstärkningsflikar.
  • Innan du köper block bör du inte bara kontrollera deras geometri, utan också styrkan. För detta ändamål kan du försöka bryta av en bit av blocket från den extrema sektionen med din hand. Om du lyckas kommer det att indikera material av dålig kvalitet. Du borde inte köpa den.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • För inte så länge sedan dök det upp skumblockmaterial på marknaden, som kännetecknas av ökad fuktbeständighet. Professionella rekommenderar att du köper just sådana alternativ, även om de kostar betydligt mer.
  • Om du vill att livslängden för en skumblockbyggnad ska vara så lång som möjligt, bör du inte bara välja ett material av hög kvalitet som uppfyller GOST och tillverkas i en anläggning / ett företag, utan också utföra allt nödvändigt arbete på ett kompetent sätt. Om du tvivlar på dina egna färdigheter är det bättre att vända sig till professionella byggare.
  • Oavsett vilken struktur du ska bygga måste du i alla fall först utföra ett antal förberedande arbeten. Dessutom behöver skumblockstrukturer en ganska pålitlig och stark grund.
  • Det är bäst att bygga med skumbetongblock om temperaturen på gården är från +5 till 25 grader. Om du utför arbete med minusmärken, bör du vända dig till material med specialiserade tillsatser som gör blocken mer frostbeständiga.
Bild
Bild
Bild
Bild

Framgångsrika exempel och alternativ

Från skumblock erhålls inte bara pålitliga och hållbara, utan också mycket attraktiva strukturer.

Till exempel, med användning av sådana byggmaterial, kommer det att vara möjligt att skapa ett mycket vackert, snyggt täckt lusthus, kompletterat med ett tak med ett mjukt överdrag i en kontrasterande brun nyans. Det är inte nödvändigt att trimma block i en sådan design; det räcker med att bygga hörnbaser mellan dem, mellan vilka trälister och galler kommer att se attraktiva ut. Till ett sådant lusthus kan du lägga en stig dekorerad med en sten.

Bild
Bild

Skumblockhus kan inte bara ha ett enkelt och formligt utseende. Till exempel gör detta material väldigt snygga hus på ett modernt sätt. Dessa byggnader har vanligtvis en vinkelstruktur och ett plant tak. För beklädnad av dessa strukturer kan du använda speciell fasadgips i vita / grå nyanser och kontrasterande träpaneler. För att ge huset ett mer futuristiskt utseende kan det kompletteras med glaselement, till exempel balkongräcke.

Bild
Bild

Mycket vackra hus med gaveltak erhålls också från skumblock. Det kan till exempel vara en attraktiv tvåvåningsbyggnad, färdig med ljusfärgad fasadgips eller färg. För taket är det tillåtet att välja ett material med en kontrasterande, men oansenlig blå nyans. Fasaden kan kompletteras med mörka träträskenor - de kommer att ge byggnaden ett mer bekvämt utseende. Den nedre delen av ett sådant blockhus ska vara mantlad med dekorativ sten och små steg till ytterdörren av samma material bör göras. Omge ett sådant hus med en snygg grön gräsmatta och blomsterplanteringar.

Bild
Bild

Från skumblock kan du inte bara bygga hus och uthus, utan också göra attraktiva rabatter. Det kan till exempel vara flera upplagda blockrader, med toppen kompletterad med hålrum som är avsatta för marken och levande växter. För att strukturen inte ska se tråkig ut kan den utrustas med separata block som sticker utåt, där det också är nödvändigt att ge urtag för plantering av växter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Intressanta och ursprungliga rabatter kommer också att visa sig om du använder ihåliga block som är målade i olika färger för deras tillverkning. De ska läggas ut i en halvcirkel och varje enskilt block ska täckas med en eller annan färg. Som ett resultat kommer en mycket ljus och original design ut, som definitivt kommer att dekorera webbplatsen.

Bild
Bild

Mycket fasta och estetiska staket erhålls från skumblock. Ofta lämnas de i slutet av allt arbete oavslutade - strukturernas utseende lider inte av detta. Du kan dock använda en speciell gips avsedd för arbete med luftbetong. Dess färg matchas ofta med skuggan av fasaden på ett bostadshus, men du kan också spela i kontrast.

Dessutom kan skumblock i staketet kombineras med trä eller luftbetong för att få strukturerna att se mer intressanta ut. Det viktigaste är att alla element i en enda ensemble ser så attraktiva ut som möjligt.

Rekommenderad: